-
Re: Koje ste filmove u zadnje vrijeme pogledali?
Ja nisam ni volio SW dok nisam pogledao DVD izdanja uz neki kontekst serijala.
Prvi film je 9/10, drugi čisti 10/10.
-
Jedino dobro što je SW donio su KOTOR i Republic Commando
-
-
Dugi, brijem da više ni klincima stari SW nije zanimljiv, ni napet. Jednostavno je zastario i loš.
-
Vidjet ćemo kolike će novce donijeti novi dijelovi. Mislim da će biti ogromna zarada. Stari serijal je samo za nostalgičare...kojih još uvijek ima puno.
-
Novi dijelovi su za retarde lel
-
Burn in fires of hell!!! All of you!!!
-
Mogu novi dijelovi bit kakvi god oće, zaradit će one way or another.
-
Ak ih Abrams radi, rulat će.
-
We are the Millers
Jenifer Aniston <3
random komedija ništa posebno, gledao prvenstveno radi nje
uf
-
= Citat =:
Izvorno postao
W3DR4N
U zadnje vrijeme ima sve više Blu-ray reizdanja i odlučio sam pogledati prvi Star Wars u visokoj rezoluciji.
Star Wars IV 1/10
Na stranu priča koja je zbilja smeće, glumci tako loše glume da ih je zbilja neugodno gledati, predvođeni antitalentiranim Babićem.
Dok je cijela stvar u VHS u izgledala ok, već je DVD pokazao hrpu propusta u snimanju, kostimografiji, svemu, a Blu-ray rezolucija stavlja u prvi plan očajan step-motion, igračke kao svemirske brodove i druge rekvizite, drvenu glumu i lowbudget efekte.
Za usporedbu, nedavno sam u visokoj rezoluciji gledao i prvi Alien i to je i danas remekdjelo SF-a. Je da Mother izgleda smiješno s DOS-om na 15-inčnim ekranom kao superračunalom i brodskim AI-em na međugalaktičkom tegljaču, no sve je ostalo apsolutno savršeno.
Postoje dva smjera u kojem može krenuti reizdanje. Kod vrhunskih redatelja, sitni detalji dolaze do izražaja koji su bili nevidljivi u VHS-u kad je film sniman i užitak je vidjeti sve sitnice u novom formatu. Film dobije sasvim novu dimenziju.
Druga vrsta je film poput Star Warsa, gdje visoka rezolucija potencira smećost koja je oduvijek tu. Loš redatelj koji je mislio da će tadašnji formati niskom rezolucijom sakriti propuste i površno odrađene elemente s kojima se nisu zamarali.
Uglavnom, Star Wars je pojelo vrijeme. Današnji smeće SF, npr. u potpunosti negledljivi District 9 ili Elysium imaju više smisla i probavljiviji su. Sjećat ću se Star Warsa kao nečeg dobrog, ali neću gledati epizode V i VI i više nikad neću u životu pogledati ovaj.
Volim te <3
Mislio sam da sam jedini normalni čovjek kojemu je SW serijal loš. Kao što paranoja kaže, čisto za djecu, jer općenito je sve vrlo površno - gluma, priča, likovi, cijele scene itd.
-
A mi smo ozbiljni odrasli ljudi.
-
Ebert je u ovom eseju odlično objasnio zašto prvi SW i dan danas nije izgubio na kvaliteti:
http://www.rogerebert.com/reviews/gr...-new-hope-1977
= Citat =:
The film philosophies that will live forever are the simplest-seeming ones. They may have profound depths, but their surfaces are as clear to an audience as a beloved old story. The way I know this is because the stories that seem immortal -- ”The Odyssey,'' “Don Quixote,'' “David Copperfield,'' “Huckleberry Finn'' -- are all the same: A brave but flawed hero, a quest, colorful people and places, sidekicks, the discovery of life's underlying truths.
-
Nije svaki film Blade Runner pa da dozivi renesansu u bluerayu. Sto se tice tog dijela posta, slazem se s Vedranom.
