Re: The Witcher 2: Assassins of Kings
= Citat =:
Izvorno postao Windwalker
= Citat =:
Izvorno postao bezimeni
I meni se sve sviđa...imam neki osjećaj da će mi se dogoditi isto kao i sa AC i AC2 .Prvi mi je bio ubitačno dosadan a drugi me oduševio nakon što su preporodili igru .
Hmm, uspoređivati Witchera s najdosadnijom igrom, Assassin's Creedom, nebi išlo.
Neznam kako ti je prvi Witcher mogao biti dosadan. Al ajde, nismo svi isti.
No, Assassin's Creed, to je najdosadnija igra koju sam igrao.
A dvojka mi izgleda jednako dosadno, samo u Veneciji.
Uh ne bi se slozio,dvica je remek djelo narocito zavrsetak igre,ono,ustao sam sa stolice i aplaudirao.
Ako završetak dvojke smatraš remek djelom onda nemaš baš nekog ukusa.
= Citat =:
Izvorno postao Maloki
:(
Ako završetak ukusa smatraš dvojkom onda baš nemaš nekog
prva slika jedina nema mane koje mnogo kvare utisak. kod druge to su glave (ona velika iza - klišea li - i ona odsečena ružna), a kod treće geraltov rogobatni položaj (pozadina je nice touch)
= Citat =:
Izvorno postao Maloki
tako zvuči pomalo antagonistički, pre bih rekao da nema iskustva i godina. ipak je to značajan faktor u izgradnji ukusa, ne rađaš se tek tako s njim
= Citat =:
Izvorno postao Maloki
:rotfl: koji si ti akademik,aj me poduci dobrom ukusu? :rotfl:
Ah pa nisam vidio da je baldrik odlucio progovoriti o ukusu na osnovu svog ogromnog iskustva i fino nam to upakovao u jednu semanticku akrobaciju :rotfl:
= Citat =:
Izvorno postao Marvin OCX
= Citat =:
Izvorno postao Maloki
:rotfl: koji si ti akademik,aj me poduci dobrom ukusu? :rotfl:
Ah pa nisam vidio da je baldrik odlucio progovoriti o ukusu na osnovu svog ogromnog iskustva i fino nam to upakovao u jednu semanticku akrobaciju :rotfl:
Onda ti je sigurno Da Vincijev Kod vrh knjizevnost, jer ovaj kraj i plot lice kao da ih je Dan Brown pisao.
I da
Makijaveli assassin :pray:
Ovo je bas zanimljivo. Kolektivno misljene a? Inercija. Biti "in". Valja mi kontaktirati nekoga iz ubisofta i poruciti im da kontaktiraju ovde neke forumase kojima je glupa njihova ideja jer oni umiju znatno bolje :wink: Djela Hermana Hesse-a su mi vrhunac knjizevnosti al ako neko ovde kaze da je Hesse plicak i egoista onda se pola foruma mora sloziti... Proguglaj malo o Makijaveliju,vidi ko je bio i kakve stavove je imao pa ces vidjeti zasto on.
A ko je taj Makijaveli , kaže gugl da je bio nekakav filozof ?
I ne nije inercija, prije je nekako ono , stupanj objektivnosti koji se podudara sa par clanova.
Kaze gugl puno toga,al knjiga kaze vise...nebitno. "Cilj opravdava sredstvo" i ona "Every thing is permitted" koja je par puta izgovorena tokom igre i jos pokoji primjer cine njegov izbor kao lika u igri ne bas tako smijesnim,meni bar. A inercija je itekako. To je ocito. Da se igra zavrsila kojim slucajem bez one Minervine zavrsne recenice ne bi ostavila takav utisak na mene... O "ukusima" ne vrijedi raspravljati ne? :wink:
= Citat =:
Valja mi kontaktirati nekoga iz ubisofta i poruciti im da kontaktiraju ovde neke forumase kojima je glupa njihova ideja jer oni umiju znatno bolje :wink:
Ne vidim zašto je to problem?
Svaki forumaš sa imalo mašte može smisliti bolji zaplet i rasplet od onoga u Assassin's Creedu.
Čisto sumnjam da bi itko išao smišljati retardacije o nekakvom Animusu koji preko genskog koda može u svaki detalj dočarati pustolovine svojih/nečijih predaka.
I definitivno nitko ne bi napravio rasplet u kojem je Sunce glavni negativac.
Kao sto rekoh,neka zavire ovde u ovu oazu nevidjedno originalnih ideja i upute tebi prvom javno izvinjenje jer su retardirani,moze? :) Inace,kad uzmes u obzir da se svaki minut zivota kog covjek provede svjestan memorise i moze mu se pristupiti putem duboke hipnoze ne cine ideju o Animusu retardiranom,al nimalo.
Da, ali je nekako veoma teško moguce Animusom doprijeti do savršeno formiranih sjecanja pretka koji je živio u Jerusalemu i Italiji par stotina godina prije tebe.
Logics much
= Citat =:
Kao sto rekoh,neka zavire ovde u ovu oazu nevidjedno originalnih ideja i upute tebi prvom javno izvinjenje jer su retardirani,moze? :)
Rado ću prihvatit ispriku ako je duboka i iskrena.
