Evo zanimljiv članak.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/d...ma/854909.aspx
Printable View
Evo zanimljiv članak.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/d...ma/854909.aspx
O boktejebo, o,1 posto koji imaju familiju vani hlade jaja ovdje. Kaj to još nisi vidio?
Opet se drogiraš, ili si prestao ali su ostale ozbiljne posljedice.
Imaš li ti problema kakvih dečko?
Si potezo danas palete ili si skupljao lopte?
I ja mislim.
rofl old people
Ista stvar ko i sa braniteljima. Radi onoga što je bilo 91. njima bi po toj logici trebalo izići u susret i napraviti od njih novu aristokraciju i davati prava i djeci i unucima. Lijepo od dijaspore što su slali oružje, ali danas od njih niti nema neke koristi. Ako hoće glasati na izborima u svojoj domovini, neka se tamo presele, a ako im je posao bio važniji od domovine pa su otišli, jebiga. Neka tamo glasaju, to je za njih važnije od glasanja u zemlji u koju eventualno dođu na ljetovanje, a dio ih ju nije ni vidio.
Super. Ajmo bit svi skupa "pederi" i uzeti im pravo glasa jer imaju pravo na simbolična tri zastupnička mjesta. Kad je grmilo mogli smo im se zahvaliti na donacijama u stilu, ne hvala možemo i mi bez vas. Ako su ta tri mjesta prevaga onda neka se zamisle stranke zašto nisu ostvarili prevagu na izborima ako o ovise o tako malom postotku. Uostalom, ako se ne varam, istu stvar imaju Portugal, Italija, Turska...tj. zemlje sa puno iseljenika.
Ma svaki čovjek bi trebao glasat gdje god i kada budu izbori. To bi bilo jebeno.
Stvarno ne kužim kojom logikom bi dijaspora smjela glasati na izborima.
Logikom da hrvatski državljanin ima pravo glasa.
Da ali to su ljudi koji nemaju veze više s Hrvatskom. Imali su prije 20 godina, ali sada ne. Na njih apsolutno ne utječe koja vlada je aktualna u nas. Ta logika da su nam slali oružja uopće ne valja. I Ukrajinci su nam slali oružja; Ameri vojnike pa oni opet ne mogu glasati. To što su oni porijeklom iz Hrvatske ne znači ništa u današnje vrijeme, jer, ponavljam, naša vlada nema apsolutno nikakav utjecaj na njih.
Nama koji živimo ovdje je strašno važno tko će nam vladati, pogotovo u ovo doba krize. I sad zašto bi neki random čovjek koji je nekada živio u hrvatskoj glasao ako on ni ne razumije kakvo je nama stanje ili što nam zapravo treba?
Aj da se još jednom ponovim pa odustajem od rasprave.
Tri mandata ne odlučuju o ničemu, ako su presudna ta tri glasa onda je to apsolutna sramota za vladajuće i oporbu. Ukidanjem tih mandata i tih glasova neće procvjetati demokracija u hrvatskoj, a iseljenici koji pate za domovinom izgubiti će i taj minimum koji imaju sada. Po meni zaslužili su to pravo (očito ne samo po meni s obzirom da IMAJU to pravo), kada je trebalo bili smo jedinstveni. Bili su složni crveni i crni, domaći i iseljenici i to je bio ključ pobjede i golog opstanka. Tko je svjedočio tih godina jasno mu je to ko dan.
Što se ostalog tiče oni koji nam daju oružje u zamjenu za našu odanost u Afganistanu utječu na odluke daleko u našoj svakodnevnici i puno više od simbolična tri saborska mandata. I tako je cijeli sabor protokolarna marioneta stranke na vlasti i puko preglasavanje uz hrpu odbijenih prijedloga, bili oni dobri ili loši. Obična predstava.
Aj fala bogu.
Ukidamo ta tri simbolična mjesta jwdr moramo rezat i uštedit.
Eto, dovoljno dobar razlog.
Ajmo usput svi glasati za HDZ jer su STVORILI Hrvatsku, a SDP odjebat jer su napustili sabor kad se izglasavala neovisnost. Pred 24 godina.