-
"baš što Ebert zna; nit je gledao na Blu rayu nit je prošo dalje od prvog bossa u Dark Soulsu"
Al, da, slažem se; prvi SW je klasik :D
-
Neznam ko je Ebert al nesvidja mi se kako je SW opisao ( po ovom tvom quotu) . Po toj njegovoj formuli staro + ( A brave but flawed hero, a quest, colorful people and places, sidekicks ) = dobro , vjerujem da tako mozemo tvrdit da je jos 1000 stvari odlicno.
Zasto ljudi nemogu shvatit da su neke stvari mozda izgledale dobro u proslosti , al danas su naprosto smijesne.
Nemoramo se pretvarat pametnima i filozofirat da dokazemo da je nesto dobro kad nije.
-
= Citat =:
Izvorno postao
flander
Jenifer Aniston <3
uf
Iju.
@Paran0a Pa jos uvijek izgleda dobro ukoliko se reproducira u istom formatu.
-
Kakvo filozofiranje, pa upravo prequeli izgledaju preloše, neuvjerljivo, CGI-fest bez ukusa i smisla. 8 radnji koje se događaju istovremeno i za koje te apsolutno nije briga i ne izazivaju nikakvu emocionalnu vezanost.
-
Nitko nije ni rekao da su prequeli dobri. Samo se govori da su originali loši.
-
Dobro, onda je sve loše, ništa ne valja, sve je smeće. Kužim, pcplay.
-
Meni je originalna trilogija draga, reprizirao sam ju prošle godine i svejedno mi je bilo super.
Najbolje Star Wars je Jedi Outcast.
Inače kad smo već kod stvari koje su nam nekad bile super - pred par mjeseci sam reprizirao The Dark Knight trilogiju i bilo mi je preljigavo, ranije nisam primjetio tu količinu klišeja i patetike.
Najbolji stari film je Commando.
-
Švarcovi filmovi su ko dobar konjak. Uvijek dobar.
-
Svaki drugi mu je dobar, ako i toliko.
-
Bas me zanima kak ce izgledat u novom terminatoru.
-
= Citat =:
Izvorno postao
dugi
Svaki drugi mu je dobar, ako i toliko.
Svaki drugi i svaki drugi.
-
-
= Citat =:
Izvorno postao
W3DR4N
Svaki drugi i svaki drugi.
Ako si odgledao Kindergarten Cop i Last Action Hero ocito je bila neka platina u pitanju.
-
Dovoljno da je glumio u Predatoru.
-
= Citat =:
Izvorno postao
Maloki
Inače kad smo već kod stvari koje su nam nekad bile super - pred par mjeseci sam reprizirao The Dark Knight trilogiju i bilo mi je preljigavo, ranije nisam primjetio tu količinu klišeja i patetike.
Najbolji stari film je Commando.
E ja to za Dark Knighta tvrdim još otkad je izašao drugi dio pa me svi nazivaju ludim :(
I slažem se za Commanda.
-
-
= Citat =:
Izvorno postao
Duke v2.0
E ja to za Dark Knighta tvrdim još otkad je izašao drugi dio pa me svi nazivaju ludim :(
prenapuhano, predugo govno
-
Commando i Predator stari filmovi.
-
-
Errrrr, nisu, a i nema neke veze, zar ne?
-
A baš ti je 30 godina friško lol.
Inače ok je Batman Begins, samo su ostala dva užasni.
-
Batman Begins je najlošiji :)))))))))))))))))))))
-
Lol, ne on je jedini gledljiv od te triologije. Al ionako valjda nitijedan superhero film dostići kvalitetu prvog i drugog X-Mena. Treba jedino čekat što će biti sa Days of Future Past, on bi mogao rulati.
-
Batman Begins je jedini koji je zabavan i ima Batmanovsku atmosferu. Poslije su sve usrali s nekim hiper-realizmom kojem nema mjesta u svijetu batmana (ali i dalje su uspjeli ubacit backflipanje motora i još par takvih pizdarija).
-
-
Slažem se da je Begins najbolji, Gotham je baš super napravljen.