Tu pusti masti na volju. i Ovca Dolly je bila tesko zamisliva :)
to što je makijaveli assassin i što animus nije realno moguć (barem u današnjim uslovima) i nije problem - ipak je ovo delo fikcije koje ni ne pretenduje na nešto više, pa ga tako i treba posmatrati
problem je potpuno amaterska realizacija priče. o ovome sam već pisao, pa mi je sad malko dosadno, ali ajde da se ponovimo... prvi problem, radnje - nema. ogromna većina priče odmotava se tako što ecio dođe u novi grad, sazna ko su tu templari i narednih nekoliko sati ih ubija. veoma dosadno i slično prvom delu. početak je obećavao. druga stvar je setting i pozadinska priča (svo ono sf razglabanje) koje je doista zanimljivo, ali nedovoljno da spasi narativni aspekt igre
drugo, likovi - totalno neupečatljvii i nerazrađeni. ima ih milion i zato nijedan ne valja, pa čak ni ecio. o čoveku se ne zna ništa sem da oće da se sveti.. onda nekolko misija pred kraj shvati da je osveta loša (što je tako amaterski utkano u igru da garantujem da većina igrača nije ni primetila) i zato odluči da ne ubije papu, što je propraćeno meh efektom kod igrača. očigledno je to trebalo da zadovolji umno igrača, ali džabe gospodo iz ubija kad niste tu promenu u eciju naglasili. dalje, prolaze godine, a ecio - potpuno isti. niko ne bi ni provalio da se igra ne dešava u par nedelja da nisu ispisane godine. ukratko rečeno, ecio je potpuno površno i jednodimenzionalno prikazan i o njegovoj ličnosti, motivacijama, unutrašnjim demonima itd. ne zna se gotovo ništa. lame
po pitanju likova prednjači kec. zašto? zato što ih ima nekoliko, pa imaju priliku da zasijaju. u ass creed 2 ima ih milion i svi su zato dosadni (sličan problem ima mačeta). da ne pričam o papi, koji je toliko bled negativac da je to strašno. u vezi s njim nema ničeg zanimljivog, nikakve origin priče o nastanku zla, nikakvog zanimljivog onelinera, interesantne filozofije.. ništa. pa jedan od najgorih negativaca u istoriji visokobudžetnih igara. a što je najcrnje, lik ima toliko potencijala, mislim, ipak je on papa.. kako je samo tu moglo da se oplete po crkvi i hrišćanstvu (mnogo više nego što jeste)
eto, to su dva ogromna problema koja u izuzetno velikoj meri srozavaju utisak o priči.
= Citat =:
Ovo je bas zanimljivo. Kolektivno misljene a? Inercija. Biti "in". Valja mi kontaktirati nekoga iz ubisofta i poruciti im da kontaktiraju ovde neke forumase kojima je glupa njihova ideja jer oni umiju znatno bolje :wink: Djela Hermana Hesse-a su mi vrhunac knjizevnosti al ako neko ovde kaze da je Hesse plicak i egoista onda se pola foruma mora sloziti...
vidiš, ni ja se ne slažem s tvojim mišljenjem, ali nipošto ne mislim da je zanimljivo, naprotiv, šablonski se uklapaš u kalup tvojih vršnjaka (pod uslovom da imaš onoliko godina koliko zvučiš da imaš, ako si prešao dvadesetu, onda kuku lele).
šta karakteriše to šablonsko ukalapanje? konkretno u ovom slučaju, nedostatak samokritičnosti (što se često manifestuje nepreuzimanjem odgovornosti za svoja dela) - mi smo izneli mišljenje da imaš šundasti ukus (to jest, ja mislim da ti ukus još nije izgrađen), na šta ti nisi reagovao razmišljanjem "hm, da li ja imam šundasti ukus?", već si odmah krenuo da se sam sebi opravdaš time "ma šta oni znaju, očigledno su budale, idu po inerciji". znači, tebi je logičnije da je posredi nekakav socijalni fenomen, nego da ti možda nisi u pravu? nigga plz.
drugo, pojava da se na kritiku nužno odgovara kritikom je zaista nervirajuća. kad te neko kritikuje (mano a mano ili na forumu; drugo je već pred svima), ti treba da budeš zahvalan. to je najlakši način da se poboljšaš
treće, argument "ubisoft pravi igre, oni znaju najbolje, ako misliš da znaš bolje, a ti napravi igru" je jedan od najbednijih "argumenata" koji se često koriste. to se zove zamena teze, logična greška kada dokazuješ nešto što je samo naizgled originalna teza, a u stvari je neka druga. that out of the way, kladim se u pivu da bih bez problema mogao da napišem bolji scenario od onog koji ima ass creed 2
eto, možda sam preterao nepotrebnim palamuđenjem, ali me slične pojave dosta nerviraju, pa mi je ovaj tvoj ispad lepo pao. inače, crtica se stavlja samo kod skraćenica, a ne kod imena ili stranih reči (jedna od najgroznijih rasprostranjenih gramatičkih grešaka, uz neznam)
= Citat =:
O "ukusima" ne vrijedi raspravljati ne?
jedno je ukus, a drugo neukus