Neverwinter Nights 1 ili 2(barem meni) te ofkors, SW Kotor :wink:
Printable View
Neverwinter Nights 1 ili 2(barem meni) te ofkors, SW Kotor :wink:
Ma NWN ima više neki D&D setting, ja bi nešto bolj fantasy :D
Jesi igrao ti Arcanum?
Evo...Arcanum...savršenstvo...magija...parni stroj...Tesla Gun...bolje nebre...
Edit:Divine Divinity ako nisi igral onda obavezno probaj...
Nisam ali sam ga nabavio, stoji mi pokraj stola i skuplja prašinu (Arcanum, ne) :D
Znači dobar je? Dajte 2-3 Beginner Tipsa za mene, tako da ne odem bez pimpeka u svatove :D
EDIT:
Lol što me ovo ohrabrilo :cry:
= Citat =:
Izvorno postao Gamespot
DA MU NIKO NIJE DAVAO NIKAKVE SAVJETE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kao prvo, nije "dobar"! Arcanum je jedan od najboljih RPG-ova ikad, vjeruj mi, ima atmosferu kakvu nema nijedna druga igra. Priča i questovi su odlični, gameplay, glazba... a što očekuješ od ljudi koji su napravili i Bloodlines?
Svaka rasa i klasa su zakon,samo nemoj pokušavat miksat magiju i tehnologiju..
Jedina loša stvar u igri su animacije kretanja likova, ali neka te to ne odbije jer ćeš se naviknuti za pol sata i sve ok. Borba (ima opcija za turn-based ali je jadna) je real time, dosta spetljana kao i u bloodlines ali navikneš se brzo.
I ne znam jesi igrao Planescape:Torment? Takvu priču i setting neš nać ni u jednom filmu knjizi ili igri.
EDIT: Hebo te gamespot da te hebo, neće ti valjda oni govoriti je neka igra valja :-x
Ionako će ubrzo doći sa svojim "nije power playing" pitanjima. :D
Problem je što nema previše drugačijih RPG-ova za PC.. jesi razmatrao bacanje u konzolaške vode? Gameplay možeš baciti u zapećak, ali ono jRPG imaju najžešće settinge pa ako te to roka... slobodno.
Evo upravo nabavljam i Planescape :D
Uvijek kažem da ću ga nabaviti i odigrati, a nikada da mi padne pod ruku :( Ali sada je kucnuo čas, samo moram odlučiti što prvo odigrati, Arcanum ili Planescape :|
PS: Zašto NE mixati magiju i tehnologiju?
@AoC, nisam power gamer :cry: Uvijek prvo pređem igru minimalno 3x prije nego probam power gameati :cry: I ne mislim ići na konzole...
Da joj kad uleti sa svojim jel bolje ovo ili ovo, jel ova klasa bolja il ova, a ustvari je najljepše kad sam sve skužiš i isprobaš jer sve je dobro na svoj način. Zato sam napisao da mu niko ne daje neke extra savjete. :D
EDIT:
Ne mixati zato jer će te to "sjebat", neš niš moći, ma vidjet ćeš, ima veze s cijelom pričom.
Prvo Arcanum odigraj, bez žurbe, onda Planescape jer je on isto D&D princip samo daleko...bizarniji.
Koje ste pice :D
Ja ne pitam to zato što ne znam, nego želim čuti i tuđa mišljenja... :(
Ima tema u Oldies pa malo pročitaj... samo ne znam koliko je spoiler free.
Ali da, ne znam kako si propustio Arcanum i Planescape.
Napomena za Arcanum:Obavezno prebaciti na turn-based...U real time je borba prebrza i malo kaotična ali u turn based ima više opcija pošto moreš malo i razmišljati o sljedećem potezu itd itd...
Grafika je meni čak i odlična(makar su ju svi ali baš svi popljuvali) jer je nekak posebna i čudna.
Grafika je super, detaljna, samo je animacija kretanja loša. I mislim da mu se lakše naviknut na frenetičnu real time borbu, nego se tlačit kroz turn based koji je smotan totalno.
OK, prvo Arcanum pa onda Planescape :friends: Hvala.
