-
Re: Zadnja igra koju sam presao je...
takvi nek razmisle o nadogradnji ako ih muči što nemaju zadovoljavajući broj FPS-a...mada ako meni radi na max, s danas više ne baš sjajnom grafom, onda mi baš nije jasno kako nekome s 'dualcom' ne bi išlo ok na nižim postavkama (možda je ista situacija kao s Witcherom 2?)
-
Neki kao da su se jučer počeli igrati na kompu. Nije vam to konzola pa da ste mirni šest/sedam godina pod uvjetom da ne rikne. Dualci i to još oni jeftini u vrijeme izlaska, nemaju što tražiti u novijim zahtjevnijim igrama.
-
Da imate tako nešto a nemate para za nadogradnju promjenili bi priču, i da devovi hoće mogli bi oni napravit da to leti na starom hardveru, nego koji bi kurac onda AMD i nVidia prodavali? Ugl htio sam reć ako igru baziranu na istom enginu (GTA IV) mogu uštelat da radi na starom dualcu pristojno na medium/low postavkama, a drugu igru s istog engina nemogu pokreut da bude igrivo sa svime na low onda je to LOŠ port, a ne do kompa.
To što si ti igra na jakom hardveru pa nisi primjetio razliku je druga priča. Mislim sve osim eventualno grafe ti je za današnje igre tip top.
-
= Citat =:
Izvorno postao Izgubljeni
Pa mislio je na to kad je quotao hexa, pogledaj sto je on napisao a sto mu je on odgovorio, ovaj napiše kako im saka suport, a on odgovori e pa ko te jebe kad ti je komp smeće. Jebeš me ako ti to ima smisla, uostalom LA Noire je krš od porta, jer ako mogu skoro sve igrat (nebitno na koje detalje) a jedino to ne ide i jos par naslova onda je do igre a mne "mog jadnog kompa" sad sam si uzeo novu pilu pa sve leti pa me ne briga, al shvacam ljude koje to frustira, uostalom dal vi to podržajete da naprave što gori port samo jer ste fenbojevi pa kažete ljudima: "koga briga kad nemas jak komp". lol
da, fanboj sam ako mi je igra dobra i ne plačem okolo da je bugovita... ista stvar je bila sa prvim stalkerom nakon izlaska... bilo je i na ovom forumu cmizdrenja kako je igra puna bugova... odigrao sam vanilla verziju i nikakvih problema, ni jedan bug... must be i'm lucky...
ista stvar s gta 4... isto vanilla verzija... i ne, nisam igrao na max detaljima jer nisam imao dovoljno jak komp...
EDIT:
@ostali: nisam uopće govorio o performansama i jakom hardveru kad sam rekao da su vam kompovi smeće (i to vam je općenito, jer ne mislim samo na ekipu s foruma)... mislio sam na to da vam očito nekaj ne valja sa hardverom/softverom, kompatibilnošću ili bilo čime drugim... jer nisam ni ja igrao gta 4 na mrcini kad sam ga prvi put igrao... pa svejedno nisam imao bugova...
-
= Citat =:
Izvorno postao Izgubljeni
Da imate tako nešto a nemate para za nadogradnju promjenili bi priču, i da devovi hoće mogli bi oni napravit da to leti na starom hardveru, nego koji bi kurac onda AMD i nVidia prodavali? Ugl htio sam reć ako igru baziranu na istom enginu (GTA IV) mogu uštelat da radi na starom dualcu pristojno na medium/low postavkama, a drugu igru s istog engina nemogu pokreut da bude igrivo sa svime na low onda je to LOŠ port, a ne do kompa.
To što si ti igra na jakom hardveru pa nisi primjetio razliku je druga priča. Mislim sve osim eventualno grafe ti je za današnje igre tip top.
pa očito imamo različitu percepciju lošeg porta...za mene je to kad se igra često crasha, ima gamebreaking bugove, kontrole ne valjaju i sl., ajd i optimizacija je dio toga, no ne ključni dio za mene...loš port je po meni recimo Dark Souls, gdje moram instaliravati nekakve fixove, te je s mišem i tipkovnicom je neigrivo...
normalno da bi devovi mogli dodatno optimizirat igre, ali nije PC konzola gdje moraju raditi s ograničenim hardverom i igra mora raditi na 7 godina staroj konzoli...
-
= Citat =:
Izvorno postao IGoR_2803
da vam očito nekaj ne valja sa hardverom/softverom, kompatibilnošću
Zaboli me. Platio sam za igru, ispunjavam minimalne zahtjeve i hoću da mi igra radi. A ne da mi na dvije različite konfiguracije ne želi pokrenuti jebeni Episodes. Srećom piratka radi kak spada.
