Never Back Down možda, je glupi teen film tako da je radnja smeće, al tuku se ljudi u njemu. Ja sam ga gleda jednom i nije mi bia posve katastrofalan, al nisam baš gleda puno tih borilačkih filmova pa mi se to možda samo učinilo jer nisam ima neki dobar za usporedbu.
07-04-2013, 18:42
Hexfire
Re: Koje ste filmove u zadnje vrijeme pogledali?
Znam za to, ali nekako u startu sam prekrižio to i Tekken. Baš mi zvuči loše. Možda kad riješim sve ostalo.
07-04-2013, 18:48
MILF hunter
Eventualno još Fearless... Doduše, nisam siguran spada li u kineski bulšit gdje svi lete po zraku.
U svakom slučaju, vrijedi pogledati, nije da imaš previše izbora kad je taj žanr u pitanju.
07-04-2013, 18:52
Aerial
= Citat =:
Izvorno postao Hexfire
i Tekken
Fantastičan je!
07-04-2013, 19:29
Hexfire
Ozbiljno?
Fearless se skida uz još 15 filmova koji su koliko toliko to što tražim, barem po opisima.
07-04-2013, 19:47
Frky
Boodsport! Must see!!!
07-04-2013, 20:22
Aerial
= Citat =:
Izvorno postao Hexfire
Ozbiljno?
Ma jok, grozan je :D
Super mi je kako su u nedostatku ikakve inspiracije jednostavno u filmu sve nazvali Tekken.
- Ok, znači imamo taj turnir jeli, kako se zove? - Hm, pa Tekken. - Ok, a da nazovemo nekako posebno vještine kojima se služe? - Hm, Tekken? - Uf, ok, dobro, valjda se ljudi neće zbuniti. A korporacija? Treba imati ime isto. - Tekken? - Hej, kako ćemo nazvati ovaj fiktivni grad u budućnosti? - Ummm, Tekken City?
07-04-2013, 20:45
Hexfire
= Citat =:
Izvorno postao Frky
Boodsport! Must see!!!
Bloodsport, pretpostavljam. To je klasik, gledao sam ga kao klinac. Više manje sve te starije sam pogledao.
Obitelj u kući s bijelom ogradom i zelenim travnjakom postane privlačna alienima. Pedofilski se alieni, naravno, fokusiraju na nekakve nerazborite ciljeve tipa premještanje slika po kući, gledanje i diranje djece, slaganje šalica i tanjura i slično. Kad stručnjaka upitaju zašto rade takve gluposti on kaže "da nema smisla objašnjavati jer bi to bilo kao da laboratorijskom mišu pokušavaš objasniti što radi znanstvenik." Point taken.
Spor je film, ali ne u nekom pozitivnim tension-buildup smislu, nego je jednostavno... razvučen. Obitelj, uz ovu muku s alienima, ima problema i poslom. Mužu baš i ne ide projekt, a žena ima problema s prodajom nekretnina. Zašto je to bitno? Jel ovaj na kraju uspio odraditi onaj projekt? Jel ona prodala kuću? Ne zna ni scenarist.
S druge strane je njihov stariji sin, 13-godišnjak koji otkriva čari djevojčica. U jednom sam trenu pomislio da je cijela radnja nekakva izmišljotina iz njegove perspektive kao proces ulaska u pubertet. Nije, nažalost.
I tako, film traje, par puta ga minimizaš dok se ne događa ništa bitno. Najveća boljka je zapravo što ima jako puno prilika i situacija u kojima krene buildup napetosti ili otkrivanja nekog detalja, ali takve scene gotovo sve završe bez ikakve eskalacije ili pomaka u objašnjenju.
E, sad ću, sad ću, sad ću SAD ĆU - ne, neću.
E, sad ću, sad ću, SAD ĆU SAD ĆU - ne, neću.
E, sad ću, SAD ĆU, SAD ĆU SAD ĆU - ne, neću.
Kraj filma.
2/5
Da ne ispadne sve loše, film ima odličan kadar kao potencijal za gif:
Chocolate - nije turnir sportski borilački, ali je zakon kung fu film.
Tekken ni slučajno. Ali stvarno. Radije Dead or Alive. Tamo su barem dobre ženske i trash humor.
07-04-2013, 23:42
Wizard
= Citat =:
Izvorno postao Aerial
E, sad ću, sad ću, sad ću SAD ĆU - ne, neću.
E, sad ću, sad ću, SAD ĆU SAD ĆU - ne, neću.
E, sad ću, SAD ĆU, SAD ĆU SAD ĆU - ne, neću.
Kraj filma.
Najbolja recenzija nekog filma na ovom forumu, a možda i šire. :pray:
07-04-2013, 23:54
Aerial
:D
08-04-2013, 00:36
Kostolomac
Taman pogledao The Girl from the Naked Eye. Osjeti se jeftinoća u svemu i nisu poznati glumci, ali je film simpatično kvazi-noirast i scene borbe nisu loše. Btw. Sasha Grey se nakratko pojavljuje :D
Uglavnom, henchman se sprijatelji sa kurvom koju voza okolo, nju netko kokne, pa on krene u osvetu.
