Da, ali mi je i dalje najbolji "The Meaning of Life".= Citat =:
Izvorno postao Dawg
Printable View
Da, ali mi je i dalje najbolji "The Meaning of Life".= Citat =:
Izvorno postao Dawg
odjednom princeza :P
Gladiator
A jel treba kaj govoriti o ovom remek djelu?
Ma nema tog Godfathera ili nečeg sličnog što je bolje od Gladiatora.
Remek djelo, i ja ga pogledo po ko zna koj put.
Ridley Scott zna sto radi, definitivno! Svaki film mu je bio odlican!
Predobar je Gladiator
ocjena:10/10
nema boljeg filma nemam rijeci super
Mordor,sve si rekao :D
Lol, otac mi sad htio gledati taj film i kako nije baš najbolja slika 1. programa, ubacio je film na dvd-u!= Citat =:
Izvorno postao Windwalker
Kralj!
Nego, gledajući Gladiatora, skužio sam da ima sličan soundtrack (jedan dio pjesme ili je cijela, neznam sad) Gusarima s Kariba!??!?!
Isti skladatelj (Hans Zimmer), ali osobno mislim da mu je "The Rock" najjači. :)
Gladiator je kriminalno dosadan film. Pretpostavljam da u vašem svijetu ne postoji Ben Hur, koji je i u okvirima žanra daleko bolji i vrijedniji film. Izvan okvira neću ni komentirati.
E nije Gladiator nije dosadan,dosadan je samo onima ljudima koji ne razumju povijest niti znaju nista o rimskom carstvu= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Ja pogledao "The green mile"po drugi put.Odličan mi je film.Sad se bacam na "Alien" od prvog do zadnjeg dijela.
e, onak, ti i inače fejlaš po forumu, ali reći tako nešto w3kyju je katastrofalan fail...jbt, gluplju stvar mu nisi mogao reći...moramo otvoriti kandidature za fail anno domini 2008.= Citat =:
Izvorno postao Mordor
i BTW Windwalker, suzdrži se od uspoređivanja The Godfathera i Gladijatora...Gladijator svjetlosnim godinama zaostaje iza bezvremenskog klasika kao što je The Godfather, gg? gg
Imam Ben Hur-a na VHS-u! Klasik!!!! :D= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
istina, ona bitka na početku u jednom djelu ima isti "ritam" kao main theme gusara s kariba...= Citat =:
Izvorno postao Frky
@wedran _ sto ljudi sto ćudi, meni je gladijator odličan film što zbog jako dobre priče dobre glume i odličnog soundtracka ( pogotovo kad čujem glas one ženske iz Dead Can Dancea kojoj sam zaboravio ime, mislim da je lisa )
@hvedran : evo upravo dok sam čitao tvoj post u pozadini sam slušao pjesmu s soundtracka filma Coffey on the Mile, to mi je jedan od definitvno najjačih filmova i jedini film na čijem sam kraju ispustio suzu i čiji kraj mrzim gledat upravo radi toga
Je,gadno je gledati kako lik liječi ljude,a cijelo vrijeme imaš predosjećaj da će ga na kraju ipak staviti na onu opaku stolicu.
Gladiatora je spasio Joaquin Phoenix .Maestralno je odglumio .Donekle i sporedna uloga Djimon Hounsoua .
Odlične glume?
Russell Crowe je fantastičan kao matematički profesor u Genijalnom umu, ili kao nasljednik vinarije u onom prošlogodišnjem filmu. Takva uloga mu leži jer je spora i zamišljena, kao i njegova osobnost. Dok glumi gladijatora, ispada stravično neuvjerljiv i slab.
Joaquin Phoenix mi je iznimno drag glumac, ali žalosno da je Rufus Sewell u Legendi o vitezu, filmu koji je u načelu zajebancija, daleko bolje skinuo dosta sličnu ulogu.
