prije nekih tjedan dana kupio el. gitaru, polovan washburn lyon le20-r, platio ga 1303kn s poštarinom, sad da još skupim pare za pojačalo, taman ću se ispraksirat trzat žice :>
Printable View
prije nekih tjedan dana kupio el. gitaru, polovan washburn lyon le20-r, platio ga 1303kn s poštarinom, sad da još skupim pare za pojačalo, taman ću se ispraksirat trzat žice :>
Davaj slike ako je to onaj washburn.= Citat =:
Izvorno postao Rang€r
star je post... al citam malo...= Citat =:
Izvorno postao blood4me
koliko izgovora za ne-svirat... :rotfl:
elda, a? XD
A sad sam se opet nest nabrijo na to pa me krenulo malo... :D
ovo?= Citat =:
Izvorno postao Rang€r
http://www.gitare.info/plug.php?e=classifieds&item=349
ja planiram za ljeto ubost washburn wi66 pro, ako bude para od krizme. :>
čist informativno koja je razlika u ovima dvjema gitara ? osim cijene
http://webshop.musicshop.hr/product_inf ... ts_id=3481
http://webshop.musicshop.hr/product_inf ... ts_id=5016
Cini mi se da je ovaj prvi MiM.. al nisam siguran posto ga nemogu nac na fenderovom sajtu O.o
MiM ??
Na prvi pogled ...skuplja je SSS,jeftinija je HSS.
daj jebo vas zec objasnite kaj su vam te skraćenice :D
prva je stratocaster,
dakle ima sve single coil pickupove,
druga je fat strat, dakle ima humbucker - single coil - single coil.
valjda znas sta su hambakeri i single coil.
kontas, znaci, HSS = humbucker - single coil - single coil, SSS = single coil - single coil - single coil. imas i HSH itd.
Svirala sam klasičnu gitaru; danas puno manje, ali tu i tamo lupim koji akord xD
ahaaa,da znam za to, nisam skužil te skraćenice :D= Citat =:
Izvorno postao TeraBajt
ma imam u planu uzet ovu jeftiniju, do jeseni
ma zacudilo me sto nisi skontao razliku:D
Svejedno, taj raspored pickupova ne opravdava duplo veću cijenu. Ona skuplja je neki vintage model ili nešto slično najvjerojatnije. Nikad mi nije bilo jasno žašto u bridge poziciju stavljaju dijagonalni single coil.
Cini mi se da je ova jeftinija Made in Mexico(a ne USA kao čru origigi Fenderi)
Vjerojatno si u pravu. Proizvode ih u americi, meksiku i japanu. Meksikanci su najjeftiniji, a amerikanci u lokalnom music shopu koštaju po 6000 kn.= Citat =:
Izvorno postao blood4me
Nego, Flanderu, najbolje da odeš na gitare.info forum i tamo pitaš. Dobit ćeš detaljno objašnjenje, a ne naša natucanja.
Uostalom, zašto ti gitara mora biti baš fenderov stratocaster? Otiđi na gore spomenuti forum i pitaj da ti preporuče nešto. Ima dosta ljudi s dovoljno iskustva i znanja, samo im nabroji bendove koje sviraš i koliko para imaš.
ma to sam tako eto uzel Fendera, on mi se nekak najviše sviđa, :D
za Gibsona bilo kojeg neam para, a Ibanez mi nije neš, Fender mi nekak najviše paše i po izgeldu i po zvuku :D
naravno prije kupnje bum se sigurno raspital ;)
to sam samo tako eto malo geldal gitare koju da piknem pred kraj godine, to mi je za sada samo u planu, ama baš ništa više, velim da imam sad 4k kuna uzel bi to Fendera Starta :D
Flanderu, idi u gitar šop , imaj okvirno listu gitara koje bi mogao uzet i pitaj da ih probas. Onu koja ti bude najvise odgovarala uzmi.
I nemoj se previse oslanjat na forume. Naravno ne kazem da sad ako 15 ljudi kaze da gitara saka kok da to zanemaris i kupis ju , al ono ti forumi su prepuni raznoraznih kompleksasa.Sam sve treba probat i vidit skoro.
ma naravno sve to stoji ;)
nisam tolko lud da je kupim preko neta :D nije to WoW ekspanzija ^^
al otom potom, do 11. mjeseca ima vremena
yup :>= Citat =:
Izvorno postao TeraBajt
inače, sad sam otkrio čari Eb(down a semitone) tuninga... jednostavno prebolesno, zadnjih par dana vježbam paradise city, al to nije bilo to, sad to baš zvuči ko paradise city... paranoid i sweet child o mine mi isto zvuče bolje, jedino mi cant stop malo bolje zvuči u standardnom tuningu, jer ima nekak više funky hmm "štimung"...
sutra se rano ustat i vježbat paradajz city :>
Ja sam svoj bajz malo probal u BEAD tuningu (znači za celu žicu ispod) s 'običnim' žicama za standardni tuning.
