LOL!
Ljudi koji imaju talenta će npr. naučit akorde za 2 tjedna ili manje dok će ljudi bez talenta to naučiti za 2 mjeseca. 10% je talent 90% vježbanje. Tako da ima talenta al za stvari poslije je sranje, jer teže stvari se samo trebaju vježbati.
Printable View
LOL!
Ljudi koji imaju talenta će npr. naučit akorde za 2 tjedna ili manje dok će ljudi bez talenta to naučiti za 2 mjeseca. 10% je talent 90% vježbanje. Tako da ima talenta al za stvari poslije je sranje, jer teže stvari se samo trebaju vježbati.
mislim da se talent i inteligencija nebi trebali mješat
al vi valjate krafne.
profa iz solfeggia mi je u prvom razredu rekla da talentirana osoba u muzici brze savladava zadane zadatke. sto ne znaci da ne ulaze isti trud, vec samo brze i bolje shvaca sto mu je zadano. Isti bog je sa talentom u matematici, fizici i slicnim govnadima s kojim ja nikako izac na kraj, dok ti ljudi jednostavno bolje shvacaju sta im je zadano. Isto tako je rekla da talent ne znaci nista i da u vecini slucajeva bolje prolaze oni sa boljim radnim navikama do li urodjenim talentom. i to je to.
da ono rekla i mena moja mama da trebam učit e.
talent kao pojam da je neka osoba talentirana ako nešto brzo savlada je retardirana jer ta osoba to nebi brzo svladala da nije interesirana u tu to i da nema mozga.
btw ima pun kurac gitarista koji su tehnički ispred hendrixa al ne sviraju "bolje" od njeg tak da opet taj talent u slučaju hendrixa pada u vodu.
ne shvacas.
govorim o prirodnom "đ" za nesto. Tvoji se interesi razlikuju od mojih sto je nusprodukt tvojih prirodnih sposobnosti. figurativno, ti imas uho za muziku dok ja recimo crtam na nivou nekoga iz primjenjene. ti sigurno nisi kao klinac sjedio pokraj zvucnika i pamtio tonove dok ja nisam crto crtane sa kasicom da si to uspio uvjezbat, jednostavno imas to u sebi. Ti ces brze skidat stvari sluhom, ja cu lakse savladavati proporcije. kontas? talent je jednostavno prirodno urodjen "trademark" kojeg nosimo, neki vise, neki manje, a vecina nas niti ne iskoristava svoje talente kako treba.
tehnicki bilotko tko moze sweepat je bolji od hendrixa ali nije u tome poenta. poenta je u tome sto je on postao okosnica svih gitarista, sto je svojih ruku dijelom doslovce ponio rock i jebeno zarulao ko nikad prije, zato jer je svirao kako je znao i umio, i zato jer je za to vrijeme bio apsolutno genijalan(ne poricem da je i danas, samo sto se to vise ne cijeni pored ovolike gomile sredera i slicnih tehnicara).
za ovo prvo se slažem.= Citat =:
Izvorno postao TeraBajt
ali je tamo talent ko pojam tamo bio krivo upotrebljen, neko može imat talenta da nauči sve tehnike sviranja na gitari, ali nije kreativan i ako se njom nezna izražavat za kurac mu je to.
dobro jutro džezeri! ajd ja bi vas zamolio da na dvije minute budete normalni pa možete nastavit sa svojim retardiranim svađama o šredanju i sličnim izdrkavanjima (on that matter, ovaj likSje šesnajst puta bolji gitarist od svih petručija i ostale ekipe).
uglavnom, kolega mi nudi fender cd 60Sza 1000kn, a ovdjeSmogu kupit novu za iste pare! jel itko svirao na toj gitari? koju bi mi vi akustaru preporučili do 2500kn?