-
Stoji ovo.
Ja srećom nisam nikada imao prevelikih problema s Rockstarom, no nije mi baš jasno kako ne mogu složiti unutar zatvorenog Steama plug & play podršku kakva postoji na konzolama. Tamo niti ne primijetiš Social Center - ovdje mnogima stvara glavobolje. GfWL je srećom prošlost.
Što se tiče optimizacije, GTA 4 je bio katastrofa prije 1.04 patcha, Max Payne 3 od početka radi ko urica, L.A. Noire je ok, no ima besmislene fps dropove.
-
= Citat =:
Izvorno postao crnisokol
pa očito imamo različitu percepciju lošeg porta...za mene je to kad se igra često crasha, ima gamebreaking
normalno da bi devovi mogli dodatno optimizirat igre, ali nije PC konzola gdje moraju raditi s ograničenim hardverom i igra mora raditi na 7 godina staroj konzoli...
Ovo mi je nešto najgore što su ovo svi prihavtili kao odličnu i normalnu stvar i kad netko istakne da je to retardirano onda se bune i brane devove i ekipu. Mislim naviknuo sam se i ja pa mi je još uvijek odvratna stvar. Pa baš to što si rekao jebote ako konzole tipa PS3/X360 koje imaju hardver star ko govno mogu pokretat igru na velikim detaljima (lol najjače mi je kad neko kaže da nešto na pc-u izgleda puno bolje nego na konzoli, a uvrh glave stave bolje teksture) koju danas mora pokretat i5/i7/fx/phenom, 4/8gb rama i amd 7xxx/nvidia 6xx serija onda me jebi. Da oni hoće, mogu oni to napravit PUNO manje zahtjevno, samo ko bi onda davao toliko keša za nove procove, rame, grafe itd. Srećom su sad pristupačnije cijene hardvera kao i zadnjih par godina.
A što se tiče GTA IV, nikad nisam rekao da je on neoptimiziran, barem ne nakon 1.04 patcha i par fixeva. Nego za LA Noire koji i jest govno od porta, a već sam naveo zašto.
-
LA Noire se ustvari uvijek vrti na 60, ali je toliko dosadan da ti se ćini da usporava.
-
Prešao drugog Witchera. It's okay.
-
prešao Kingdoms of Amalur: Reckoning
jedan ok RPG iz trećeg lica, malo previše generičan high-fantasy...u biti ništa mi nije bilo loše, ali ni posebno dobro, izuzev borbe koja je solidno izvedena, mada su mogli dodati više posebnih poteza na većim levelima...mislim da bi ova igra uvelike dobila na dinamičnosti da su iz svake regije izbacili recimo 2 ona manja područja (podregije, štaveć) i da je manje klasičnih fetch questova...grafika je solidna, glazba ok...priča previše rastegnuta i kraj je mogao razjasniti malo više toga, mada sve u svemu je priča čist solidna...u biti uz manje promjene/dorade ovo je mogla biti odlična igra
6,5/10
-
The Bureau - XCOM Declassified
Uopće nije loše kao što sam mislio da će biti. Sama borba je gg budući da ima dosta taktičkih opcija na raspolaganju, a AI je prilično dobro napisan - neprijatelji su dosta agresivni i često mijenjaju pozicije koristeći na levelima brojne rute, obilato koriste granate, dobro se međusobno podupiru itd. Jedino pred kraj igre sve to postane malo repetitivno budući da igra negdje na polovici prestane uvoditi nove i izazovnije neprijatelje pa se više-manje samo ponavljaju određene taktike.
Priča uopće nije loša uzevši u obzir broj klišeja s kojom se podupire. Strateški dio koja se obavlja u bazi uglavnom je šminka - mogu se recimo timovi slati na razne misije, no njihovo obavljanje/neobavljanje ne igra baš nikakvu ulogu na konačan ishod. Baš bezveze dodano.
Grafika je za Unreal Engine prilično dobra - oštre teksture, odlični volumetric efekti, skroz pogođena paleta boja, integrirana PhySx simuacija itd. Jedino je konzolitis previše izražen pa je korištenje kontrolera must-have.
Nezz, kad ovo bude na rasprodaji, slobodno isprobate. Ili preuzmite prije preko torrenta.