Hrvatski narod je radio i borio se za Hrvatsku.
Stvarno misliš da se promijenilo SDP-ovo razmišljanje otad?
Ja bih ukinuo i nacionalne manjine
cp teksta Krešimira Miletića sa fejsa. (lik sa pravnog fakulteta iz Zagreba)
Zašto sam zadovoljan rezultatima izbora?
1. HDZ i SDP više nemaju monopol u hrvatskom političkom prostoru. Ovo je naravno pod preduvjetom da Most, istinski pobjednik ovih izbora, ostane homogen i dosljedan.
2. Hrvatski sabor konačno će postati mjesto odlučivanja, za razliku dosadašnje prakse da su se odluke donosile u kabinetima šefova stranaka, a u saboru tek 'izglasavale'. Primjeri silovanja demokracije i kršenja Ustava poput onih Željka Jovanovića, Milanke Opačić i dr. su sada nemogući.
3. Kompletna buduća vlada, u kojem god sastavu bila, biti će ovisna o rezultatima rada TIJEKOM mandata, a ne samo nakon mandata jer postoji dovoljan broj zastupnika bez kojih nitko ne može raditi što ga je volja u izvršnoj vlasti.
4. HDZ je konačno dobio šansu da se iznutra korjenito reformira, jer vodstvo stranke koje je uspjelo unatoč onakvoj vladi SDP-a, praktički izgubiti izbore - treba podnijeti ostavke i raspisati unutarstranačke izbore. Moja je procjena da će prije na vrbi roditi grožđe, negoli će HDZ doživjeti transformaciju. Da se podsjetimo, HDZ je odbacio Prgometa koji je danas zvijezda izbora, opstruirao izmjene izbornog sustava, .... (uf, mogao bi se zaletiti pa na 100 stranica).
5. Postoji konačno realna šansa da će bez potrebe za organiziranjem referenduma, sabor izglasati promjene izbornog zakona. Ne zato što bi to HDZ i SDP htjeli, nego zato što to sada konačno moraju napraviti radi Mosta. Između ostalog, prof. Podolnjak je saborski zastupnik, a bio je jedan od autora referendumskog pitanja prilikom inicijative za promjenu izbornog sustava.
6. U slučaju ponovljenih izbora, značajno veći broj birača koji su razočarani imaju razlog za izlazak na izbore jer bi se u tom slučaju dogodila borba između dva temeljna koncepta - onog kojeg nude SDPHDZ (a koji se apstinentima gadi) i onog koji nudi promjene (trenutna pozicija Mosta, pod uvjetom 1.), a koji je sada očito dohvatljiv.
Mogao bih i dalje... Da su pobijedili HDZ ili SDP bez potrebe za koaliranjem sa Mostom, ništa oni ne bi mijenjali. No, sve ovo itekako ovisi o tome što će se događati ovih dana. Šansa je tu, daj Bože da se stvarne promjene i dogode. Ono što je svakako jasno je i slijedeće - jako je potrebno da ostane i opstane ekipa koja će nastaviti sustavno zagovarati temeljne vrijednosti: dostojanstvo ljudske osobe, brak, obitelj... Bilo kroz civilno društvo, bilo kroz politiku. Niti jedna od postojećih opcija te vrijednosti nažalost ne vidi kao ključne, kao važne, kao temeljne. A kuća koja se gradi na pijesku - nema budućnost. BVB!
Slučajno sam pročitao taj tekst preko lajka prijatelja i svidio mi se.
Sada tek vidim da je Krešimir između ostaloga i dopredsjednik stranke Hrast, jer na profilu nema informacija.
http://www.dnevno.hr/zivotopis/kresi...ivotopis-83475
U kojem smislu? Ako misliš na vraćanje u Jugoslaviju, o tome danas eventualno još sanjaju oni đedovi štono se okupljaju u Kumrovcu i možda poneki profesori i studenti FFZG-a, a ostalima je jasno da je nemoguće i besmisleno. Osim toga, za takav sentiment danas služi EU i ona struja u njoj koja želi federalizaciju i to.
