film s dosta filozofiranja o (neo)nacizmu i židovima koje postane malo pretjerano i neuvjerljivo..no film nosi odlični Gosling i dinamična režija...glazba se koristi dosta minimalistički no uvijek u pravom trenutku...
7,5/10
23-06-2013, 09:22
Bartuc
Re: Koje ste filmove u zadnje vrijeme pogledali?
= Citat =:
Izvorno postao Sgt. Bull
= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Oba su do jaja, The Raid ima pre jebenu koreografiju tučnjave, jednu od najboljih ikada, definitivno se isplati pogledati.
onaj mali masne kose je jebena legenda :D kako ih čovjek dvojicu razbaca k'o da su od papira
Bome, ali niti jedan jedini film nema toliko efektnu borbu. Baš zato što nije holivudsko kung fu preseravanje već je baš sočno i djeluje jebeno efikasno :D Primarna vještina koju koristi glavni lik je Pencak Silat :pray:
Meni je na razini prethodnika, što baš i nisam očekivao. Drago mi je da je dosta drugačiji od prvog dijela pa nema nekakvog deya vu efekta.
23-06-2013, 10:28
Sonic_Moronic
Maratonirao sam oba Iron Mana, Thora i Avengerse.
Iron Man 2 me vjerojatno najviše iznenadio. Sam superhero plot počne nakon valjda sat vremena, dotad gledaš Starka kako je arogantan prema cijelom svijetu i prejebeno mi je :)
Thor je ok, ništa posebno. Forsirana romansa i mislim da su mogli napraviti nešto puno bolje s likom.
Zadnji dio Avengersa je prokleti spektakl, ovo stvarno treba gledati na velikom ekranu.
23-06-2013, 10:56
StormCr0w
Jebote taj Iron Man serijal je valjda najdosadniji superhero isprdak.
23-06-2013, 11:55
Sonic_Moronic
E da, je li to Stan Lee imao cameo u svakom od tih filmova? :D
23-06-2013, 11:57
Sgt. Bull
Yup. Ima ugovor prema kojem se mora pojaviti u svakom Marvelovom filmu.
23-06-2013, 11:58
Sonic_Moronic
Fora. Vidio sam ga u oba Iron Mana i Thoru.
23-06-2013, 13:29
The Great Duck
Nije bio u X-Men 2, X-Men: First Class, Punisheru, Blade trilogiji i Elektri.
23-06-2013, 13:54
Aerial
= Citat =:
Izvorno postao StormCr0w
Jebote taj Iron Man serijal je valjda najdosadniji superhero isprdak.
Prvi i treći su kul, drugi je meh.
23-06-2013, 19:46
Bartuc
World War Z
Na žalost ništa posebno. Film na trenutke ima vrlo dobru i napetu atmosferu i to je zapravo jedino što valja u filmu. Potpuni nedostatak krvi i općenito nasilja potpuno uništi dojam filma, pa ne možeš mi napraviti PG13 film sa zombijima, jebote to su zombiji, a kroz čitav film nikoga ne rastrgaju ili pojedu :/ Osim toga, likovi su toliko za qurac, od karakterizacije do glume, ništa ne valja i ne ostavlja dojam na tebe pa da želiš da taj i taj lik prežive. Hrpa nebitnih likova, previše loše akcije i smiješno lošeg CGI-a, bezvezna radnja, ne postojanje survival elementa i totalno klišejni i izlizani kraj su dotukli ovaj film.
Pametnije je 2 sata ulupati u L4D2.
3/10
23-06-2013, 19:51
Sgt. Bull
Marc Forster
Čovjek koji je zamalo uništio novog Bonda svojom nesposobnošću. Samo mi nije jasno koji kok su njemu odlučili dati film sa Pittom.
23-06-2013, 19:53
Hexfire
Po traileru mi je izgledalo da bi moglo biti solidno ak ništa drugo.
23-06-2013, 23:52
R@pt0r
Mi može neko navest sve dobre korejske režisere ak nije problem, da vidim ako šta nisam gledao. :)
24-06-2013, 07:10
Duke of Earl
Joon-ho Bong. Mislim da je to to.
24-06-2013, 22:31
mravojed20
Warm Bodies.
Fora, simpatičan. Ona mala je njam.
Silver Linings Playbook.
dat acting. Bradley Cooper mi postaje jedan od najinteresantnijih glumaca, a i Katniss nije daleko, super film.
Zanimljiva stvar. Horor/misterij o skupini nekakvih frendova koji se odluče provesti dan na jahti i odlutaju negdje u famozni Bermudski trokut. Oluja ih dobrano zajebe i uništi im jahtu. Jedina solucija za povratak na kopno se ukaže kad pored njih prođe cruiser, ali kad se ukrcaju na njega shvate da 'em nema nikoga na njemu, 'em ih netko sistematski pokušava pobiti.
Film starta kao naizgled tipični slasher horor sa who-done-it premisom i ogromnim brojem zoom kadrova u zbunjenu facu glumice koju pucaju neke paranoične baze. Kad sam već pomislio da ću cijeli film gledati kako joj kamera zumira u facu dok se ona polako okreće (dun dun dun), film napravi prilično neočekivani zaokret. Iz horora se postepeno pretvori u intrigantan misterij koji počne nizati twistove i mala iznenađenja, a koji daje naslutiti da kraj ne može završiti sretno...
.. nažalost, ne završi ni pretjerano smisleno za film, ni onako kako bi se to možda dalo logično zaključiti.