dobra je gitara za te pare, takvu imam i dobra je, možda jedina zamjerka je ta kaj su žice dosta od pragova pa moraš stiskat ko luđak, al sa vremenom se navikneš pa ti ruka ojača :D
danas sam bio u audio prou i ima fakat prelijepih akustara(washburni) za tu lovu. odes fino u music shop, kazes ocu akusticnu gitaru, do 2500, frajer ti lijepo pokaze ima tog i tog i ti probas. Ono sta te najvise zadovolji zvukom, izradom i oblikom kupis. Obrati paznju na action (udaljenost zica od vrata, sto nize a da ne zuji, to bolje), brencanje zica (isprobavaj fret po fret svaku zicu, ako cujes jako brencanje ne kupuj), padanje stima i ostre rubove/losu izradu. I da, kazem bio sam u audio prou, i toplo preporucam washburnove akustare(probao sam 2-3 u rangu do 3000 kn), lijepe su izradom, zvukom, a action je na svima bio relativno nizak. gg:)= Citat =:
Izvorno postao Booby
Umm, ne bi se trebao mucit, i tvoj model ocito nije dobro uradjen ako ti je toliko velik action. Odvedi majstoru, vjerojatno ti se vrat nakrivio, ili ako nije, nek ti izbrusi sedlo pa nek ti se to snizi. Ne znam zasto gro ljudi imaju filing da ces postat bog ak sviras na smrdanoj gitari. ko fol ti je lakse na boljim gitarama, je kurac, samo se mucis bezveze.= Citat =:
Izvorno postao flander
i da ne zaboravim:
Danas sam otisao u ekskurziju shopovima u namjeri da si kupim novu gitaru. Ciljao sam na Blade Texas Deluxe, ali kad sam stigo, nije ga bilo. Prodavac mi je dao jos par gitara; washburn wi66pro sa emg aktivnim magnetima, wi66 gold top sa pasivom, blade texas standard pro i godin velocity. sve sam gitare probavo na peaveyevom lampasu od 50w (brijem da je 50w)
prvo sam probo bladea, i jeben je. Ima tu VSC elektroniku koja fura svoj djir i radi super. fini twang zvuk ima, drito stratocasterski koji sam i trazio. na distorziji ne muca i fino radi, ali - fali hambaker na bridgeu. gitara je naime s-s-s obicni stratocaster i tu je bila dilema dal ce mi taj hambaker trebati uopce kasnije. onda mi je prodavac preporucio wi66 sa emgovima i zlatni sa pasivom, reko ae da probam. gitare su super, na distorziji kolju majke (wi66proe je bio jaci tu, naravno zbog aktive), pasivac ima bluesy ton u cleanu ali svejedno zamuljani ton kakav bas i ne trazim. i 2 sata sam isprobavo te 3 i nikako da se odlucim, aktivca sam polako eliminiro zbog toga sta mi zapravo vise pasiva treba, i mislim i mislim, i prodavac mi da godina. nije dugo prodan pa je 20% popusta. i ja probam kad ono cudo jebeno. ludost od gitare. H-S-S, vristi na distorziji a na cleanu ima fini smedji zvuk. sa popustom 4900 kn, gg. to je to, pakiram se, idem po pojacalo. stigo pred music centar u 5 do 1. frajeri se vec spremaju i uspijem nagovorit prodavaca da mi da da probam laneya cub 10. zvuk jeben, uzimam. tako da sam sad opremljen za svirku:D
btw
http://www.newgensound.com/images/NEWGEN_021.jpg
mali laney
http://www.nevadamusic.co.uk/Gallery...ComboPopup.jpg
= Citat =:
Izvorno postao TeraBajt
ovo boldano je typo ? :D nema mi smisla recenica...pa ne mislim da bum postal maher ako sviram na smrdanoj gitari :D nastavk stoji da i sa najkvalitetnijom gitarom nebum maher ako se netrudim i ne uložim xy vremena ^^
što se gitare moje tice, a gle, nije tolko visok action, da može bit niži zasigurno može, bio jesam kod majstora rekal je da je vrat malo otišal, ne znatno ali može se primjetit, rekal je da promjenim žice, stavim tanje, i jesam, sad trenutno imam 0.11, bile su 0.12, sljedeći put bum probal sa 0.10...možda više pomognu
da sad nosim gitaru na servis baš mi se i ne isplati ako bi me koštalo neznam 300 kuna, a siguran sam da takvi servisi koštaju puno, pošto su je sve to na ruke, nekak mi je to previše na gitaru koja košta 1700 kuna ( moja je elektro-akustična, pa je valda cijena viša)...za sada je ok, lijepo se svira, ima dobar zvuk, a kasnije za koju godinu dvije ili 3 imam namjeru investirat za kvaliteniju gitaru, ako bude para, kad faks zgotovim itd... iovako sam još novak...ova je trenutno vrh vrhova za mene...
