Evo jedno pitanje. Kako je bolje?
Slot 1: 1GB RAM
Slot 2: 2GB RAM
...ili...
Slot 1: 2GB RAM
Slot 2: 1GB RAM
Printable View
Evo jedno pitanje. Kako je bolje?
Slot 1: 1GB RAM
Slot 2: 2GB RAM
...ili...
Slot 1: 2GB RAM
Slot 2: 1GB RAM
Što nije isti klinac?
Pa trebalo bi biti.
Ja sam sebi laptop otvorio i stavio sa 1-2 na 2-1, čisto da vidim razliku, i kao da mi je malo brži. U igrama pogotovo, kao da su loadinzi brži, ili se to meni samo pričinjava?
Doktore, pitanje brzo: Dobili smo MaxTV pa ne možemo srediti kablove i to. Router za ADSL je trenutno kod mene u sobi do kompa, a ethernet treba vući od njega do dnevne sobe, što je trenutno predaleko i traži dosta kanalica oko vrata itd. Postoji rješenje da stavimo ruter u hodnik gdje je pristupačnije za spajanje na MaxTV ali onda ja izvisim jer isto tako moram nekako provući ethernet do kompa u sobu što isto nije baš prihvatljiva opcija.
Ako imam adsl vezu od cca 4 Mbps, da li bih šta izgubio da se prebacim na wireless uz pomoć eksternog wlan adaptera? I općenito, koje su mane korištenja WLANa umjesto žičane veze za desktop računalo?
Možeš wirelessom dok ne riješiš kablove. S obzirom da ti je to sve u stanu, wireless neće imati toliko gubitaka s brzinom. Većinom će ti i dalje biti isto jer je jako blizu.
Mane wirelessa su ti manja brzina, ovisno o snazi konekcije, i pri tome je ping nešto malo veći, a jitter ima male gubitke. Ali kada nemaš drugog rješenja...moj frend je godinu dana tako bio na wirelessu, dok mu stari nije izbušio zidove i provukao kablove kada je radio prozore i krečio.
Zanima me,kako da izbrisem cookieje za samo jednu stranicu ? na mozzili
Odeš na Tools>Options...>Privacy, pod History odabereš Firefox will: Use custom settings for history i niže dolje klikneš na Show Cookies. Zatim će ti se otvoriti prozorčić u kojem će ti biti svi kukići, uz pomoć Searcha možeš pronaći određene kolačiće, selektirati ih i obrisati klikom na Remove Cookie.
Nakon što ih obrišeš pod Privacy podesi nazad na Firefox will: Remember history, tako da ti ne blokira obrisane kolačiće da se opet kreiraju i da nema nikakve blokade za kukiće.
http://i54.tinypic.com/24euqn5.png
Hvala a kako da izbrisem spremljene sifre sa samo jedne stranice
Pokusavam napravit multije na erepubliku a kad pokusam da napravim acc,ubaci me na moj profil jer mi je spremljena sifra :D
Erepublic ti detektira i IP adresu, moj frend to igra, tako da ti neće upaliti taj multi account.
Frend mi je hackao Erepublic, od Srba su pokrali sve, ali ama baš sve, i na kraju nije dobio ban ni ništa, čak su mu admini zahvalili što je otkrio rupe i propuste koje će oni zakrpati. Fora je bila da vide kako Srbi plaču kada nemaju nigdje ništa, kada nemaju ni kruha da jedu. Pokrali su jedno 500+ tvornica samo i prodavao ih za 0 para, tj. stavi tvornicu na prodaju za 0 para i kupi ju odmah, i svakom Srbinu su ostavili jedan kruh, čisto da ne umre od gladi dok admini ne reagiraju. Još bolje je, dok je hackao je pisao po chatu šta radi.
BTW Odeš na Tools>Options...>Security>Saved Passwords..., možeš ih i otkriti da vidiš za svaku stranicu password, brisati ih posebno ili sve. Tako da je to malo ranjivo područje. Dovoljno je da nekoga ostaviš na PC-u na 2 min samog, da on uđe u Saved Passwords i klikne Show Paswords, i uslika mobitelom.
