-
Re: ~Silmarillion/Hobit/LOTR~
Baš si nešto mislim kako nisam čitao odavno knjige pa si mislim uzet neku knjigu nakon što potrošim ove pare (pojačalo ffs).
E sad, imam Hobbita i Prstenovu Družinu (Algoritam FTW) pa neznam što da uzmem. Dvije Kule ili neki od ovih: Silmarillion, Nedovršene Pripovijesti, Pripovijesti iz Opasnih Predjela, Hurinova Djeca. Stvar je u tome da više volim čitat o loreu i povijesti tog svijeta pa bi valjda trebao uzet nešto od ovih drugih. Opet, ja bih i mogao dovršit priču o prstenu pa tek onda se vraćati na lore. Help? :)
-
Hurinova djeca, bez ikakve dvojbe. Hobit i Hurinova djeca su najbolji po meni.
-
@SharpDressedChevap
Velis da te zanima lore, ha? Silmarillion je onda pravi izbor. U njemu je izmedju ostalog i prica o Hurinovoj djeci. Jedino si na gubitku, jer neces imat predivne ilustracije Alana Lee-a...
-
-
Production Video #2
Hf. Ja moram još odgledat. :)
-
Sylvester McCoySglumi Radagasta! To nisam ni znao! /dance
Sta je Serkis redatelj 2nd unita? hm...
Sve u svemu, pravi pravcati *squeeeee* video!
-
= Citat =:
Izvorno postao Da_killah
i ja sam za silmarillion
and my axe!
-
= Citat =:
Izvorno postao Gothmog
Sylvester McCoySglumi Radagasta! To nisam ni znao! /dance
Sta je Serkis redatelj 2nd unita? hm...
Sve u svemu, pravi pravcati *squeeeee* video!
omg omg omg Sylvester McCoy HIHA
Ovo će bit prezakon
-
= Citat =:
Izvorno postao Gothmog
@SharpDressedChevap
Velis da te zanima lore, ha? Silmarillion je onda pravi izbor. U njemu je izmedju ostalog i prica o Hurinovoj djeci. Jedino si na gubitku, jer neces imat predivne ilustracije Alana Lee-a...
Šta nisu Hurnova djeca u Nedovršenim pripovijestima (ili čak u obje knjige) ? U svakom slučaju, različite su verzije u različitim knjigama.
Nego,što mislite,hoće li EA raditi novu Hobbit igru,s obzirom da je Sierra već izdala jednu 2003.?
-
Vjerovatno, EA je to. Mada ne mogu nadmašiti onog Hobbita iz '03. <3
-
= Citat =:
Izvorno postao SharpDressedChevap
Baš si nešto mislim kako nisam čitao odavno knjige pa si mislim uzet neku knjigu nakon što potrošim ove pare (pojačalo ffs).
E sad, imam Hobbita i Prstenovu Družinu (Algoritam FTW) pa neznam što da uzmem. Dvije Kule ili neki od ovih: Silmarillion, Nedovršene Pripovijesti, Pripovijesti iz Opasnih Predjela, Hurinova Djeca. Stvar je u tome da više volim čitat o loreu i povijesti tog svijeta pa bi valjda trebao uzet nešto od ovih drugih. Opet, ja bih i mogao dovršit priču o prstenu pa tek onda se vraćati na lore. Help? :)
ako os lore silmarillion, bez ikakve dvojbe. ostalo nemoj ni gledati kad ti je stalo do lorea
-
Ma stalo je meni do svega al ipak sam uvijek volio povijest, mitologiju i to. Onda ću uzet najvjerovatnije Silmarillion ( a možda i još nešto ako upiknem love) pa nastavljam upotpunjavat kolekciju, znači Dvije Kule i Povratak Kralja.
BTW. Čitam Hobbita nešto danas i gledam onu kartu u koricama knjige... zašto je istok gore a sjever lijevo? :D Piše da su takvi patuljački zemljovidi no opet, malo čudno da se svi koriste tom istom orijentacijom.
-
ja sam procito hobita i napola silmarillion, mogo bi sad malo silmarillion pa hurinovu djecu
a sva 3 djela sam ko mali cito, film gledo jedno 1600 puta tako da mi se neda :\
-
= Citat =:
Ma stalo je meni do svega al ipak sam uvijek volio povijest, mitologiju i to. Onda ću uzet najvjerovatnije Silmarillion ( a možda i još nešto ako upiknem love) pa nastavljam upotpunjavat kolekciju, znači Dvije Kule i Povratak Kralja.
BTW. Čitam Hobbita nešto danas i gledam onu kartu u koricama knjige... zašto je istok gore a sjever lijevo? :D Piše da su takvi patuljački zemljovidi no opet, malo čudno da se svi koriste tom istom orijentacijom.
Po meni je logično, pošto sunce izlazi na istoku, pa se prema tome orijentiraju na kartama.
Nema nekog posebnog razloga da baš sjever bude gore. Nije sad da imaju Google-Earth (Google-Arda) pa da traže po globusu :D
I obavezni pročitaj Djecu Hurinovu. Prepredobra je knjiga i šteta bi bilo ostavljati ju za kraj.
-
http://media.social.s-msn.com/images...DWF-003550.jpg
= Citat =:
Dean O'Gorman as Fili and Aidan Turner as Kili in
-
nekako mi... mlađahno izgledaju :D
-
lol mozda je cudno ali ja sam njih dvojicu upravo tako mlade zamisljao. Kada sam vidio sliku odmah mi pade na pamet, Kili i Fili.
-
Ja nikako njih da upamtim... dakle, Thorin, Balin, Dvalin, Fili, Kili, Dori, Nori, Ori...?
E da, nakon Hobita krenuo na Prstenovu družinu, kad tamo piše da je Bilbo našao prsten u rudnicima orkova, a u Hobitu su bili goblini.
Pa sad, jel to jedno te isto u tom svijetu il je posrijedi nekakva greška?
-
...Bifur, Bofur i Bombur. Njih si zaboravio
-
= Citat =:
Ja nikako njih da upamtim... dakle, Thorin, Balin, Dvalin, Fili, Kili, Dori, Nori, Ori...?
E da, nakon Hobita krenuo na Prstenovu družinu, kad tamo piše da je Bilbo našao prsten u rudnicima orkova, a u Hobitu su bili goblini.
Pa sad, jel to jedno te isto u tom svijetu il je posrijedi nekakva greška?
Isto je.
-
-
Zato nemojte čitati prijevode nego ko gospoda original.
-
http://moviesmedia.ign.com/movies/im...341600-000.jpg
= Citat =:
Stephen Hunter as Bombur, James Nesbitt as Bofur and William Kircher as Bifur
Postaju malo dosadni sa ovim daylie releasovima. Daj više, umjesto da se skuliraju mjesec i onda nabacaju 20 slika da mi bude zanimljivo oni svakom magazinu daju neku 'ekskluzivu' (po jednu sliku)hebo ih otac maloumni
-
Ovo je puno bolje od onih "zgodnih" patuljaka. sa 5 o'clock shade bradom...
-
Bar nisam sanjao da je izašao film, da smo se svi sa foruma skupili i otišli gledat, i da je sakao. :D
-
-
= Citat =:
Izvorno postao Chupacabra
Bar nisam sanjao da je izašao film, da smo se svi sa foruma skupili i otišli gledat, i da je sakao. :D
Imo si nocne more.
-
-
-