7.5
-
Pišem tu kao da sam ja odigrao, ali nema veze :D
Demon's Souls
Izgleda mi par koplja lošije od Dark Soulsa. Lokacije su dosta generički dizajnirane, atmosfera mi izgleda manje turobno i čitava igra mi djeluje neusporedivo lakša od Dark Soulsa. Ima svega 4 solidna Boss fighta (Tower Knight, vatreni demon, bijeli old king i pauk), s time da jedino Old King izgleda kolko tolko izazovno. Ostali boševi su nekako bezveze, ultra slabašni, pogotovo finalni koji je živa komedija. Osim toga, ne sviđa mi se kompliciranje oko upgradea itema, Dark mi se čini da je to masu bolje riješio. Također su svi armori i oružja masu ružnije dizajnirani nego u Darku, svega šaka itema koji su sexy i koje bi koristio :D
I dalje bi je naravno volio odigrati pošto sve jedno rula i pomete većinu PC igara, ali dosta daleko je to od Dark Soulsa.
I da, ne želim čuti komentare da je igra zapravo teža od Darka pošto lik koji je igrao je totalna daba pa je kao iz šale prošao igru. Mogao je definitivno sa 28 na 15ak epizoda skratiti da nije pica :D
-
Čini mi se da open world sistem Darka itekako doprinosi atmosferi. Kad se prvi put nađeš u Firelinku pa te zakolju kosturi odmah na prvom skretanju, nije ti baš svejedno. Ne znam onaj Nexus system ne čini mi se toliko imerzivnim. Prođeš Taurusa, još nemaš pojma igrati i samo čekaš Bonfire da bi te na mostu spizdio zmaj. I opet ispočetka... I to je samo malo djelić, na prvome playthroughu više sam vremena proveo izgubljen nego sam znao kaj radim ili uopće koji mi je cilj da bih na kraju shvatio kako je sve savšreno ukomponiranu u jednu cjelinu sa svim prečacima i naizgled nespojivim dijelovima. Mislim da rijetko koja igra uspijeva ponuditi takav osjećaj avanture, s neprestanim strahom nepoznatoga, a opet s druge strane željom za napredkom u svijetu koji sam po sebi izaziva ogromnu tjeskobu i ne dopušta ni tren opuštanja.
-
Prvih 15-20 sati, kad prvi put igraš, DS je najbolja igra ikad. Nakon toga nažalost nije toliko dobra, ali ipak bolja od većine drugih igara.
-
Vjerojatno ti je postao pretežak.
-
= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Pišem tu kao da sam ja odigrao, ali nema veze :D
Demon's Souls
Izgleda mi par koplja lošije od Dark Soulsa. Lokacije su dosta generički dizajnirane, atmosfera mi izgleda manje turobno i čitava igra mi djeluje neusporedivo lakša od Dark Soulsa. Ima svega 4 solidna Boss fighta (Tower Knight, vatreni demon, bijeli old king i pauk), s time da jedino Old King izgleda kolko tolko izazovno. Ostali boševi su nekako bezveze, ultra slabašni, pogotovo finalni koji je živa komedija. Osim toga, ne sviđa mi se kompliciranje oko upgradea itema, Dark mi se čini da je to masu bolje riješio. Također su svi armori i oružja masu ružnije dizajnirani nego u Darku, svega šaka itema koji su sexy i koje bi koristio :D
I dalje bi je naravno volio odigrati pošto sve jedno rula i pomete većinu PC igara, ali dosta daleko je to od Dark Soulsa.
I da, ne želim čuti komentare da je igra zapravo teža od Darka pošto lik koji je igrao je totalna daba pa je kao iz šale prošao igru. Mogao je definitivno sa 28 na 15ak epizoda skratiti da nije pica :D
Demon's je lakši od Dark.
No ima hrpa ljudi kojima je težak.
To kaj si ti uberigrač je druga stvar. Idi igrat Mortal Kombat.
Ali ovo lajanje ti je kao da uspoređuješ Super Mario Bros i Super Mario Bros 3.
Normalno da je Dark (Bros 3) napredniji i dograđeniji u skoro svakom pogledu (osim priče, likova, atmosfere i glazbe), ali Demon's (Bros 1) je bio prvi, pravi mesija i ima ono nešto.
PS
Armori i oružja nisu nimalo ružniji, samo ih je znatno manje.
-
= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
A problem je upravo suprotan.
-
= Citat =:
Izvorno postao Hexfire
= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
A problem je upravo suprotan.
Jep jep, izgubi se izazov jako. Ja se nisam ni uspio natjerat da završim.
-
Nije izazov glavna vrlina Dark Soulsa.