Gladijator je dobio oscare nezasluženo, ali jako mi je drago radi toga. On je vratio vjeru u epske spektakle, koji su se kasnije češće snimali, i bili bolje prihvaćeni, uključujući LOTR.
nezasluženo? oprosti, ali 3 oscara su za zvuk, efekte i kostime, dakle tehnička oscara, a bio je nominiran za još njih, eto, tri je dobio, mogao je i neke druge, posebno za soundtrack, ali moraš priznati da je komodov kostim na kraju lijep :)
što se tiče nagrade za najbolji film, realno konkurenciju nije ibila dorasla, vjerujem da je tu s lakoćom pobijedio, a jedino se može diskutirati da li ju je tu zaslužio i bardem za ulogu reinalda arenasa, al otom-potom.
phoenix, koji je meni među 3 najdraža glumca je odlično odglumio poremećenu pičkicu željnu moći i po meni je zaslužio oskara iako je to malo subjektivno jer mi je jedan od najdražih glumaca.
a mordor se svjetski sjebao, al ajde, nek mu bude.
ne znam, meni je crowe uverljiv, ali nije ništa posebno odglumio iz prostog razloga što mu je uloga tako napisana. jedino je phoenix tu imao prostora za razvijanja lika, i uspeo je u tome, sjajno je odglumio. ne znam dal je dobio oskara za to, znam da je bio nominovan, al ja bih mu ga dadnuo.
eto, čak je i lik olivera reeda bolje razvijen od gladijatorovog, koji je prikazan kao čovek kome je jedino stalo do osvete, tj. svoje žene i deteta. bilo koja stvarna ličnost je daleko kompleksnija od toga. ali ipak, ovo je samo film, za to postoje knjige...
djimon je takođe nerazvijen, nije ništa posebno odglumio.. u ranhu crowea.
druga tačka dnevnog reda, gladiator nema bog-zna-kakve veze sa povešću, mnogo toga je izmišljeno, iako je komodus stvarno postojao, samo se zvao malo drugačije. akcenat je na fajtu i na šećerlami oko umrle porodice, što bi trebalo da izazove emocije gledaoca. ali film je odlično snimljen, tako da definitivno ne ispada kao šećerlema, nego kao ozbiljan film.
Khm, stavljajući Gladiatora na stranu, pogledao Borderland.
E majke mi, ja uvijek imam tu glupu naviku da gledam horore u kasnim večernjim satima, redovito u mračnoj prostoriji, još posebno kad mi se kao ovaj zalomi da ga gledam solo. Najgore od svega što film nije ni strašan, ni nabijen akcijom nešto posebno (mislim, normalno da je ima, ali ništa pretjerano), već je čitava atmosfera i prokleto morbidno iščekivanje praktički određeno u prvih 10 minuta kad vidimo što su sve negativci sposobni raditi bez imalo problema (vađenje očiju i rezanje ruke ručnom pilom, oboje na živo, primjera radi)... nakon toga ti je svaka malo mračnija scena očekivanje sličnih eksplicitnih radnji.
Inače, film je o trojici studenata koji kreću Meksiko na odmor prije odlaska na faks... naravno, stvari ne ispadaju kako su planirali.
Istina, to sam i ja primjetio. Samo je u Piratima malo 'življi', što se podudara s tempom filma.= Citat =:
Izvorno postao Frky
A onaj sountrack na kraju (ženski vokal) se protezao na TV-u u nekoj reklami za neke čokoladice.
I svaki put dok sam vidio tu reklamu, mislim si od kud mi je poznat soundtrack i nikako se ne mogu sijetiti da je iz Gladiatora. Sad ću upamtiti zauvijek.
da...znam tu foru...i meni se redovno zalomi da gledam neku hororčinu navečer kad sam solo...i redovno mislim, bah, fukaj to, samo je film...da bih onda čuo babu preko puta kako u tri ujutro (valjda babuskara ima problema s prostatom) pušta vodu na veceu...mamu joj...isprepada me nasmrt...