btw kako stoje ove gitare
http://www.audiopro-croatia.com/mex/art ... &art=3831#
Vintage...to su kao neke kopije Gibsona ? jel opravdava cijenu i dobiveno ? takvo nešto mi isto upada u oko...
jel to to kaj lik svira ?
v100 je ok, probo sam ga, doduse ne na prevelikoj distorziji, al je gg. Jedino sto ja nisam bas fan LP-astog tona jer mi je previse zamuljan, al ko voli nek izvoli:). Al ak ti nemora bit bas les paul, pogledaj washburne ove sta sam gore opisao, posto ciljas na humove oni bi ti isto mogli bit dobri. I nisu kopije gibsona vec les paula originalnog, posto gibson ima i ostale modele vrijedne spomena a ne samo lp(sg, explorer, flying v).
a gle meni bi ti trebalo onak 10 gitara posložit pred mene i ja bi to cio dan testiral...al kad tu u klcu nema nikakav music shop...ono neš kaj sitna neka ponuda...
glazbu koju ja nameravam svirat ti je recimo neš ovako
dakle u tom stilu, a opet da recimo mogu odimprovizirat si neki blues, naucit neš od Claptona ili AC/DC...na to ciljam, sad opet gluposti pitam, to se može na svakoj gitari odsvirat...al ono koja bi najbolje legla, da je recimo u rangu 4k kn...
jbga neznam,pitam... :D
Stavi devetke slobodno. Nemoj se mučit sa debelim žicama kad je zvuk isti. Dobro, nije isti, ali nije ni lošiji, meni je čak bolji zvuk sa devetkama.= Citat =:
Izvorno postao flander
@TeraBajt: Kakva je distorzija na tom laney-u tj. ima li je dovoljno ili treba neka pedala? Prije, kad sam kupovao pojačalo, taj model mi je bio u užem krugu izbora, ali ga nisam mogao nigdje probati jer nemam distributera laney-a u blizini. Na kraju sam uzeo tranzistorca, marshall MG15CDR. Sad mi se ne svidja jer ima previše moderan zvuk.
iskreno, nema previse. ako zelis svirat HM trebat ce ti pedala. nasrecu ja imam vec ds-1. Dobivas neku starinsku clapton-like distorziju sa malim gain outputom. dovoljno cak i za neke stvari od sabata, al nesto zesce, trebat ces pedalu. al sum je minimalan i clean je za svrsit.
kupio ovu sexy beast;
http://www.fender.com/themes/product...1405021_xl.jpg
:coolface:
trebam još samo neko ime za nju. i'm thinking... Dolores?