Evo me opet ja.
Sad smo imali velike igre s tim MaxTV-om i nismo ga uspjeli natjerati da se uspješno spoji, reko čiko u tekomu da će provjerit na centrali. Glavno da sam morao tvornički resetirati ruter i izgubiti sve otvorene portove i nanovo uključivati i konfigurirati WLAn :(((((((((((((((((
Rekli su ako ne bude druge da će doći oni pogledati, a ja se prilikom toga bojim da će mi uzeti ovaj polušrot ruter i dati mi zamjenski superšrot ruter koji sad svima postavljaju i na kojem se ne da skoro ništa konfigurirat.
Da li bih mogao ja kupiti sa strane neki ruter pa ga namjestiti da se spaja na T-Crapov ADSL? Ili mogu dobiti njihov broadband samo preko rutera koje oni provajdaju?
Hhaahhaha C legenda ti je frend :D
Nego kad odgovoris chameleonu i meni treba nesto za frenda,
kad starta lol ovo mu se pojavi
Your graphics card or driver does not support shader model 2.0. Please make sure your video card supports shader model 2.0 that it is using drivers from the manufacture.**
I sta on treba uradit sad,ja sam konto da treba zadnje drajvere skinut ali ti to bolje znas pa rreci xD
@cham3leon - Za DLS bi svi routeri trebali biti jednaki. Kada ti dođe lik, pa inzistiraj da želiš baš taj router imati jer ti je na njemu lakše podešavati neke pizdarije. Ako je stručnjak za to, srediti će s svakim routerom. Ali opet, ako T-com ima neku svoju fintu u svojem routeru, onda ti možda ne bude druge nego imati njihov router, ali velim, svi DLS routeri su na istom principu, pa ne bi trebalo biti problema. S TV-om preko DLS-a nemam iskustva pa ti ne mogu baš nešto pomoći. Brijem da svaki router ima podešenja za portove što ti treba.
Moj od H1 ISP-a router je ultra-imba, stvarno vrvi s opcijama i mogućnostima. S obzirom da je to nova mreža, htjeli su nešto imba što će nadmašiti svih, pa da korisnici ne moraju kupovati bolje routere kada im ISP forsira svoje žnj routere.
@majstoro - Kada startaš...šta? Igru? Koju igru? Ili kada ti se pokrene Windows?
Prvo moraš znati dali ti grafička doista podržava shader 2.0. Ako podržava, znači da je do drivera ili do same igre, ako ne podržava, onda u opcijama igre uključi shader 1.X. Mislim, ne znam koja ti je grafa, moja na stolnom AH3650 podržava realno shader 3.0, ali radi i sa 4.0, ne buni se, vjerojatno zato jer su driveri falš pošto ta grafa nema drivera za sebe.
Ponekad novi driveri ne pomognu, pa nemoj isključivati opciju da će ti stari driveri možda pomoći.
Ako ti grafička ne podržava shader 2.0, a igra je isključivo s shaderom 2.0, tj. nema opcije u sebi koji shader želiš koristiti, onda ili nova grafa, ili šanse s googlanjem da nađeš neki patch i sl. kerefeku koja će to forsirati na shader manje verzije od 2.0.
Ustvari za mog frenda je,meni sve radi xD
Graficka mu je ASUS A9250**,i to mu bude kad pokusa startati League of Legends
Sad neznam podrzava li mu ta graficka shader,vjerovanto cemo posto neznamo pokusati s novim driverima
Nego da te pitam ovako,gdje ti studiras(ili si vec studiro)posto vidim da znas dosta toga
128MB DDR, podržava DirectX 8.1, SmartShader, itd., vjerojatno ne podržava Shader 2.0. Jedina solucija mu je da u igri isključi Shader ili da ga svede na 1.0, na neki minimum koja igra nudi. Ako igra ne nudi, može pokušati tražiti patcheve i sl., ili ubosti novu grafu.
