SIsto sam valjda i jedini kojem je drugi Iron Man iz nekog razloga bolji od jedinice.
Nisi, meni je odlična bila sva ta spika o njegovoj popularnosti i sukobu sa vladom.
Zapravo i nije superhero film većinu vremena, ali dobro je izvedeno.
Zašto bi ameri ekranizirali Zagora? Nepoznat heroj izvan ovih područja, sumnjam da ga imaju na engleskom uopće.[/quote:o1lb8j9y]
Ekranizirali su Dylana, a i to što nije poznat (znam da je bar Zagor priča prevedena na engleski, mada nisam siguran je li to izdanje službeno) ne znači da film ne bi mogao biti hit. Premda bi vjerojatno bilo bolje da bude europska ko-produkcija, s obzirom da je u Europi bilo nekih dobrih akcijskih filmova zadnjih godina.
Mada bih ja najviše volio da je neki kvalitetan film (ne računam one turske trasheve) napravljen tamo negdje 70-ih, s onim glumcem po kojem je Zagor i nacrtan (Robert Woods, ako se ne varam?) kao Zagorom i recimo da Donald Pleasance ili Lee Van Cleef bude Hellingen.I da režira Sergio Leone. :D
06-07-2013, 22:10
Dreamer Deceiver
Re: Koje ste filmove u zadnje vrijeme pogledali?
ja bi napravio bonneli avengerse. Dylan Dog + Martin Mystere se vraćaju u prošlost na divlji zapad gdje pomoću Zagora i Texa uništavaju horde zombija od Xarabaxasa <3
06-07-2013, 22:55
Windwalker
Ali Zagor bi onda bio dedek.
Ili bi Tex bio novorođenče.
Ovisno u čije vrijeme se vrate.
07-07-2013, 00:57
Sonic_Moronic
= Citat =:
Izvorno postao Duke of Earl
Pa jesi čitao Amazing Spider-Mana koji je izlazio kod nas ? Sve je skoro isto, Peter si sam mrežu radi, kao Spidey stalno baca fore i blago je bahat, bari Gwen Stacy, bori se protiv Lizarda, cijeli film ima neku opušteniju atmosferu itd.
Ovo za mrežu je istina, ali mi obje inkarnacije nemaju neke veze sa Spideyem iz stripa, niti to očekujem baš.
Nisam čitao te brojeve, no jesi ti siguran da se radilo o Gwen, koja je umrla '73, a nisam čuo da je SD izdavala stripove iz toga doba. Ako je, rado bih nabavio :)
07-07-2013, 02:29
The Great Duck
= Citat =:
Izvorno postao Dreamer Deceiver
ja bi napravio bonneli avengerse. Dylan Dog + Martin Mystere se vraćaju u prošlost na divlji zapad gdje pomoću Zagora i Texa uništavaju horde zombija od Xarabaxasa <3
Hehe, o tome sam i ja razmišljao. A dalo bi se još i ubaciti Nathana Nevera i možda Mister Noa (premda nisam siguran je li on ikad imao kakvih sci-fi/fantasy/horor elemenata pošto ga nisam nnikad čitao; sllično i s Texom, od kojeg sam pročitao nekoliko brojeva, ali koliko sam skužio glavni negativac je demon Mefisto pa se valjda da i njega ubaciti :D).
I naravno, usporedno s tim imamo i Blek i Mark filmove. <3
Osrednji film koji malo izvlače Clint i Amy...mada je ovo jedna od slabijih Clintovih uloga, sama njegova karizma je dovoljna :D
6/10
07-07-2013, 09:50
Dreamer Deceiver
= Citat =:
Izvorno postao Windwalker
Ali Zagor bi onda bio dedek.
Ili bi Tex bio novorođenče.
Ovisno u čije vrijeme se vrate.
lako se promijeni setting ^^ (ili ih se sve vrati u vrijeme zagora)
07-07-2013, 10:18
SharpDressedChevap
Ma ne bih ništa od toga ekranizirao, ne bi bilo vjerodostojno ni 2% sve da ih radi Isus.