@AoC, propustio sam Planescape pošto nisam niti znao za njega, a kada sam saznao, nisam ga imao od koga za posuditi, a bome ga niti u dučanima nisam vidio. A u Arcanum sam se zaljubio otkako sam prvi put vidio recenziju u PCPlayu ali također ga nisam mogao nabaviti, a kupnja originala u to doba nije dolazila u obzir (moje si godište, vjerujem da znaš kako je sa starcima kada im spomeneš original igru - dok smo klinci bili naravno :D)...
Budem probao i TurnBased i RealTime, pa što mi više paše.
Ma ne, nego ono vidim da postaš po RPG temama, mojeg si godišta pa odmah pretpostavljam da si odigrao sve ove klasike... moj bed. Vidjeti ćeš, po meni je Planescape jedna od najinteligentnijih RPG na PC-u, ako ne i uopće, IKADA.
Da, slušam jako lijepe stvari o Planescapeu i ljudi se teško opredijele da li im je bolji BG serijal ili Planescape. Meni je BG vrh vrhova, a ako je Planescape toliko kvalitetan onda mislim da ću uživati u njemu.
Volio bi imati sve to na originalima, ali gledam nikada nije raspoloživo stanje :( Čak niti onog Ultimate D&Da nema više za kupiti, a i u njemu nema Planescapea.
@bartuc.. torment je jedan od najbolji rpgova ikad.. po meni u uskoj konkurenciji sa witcherom..
enikejs.. tražim igru.. desktop glupost, interfejs sličan ovome
http://tbn3.google.com/images?q=tbn:...dopewars03.png
vlasnik ste svoje hardver kompanije, te kroz povijest proizvodite konzole, čipove, računala i pokušavate ih plasirati na tržište. a protivnici su vam stvarne kompanije tipa Atari, Commodore, IBM, Apple itd...
od tih dnd igara, icewind dale baca akcenat na borbu, torment na priču, a bg je neka zlatna sredina. znači, torment ima kvalitetniju priču, ali je gejmplej prostiji.= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
midnight club 1.= Citat =:
Izvorno postao Hrvoje
Instalirao sam Planescape sa resolution fixom i igra izgleda za prste polizati... Sada kada sam vidio to čudo, teško ću se pošteno skoncentrirati na Arcanum :D
Puno hvala na preporukama. Sa te dvije igre ću se zabaviti na neko duže vrijeme, a možda ubacim kasnije i BG1 + expanzija te BG2 + expanzija iznova, a nakon BGa možda i IWD :D U jebate, to je se zove serija :pray:
Igra bila medju dodatnim igrama na pc play cdu (shareware neki los :) , ali zakon ) tamo jos pa neznam mozda oko 2000. godine. Probal sam naci cd po ladicama, ali bezuspjesno :rotfl:
Neki smijeh od igre - fps, lov, imate pusku, vrijeme i ako se dobro sjecam treba pokupiti odredjenu kolicinu mesa prije isteka vremena. Mapa (suma) prepuna bijelih zecica, koji skacu okolo i rade neke stvari od kojih se razmnozavaju :rotfl:
I sjecam se da je dosta krvavo, ima i "bambija" pa mu raznesete glavu i tak..
Zakon igra, nemrme nigdje naci, plz pomoc..
Hvala! :thumbs2:
Još 2 pitanja u vezi Arcanuma...
1) Da li postoji koji Must Have mod?
2) Da li postoji neki resolution fix mod koji bi mi omogućio igranje na višim rezama od 800x600?
Tu možeš naći neke stvari:
http://www.terra-arcanum.com/phpBB/darchive.php
Evo skidam Official i Unofficial Patcheve te prvu verziju 1024x768 moda pošto zadnju nemrem naći (link je mrtav, a na netu nikaj ne pronalazim)...
To ti je natural fawn killers.= Citat =:
Izvorno postao Matekk
mislim da ti je dosta official patch i zadnji Drog Black Toothov patch...(ovaj za rezoluciju mislim da ne šljaka s zadnjim-nisam siguran)= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Evo upravo lupam po Arcanumu i još se nebrem načuditi kolko se toga more propustiti tokom igranja...igra stvarno ima tolko toga tak kaj je praktički nemoguće sve poloviti.
Da, ne radi mi resolution patch :( Šteta pošto je stvarno vidno polje katastrofalno, vidiš par metara od sebe :cry:
pa povećaj rezoluciju.
Tako jednostavno, a tako složeno xD= Citat =:
Izvorno postao baldrick_
Stara igra, stara ograničenja po pitanju rezolucija...