Dobra priča svaka čast,očekivao sam da si završio FER ili FOI :D
Zanimljivo je to sto si sa 6 godina vec radio s komponentama,meni nikako neide taj hardver :D
I mene zovnu frendovi ali samo da im instaliram igru,ocistim od virusa itak...A ako me zovnu za nesto sto neznam onda ja tebe pitam :D
Ma samo ti zavrsi fax i imat ces dobar posao,placu i finu buducnost :D
C, kako ti je vojska za vratom kad naša generacija ne mora na vojni rok?
Država mi daje pare, tj. vojska, preko vojske, zbog vojske, pomoću vojske, etc.
Nije riječ o služenju vojnog roka.
@Ne da mi se za sada na fax, želim malo odmoriti.
Treba mi čim prije pomoć. Hostam dedicated server za CoD4 i nitko mi se ne može spojiti na njega. Svi potrebni portovi su otvoreni, firewallovi ugašeni, a uspjeli su se spojiti ranije danas. Problem bi možda mogao bit u Wirelessu, spojen sam na net bežično s usb wireless stickom.
Portovi su assignani na 192.168.1.4 što bi trebala bit lokalna IP adresa mog kompa, ali kad u COD4 MP-u pregledam svoj lokalni server, njemu piše da je na IP-u 192.168.201.1. Probao sam assignat portove i na taj uređaj, ali isti rezultat. Na serveru se niti ne vidi da se netko pokušava spojit.
EDIT: Ovaj drugi IP je od VMWareove mreže, to se CoD pokušava spojit na virtualni ethernet?
Dvostruki post, mijau. Tilda~~~
Ne treba, sve sam riješio. Natjerao sam ga da ide na wireless. Međutim, ne znam da li je zbog toga ili nečeg drugog, ali dok su drugi na njemu igrali je bilo ok, ali kad sam ja ušao je počelo štekat. Uspio sam to popravit samo gašenjem Skypea (na kojem redovito komuniciramo u online igranju). Je li moguće da je veza bila toliko opterećena da se to dvoje nije moglo koristit, bilo na wlanu ili na samoj dsl liniji? Kad sam imao žičanu vezu išao je i Skype i Cod4.
Da, wireless ima neki best avarage od cca 4 signala istovremeno. Znači, najbolje je downloadati ili uploadati 4 stvari istovremeno, može on i više, ali dolazi do zabušivanja.
Fora je, ako si ti host, i ako se kod tebe spoji 30 ljudi, ti svakome moraš slati podatke i istovremeno primati od svakoga, prilikom čega može doći do zabušenja.
Ali s obzirom da ja na wirelessu mogu hostati 3 DotA-e istovremeno s 10 igrača svaka, i da pingovi budu svima ~50 na balkanu, mislim da ti to nije problem.
Biti će da je problem brzina, jer kod FPS-ova osim pinga je jako važna brzina, pogotovo za hostanje.
Recimo jedna partija DotA-e, 1 sat, 8MB prometa. I sat vremena GRAW2 pucačine, 200MB prometa. Razlika je velika. Naravno, ako si hoster to je puno više, pa zato hostovi za nabrijane pucačine moraju imati uber net, pogotovo upload brzinu. Recimo na GRAW2 preporučljiva brzina uploada za hostanje je 3MB po sekundi, što je previše, pogotovo za razliku od strategija gdje i 0,512MBPS owna.
U glavnom, može ti biti do wireless konekcija, snaga signala, pinga, brzine neta, portova i igrača odakle se spajaju.
Lošiji wirelessi imaju takve probleme. Recimo sjećam se na Gareni, moj rođak, ima 2/3 tunnela s upaljenim Skype-om, TeamSpeakom ili Ventrilom, ponekad je to i 1/3 tunnel, kada počinje laggati. Bez dodatnih programa je 3/3 i nema laggova. A spaja se preko velike antene na krovu za wireless kojeg plaća.