Okej, možda Blek može proći. Blek Stena - Black Rock, zvuči catchy, glumi ga koji-već-nabildani-lik-je-popularan-sad, ???, profit.
07-07-2013, 10:21
StormCr0w
Glumi ga The Rock lol
07-07-2013, 11:42
The Great Duck
U originalu je ako se ne varam Il grande Blek iliti Veliki Blek, pa bi bio The Great Blek.
Dušu dao za Bud Spencer & Terence Hill film. Samo šta bi Terence trebao biti nešto nabildaniji. A ni ne znam bi li Bud igdje prošao da mu fali pola brade. :D
07-07-2013, 12:20
Windwalker
[quote=The Great Duck]
= Citat =:
Izvorno postao "Dreamer Deceiver":16ebfit1
Hehe, o tome sam i ja razmišljao. A dalo bi se još i ubaciti Nathana Nevera i možda Mister Noa (premda nisam siguran je li on ikad imao kakvih sci-fi/fantasy/horor elemenata pošto ga nisam nnikad čitao; sllično i s Texom, od kojeg sam pročitao nekoliko brojeva, ali koliko sam skužio glavni negativac je demon Mefisto pa se valjda da i njega ubaciti :D).
I naravno, usporedno s tim imamo i Blek i Mark filmove. <3[/quote:16ebfit1]
Mister No je imao Anangu i još neke demone iz džungle, možda i pokojeg zombija tu i tamo.
I ima jedan team-up s Martinom Mystereom gdje je on već starac.
Tex je isto imao zombije i pokojeg demona tu i tamo (iako mi kod njega nadnaravno nimalo ne odgovara).
07-07-2013, 13:23
Kostolomac
Imao je Mister No veselja sa vuduom i zombijima koliko se sjećam.
07-07-2013, 16:06
Dreamer Deceiver
svi su imali neke nadnaravna iskustva :D
08-07-2013, 01:20
Carp
Jucer sam bio prvi put u kinu nakon 13 godina, od izlaska Nemoguce misije 2.
Odgledo The Intership. Odlican film, fino sam se nasmijao. S tim da je u pola filma nestalo struje, pa su u pokusaju da vrate film na platno, pustili samo zvuk do zavrsetka. Al sve u svemu, lijepo sam se nasmijao.
Iako mi je treća knjiga možda i najbolja od prve tri, film je najslabiji. Novi Dumbledore mi nikako nije sjeo, a i odabir za Lupina je mogao biti bolji. Najveći problem je što je treća knjiga duža od ostalih, a film je po dužini ko i prethodni. Osjeti se jako. Ima dijelova kad se u 5 minuta dogodi 10 dosta važnih stvari, radnja se odvija ubrzano i moglo bi biti dosta zbunjujuće nekome tko nije čitao. Neki detalji su izostavljeni pa to dovodi do rupa u priči. Najveći twist(ovi), u filmu su odrađeni svjetlosnom brzinom i nemaju ni približno dobar osjećaj kao u knjizi. Nisu toliko napeti, šokantni, čak su možda i očitiji nego u knjizi.
Imam osjećaj da će iste zamjerke pratiti i ostale filmove, osim možda zadnjeg koji je podijeljen. Četvrta knjiga je skoro 2 puta duža od treće, a ne vjerujem da će film biti preko tih 2 i pol sata kao i ostali.
08-07-2013, 09:43
crnisokol
meni je treći Potter film najbolji...dok su mi najdražu knjigu (petu) doslovno masakrirali...
08-07-2013, 11:47
mortician
Jup, i meni je treći bio nekako najdraži (i još je valjda, nez, dugo nisam bio u doticaju s HP serijalom) te mi je baš bila pasala ta Cuaronova promjena fotografije.
Eto konačno došao na red. Jeben mi je film, možda i najbolji o boksu koji sam gledao - tamo negdje uz rame Raging Bullu il tako nešt. Bale kao crackhead rasturio, Amy i Markie nešto slabiji no bez neke ugledne zamjerke. Režija, scene fajtova, fotografija, ost - također na razini. Inače opčenito kaj se redatelja tiče, nakon Silver Liningsa, ovo je tek drugi O. Russelov film koji sam pogledao, tak da danas planiram to ispraviti pa ću baciti oko na Three Kings ili Flirting With Disaster.