@Hexfire, mo'š ga provjerit ako ti prifali borilačkih filmova.
08-04-2013, 00:59
Aerial
Speaking of borilački, jel gledao tko Chocolate? Već mi par mjeseci na kompu, još nisam pogledao ffs.. trailer izgleda ok, mogo bi sutra baciti oko.
08-04-2013, 02:12
Windwalker
E da nisam napisao par postova više.
08-04-2013, 07:50
Aerial
O bože, da, sry, promaklo mi :D
08-04-2013, 08:03
Wolfwrath
Shutter Island
9.9/10
Osobno mi je bio mrvicu dosadnjikav oko sredine, no to je valjda bilo za dizanje napetosti. Briljantan završetak.
08-04-2013, 09:42
McPingvin_v2.0
Boz, kakav ti je bio Shutter Island kad si ga gledao u kinu?
08-04-2013, 09:45
Dreamer Deceiver
ja znam da sam bio skoro oglušio :D
08-04-2013, 09:54
Hexfire
Naletio sam na taj Chocolate kad sam tražio nešto modernije iz žanra i zvuči ok, gledat će se.
7/10
Tony Jaa je kažu ljudi, moderni Jackie Chan. Sam radi sve stuntove pa je odmah u startu to veliki plus. Vidi se iz svakog poteza i akrobacije da čovjek zna što radi. Borbe su dobro osmišljene i zabavne sa stvarno malo udaraca koji su odglumljeni. Sam Maui Thai kao vještina je podosta atraktivan i što mi je bilo posebno zanimljivo, često se koriste laktovi, što nije baš često viđeno.
Priča je tu reda radi. Nakon što low level mafiozo ukrade glavu kipa kojeg štuju seljani malog sela, oni šalju Tonya u veliki grad da povrati kip. Prvih 20 minuta je podosta dosadno i nezanimljivo, ali nakon toga sve krene na bolje. Ima i jedna cobra elf scena sa trokolicama.
08-04-2013, 10:38
The Boz
= Citat =:
Izvorno postao McPingvin_v2.0
Very nice, thank you. Još da nije bilo nekih ljudi kojima i dalje želim nauditi, bilo bi i bolje.
Da je sama radnja bolja/zanimljivija bio bi ovo dosta dobar film, jer ima solidnu režiju, odličnu Evu u glavnoj ulozi, a i ostatak glumačke postave je dobar, glazba lijepo paše, mada ništa posebno, fotografija pruža dosta lijepih scena...sve osim radnje/scenarija je vrlo dobro, šteta..
7/10
Tony Jaa je kažu ljudi, moderni Jackie Chan. Sam radi sve stuntove pa je odmah u startu to veliki plus. Vidi se iz svakog poteza i akrobacije da čovjek zna što radi. Borbe su dobro osmišljene i zabavne sa stvarno malo udaraca koji su odglumljeni. Sam Maui Thai kao vještina je podosta atraktivan i što mi je bilo posebno zanimljivo, često se koriste laktovi, što nije baš često viđeno.
Priča je tu reda radi. Nakon što low level mafiozo ukrade glavu kipa kojeg štuju seljani malog sela, oni šalju Tonya u veliki grad da povrati kip. Prvih 20 minuta je podosta dosadno i nezanimljivo, ali nakon toga sve krene na bolje. Ima i jedna cobra elf scena sa trokolicama.
Prvi je odličan, ali su mi druga dva bili užasni. Totalno nepovezano sa prvim filmom, bačena radnja u nekakvu prošlost, razvučeno na dva filma i dosadno.
08-04-2013, 20:39
Wolfwrath
[quote=The Boz]
= Citat =:
Izvorno postao "McPingvin_v2.0":2ppcta86
Very nice, thank you. Još da nije bilo nekih ljudi kojima i dalje želim nauditi, bilo bi i bolje.[/quote:2ppcta86]
Pretpostavljam da je netko izderao spoiler na početu filma?
1\5 Nakon fijaska zvanog Gangster Squad pokušao sam odgledati još jedan noviji 'mafijaški' film. Nažalost opet sam failao. Nije mi jasno zašto bi iko sebi ovo radio, posebno ne ikone poput Arkina, Pacina i Walkena. No uradili su. Snimili su humoristični film preprost za desetogodišnjake, preglup za jedanaestogodišnjake. Količina lošosti u ovom filmu je nevjeovatna. Scenarij koji je očito napisao neki nafurani petnaestogodišnjak je jedna velika nula. Mislim da sam već nakon tri minute sve znao što će se izdešavati... Humor? Ne samo da je ona najniža "Huehue vidi koliki mi je" vrsta humora, nego je izrazito loša i naprosto ogavna. Fuj. Jedino vrijedno spomena jeste scena pred kraj. I zato baš i ova jedinica. Veća ocjena ne bi mogla ni da mi ćaća glumi u filmu a kamoli ona trojica. Šteta, fakat sam želio da film uspije. :(
Hvala na infu, spasio si mi dobar dio sivih stanica.