Sta je ovo..? Svi kupuju nove gitare, a? :P
ima se :D
@ Booby kolko para ? daj nabaci neku sliku ^^
kolko para i koji je to model uopste?
brijem da je to ko moj fender CD-60CE
ovaj je dreadnaught
povlacim ovo, u subotu sam imo priliku svirat sa novoosnovanim bendom te sam odfrljio gain na najjace i volume negdje na 6 i cuje se ko jebeni bog. distorzija je 20x jaca sa vise volumea, a na 6 otpadaju usi vec. Insert, ak planiras neku svirku sa ekipom di ces pojacalo odfrljit, uzmi ovo sigurno, em se jebeno probija pored bubnja em je ludost u zvuku= Citat =:
Izvorno postao TeraBajt
http://www.fender.com/products/searc...tno=0961405021
fender cd140sce - 2000kn u zagrebu, mega music!
... a dok čekate eksplicitne slike mene i gitare (koja, btw, još uvijek nema ime), evo slika mog super-sexy-awesome-punk-rock benda u akciji :D
http://i51.tinypic.com/t68b4j.jpg
ja sam the sexy beast skroz desno =P
koji je to sg
i gg daj pukni neku snimku nesto
i dobra picka gore
nije SG nego je Epiphone g-400 goth...
za zimske praznike idemo u studio snimit 3 pjesme, ruknit ću na forum čim snimimo =)
Koji ste vi gajovi, tu idete na koncerte, snimate pjesme ovo-ono..
A ja siroce za kabel za gitaru nemam :((
XD
pa no, epi sg g-400. sg je kao lp, nije samo gibson lp lp.= Citat =:
Izvorno postao Booby
Tko bi rekao da zelena svjetiljka na ampu znači da je upaljen.
3 dana.
Dok je instrument uštekan.
Trebam nove baterije.
Hahah..
Pa kak to nisi skuzio? ;D
Nis, ugradi onu jednu lampu od 60W umjesto te sitne ledice, mozd ti zapne za oko pa ne zaboravis :P
Mah,nema meni pomoći. D:
Btw.za do 600/700 kuna da li bolje je uzeti klasičnu ili akustičnu? (Realno gledano akustična bi bolje išla svrsi,ali nema smisla ako je Stagg,ovaj šrot.)
Štedio sam zadnjih nekoliko mjeseci pa sad da se nagradim za Božić, trebala bi mi jedna akustična gitara za oko 600 kn... Imam neku klasičnu gitaru koja je dosta sjebana (malo akorda vježbam -> INSTANT raštimavanje) ali i dalje nešto vježbam i sviruckam po njoj pa sad, hoću nešto kvalitetno za te pare. Recommend :P
trenutno sviram na Squierovom Bulletu ( s dva humbuckera :) ) Marshall MG15CD i Metal Muffu. za božić mi je investicija uzet nekog lampaša, ciljam na Harley Bentona nekog
kvalitetaSvs. 600kn= Citat =:
Izvorno postao SharpDressedChevap
choose one!
seriously, za te pare si uzmi neš polovno. Yamaha C-40 je odlična klasična, za te pare bi ju mogao naći polovnu!
Koliko je onda kvalitetna gitara za minimum para? Jer neznam, možda bih mogao izvući soma kuna.
Za te pare (1000 kn) možeš kupiti ok akustičnu, pogotovo polovnu. Inače, od novih za te pare imaš Yamaha F310, Fender CD60, Ibanez v72 itd.= Citat =:
Izvorno postao SharpDressedChevap
Trebam preporuku neke dobre stranice za učenje sviranja aukustične gitare pošto to već odgađam 2 godine
http://www.ultimate-guitar.com/
http://www.gitare.info/
Sam nadjes lekcije i to e to
Tnx.
da se pohvalim postao sam novi vlasnik Bugera V5 lampaškog pojačala.Pojačalo ima power autenator da radi na 0.1w, 1w i 5w. mogu slobodno reći da je vrlo glasno, + ima mogućnost spajanja na neki eksterni zvučnik (box ili nešto deseto). jedna lampa u preampu i 1 lampa u power ampu, al svejedno daje onaj GG lampaški zvuk :D i jebeno se slaže s pedalama. bugera <3
Wauuuu= Citat =:
Izvorno postao Jerry
pametnjaković