Mirors-odlican film 8/10
Lol, imam 21 godinu uskoro 22, ali isto tako kada gledam solo neki horror nije mi sve jedno ići nakon njega u kupaonu na tuširanje ili iza toga sam u krevet na spavanje :oops: :D Mislio sam da se takve stvari prerastu, ali očito nije tako :D
haha, zato ja ne gledam horore :)
yup...tko bi rekao...BTW probaj Doom 3 na nightmare razini prelaziti iza ponoći kad je se tiho...prokleti boo efekt će te natjerati da odeš na vece :D= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
@Thunder, nego kaj si to gledao u kinu nego horror :D
@Hellboy, prelazio i to sa slušalicama na glavi između 22:00 i 01:00 :D Rekao sam da mi je to zadnji put da prelazim Doom pošto ne želim biti mazohista i prolaziti ponovno kroz tu agoniju :rotfl: Svaka čast AVP-u, ali Doom me daleko više isprepadao od njega.
U posljednjih sedam dana odgledao par filmova za koje vjerovatno je većina čula, ako ne i odgledala.
http://img122.imageshack.us/img122/3...enrangegq9.jpg
Znači tu su Open RangeSkoji poprilično odskače od filmova koje sam u posljednje vrijeme odgledao, western koji za divno čudo dobar a nije star kojih tridesetak, ako ne i više godina. Kevin Costner, Robert Duvall i Jeter koji su svoj posao sasvim dobro odradili tumačili su važnije uloge u filmu. Film prema mome mišljenju je za preporuku, a ocjena bi bila možda 9/10, jedina slaba strana (ona koja mi se ujedno i najviše svidjela) jeste ta da je to western, manje-više očekivana radnja, ali opet film je za svaku pohvalu.
http://img50.imageshack.us/img50/7729/gladiatorro1.jpg
Tu su još na repertoaru se našli GladiatorSkoji je sasvim dobar uradak. Povezanost sa povješću je vidljiva, ali sasvim dovoljno da vas pretjerano ne zanima a opet da vas svojom radnjom drži priljepljene za ekrane. Crowe i Joaqin su svoj posao odradili na nivou, a osim njih tu je i mnoštvo relativno (ne)poznatih lica koja su se izdvojila po dobroj glumi. Ocjena 9/10.
Gledajući reklamu na Tv-u, natjerao sam se i (nabavio) odgledao The AviatorSza kojeg moram reći da je poprilično loš uradak. Iz nekog čudnog razloga Di Caprio nije baš bio najbolji izbor za ovu ulogu, a osim njega, mnoštvo poznatih lica nije moglo pomoći neizbježnom efektu zijevanja. Sve u svemu, jedan veoma loš uradak, nešto oko dva (malo više) sata loše odrađenog posla. Ocjena? Loše, 5/10. Sutra ću možda izdvojiti vremena pa opet baciti pogled dok se bude prikazivao na TV-u, mada zbog lošeg utiska koji je film ostavio - čisto sumnjam.
a dobro, to sam mozda 1. put i odgledao neki horor :)= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Sinoć pogledao Gladiatora.
Meni je odličan.
I meni isto,ali je kraj tužan tolko da sam poceo plakat= Citat =:
Izvorno postao ###DK###
znači lako te rasplakati? kul...to je info kojeg čem iskoristiti jednom ili dvaput kad mi bude trebalo...
Onaj neki film na RTL-u. Neki djed božičnjak koji ubija.
:pray:
Prebolesno smiješan film. :pray:
lol da...djed božićnjak koji ispucava nekakve wannabe fireballove :D
i krupniji je od Arnold Šarafcigera... :rotfl:
= Citat =:
Izvorno postao Hellboy v2.0
Film je baš pišaona. Ali neke scene su za krepat od smijeha. :rotfl:
Brijem da sam probudio susjedu zbog smijanja. :rotfl:
Može me samo gladiator rasplakati= Citat =:
Izvorno postao Hellboy v2.0
i šamar.= Citat =:
Izvorno postao Mordor
:rotfl:
kako se zove?= Citat =:
Izvorno postao Dawg
ubojito darivanje
ja se odavno ne plašim horor filmova, mada sam do skoro imao traume od one devojčice iz ringa, a naročito što su od tad krenuli svuda da je ubacuju, ali se plašim horor igara, i priznajem, ne smem da ih igram. doom 3, manje-više, al darkness within...