3/5
25-06-2013, 08:14
Bartuc
Hvala, danas mi baš treba nekaj takvoga :D
25-06-2013, 11:39
Windwalker
Meni je kraj bio dobar.
A i ženska je bome dobra.
Vrijedi pogledati.
8/10
Meni se čini da žena proživljava čistilište ili vlastiti pakao zbog toga što osjeća krivnju za smrt svoga sina (pošto je bila kuja prema njemu). Vuče više na pakao zbog konstantnog loopa, ali čini mi se da je taksista njen Reaper što se vidi kad kaže da je "just a driver" i zna da će loop opet krenuti ("keep the meter runing"), a Reaper mi baš i nema veze sa paklom, on je samo "vozač" iz života u čistilište i nakon toga raj ili pakao!? :D
Sad, da li sam polovio ili mi je krv bila na obradi sekundarnih podataka, ne znam!?
Pa nije time loop jer postoje određene razlike na početku filma kad Jess dolazi na jahtu, i na kraju filma kad Jess dolazi na jahtu. Zapravo postoji još jedan ubojica osim nje. Valjda. Ja vjerujem da da, evo u videu zašto.
Kad prvi maskirani ubojica napadne Jess, u nekim kadrovima se vidi da je muškarac ispod, po rukamaSi držanju (taj tzv. Hairy Jess). Ali, kad se u istoj sceni potuku na palubi, Hairy Jess ima očigledno ženski glas (kad kaže Jess da ih "mora sve pobiti jer je to jedini način") i nosi štikleS:D Mislim da je ipak cijela stvar slučajnost, vjerojatno su zeznuli stvar s kaskaderima i doublerima.
26-06-2013, 13:57
whiskey
Gledati Altantic Rim ili ne i pod kojim haluciogenim utjecajima ako da? :rotfl:
Meni se čini da žena proživljava čistilište ili vlastiti pakao zbog toga što osjeća krivnju za smrt svoga sina (pošto je bila kuja prema njemu). Vuče više na pakao zbog konstantnog loopa, ali čini mi se da je taksista njen Reaper što se vidi kad kaže da je "just a driver" i zna da će loop opet krenuti ("keep the meter runing"), a Reaper mi baš i nema veze sa paklom, on je samo "vozač" iz života u čistilište i nakon toga raj ili pakao!? :D
Sad, da li sam polovio ili mi je krv bila na obradi sekundarnih podataka, ne znam!?
Mislim da je ovo pretty much dobro objašnjenje. Uostalom, cijela priča je verzija Sizifove legende.
U zadnjoj sceni se pojavi "problem" treće Jess; Evil Jess par trenutaka ranije tuče sina, dobra Jess umlati nju čekićem, uzme sina i onda poginu oboje u autu, a sa strane sve to gleda treća Jess?
Čini se da je "treća" Jess jedna od njih dvije (vjerojatno Evil Jess, ali nosi drugačiju odjeću), odnosno njen duh, koji bi trebao otići u, pa, gdje god već treba ići kad umre (Podzemlje). Jess shvati da je smeće kao majka i odluči na silu promjeniti stvari. Jess je itineracija Sizifa koja prevari vozača (Hermesa) kojem obeća da će se vratiti (u Podzemlje), ali odluči ipak otići na Jahtu (Korint) i pokušati "resetirati" cijelu stvar tako da izbjegne smrt sina. Obviously, to stvori problem i eto, sad je osuđena da vječno ponavlja istu nesreću.
Dobro dođu ovakvi filmovi za malo trokeljanja :D Ima još kakvih sličnih prijedloga?
26-06-2013, 14:10
StormCr0w
Znači dobar je film? Gledat će se.
26-06-2013, 14:11
Dania
Must...resist...to...open....spoilers
26-06-2013, 14:12
Paran0a
Jelda :D
Upravo ga gledam.
Aj da nek jos neko da neki takav film koji bi se mogo svima bit zanimljiv.
... da, baš to. I spomene se u filmu Sizifova legenda i baba baš to proživljava, beskrajnu frustraciju pošto joj se "kamen uvijek otkotrlja na početak brda".
... je, loop je. Nije bitan loop na brodu, bitan je glavni loop od-do nesreće na cesti. Film ne počne od nesreće, ali kraj filma te otpelja na početak, od tuda se izvuče taj loop. Baba na ulasku na Triangle kaže da je sin u školi, to znači da se ne može pomiriti sa činjenicom da je mrtav i pod svaku cijenu želi otići na brod kako bi ispravila... nešto. A na samom Triangleu, ona scena kad sanja da je na plaži pa se probudi, u tom trenutku izgleda da izgubi pamćenje i zbog toga ima konstantan deja vu osjećaj na brodu.
Sve je jasno i smisleno ( 3 Jess se ispreplicu ) osim kraja kojim mi je prilicno nejasan.
Odakle se sad pojavi ova koja pocinje loop ispocetka ?
I kako to da nema sjecanja na nista sto se prije dogodilo ?
26-06-2013, 15:23
Bartuc
Drugi spoiler iznad tvog posta...
26-06-2013, 15:27
Paran0a
Oso pojest komad kruha i dok zvacem pomislim istu tu stvar sto si napisao :D
Znaci zena je poginula u prometnoj nesreci sa sinom, i dusa pojavi tamo, sotona ju odveze na pocetak ( zato jer zeli spasiti sina znajuci da je bila uzasna majka i zeli mu pruzit novi zivot , naravno ovo je sad vec sve fikcija jer je vjerovatno u paklu il nes :D ) i tu krece loop