albumi arise, chaos ad, i roots= Citat =:
Izvorno postao Maloki
Printable View
albumi arise, chaos ad, i roots= Citat =:
Izvorno postao Maloki
+Schizophrenia - Roots :) meni je jedina dobra stvar s rootsa-roots bloody roots.al Dante XXI je super album nakon par katastrofalnih albuma.convinced in life ftw= Citat =:
Izvorno postao axe_wild
ma kakav metal,samo punk odnosno oi! punk
ako ti se ne sviđa metal lagano odjebi od ove teme :wink:
Mi ne kenjamo po punku pa nemoj ti kenjat po metalu :wink:
meni children of bodom sakaju kok uveliku, jednostavno ih nemrem slusat...
imal ko link za download iced earth - dracula pjesmu trazim vec 3 dana pls?
Sori gospodine veliki armada huligane iz opatije, my humble apologies...= Citat =:
Izvorno postao borlic5
morgoth jesi bio na blazeu i kako je bilo ? ^^
sta nije blaze odgođen bio?= Citat =:
Izvorno postao -.-
ja mislim da sam nes cital da se onaj gitarist razbolio pa da je odgođeno..hm možda sam u krivu a možda i ne :D
odgođen je blaze, jer je dobio termin za snimanje u studiju :(
evo za bodom fanove,friška snimka iz studia
pczpY6Z7qWM
pogledo sam sinoc "Metal: A headbangers journey" i bas je gg film, preporuka svima koji jos nisu pogledali :)
Evo, želio bih malo rasprave na album Satyricona Nemesis Devina...
Uglavnom, svi koji su gaslušali, molim par komentara, ja sam ga upravo nabavio, zajedno sa videom Mother North(necenzurirana verzija).
Meni je album odličan, sve skladbe, no smatram da ima puno boljih black metal albuma (De Mysteriis Dom Sathanas...)
Uvjeren sam da je glavni adut ovog albuma Mother North, koju neki smatraju himnom black metala, kao i spot, koji je preje*en...
vaša mišljenja molim
:wink:
Slusam sve od metala osim Nu metala.
slusam i blues, soul, klasicni folk, sjevernjacki folk, goth, gothic,doom, progressive, rock..etc...
smjesno mi je kad pocne tema o metalu i onda se odmah spominje bruce. :D
meni maideni nisu bili nisht posebno nikad, ponavljaju se previshe u pjesmama a bass ima jednolican ritam, tojest kao da stalno svira jedno te isto samo promjeni pokoju notu.
bolji mi je grave digger ili manowar od njih.
Sto se tice black metala jako ga volim posto sjevernjacki folk se najcesce izvodi uz black metal blastove i teske riffove.
a ovo je nakon 10 godina slusanja uglavnom metala izaslo kroz mene...
http://profile.myspace.com/index.cfm?fu ... =160192065
mjuza je radjena u FL Studiu.
svirano na tipkovnici.
dobar bend al kao sto si i rekao ima bar 20-tak boljih. 8)= Citat =:
Izvorno postao FireSpirit
da, slažem se, ovo jest njihov najpoznatiji album, prvenstveno radi Mother North, koja je po meni stvarno uhvatila samo srž black metala onog vremena.= Citat =:
Izvorno postao Barathrum
Sjećam se da sam čitao na nekom blogu povijest black metala i lik ga je stvarno dobro opisao, i spomenuo je sve važne stvari oko čega se on vrtio;
...magija, šume, stari običaji, narodi prije kršćanstva, sve što je bilo zaboravljeno...
Ipak, s vremenom, izvorni black metal je odumro, i nema puno dobrih bendova. Kao iznimku ću spomenuti Behemoth, no o njemu drugdje.
Sada je magija opet zaboravljena, a cijeli black metal se vrti oko nekro đira, kostiju, krvi, glavna stvar je da napišeš par pjesama gdje spominješ sotonu i žrtvovanja, napraviš logo s obrnutim križem, i pokušaš nekog uvjeriti da ti sviraš black metal. Da, sviraš falši black metal.
Meni je Satyricon prije ove novije faze bio jedan od najboljih black metal bendova, no sad se opasno dvoumim. Hebote, kad tad ću preslušati sve Mayhemove, Darkthroneove,Immortalove albume, a što onda?
wtf ovo za mejdene što si napisao,kao prvo ne ponavljauju se,uvijek ima dobrih noviteta
što se tiče bassa također nije istina,a steve je jedan od najboljih bassista...
sry, za koga si ovo napisao...= Citat =:
Izvorno postao Jerry
imam osjećaj da je za mene, jer sjećam se da sam rekao da se ponavljaju, i to neću povući, ali ne sjećam se išta rekao o Steveu
:?
za barathruma :)
Od metala preferiram samo Hammerfall, a to je power metal ne?
