Kad zerg na pocetku ne radi seljake nego samo skuplja resurse za spawning pool, onda napravi 6 žabica i krene u napad. Najbrži rush.
Zove se six pool jer se pool radi na 6/10 supplya.
Printable View
Kad zerg na pocetku ne radi seljake nego samo skuplja resurse za spawning pool, onda napravi 6 žabica i krene u napad. Najbrži rush.
Zove se six pool jer se pool radi na 6/10 supplya.
Neznam kako ga rijesiti. Nije na meni da razmisljam. Ali je glupo da uspore zelote, a nista ne diraju kod zergova, cime bude puno teze se tossovima obraniti od six poola kojeg svaki njub sa zergom moze izvesti.= Citat =:
Izvorno postao Unkn0wN
Vec je sad skoro nemoguce probit obranu terrana, a oni ce sjebat i jedinu mogucnost za to.
A tko je trenutno najslabija rasa, zerg. Da, cini mi se da su trebali nerfat zerga i malo buffat terrana, onda bi balans bio dobar?
Nije loš balans igre samo ima tih par stvari koje se daju zloupotrebljavati i to ruši sve.
Zergovi gaze u late gameu. Brood lord.
zergovi su odlicni za rush napocetku, onda suxaju do late game-a... protosi ownaju sa vremenom sve vise al su slabi napocetku a terani su uvjek odlicni... neki bi cak rekli i op...
Zbog cega je boga ti najslabija rasa zerg? Doduse zasto onda igras s njima ako su najlsabiji? Zato sto si pwner pa volis izazov?= Citat =:
Izvorno postao Unkn0wN
Ako si vidio patch info 1.1 sto se tice opcenito rasa, najvise su nerfani terran i protoss...
Najvjerovatnij zbog Zerg cry me a river njubova koji znaju napraviti samo six pool pa onda ako to neuspije panika i plac kak su zergovi losi, a Brood Lord je ono najjaci unit u igri (IMO), Zerling najaci dps unit, itd itd...
EDIT: Ne impliciram da si ti los, dapace, u platinumi si, mora i to nesto znaciti ^^
lol pro igra, ak sam dobro skužio, večina zergova ide na taktiku da malo čeka, napravi barracks il koji im več kurac treba za te neke isuse, napravi par tih isusa, i onda rusha? gg no re.
Prema statistikama ali i u praksi. Na svakom serveru među top 10 ima najviše 2 Zerga. U praksi? Pa recimo da ja osobno imam gro više problema vs Terrana i Protossa, te je dinamika Zergovog macro playa poremećena. Dakle, dinamika koja stoji iza svih staregija Zerg igrača se zasniva na tome kad treba Dronati (kad te neprijatelj ne napada npr.) ili kad treb pumpati jedinice (neposredno prije napada, neposredno prije obarane itd.) - zbog toga oni "middle" uniti za kojih je potrebno dosta techa ostaju neiskorišteni u late gameu. Ima još puno toga no trenutna podjela (odokativna) je: Terran, Protoss, Zerg.= Citat =:
Izvorno postao Sickmanno1
Evo danas sam malo igro s terranima i prejaki su jednostavno.
Zbuksaš se, štancaš marince i maraudere i chillaš.
Uopće netreba puno misliti i planirati, 3 barake i gg.
osim ako naletis na nekog normalnog teranna(dropships),zerga(nydus ili te overmacroa) ili protosa sa malo mozga...
u svakom slucaju dovoljno je da znaju raditi expansione i gotov si jer ako mislis bit na 1base buildu gl...
ma ako se na više baza uspiješ razviti, pobjeda je tvoja
Ma fala al nema teorije da igram terrane, zasad toss a kasnije možda i zerg...
Dobar razlog da se smanji damage Battlecruiserima.
Inace marinci su krivo postavljeni,(I nisu upgrejdani) al ajde...
Sa shieldom i stimpackom bi bilo drukčije.
Mislim da bi Cruseri opet dobili. Sa gubitcima ovaj put offc.
Ti se buksaj, ja ću to skautati. Ići ću 14 Nexus sa 2 Forgea s timingom da mi +1 +1 bude gotov kada prvi Colossus izađe. Ti ćeš napasti kad tad, moj Warpgate je već gotov (njih desetak zbog rane expe). Proba čila na Xel'Naga toweru. Spušit ćeš timing. Zatim ću ja napraviti jedno 150 fooda speedzeala, stalkera, sentrya i colossusa. Oni će ti pojesti bazu. gg.= Citat =:
Izvorno postao LinkEX
Poanta priče je: ako namjeravaš igrati pasivno - pobjediti ćeš samo vs igrača koji neznaju kako to kontrirati. A odgovor je: besplatna expa = više unita = macro win.
i oces li ga pretuc u RL? Pliz pliz pliz?
ne, puknut će mu virtualni šamar.
Kad ćeš više dobit taj ban :) Perm ban.= Citat =:
Izvorno postao TeraBajt
Znači nebi mogo igrat terrane ni da mi netko plaća.
jučer opet probao sa protossom vs insane ai terrana... i ne mogu ga jednostavno potući... priznajem da sam njub ali jednostavno nemam vremena isprobavat 10 gejmova za redom u jednom danu, kad i ovako uspijem odigrati max pola sata dnevno... uglavnom, prvi puta sam blokirao choke point sa gatewayom i imao sam dva sentrya da ga do kraja zatvorim kad dođu... imao sam 3,4 stalkera, 2 sentrya i 3 ili 4 zealota... ili sam tolko loš u micranju ili ne znam kaj ali frajer mi dođe sa 5,6 maraudera i 7,8 marinaca u prvom valu i razvali me...
drugi pokušaj je bio lame jer sam odmah poslije natural expansiona napravio jedno 7,8 photon cannona i dok je došao sam imao 2 stalkera i sentrya... odbio sam mu taj prvi napad i onda sam krenuo na collosuse i usput napravio dva immortala, ali kurac - u drugom valu je frajer došao sa 10+maraudera i valjda 15ak marinaca... i stood no chance... :(
Ma ja mislim da komp na insane dobije nekakve dodatne bonuse npr da mu se brže rade uniti ili tako nešto, jer pogledam build order i sasvim je normalan a on ima tolko puno unita, nemoguće.
Vjerojatno moraš bit dobar u micranju da ga dobiješ...
Al možda bolje da pričekamo ReiKa prije nego se odemo tužit blizzardu da su terrani prejaki.
s terranom ga dobijem bez problema jer radim isto što i on s time da komp ne blokira choke pointove... sa zergom sam ga uspio dobiti sa ling rushom ali to je tak, bzvz... sa protossom nema boga, moram radikalno promijeniti stil igranja ili boostati micro skill...= Citat =:
Izvorno postao LinkEX
to je kao nešto novo da je na sve večoj težini AI sve veči cheater :/
da qq
Ne dobiva. To ti je potvrdio i Dustin Browder ali i par njihovih programera koji su na bonus DVD-u koji dolazi uz StarCraft 2 Collectors Edition.= Citat =:
Izvorno postao LinkEX
Ono što je insane zapravo je - puno bolji AI.
Build order nema veze sa "uspjehom" kao takvim. Što ako je build order isti, a on je na mediumu npr. sa 400 minerala išao graditi Cybernetics koji je 150? Ovaj na Insane vjerovatno pogodi odmah u 150 pa ima brže veću vojsku itd.
Nije istina. Gledao sam replay od insane compa i skuplja 7 minerala odjednom :roll:
Istina= Citat =:
Izvorno postao Sickmanno1
reiko owned? ;o