-
Re: Koje ste filmove u zadnje vrijeme pogledali?
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...anposter02.jpg
Poluautobiografski (u nedostatku boljeg izraza) film o Ip Manu [yip man], čovjeku koji je za vrijeme Drugog svjetskog rata u Kini trenirao lokalno stanovništvo vještinama kung fua, prije nego je zbog rata morao napustiti Kinu i pobjeći u Hong Kong gdje je na kraju pod njegovo tutorstvo došao i Bruce Lee.
Film započne kao jedna od onih tipičnih povjesnih akcijskih komedija koje se nekako i očekuju, ali onda sredinom filma dobije priličan zaokret i pretvori se od tamo nekog Jackie Chanovog filma u La Vita e Bella, kad Japan napadne Kinu i bajkovita tradicija pređe u sumorno sranje rata. I dalje film zadrži neku razinu naivnosti, ali stvar se prilično uozbilji.
Povjesna situacija je uljepšana onim raskošnim koreografijama tipičnima za kineske filmove (mada daleko od stvari tipa Crouching Tiger hidden Dragon) i dramatizacijom lika i djela. Gluma na mjestu, likovi odlični.. Ma ono, skroz je super :D
4.5/5
-
sad si me podsjetio da moram pogledati nastavak
inače slažem se, odličan film
-
Uh, bokte, gledam ocjene i vidim da nastavak dobio još bolje reviewe... a mislio sam preskočiti drugi dio jer su baš od jadnoga Yip Mana napravili kravu muzaru pa sam mislio da se radi o nekom eksploatacijskom nastavku :D
Also, Wing Chun lekcija 1 završena. Funckija bedara nepostojeća :D
-
Meni je prvi bio bolji ak me sjećanje dobro služi. Nisam još gledao ovaj treći, ali niti mi ne zvuči tak zanimljivo.
-
Drugi je bolji, al za mrvicu.
-
-
-
About Time (2013)
Presimpa feel good film.
4/5
-
Hobbit Desolation of Smaug
Mogli su ga skratit na 1h.
6/10
12 Years a Slave
8/10
Rush
Drugo gledanje
11/10
Lone Survivor
7/10
-
Lone Survivor 10/10
http://www.imdb.com/title/tt1091191/
Ostao sam bez teksta. Jedan od najboljih filmova koje sam ikada pogledao, a pogledao sam ih jako puno. Imate skinuti x264 najbolja kvaliteta dok nedođe full hd. Pogledajte od početka do kraja bez pauza i preskakanja. U pm naježio sam se cijeli.
-
Mark Wahlberg = 1/10
Malo ozbiljnosti molim.
-
Imam filing da će biti klasični USA number 1 bullshit... al možda se varam.
-
= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Mark Wahlberg = 1/10
Malo ozbiljnosti molim.
Film rula zbog mnogo batina koje je Marki Mark primija :)
-
W3DR4N, sutra na markovom trgu točno u podne!
-
Nemrem, tek od 15. opet zastupam.
-
= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Mark Wahlberg = 1/10
Malo ozbiljnosti molim.
Nije Marky Mark loš u filmu, naprotiv, sasvim je dobro odglumio. Nego je sam film meni osobno, onak, možda malo iznad prosjeka klasičnih američkih akcića.
Ako želite pogledat dobar noviji ratni film prema "istinitom" događaju, onda je to Zero Dark Thirty bez premca, bez obzira što je film imho čista fikcija, al dobro, to je tema za drugu diskusiju i Dnevno.hr.
-
Pogledao A Field in England.
WTF/10.
-
Po posteru izgleda ko neki cool Solomon Kane ili Van Helsing.
-
CarrieSnova.
Identičan film prvoj Carrie snimljen za današnju generaciju teenagera koji ne mogu gledati filmove starije od 5 godina.
Chloe je simpatična i jedini razlog zašto pogledati ovaj film, koji sam po sebi nije loš, ali potpuno nepotreban.
Za deset godina ja snimam Carrie. Priču i scenarij već znam. Samo trebam glumce naći i easy money.
6/10
-
The Butler
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...ler_poster.jpg
Neznam koji mi je vrag bio da idem ovo gledat. Umro od dosade.