Ako zanemarimo da su mi žice zujale prek tri freta bil je odličan zvuk (grmjelo ko' sto vragi) i super za svirat pošto su jako labave i mekane bile žice.
Sad bar znam da sljedeći put kad kupujem bude najvjerojatnije 5ero žičani...
To se inače radi da kupiš deblje žice, podigneš action a bit i onda staviš BEAD... Onda nema fret buzzinga i pretjerano mlohavih žica= Citat =:
Izvorno postao Wishmaster
EDIT: I puno bolje zvuči s više sustaina
Ma znam... Ali mi je bezveze kupovat nove žice samo da sprobam kak zvuči BEAD.
A i žice su mi spuštene na najniže moguće tak da je još i zbog toga bilo extra lupanja po ostalim fretovima, ali sve u svemu puno je ugodnije svirati s tak mlohavim žicama jer netrebam ko lud stiskati i ubijati si prste.
Ista stvar kod mene
Ja sam jedan od rijetkih koji koristi 0.39 trzalice i najtanje žice (osmice)
Tanke žice iz razloga jer sam puno fleksibilniji onda i ne moraš ih ko majmun stiskat a tanka trzalica to neam pojma zašto, ali s tvrdima "čupam" žice previše
Btw sad sam juče uzo i sviro Done with everything, die for nothing i naučio cijelu pjesmu, solo je prezabavno svirat (ako ga možeš odsvirat naravno) ^^
E da, ovo s trzalicama. Čital sam po internetu kakve ljudi koriste kod sviranja bassa i vidim da velika većina svira s 2mm ili nekim sličnim mega debelim i svi preporučaju takve jer kao ako je za bass onda mora biti debelo.= Citat =:
Izvorno postao LorlonWarrior
Ja imam doma nekve od 0.73 mm i 2 mm. S ovima od 2mm je apsolutno nemoguće bilo kaj odsvirati dok je ova od 0.73 odlična.
Jako je izdržljiva i svija se te se svaka žica prek nje osjeća.
Vjerojatno onda kad netko krene svirat bass s trzalicom uzme jako debelu i vidi da stvar ne funkcionira i kompletno odustane od toga i poslije govori kak se bass mora svirati s prstima a ne trzalicom...
Ova moja 0.39 (nije 0.39, 0.38 je, krivo sam reko sore)
Nju čuvam ko dupe jer sam ju dovio od jednog frenda, neam pojma di ju je on nabavio
Prije tog sam 0.46 koristio
A vjerj mi da se ljudi izbediraju kad je uvate jer je odslovce ko papirić, savija se ko nenormalno i gotovo je ni ne osjetiš u ruci ^^
Još to + kombinacija s najtanjim žicama...
Al ovo za basove hmm
Pa ja znam da neki za gitaru koriste 1mm tak da bi za bas bilo ono, valda normalno 2mm
Dok bi za gitaru bile veličine .38 .46 .60 .67 i dalje ne znam, to je sve što imam :D
S tim da koristim samo ovu .38 ^^
koje su ti zice (debljine, jel)?= Citat =:
Izvorno postao Wishmaster
sto se tice te tanke trzalice, pa recimo da time kako ti sviras dobijas istu dinamiku kao kada vrlo delikatno sviras prstima samo malo vise bright zvuk, dobro je to ako zelis izbjec kleng, al kad hodas po zicama moras puno vise se truditi sa hammeronovima i pullofovima nego sa prstima, osim ako si neki bog u alternate pickingu...
i ne bih se slozio sto se tice zadnje recenice, recimo ja se ne bih mogao zamisliti svirajuci sa 0.73com bass, jer mislim da je na kraju zbog tih par faktora razlike isplativije odnosno ekonomicnije svirati prstima, a ako cu vec svirat trzalicom i izgledat kul bar cu htjet se malo cuti i ostaviti impakt sa 2cama :D
inace ne volim trzalice sa bassom u kombinaciji - reci da sam zatucan ali mom tjelu je ekonomicnije svirati zglobovima dva prsta nego cijelom rukom :P osim ako sviram pank, tu zelim izgledat jednako mocno kao i gitarista 8)
Neznam, možda je samo do trzalice koju imam (ova debela koju imam je stvarno koma). Moral bi si iti kupit par različitih debelih da vidim dal koja funkcionira kod mene.
A sviram podjednako i s prstima i s trzalicom, kak mi puhne.
Jedino je s trzalicom malo problem kad sviram na sve četiri žice i przo se premještam s jedne na drugu, onda tu i tam fulam žicu :D
Žice su mi osmice (.008 .011 .014 .022 .030 .038) na trzalici 0.39mm ^^
Marka žica SIT (Stay in Tune), trzalica Jim Dunlop USA Nylon
EIDT: Ovo je za Zlayu budući da ne znam kog je pito koje su žice debljine, valda je mene ^^