možete vi prićat što hoćete al AMD sve manje iz dana u dan zaostaje za intelom a nvidia prakticira tihu patnju :)= Citat =:
Izvorno postao Sickmanno1
Printable View
možete vi prićat što hoćete al AMD sve manje iz dana u dan zaostaje za intelom a nvidia prakticira tihu patnju :)= Citat =:
evo konačno i vapor x verzije
Radeon HD 5870 Vapor-X
Zaostaje AMD debelo iza intela u highendu...
Al necemo sad da se flejmamo xD
da samo u highendu..= Citat =:
zaostaje do te mjere da je najjači phenom2 postao mid-range proizvod
...koji još uvijek sve gura sasvim dobro i dovoljno je dobar za 90% korisnika, pa ću ga s guštom koristiti još dugo.= Citat =:
Izvorno postao Gwin
daleko od toga.. ne moraš meni pričat, ja sam još na phenomu jedinici. :D
ali činjenica je da i7 i i5 procesori drže gornji segment tržišta
bilo je ok kad je bio samo i7... ali i5 je malo promjenio situaciju jer je intel njime popunio rupu u tržištu između zastarjele core arhitekture i novih ali preskupih high-end i7-ica...= Citat =:
Izvorno postao Gwin
Intelovi high-end procesori su za one koji nemogu smisliti da im procesor 1 puta godisnje radi na više od 30% opterecenja :D
Intelovi i7 procesori su za one ljude kojima život predstavlja 3DMarkt, a ne igranje igara.= Citat =:
Izvorno postao RIDER32
Sa najskupljim i7 i AMD 965 x4 imaš gotovo iste performanse u igrama (5-6 frejmova ne vrijedi razlike u novcu).
Bitnija je grafička kartica.
Bitne su igre.
Ne benchanje...
Umjesto i7 + i7 ploča + DDR3+ 4890HD <<< AMD x4 + AMD ploča + DDR2 + 5870HD
Također postoje ljudi koji računala koriste i za neke produktivne radnje koje imaju visoke procesorske zahtjeve, ali na to vecina vas "intel hatera" zaboravlja ;) , računala ne služe samo za igru.
Pogledaj, obrada HD videa u prosjeku traje 1-2 min više...
S tim mogu živjeti, a ti?
Radije za taj novac uzmem više rama, veći HDD etc..
Jer ionako za stvarne procesorske radnje (računanje kemijskih reakcija etc) je i jadni i7 preslab...
Može se s njim samo brisati prašina, nasprem jedne najmanje radne stanice...
Ako gledamo čistu isplativost po meni je trenutno sve debelo neisplativo osim intela E6300 za 530 kn i amd-a Athlon II X4 620 za 740 kn.Prvi odlični dvojezgreni proc , odličan kloker i košta kikiriki , drugi odličan četverojezgreni proc za male pare .
ja mogu.. meni minuta ne znači niš, ali ja ne zarađujem za život obradom HD videa niti grafičkim dizajnom.= Citat =:
Izvorno postao Don Kihot
onaj kome šef stoji nad glavom i urla: "zakaj ovo nije bilo gotovo jučer!!!???!#$&%/&(!!!!"" dok se renderira nekakvo 100MB sranje na ekranu, će cijenit tu minutu razlike koju mu garantira jedan i7 extreme proc.
*AMD 955 u GTA4 ima vise FPSa od i7. Cak i 720 ima vise FPSa :D= Citat =:
Izvorno postao Don Kihot
http://www.imagesforme.com/upload/10...64323831393434
Ovo je vjerojatno bez patcha...
Btw: HG šrot se raspo. Sve ide -20-50%
http://www.hgspot.hr/
nije se raspao,vemil se raspao a hgšrot nesto mijenja,prodaju poslovnice i centraliziraju se mislim.
Fora ti je u rezoluciji.Na tim višim rezama grafa je kočnica pa svi procesori ispadnu jedan te isti drek. Sa boljim grafama i razlike su veće .
Jeli ono vrijedi za bas SVE artikle jer ako je cijena grafickih pala za 30% onda da piknem jednu sa vrha ponude? :pray:
PM me...
odi na normalni shop pa ćeš vidjet kaj im je ostalo na lageru.. ili smeće ili ultraskupe igračke tipa Samsung Omnia po cijeni od 4500kn :D
jedino kaj se isplati uzet je 2+2GB DDR2-800/1066 mushkina za sitnu lovu
Da te nebi j... na PM xD
Otkud mi znamo. Imas tamo XLS file pa skini i pogledaj.
Nije baš tak...imali su PS3 po 1800 kn...pretpostavljam da su razgrabljeni.Također našlo se povoljnih televizora.
Ja čekam 12. mjesec da dođu LIAN LI, EVGA, Seasonic i AC Ryan u HGzakon... :wink:
Kad smo već kod hgšrota; jel se ovo isplati uzeti!
http://www.hgspot.hr/Article.aspx?aid=156587
4GB DDR2 (1066MHz Mushkin) + Far Cry 2 = 800kn
prema nabava.net samo memorija (znači bez igre) je 650 kn... sama igra u algoritmu košta 300 kn... znači prema tome se isplati... makar ne znam baš tko izgara od želje da ima doma origigi far cry 2...= Citat =:
Izvorno postao zoky
Pošto imaš Čuftek Turbo Series PSU ova ti memorija super paše. Uz Čufteke Mushkin mema daje i do 20% bolje performanse.
malo smo off otišli! Ja imam uber staru kantu i više ni nema memorije za moj komp (DDR) :P :D
Pitao sam to čisto informativno, da znam... ne namjeravam ja ništ još kupovati
Kako bi se moglo isplatiti kad imas po 400-500kn rabljenih Corsair Dominatora sa garancijom... ?
a kome i treba ta igra uopće :)= Citat =:
Izvorno postao Doctor Freak
DDR2 dobiva na cjeni iz dana u dan ddr2 je sve skuplja memorija ,u prvom mjesecu platio stari g.skill 400kn danas u linksu 700kn 8)
ako nekome treba ddr3 za oc imaš u adm za 800kn 2x2gb DDR3 corsair dominator 1600MHZ
pošto moju kantu lagano vrijeme dere imo sam priliku mjenjat 2X2gb g.skill pq pc6400 800mhz za crucial ballistix-e 2x1gb 1066mhz pc 8500 i uz to još dobio 250 kn :)
razlike neke u preformansama i nema baš za to što meni treba ..
Uzeo si Ballistix Tracere zbog seksi ledica i WOW efekta. Priznaj!