Likovi su simpatični, a priča je ispričana iz perspektive dvoje glavnih likova što je dosta zanimljivo za vidjeti budući da se POV svako malo mijenja. Definitivno jedno od boljih coming of age romantičnih komedija.
Nešto kao Dredd, samo što mi ipak nije bio toliko zanimljiv budući da nije bilo nikakve konkretne radnje niti zanimljivih likova. Fajtovi jebeno izgledaju, mada mi je nekak neuvjerljivo da likovi mogu podnijeti toliko udaraca.
7/10
09-07-2013, 06:51
Karlo_from_Bjelovar
pogledao pitch perfect. iskreno smatram da sam potrošio 2h života.
09-07-2013, 10:09
McPingvin_v2.0
Horrible bosses
Odlican casting, urnebesne scene ("That's not my name" had me in stitches) i super kraj, bas mi je odlicno sjeo.
8/10
09-07-2013, 10:16
StormCr0w
Preporučite par odličnih ili barem solidnih horora izašlih u posljednjih ~5 godina.
09-07-2013, 10:31
Aerial
Dobar je Pitch Perfect, a 2h života potrošiš bez obzira što radiš ^^
Film koji će se dopasti Pingvinu, pretpostavljam :D
Također, film kojeg je bilo jako čudno marketinški prezentirati pa je film u javnosti jednostavno ispao "ono ka' komedija di neke ženske idu na parti", a mislim da nije preciznije ni sad. Mada, koliko vidim na kino blagajnama je prošao kao suludo isplativ (30 milijuna zarade na 5 milijuna budžeta), ali pretpostavljam da su reakcije ljudi uglavnom bile "wtfkojikok sam gledao".
Valjda zato što je film prilčno čudan. Nije tipična komedija, ako bi se komedijom uopće dalo zvati. Priča o tri neodgojene i nedojebane glupače koje pokupe četvrtu, inače povučeniju, frendicu i odluče se otići na famozni "spring break". Postoje li takve stvari zbilja u SAD-u na tako ogromnoj i promiskuitetnoj razini pojma nemam, ali u svakom slučaju nakon enormnog partijanja cure zapnu u društvu "Aliena" (ossom James Franco), lokalnog badass gangsta playa wannabe, nakon čega stvari krenu malo sumnjivo.
Film ima čudnu strukturu, daleko je to od tipičnih "trip" ili "party" ili kako "god se već to zove" komedija, dramedyja i whatnot. Ovo ima više veze s nekim tamo Blue VelvetomSnego s Hangoverom. Fotografija je često impresivna, simulira nekakvo stanje snova; montaža je naizgled zbrčkana, nemu tu neke prostorno-vremenske veze, stvari kao da se događaju zato što mogu; narativno, teško je tu skužiti o kome je riječ, fokus skače između likova, neki se pojave i nestanu samo tako, čak i ako su među glavnim likovima.
Tematski je retardirano "mainstream", što je zapravo i poanta filma. Riječ je o budalama koje se furaju na tipične fantazije današnje adolescencije; sise, guzice, pištolji, auta, alkohol, sise, alkohol, sise, pištolji. Sve žene su "radodajke", svi muškarci su kreteni, svi crnci su gangsta bad guysi, nitko ništa ne radi, glazba koja se vrti je ista ona koju čujete na MTV-u itd... Sve su to budale, sve što rade je glupost. Spring BreakersSje film koji nastane u glavi nekog maturanta ili maturantice kad zaspe nakon previše etanola.
Odlican casting, urnebesne scene ("That's not my name" had me in stitches) i super kraj, bas mi je odlicno sjeo.
8/10
Ovo mi je legendarna scena :pray: :pray: :rotfl:
09-07-2013, 11:25
Duke of Earl
= Citat =:
Izvorno postao Aerial
Valjda zato što je film prilčno čudan.