08-04-2013, 22:41
Duke of Earl
Jebate poster baš amaterski izgleda.
08-04-2013, 22:43
Windwalker
Zvuči zanimljivo.
08-04-2013, 22:57
The Boz
[quote=Wolfwrath]
= Citat =:
Izvorno postao The Boz
= Citat =:
Izvorno postao "McPingvin_v2.0":3i8x3kix
Very nice, thank you. Još da nije bilo nekih ljudi kojima i dalje želim nauditi, bilo bi i bolje.
Pretpostavljam da je netko izderao spoiler na početu filma?[/quote:3i8x3kix]
Recimo da mi je "kolega" s posla usred sastanka rekao "Ideš u kino gledat Shutter Island? Zakon film! Pogotovo kad na kraju skužiš da *tu ide cijeli jebeni spoiler filma*"
Ta osoba, spodoba čak, će ostati neimenovana, ali recimo da mu otimaju imovinu i da voli naoružane pande.
6/10
Nastavak koji, osim istog glavnog glumca, nema nikakvih poveznica sa prethodnikom. U suštini je priča o osveti. Klincu ubiju obitelj pred očima, pa se spletom okolnosti nađe u rukama pirata, njihov vođa ga uzme pod svoje, odgaja kao sina i trenira.
Sama priča pati od podosta rupa, ali to ionako nije u prvom planu. Ono što fali u odnosu na prethodnika je kakva takva doza humora. Borbe su od hand to hand prešle na često korištenje hladnog oružja. Klasika, mačevi, koplja, lanci, nunčake. Akcije ima više nego u prvom i uglavnom je dobro osmišljena iako ima nekih glupih scena. Film nema nikakav smislen završetak nego samo ubace creditse, treći se očito (bar se nadam) nastavlja direktno na njega. Već sad imam više manje jasnu viziju što točno će se dogoditi, ali vidjet ćemo sutra da li je bolji od ovog.
Ovaj Windwalker se polako pretvara u Wedrana
08-04-2013, 23:05
Wolfwrath
= Citat =:
Izvorno postao The Boz
Recimo da mi je "kolega" s posla usred sastanka rekao "Ideš u kino gledat Shutter Island? Zakon film! Pogotovo kad na kraju skužiš da *tu ide cijeli jebeni spoiler filma*"
Ta osoba, spodoba čak, će ostati neimenovana, ali recimo da mu otimaju imovinu i da voli naoružane pande.
Solidan triler/horror...sama priča je dobrim dijelom prilično predvidljiva, al bar je kraj dobro napravljen...film uspijeva stvoriti nelagodnu atmosferu, što je za nekakav horror dovoljna preporuka...Rebecca Hall vrlo dobra u glavnoj ulozi...
7/10
EDIT: i da Bran Stark je u filmu...jedva sam skužio, jer ovdje nema Hodora da ga nosi okolo :D
Umjesto da je dvojka trajala 10 minuta duže, oni su odlučili napraviti cijeli film. Dosadno, razvučeno i bez ikakvog smisla. Počne dobro sa scenama mučenja i jednom solidnom borbom, nakon toga ide doslovna sat vremena filma u kojem se ništa ne događa i nije jasno tko tu koga i zašto. Nakon toga ide nekakav twist, pa zadnji fight i creditsi. Jebeno loše.
1\5 Nakon fijaska zvanog Gangster Squad pokušao sam odgledati još jedan noviji 'mafijaški' film. Nažalost opet sam failao. Nije mi jasno zašto bi iko sebi ovo radio, posebno ne ikone poput Arkina, Pacina i Walkena. No uradili su. Snimili su humoristični film preprost za desetogodišnjake, preglup za jedanaestogodišnjake. Količina lošosti u ovom filmu je nevjeovatna. Scenarij koji je očito napisao neki nafurani petnaestogodišnjak je jedna velika nula. Mislim da sam već nakon tri minute sve znao što će se izdešavati... Humor? Ne samo da je ona najniža "Huehue vidi koliki mi je" vrsta humora, nego je izrazito loša i naprosto ogavna. Fuj. Jedino vrijedno spomena jeste scena pred kraj. I zato baš i ova jedinica. Veća ocjena ne bi mogla ni da mi ćaća glumi u filmu a kamoli ona trojica. Šteta, fakat sam želio da film uspije. :(
Joj, ja njegove filmove planiram pogledat evo vec pola godine, otkad sam gledao na tveu neke ultra nerdove koji pricaju o autorskom filmu sa modernog filozofskog stanista.