Ali velim, ja s svojim wirelessom nemam problema ni kada hostam za 30 ljudi game i pričam na Skype s njih petero, tako da zbilja ne znam točan problem. Možda ti neka zaštita nešto blokira, ja nemam ništa od zaštita, i ono što mi Windows forsira je pogašeno, tako da baš ništa nemam što može bilo kako blokirati, i svi portovi su mi otvoreni.
Svi firewallovi ugašeni, potrebni portovi otvoreni, bez toga mi ne bi ni radilo. A pitam zato jer koliko sam primijetio dok je router bio spojen ethernetom, sve je išlo maksimalno glatko. Al dobro, kad sam bio ugasio skype, sve je bilo tip-top, jedino mi je malčice šteta da ne možemo bacit i zvučnu komunikaciju istovremeno.
Trebalo bi da može.
Pokušaj pročeprkati frekvenciju od routera.
Frekvenciju? Postavke za to nisam nigdje našao. A ne bih se baš štel igrat s time, to pomalo izlazi iz domene moje ekspertize.
Imaš negdje za podesiti channel brojeve od 1 do 13 ili čak 14.
U glavnom ako ti je wireless podešen na "2.4GHz" tj. 802.11g, to znači da ti wireless radi na frekvenciji od 2.4GHz. Kada mjenjaš kanale detaljno to postavljaš, pa znači:
1 CH - 2412 MHz
2 CH - 2417 MHz
3 CH - 2422 MHz
4 CH - 2427 MHz
5 CH - 2432 MHz
6 CH - 2437 MHz
7 CH - 2442 MHz
8 CH - 2447 MHz
9 CH - 2452 MHz
10 CH - 2457 MHz
11 CH - 2462 MHz
12 CH - 2467 MHz
13 CH - 2472 MHz
14 CH - 2484 MHz
S time da 14 CH samo neki imaju, većina ih nema.
U glavnom, to su frekvencije za tvoj wireless i one se mogu križati s drugim frekvencijama u određenim razmacima, znači ako ti je set na 5 CH, tvoj wireless će raditi praktički od 3 CH, pa do 7 CH.
Pomoću ovih slika s Wikipedije možeš detaljno to vidjeti:
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...LAN%29.svg.png
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...LAN%29.svg.png
E sad, osim što se siglani mješaju na istim kanalima, fora je ometanjima drugih uređaja, pa evo nekih od njih:
*Udaljenost od mikrovalne pećnice najmanje 5m. Ukoliko to nije moguće izbjeći, postavite kanale na 1, 2, 12 ili 13.
*Kada se wireless nalazi na istom mjestu kao i plazma lampa, postaviti kanal na 11, 12 ili 13.
*Udaljenost od bluetooth uređaja najmanje 5m.
*Ukoliko u blizini wirelessa stoji walkie-talkie radio-uređaj, kanale treba postaviti na 1, 2, 3 ili 4.
*Ukoliko se na istoj lokaciji nalazi više od 2 acces pointa, interval kanala treba dodati kao što je niže prikazano da bi se izbjeglo dupliciranje kanala. 1, 6, 11 ili 1, 5, 9 i 13.
*Itd.
Tako da wirelessu može smetati sve i svašta od drugih električnih uređaja.
Ovo ti možda pomogne, kažem možda, jer možda nije u frekvenciji riječ.
E vidiš, meni je mikrovalna pećnica relativno blizu routera, možda 2 ili 3 metra.
Onda je možda to problem. Znaš da mikrovalna radi na principu tih elek. frekvencija koje griju hranu, zato se od HDD-a elektronika 100% uništi u njoj. :D
Pokušaj onda s 1, 2, 12 i/ili 13, pa javi rezultate.
Mislim da nije radila dok nam se to pojavljivalo... Pogledat ću da li se mogu mijenjati frekvencije.
Ne mora raditi, dovoljno je da u sebi ima te komponente, kao CTR TV. :)
Kod mene to izgleda ovako:
http://i52.tinypic.com/vo1req.jpg
Inače ga imam na 13 CH, jer se onda ne poklapa većinom sa nama smrtnicima, već s nekim stvarima koje smrtnici nemaju, pa ga nema šta ometati, osim možda nekih vojnih i svemirskih frekvencija za koje je šansa 0,0...01% da se pojavi u mojem krugu.