Ako misliš na "jugoslavensku" politiku, i HDZ i SDP nastavljaju se na istu politiku iz doba komunizma koja je s vremenom odbacila petogodišnje planove i počela dopuštati privatno vlasništvo kad su vidjeli da socijalizam ne funkcionira, ali i dalje poprilično vjeruju u državno centralno planiranje u svim segmentima gdje im se to (još) nije obilo o glavu. Mene fascinira npr. to da država diktira otkupne cijene poljoprivrednih proizvoda 25 godina nakon pada juge i tobožnje tranzicije.
Što se tiče manjina, apsolutno se slažem jer je bilo kakva integracija automatski spriječena dok god ih se zakonski i ustavno posebno tretira.
Ta dijaspora su svi redom HDZovci pa ne trebaju ni glasat.
Ono, znam dosta likova iz šire familije koji su emigrirali i skoro svi štuju Tuđmana lol.
@cham3leon, ma palim malo. Ali ono, Slučajna država™. Ma neće se stanje promijeniti još dvadesetak godina dok ne poumiru penzići koji glasuju za Titu i Tuđmana, i dok mladi ne prestanu srat i počnu izlazit na izbore.
Al fakat mi nisu jasni ti posebni predatavnici manjina, pogotovo kad uzmeš u obzir da za par manjina bude jedan predstavnik.
Kad krenu rezovi neka prvo izbace predstavnike manjina i dijaspore. Odmah 11 zastupnika manje.
I Apis lol.
Disi babicu. S malokijem i nevenom i terabajtom se cujem. Kako je inace na forumu?
Grüss aus Wien
ane diste, serem vodu i rigam zelucanu kiselinu pa u dosadi doso na forum lol
vidim mrtviji je nego ikad
btw jel igra ko rust?
kaj ti je? znam ja pomoc znaci moras pit puno vode i jest dukat LGG jogurt
Kak je najbolje štedit? Ja sam u ZABI. Za pocetak sam mislio uzet 5 godina stambene stednje. Cisto radi ovih poticaja od 200kna koje daju kad stavis 5k kna. Mislim da je kamat 3,5%. Kasnije ti daju i bolji kredit ako se odlucis.
E sad htio bi nesto jos uz to. Brijao sam FAVORIT stednju na 12mjeseci 2.16% su kamate.
Postoje tu i neki investicijski fondovi pizde materine al brijem da se to ne isplati. Ima ko pametniji da mi malo da savjeta?
Jel moraš tu štednju "zamrznut", odnosno stavit da ne diraš te pare x godina?
U principu su sve te štednje i osiguranja kurčina.
Takvu štednju je jebeno imat samo ako su u pitanu milijunski iznosi, onda si otvoriš tu štednju i dižeš kredite po brutalno niskim kamatama, negdje u rangu da ti kamata koju dobiš na štednju pokrije ratu kredita.
@Maloki Ova stambena je orocena na 5 godina. ( Il kolko vec uzmes ), a ovu sa 2,16% bi obnavljao svakih godinu dana.
Cak i na moje sitne novce koje mislim za pocetak stavit dobijem malo vise od 700kna za prvu godinu, a to mi je svakako bolje od toga nego da mi sjede u banci kao sto su do sada sjedjeli.
@Vedro slazem se.
Znači zgrabi kamatu i uživaj trošiti.
prije tocno 5 godina sam otvorio stambenu stednju u PBZu. mislim da je zlatna.
uplacivao sam minimalnu ratu godisnje. cca 5 000 kn.
za 6 dana dizem 36 000 kn.
sto znaci 5 x 5000 = 25 000
ostalo su doprinosi i kamate.
svake godine sam dobio oko 700 kn DPS(doprinosa nekakvih)
ja sam zadovoljan.
sad imam opciju nastaviti stednju, dic kredit (po povoljnijim uvjetima) ili podici novce.
mislim si kupiti auto.
Jeo vepra prvi put u zivotu. Fkt je jeben.