Daj si pogledaj ko je redatelj, možda ti bude jasnije :D
09-07-2013, 12:21
Aerial
Life is great, without it you'd be dead :D ae skida se
09-07-2013, 12:26
Dreamer Deceiver
gummo je možda najdepresivniji film koji sam gledao
09-07-2013, 12:42
System
Joj, koliko sam ja zivota unistio s tim filmom. Jedan drug nije htio da prica sa mnom jer sam mu pustio Gummo. Jos veci sjeb je kad zivis u Bosanskoj zabiti koja se ne razlikuje mnogo od Xenie.
09-07-2013, 13:09
Duke of Earl
Gummo je zajeban film, kao i Kids od istog redatelja. Al ima vrhunski soundtrack.
09-07-2013, 13:15
Paran0a
Ovakvi komentari me uvijek navuku da pogledam neki film. :D
09-07-2013, 13:37
hansi
jebeno moram pogledat ovaj film sad
09-07-2013, 13:44
mortician
Frend me silovao cijeli jedan razred srednje tom pjesmom ;(
Zajeban film da.
09-07-2013, 14:16
Kid A
= Citat =:
Izvorno postao Aerial
montaža je naizgled zbrčkana, nemu tu neke prostorno-vremenske veze, stvari kao da se događaju zato što mogu; narativno, teško je tu skužiti o kome je riječ, fokus skače između likova, neki se pojave i nestanu samo tako, čak i ako su među glavnim likovima.
Tematski je retardirano "mainstream", što je zapravo i poanta filma. Riječ je o budalama koje se furaju na tipične fantazije današnje adolescencije; sise, guzice, pištolji, auta, alkohol, sise, alkohol, sise, pištolji. Sve žene su "radodajke", svi muškarci su kreteni, svi crnci su gangsta bad guysi, nitko ništa ne radi, glazba koja se vrti je ista ona koju čujete na MTV-u itd
Ovo je mene ubilo dok sam gledao film, sad bas citam na netu kako je film kao kritika tog drustva i pun simbolike koja ti promakne na prvo gledanje al jebo to kad je montaza radjena od strane nekog ADHD klinca koji provede 10 sati dnevno drndajuci po iPhoneu/iPadu
Nesjećam se filma ali neki nabrijani tenk-o-mobil ratuje protiv tenkova (??) i još nekih čuda!!!
I Rock je u oba filma! Isti!
09-07-2013, 22:36
Wolfwrath
Sasvim slučajno, i ja sam pogledao oba.
Fast 6 je relativno dobar, par povećih propusta, no generalno gledljiv film. Veliki plus je što su dosljedni prethodnicima, a ne kao većina hollywoodskih filmova da potpuno zanemaruju šta se prije dogodilo.
G I Joe retaliation je naprosto odvratan. Film sniman od strane petogodišnjaka za petogodišnjake. Izbjegavajte.
But fo sho, jako čudan na momente, ali u cjelini mi se nekako dopao. Ima viška povremeno, ali neke scene (koje često nemaju nikakve veze s ostalima) su genijalne. Nisam siguran ima li tu neke poante ili ne, ali u svakom slučaju ima par odličnih scena svakodnevnog white trash delirija.
Među favoritima su mi ručak u kadiSi albino curaS:D
3/5
10-07-2013, 17:30
whiskey
Assault on Wall Street 6.5/10
Uwe Bollov gledljiv film. Ukratko radnja se svodi na jednog lika od mnogih koje je brokerska firma bacila u bankrot i ovaj pojedinac se odluci osvetit. Zadovoljavajuc kraj :)
10-07-2013, 21:42
Windwalker
Pogledaj onda Rampage. Zakon je.
10-07-2013, 21:50
whiskey
Onaj momak koji pocne mahnito ubijat ljude po ulici. Dobar film da :P
10-07-2013, 22:51
Windwalker
Man of Steel
Prosječni akcijski blockbuster pun drvenih i nepotrebnih likova.
6.5/10