I da, sada ne znam, možda je i do tog USB wireless sticka. Recimo ja na laptopu imam nešto kao double wireless, tako da se na jednu mrežu moj laptop spaja preko dva wirelessa kao jedno. Pa sam tako u EDULAB-u mogao nabiti brzinu od nekih 64MBPS+. Download mi je bio znao ići nekih 76MBPS.
Recimo, sada sam na routeru samo ja spojen, i može se vidjeti kao da smo dvojica spojeni, a u biti je to jedan te isti PC, tj. laptop sa tim nekim double wirelessom ili šta je već, neka tehnologija od Intela.
http://i54.tinypic.com/w0oocm.jpg
A USB wireless stickovi nikada nisu nešto specijalno, pogotovo oni besplatni koje dobiješ s fuš routerom.
A-a, nema toga na mojem. Samo mogu izabrati protokol.
Ah, fuš router kako si rekel. :(
Ali možda je do USB sticka! :D
A stick je tek šrot, ili barem softver koji dođe s njim, lol!
Ipak radije ovaj ruter nego ono govno koje sad po novome daju maxADSL korisnicima na kojem ne možeš ni port otvorit.
Oh, ispravak, našao sam tu postavku za wireless kanale! Zasad sam stavio na 11. kanal, pa ćemo isprobat na šta to liči pod opterećenjem.
A za to vrijeme imam još jedno pitanje, malo ću žešće zaspamat ovu temu u zadnje vrijeme.
Naime, MaxTV konačno radi, i kao što sam i sam rekao, bio je problem kod njih, a ne kod mene, iako me serviser držao za budalu i tvrdio da mi internet na ruteru ne radi nego se preko wirelessa spajam na nečiji drugi, ali to je neka druga priča.
Zanima me da li inače funkcioniraju oni fičrsi o kojima priča čiko na 999 kanalu, ono sa nekakvim widgetima za vremensku prognozu i slično, pregledavanje tportala, i drugi interaktivni sadržaji? Ja čim probam pristupiti tome, ekran postane crn i ništa se ne događa, niti išta mogu napraviti, nego moram onda ugasiti STB i opet ga upalit. Jel to samo kod mene ne radi ili inače?
Ne znam o čemu pričaš, tj. ne znam ništa o tome. XD
Zašto 11? Bilo je 1, 2, 12 i/ili 13. :)
Ups, to sam kod tebe vidio 11 :)
A za MaxTV sam tu pitao pa ako netko drugi vidi nek odgovori da ne moram bezveze novi topik otvarat.
Kod mene je na 13. Ali sam stavio 11 radi primjera.
viewtopic.php?f=34&t=43345
otvorio sam temu, ali evo da se i tu javim :)
Ovako, namjeravam igrat neke PS1 igre na kompu. Treba mi emulator, ja sam skinuo ePSXe ali ga nemam pojma koristiti. Jel bi netko mogao ukratko objasniti što ja trebam napraviti kako bih pokrenuo neku igru?
I da, imam par svojih igara i nekoliko (khm,khm) verzija u planu.
Oću opet zaigrat Spyra ali se jednostavno ne kužim u to :(
Šta? Otvoriš .iso image sa emulatorom i to bi trebalo bit to. Bar oko ePSXe-a ne bi trebalo bit puno zajebancije.
Evo napravio sam, bio je problem sa konfiguriranjem. Tnx anyways.
Novi problem.
Emulator radi, Spyro isto tako... ali tu je moj vječni problem, SEJVOVI.
Na "Save State" se snimi, ali nakon što ugasim/upalim emulator nestane.
Kad sejvam in-game, to ode na memory card folder, ali se isto tako magično izbriše nakon restartiranja.
Naravno, sad mi čak ni memory card fajlovi ne dospijevaju u folder.
Anyone?
Ovo mi se događalo i sa Pokemonima :(