Brzina glazbe je stvano vrhunska :pray:
To ću ja turit u uši kada budem trčao 100 metara :killyou:
od power metala stavi u uši Dragonforce= Citat =:
Izvorno postao Ni6hTyX
a sljepog čuvara?
tesko mi se odluciti koji je zapravo bolji - nemesis divina,dark medieval times ili shadowthrone.svaki ima svoje trenutke mada je naravno Mother north vrhunac stvaralastva i the stvar (meni među top 5 black metal pjesama uopce).Imal sam ju cast cuti live - najezil sam se ko picek :)= Citat =:
Gdje čovječe?= Citat =:
Izvorno postao Hanzaplast
Jedva čekam priliku kad ju budem mogao čuti uživo...pre, pre, predobra.
a spot, svaka pohvala.
Aha... evo ti njihovaq najbolja pjesma: http://rapidshare.com/files/71777666/Dr ... Flames.mp3= Citat =:
Po meni Dragonforce ima samo nekolikoSpjesama koje su mi (čitave) slušljive, dok im je ostatak jednostavno takav prokleti speed (nekada pomislim da ubrzaju vokale kako bi mogli pratiti lude gitare) da su gotovo neslušljvi.
Blind Guardian je opet kategorija za sebe... vjerojatno speederi misle o njima isto što i ja o Dragonforce-u. :D
ovaj, čovječe, rapidshare... :?= Citat =:
Izvorno postao Armachus
što se to ne kosi s pravilima foruma o piratiji?
na metalcampu mislim= Citat =:
http://www.metalcamp.com/images/poster07_v2.jpg
izgleda da je,kolko znam bio je na metalcampu 2007 takoda pretpostavljam da je...
stari, blago njemu, biti na takvim koncertima, od Ensiferuma do Immortala
:pray:
edit za Armachusa:
nemojte mu spičiti opomenu jer mi je javio da je ta pjesma stavljena kao free download.
:wink:
nakon malo više slušanja Framing Armageddona od iced Eartha , zaključio sam da album i nije tako loš jer ima par stvarno super odličnih stvari koje su nenadjebive ( govorim o 10.000 strong, framing armageddon, the clouding i još par njih ), inače albumu bi dao 6/10 bilo bi 2 da nije tih tre pjesma koje sma naveo, ali framingarmageddon, bože kako so bolesne zadnjih pola minuta te pjesme...
FRAAAAAAAAMIIIIIIIIINNNNNNNNNGGGGGG ARRRRRMAAAAGEEEDDDOOON !!!!
i something wicked part 1 je isto jebena. Te 4 stvari su super na tom albumu ^^
Dragonforce nema veze sa speedom i nije brz kao speed metal.= Citat =:
Izvorno postao Arbiter of Change
Svaki power metal je brz i zestok a tehnika se vuche iz vjezbanja sviranja klasike na gitari gdje se unosi i taj nekakav "barokni" stil.
Meni najbolji power metal je Iced Earth koji ima neke segmente heavy metala ali otom potom.
Inace bolji power od Dragonforce-a mi je i Desdemona i Manticora te Morgana LeFay ako netko nezna tko je Morgan to je sestra od kralja Arthura a sto se tice svirke odmah mi je poslije Iced Eartha.
Jedan od boljih power metal bendova takodjer mi je i Human Fortress i Gothic Knights koji spadaju u onaj ultra melodicni dio power metala sa svim baroknim stilom i znanjem.
Blind guardian mi se nesvidja, tezhak mi je za slushati a Hammerfall ne volim jer imaju previshe pjesama o ljubavi i spotovi su im stalno vezani za neke djevojke u šumama isto tako nevolim ni Rhapsody ali su mi bolji od Hammerfalla!
Sve je stvar ukusa.
slazhem se!= Citat =:
medjutim cesto se black metal vezhe uz "sveto trojstvo" a to su Venom, Bathory i Celtic Frost iako oni formalno jesu "osnivaci" ili "pokretaci" metala koji ne spada ni pod ijednu vrstu glazbe, medjutim ono sto rjetko tko spominje a to Ildjarn. Ne tako "popularan" bend covjek je i sam jedva uspio izdat albume i jako teshko ga je slushat medjutim kad se black metal poceo mjeshat sa svim ostalim vrstama glazbe nekako je taj shum i zbrka izbila se iz njegovog stila.
Pa tu imamo pokretace Black-Doom-a u grckoj npr. Necromantia ciji gitarist je osnivach Rotting Christa koji nema veze sa blackom. Medjutim ono po cemu je Necromantia bila originalna je to sto su umjesto gitare u bednu bila 2 bassista. jedna na distorziranom bassu a jedan na obicnom i bubnjar. Tako da jako je malo originalnih bendova ali recimo Necromantia 5+ sto se tice svirke jer likovi su lomili, imali su neki "troll" stil. :D
Sve u svemu Ildjarn je bio prvi slijedili su ga Abruptum(koji je ispiriran glasovima i jecanjima silovanja i sexualnosti covjeka), Barathrum... etc.