0/10
-
Na tom posteru batler iz bijele kuće kroz prozor gleda bijelu kuću.
-
ili ne. (hurr durr, nisam mislio na Bijelu kuću)
-
= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
To je Senat, neuka stoko.
-
The Road
http://carbonatoms.files.wordpress.c...oad-poster.jpg
U redu je, iako nisam nešto naročito impresioniran. Prvenstveno film ne uspijeva baš u stvaranju nekakvih emocija između gledaoca i protagonista, unatoč čestim flashbackovima koji prikazuju razmišljanja oca i prošlost obiteljskih odnosa. Nezz, nekako ta izgradnja likova ne funkcionira baš. Survival dio je dobro odrađen, dosta je realan, no očekivao sam i nekakvu sliku gradova da se bolje zaokruži dojam te apokalipse. Objašnjenje što je uzrokovalo sve to za koncept filma zbilja je nebitno, no mislim kako je riječ o super vulkanu. Učestali potresi, drveće koje se ruši, mrtva flora i fauna...sve je nekako u opisu toga. Kada je riječ o vizualnom dočaravanju, fotografija možda ima malo previše smeđe i sive boje - u nekim scenama su pretjerane, dok su u drugim sasvim fino pogođene. Glazba sve to fino nadopunjuje, iako bi bilo bolje da je ima više. Kraj...realan i fino zaokružuje film. Hope je ipak našao svoje mjesto, što nakon sat i pol teške depresije dobro dođe cijelom iskustvu.
7
-
Mislim da je odlično prikazan odnos oca i sina - što je i glavna ideja filma - u situaciji gdje nije lako biti good guy i odgojiti sina da bude good guy i da ujedno i preživi. Po meni je to fakat dobro prikazano i da su išli pokazivati neke gradove razorene apokalipsom pretvorio bi se film u totalno standardni post-ap napor. Doduše, film poprilično uvjerljivo prati knjigu tako da za to nije bilo niti mjesta. Slažem se za ovo smeđilo, ali daje atmosferu filmu, pa i ne bode toliko.
I doooosta je lošiji od knjige jer je napisana predobrim nekakvim krutim isprekidanim stilom koji odlično prenosi taj apokaliptični feel.
-
Taj dio je ok, al nezz, cijelo vrijeme sam imao osjećaj da mi je svejedno kak će to dvoje završiti na kraju. Nedostajalo mi je više motiva, nekakav dublji background (posebno nekakva analiza razmišljanja sina), nezz, preplitko mi je to na kraju sve bilo. Da, dobro je prikazan taj pokušaj odgoja kroz good guy vs. bad guy spiku u svijetu gdje moral više ne postoji, no meni su takve stvari odavno prestale biti nešto upečatljive. Za gradove sam mislio čisto da se prošlo kroz jedan pa da se u njima prikazalo kako izgleda survival, ono samo zbog zaokruženijeg dojma.
Al kažem, ok je. Knjige su redovito bolji materijal budući da mnogo detaljnije ulaze u analizu svega.
-
Vidiš meni je film bio super, a knjiga samo dobra...al prvo sam gledao film pa je i to utjecalo
-
= Citat =:
Izvorno postao The Boz
= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
To je Senat, neuka stoko.
Screenshotaj Google Maps i obilježi mi njegov FOV.
-
jesi l00d pa da siajej zatvori forum.
-
Carrie.
Bokte stvarno sam se trudio otvorenog uma pogledat film. U filmu apsolutno nista nevalja. Nemam volje ni pogledat stariju verziju.
-
Original je pravo malo remek-djelo.
Nisam ovaj remake gledao još..
-
zašto gledat rimejk kad je to isti kurac samo s više krvi i "modernizirano"?
-
Odgledo sam Indijana Dzonse, Last Crusade je I dalje najbolji.
-
Pogledao Byzantium.
Dat sexy Gemma. :oops:
Inače, solidna varijacija na temu vampira. Sporo, mračnjikavo, zanimljivo. 7/10.
-
the wolf of wall street najbolji film jebeno ikad
-
http://www.ramascreen.com/wp-content...11-586x542.jpg
Original je original. Ne mora značiti da je uvijek i neupitno bolji, dapače, ali u slučaju Oldboya zbilja jest.
Remake nije loš. Film je zapravo sasvim ok. Famozna scena s čekićem i hodnikom je i dalje tu, ovaj put malo dinamičnija (ali i dalje iznimno dug kadar). Famozni twist je i dalje tu (ah ti iznenađeni plebsi u kinu). Famoznih scena mučenja je malo manje nego u originalu, ali isto stineš zube.
Režija je školska, montaža također (nema onih kul kombiniranih tranzicija ko u originalu, a ako se i pojavi nešto slično uglanvom je CGI). Gluma je odlična, Brolin je super. Sharlto Copley ovaj put glumi poremećenog negativca i dobro mu ide (valjda se dobro zagrijao u Elysiumu), ali mu na mlin ne ide činjenica da lik ima forsirani britanski naglasak (postoji razlog u priči, ali svejedno su onda mogli castati nekog britanskog glumca, a ne južnoafrikanca).
Enivej, sve u svemu film je sasvim dobar. Korejska šaka u zube iz 2004 je naravno remek-djelo, ali ovaj remake nije loš film.
Tamo 3.5 ako ste već gledali ili 4/5 ako vam je prvi put.
-
American Hustle
http://mediafiles.cineplex.com/Poste...icanHustle.jpg
Briljantan film. Nakon Silver Linings Playbooka očekivao sam da će David O. Russel iskemijati još jedan vrlo dobar uradak, ali ovako nešto... ne znam, neka ovako nastavi i ući će mi sa svojim filmovima u top 10. Očekivano, Bale je fantastično odradio svoju ulogu. Osim što se nakon Batmana udebljao ko' svinja kako bi što bolje dočarao svojeg prevaranta Irvinga, sama karakterizacija mi je zbilja nešto jedinstveno. U razgovorima kao da sam gledao pijanog Godfathera. Inteligentan, ima stav, zna što želi, uvijek oprezno skroman, no suptilno strašno bojažljiv što naravno nikad izričito ne pokazuje osim dok u kutu guta tablete za srce. I lako manipuliran, iako je u potpunosti svjestan toga. S druge strane, Richie kojeg glumi Bradley Cooper je dijametralna suprotnost - glup (ne doslovno, samo nikad nema širu sliku stvari), impulzivan, presiguran u sebe, nema pojma što želi i preambiciozan. Sukobi njih dvojice...nešto presavršeno :D
http://www.weeatfilms.com/wp-content...4-20130425.jpg
Ženski dio ekipe je također na razini. Amy Adams je savršena replika fatalne crvenokose (najbolji filmski dekolte ikad) koja karakterno (inteligentna, neustrašiva, ambiciozna i skulirana) savršeno nadopunjuje Irvinga, dok Irvingova žena koju tumači Jennifer Lawrence je naravno njezina suprotnost - emocionalna, nepredvidljiva, sklona besmislenim brijama, histerična. Prilično je zabavno gledati Irvinga kako se snalazi s njima. :D
Scenarij je u redu. Možda malo previše natrpan pa na trenutke nezgodan za pratiti, no na kraju se sve fino posloži. Jako mi se svidjela igra kamerom - često naglo mijenja pozicije i fokus pa ovako dosta statičan film iznimno dobiva na dinamičnosti. Disko scena je nešto presavršeno. Scenografija je vrlo uvjerljiva, a cijelu atmosferu nekako najviše diže glazba. Osim dakako prigodnih autora, baš je perfektno odrađeno tonaža i nekako pomaže da uđeš u glavu lika koji je u određenom trenutku fokusiran na nešto i uopće ne doživljava okolinu. Film iako mu nije to primarni cilj, nekako ispada iznimno jako audio-vizualno iskustvo. Nezz, kapa dolje.
I naravno, najjači kadar :D
http://movieboozer.com/wp-content/up...stle_40815.jpg
9
-
wtf, jel to neka prostetika ili se zbilja usvinjio tako :D
-
Nemoš imati takvu škembu s prostetikom :D
-