-
Rage quitali su kod onih strijelaca u Anor Londu, pa sad tu glume :D
-
-
= Citat =:
Izvorno postao Xero
Nije izazov glavna vrlina Dark Soulsa.
Pa ustvari i je... Prvi bossovi i istraživanje je baš jebeno jer možeš umrijeti doslovno na svakom koraku i moraš pametno koristiti i combat i healing sustav. Kasnije toga nestane, a time i igra gubi dio svoje draži.
-
Ja u prvom djelu nisam uopće umirao pa mi je svejedno bila zakon igra. Ustvari mi je taj "izazov" bio najgori dio. Poludio sam dok sam Kalameetu pokušavao odrezati rep.
-
Zato je dobro napraviti neku restrikciju i držati se toga. Npr. čisti roleplay lik sa predodređenim level cap-om i sl. Mada vremenom i to postane pre malo, ali puno bolje nego razvijati lika u nebo.
-
= Citat =:
Izvorno postao Xero
Ja u prvom djelu nisam uopće umirao pa mi je svejedno bila zakon igra. Ustvari mi je taj "izazov" bio najgori dio. Poludio sam dok sam Kalameetu pokušavao odrezati rep.
Gluposti tipa rezanje tog repa nisu ono o čemu govorim. Dokle god ne upgradeaš oružje i napuniš hp, igra je prokleto zabavna. Treba se puno kretati, tempirati kako napad tako i healanje, a svaki encounter sa novim bossom ili običnim mobom je poseban. Kasnije to jednostavno nestane.
Ovo što Bartuc priča je donekle rješenje, ali kad prvi put kreneš igrati to ne znaš. Ta prva polovica igre je stvarno nešto posebno, ali ovo dalje jednostavno nije toliko dobro.
-
Treba dual Cestus build napraviti i sa šakama preći igru :D
-
Prva polovica Dark Soulsa je odlična, a druga još bolja.
Hex očito nije ni probao Artoriasov dio.
Jer ak su mu on i Kalmeet lagani iz prve, debelo laže.
-
= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Treba dual Cestus build napraviti i sa šakama preći igru :D
Ima onaj boxer build. Frajer prošao igru u gaćama i s bone fistom od Iron Golema.
-
:D
Težina je taman, takva bi trebala biti u svakom RPG-u.
-
= Citat =:
Izvorno postao Deadwalker
:D
Težina je taman, takva bi trebala biti u svakom RPG-u.
Taman ti je zasad. Nakon toga je dosadno prelagano, pa je opet u DLC dijelu taman.
-
Konkuriraš za najgoru osobu foruma.
Nemoj više.
-
Ne kužim kako vam se da. Ako je meni igra postala lagana nakon što upgradeaš oružje, onda će tako biti više manje svakome. Čemu ignorirati očiti nedostatak igre?
-
Fanboysi nikad ne vide rupe u svojim omiljenim igrama. Tako je uvijek bilo, tako će uvijek i biti.
-
@Hexfire
Iskreno ne vidim kako bi mogao drugačije dizajnirati igru - ovo je naslov otvorenog tipa što znači da kada bi health i damage koji rade mobovi i bossovi bili po defaultu na višoj razini, na početku bi igra bila gotovo neigriva, uzevši u obzir da možeš istraživati svijet bilo kojom rutom i kako nema skaliranja težine.
U Witcheru 2 taj element recimo nije prisutan budući da je igra linearna pa se tamo manjak izazovnosti u kasnijem djelu igre može promatrati kao dizajnerski manjak. Ovdje to jednostavno ne možeš.
U konačnici, nekako je imerzivno da s vremenom postaješ bolji i sposobniji - u početku dojam težine ti stvara nepoznavanje svih igrinih mogućnosti što se naravno gubi kasnije kada se uhodaš s prisutnom mehanikom.
-
To se može riješiti tako da kao u smeću od TES-a napraviš level scaling.
-
-
Jeste vi igrali Morrowind?
-
Level scaling je najmanj problem TES-a, on je smeće zbog puno drugih stvari.
-
Reprizirao Splinter Cell Pandora Tommorow nakon dugo godina. Sjene ne rade i nema bas osvjetljenja na 'novim' grafama, pa malo blje izgleda, ali gušt je bilo.
A sad, napokon, Chaos Theory po prvi put. :D :pray:
Samo sam demo igrao i naravno savršen je bio, jedno 30 puta sam tu misiju prešao.
Za 100kn našao SC collection s prve 4 igre lol. Mada Double Agent bude novi komp čekao.