Danas se standardni black metal naziva primitivni black metal a meni je opet bolji od vecine black metal bendova iako ih je nemoguce usporedjivati s drugim granama black metala jer oni su cistokrvni black metal dok vecina black metala od '85godine je nastao mjesanjem thrasha i speeda uz "agresiju"...isto tako jedan od suosnivaca je isto destructio al o svemu tome se da napisati komade papira i opet ce se nac nesto sto treba nadodati! :D
sto s tice preslusavanja ja sma vec sve albume od tih bendova preslusao..Burzum 5+ zbog brzine mjenjanja ritma i tempa. Ili je to Emperor?!
damm sve mi se mjesha. :rotfl:
lol..prestao sma bass svirati prije 2 godine..znam o cme govorim jer sma svirao neke njihove stvari i naucis jednu znash komotno svirat sve ostale jer su na isti kalup.= Citat =:
Izvorno postao Jerry
Da maideni imaju noviteta nebi svaku pjesmu svirali u tercinama, bruce bi ponekad promjenio malo vokal a bass nebi svirao jedne te iste rifove sa jednom notnom izmjenom. a josh inache imam sve njihove albume i smao sma jedan slushao vishe od jedanput, znaci nekih 300 puta oastale sam samo preslusao i ostavio da skupljaju prasinu na policama. :rotfl:
ne kazem da steve nije jedan od najboljih bassista. s obzirom da ima oko 1000 najboljih bassista sumnjam d aje pri vrhu jer ono sto sam Cuo u Necromantiji sta rade sa bassevima a i nisam cuo nijednu baladu od stevea na bassu uz bubnjeve tako da njegovo sviranje ne shvacam ozbiljno jer se isto tako ponavlja jako. A vjeruj black metal balada je neshto bolesno a opet preodlicno i zvuci bolje od nekih power metal balada. :pray:
odi na iron maiden topic i ispiši ovo da te grim i ostali satraju :D
hehe necu ga satrati jer nisam flejmer i držim se svoje strane tu na forumu, neam kaj rec na ovo,čovjek ima pravo na svoje mišljenje i ja to na neki nacin postujem,al čovjek koji ovo može rec vjerovatno nikad nije cuo iron maiden niti nijednu pjesmu by iron maiden.= Citat =:
Izvorno postao Jerry
a ako je kojim slucajem čovjek koji se kuži u mjuzu onda namjernu tu podje**** kako bi izazvao žestoki udar i svađu, međutim ja(mi) ne padamo na to,jel tak dečki :)
yep!!
:rotfl:= Citat =:
Izvorno postao GrimReaper
skoro sam se raspukao od smijeha...sta vi tu imate neku sektu iron maiden fanatika? :rotfl: inace nije mi cilj izazivat svadje ako tako to vidite onda ste ugrozeni...smao sma naveo cinjenice...a posto imam malo veci repertoar slusanja a i kroz zadnjih 15 godina preslusao sam preko 2.500 bendova donekle podrzavam svoj stav da maideni nakon 3-4 albuma se konstantno ponavljaju. :boohoo:
svaki bassist koji zna citat note tojest ujedno svirat ce ti rec da je sviranje maidenovih pjesama lupanje jednog te istog kalupa samo sa druge strane!
čuj ne moraš kenjati ako netko voli/obožava maidene, svako ima pravo na svoje vlastito mišljenje.
haha ti si se skoro raspuknuo od smijeha dok se ja jesam raspuknuo o smijeha citajuci onaj tvoj post
ja jesam maiden fanatik i bas me briga za tvoje misljenje Barathrum
nema tu sekti,ima samo ljudi koji dijele slicno/isto misljenje a ti ocito nisi jedan pa se nemoraš trudit flejmat
gdje ja kenjam?! kazes svatko ima pravo na svoje misljenje ja ga kazhem i odmah su svi protiv mene, odjednom se cijela generacija maiden "metalaca" nasla prozvanima.= Citat =:
Izvorno postao Morgoth
cuj sorry ali s obzirom da znam minimalno 15-tak heavy metal bendova i izrazio sma svoje misljenje i rekao da mi maideni nisu nista posebno zatso sad kenjate meni a kazete svatko ima pravo na misljenje! ja sma ga rekao, vi ste ga rekli al opet moje misljenje ne valja jer se vecina ljudi koja slusa samo maidene i ac dc ne slazhe sa time?! ak netko ima pravo na misljenje nemoras onda necije misljenje koje se kosi s atvojim nazivat kenjanjem. ;)
ak ja slusatelje maidena ne nazivam gayevima nemorate ni vi rezat moju "slobodu misljenja" :killyou: