-
Re: Koje ste filmove u zadnje vrijeme pogledali?
Meni je maksimalno za sedmicu. Zapamtio sam možda 3 ili 4 imena od onih patuljaka, ako i toliko. Osim toga, mislio sam da će biti sposobniji u borbi. Oni orlovi na kraju, što li su već... Ne znam, nisam čitao knjigu, ali ispada da se pojavljuju onda kada ni sam Jackson više ne može smisliti način da izvuče likove iz gliba. Doduše, sumnjam da bi mi puno značilo kad bi netko od njih poginuo. Potpuna suprotnost tome su scene s Gandalfom i Boromirom iz prvog LOTR filma, neusporedivo. Što se mene tiče, sve ono što sam volio u LOTR serijalu Hobbit radi s osjetno manje stila i emocija. Proleti on i takav, ali svakako očekujem više od nastavaka.
-
Dijete u meni bi sada volilo rejđati i mrziti vas ali... istinu zborite. Miljama je ovo daleko od LOTR-a i onog tona koji je LOTR imao. Da se razumijemo, Hobbit je i više nego dobar no ni cipele ljubiti LOTR-u ne može.
-
Nije baš toliko loš, s obzirom da je i Lotr smeće.
-
-
Hobbit
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...d_Journey.jpeg
7/10
Pogledao sam i ja te sam također poprilično razočaran. Možda da sam gledao u 3D-u bih bio "zaslijepljen" tom mini revolucijom koju je film donio, ali film kao film je jednostavno loš. Nisam neki hard core Tolkien fan, ali pročitao sam i LOTR i Hobbita, te mi je filmska trilogija jako dobra. Čim sam čuo da se rade tri filma, nekako sam pretpostavljao da će biti ovako.
Hobbit pati od par problema. Prvo, LOTR trilogija je bila nevjerojatno uspješna, bilo sa strane kritike, bilo sa financijske strane, a ovaj film jednostavno ne može ispuniti očekivanja koja su proizašla iz toga.
Za razliku od LOTR-a sama pustolovina ovdje nije toliko epic, u nedostatku bolje riječi. Također, sama priča LOTR-a je dosta mračnija od ove. Hobbit često ostavlja dojam filma za mlađe generacije te svim silama nastoji ubaciti humor koji onda ispada forsirano.
Neke scene jednostavno izgledaju nepotrebne, kao što je cijeli dio sa Radagastom i zečevima. Baš ničemu ne pridonosi, osim što produži film za 15-ak minuta. Ma čak i Thorin vs Orc dio nije ispao nešto posebno. Jednostavno ne ostavlja dojam nečega što ima dovoljno materijala da se napravi više od 3-satnog filma, a kamoli 3 takva. Praktični nema niti jedne stvarno zanimljive scene da možeš reći sam sebi, "ajd isplatilo se gledati samo radi ovoga". Bilbov susret sa Golumom je jedini koji iskače iz nekakve prosječnosti.
S druge strane pak, o dwarfovima se praktični ništa ne zna. Oni su jednostavno tamo i to je to. Sve se vrti oko Thorina, koji je češće iritantan nego zanimljiv.
Možda drugi dio bude bolji, zanimljiviji, sa bar nekakvim razvojem likova i scenama koje će ostati u pamćenju. Pogledati ću ga sigurno, ali nakon ovog očekivanja nisu baš prevelika.
-
Ja sam bio izrazito skeptičan za Hobbita baš zbog odnosa duljine knjige i filma, s obzirom na lotr. No, mogu reći da sam ugodno iznenađen.
Naravno da će ljudi reći da je lošiji od lotra kad su si to uzeli za standard, dok je hobit zapravo potpuno drukčiji tip filma te i potpuno drukčiji pristup temi. Kao da se Shawshank uzme kao standard po kojemu se ocjenjuje Alien film.
Pošto sam s takvim stavom odgledao film, smatram da je zadovoljio. Jest, ima par glupavih scena, no dobro mi je i s tim.
8/10
-
Meni je Hobbit bio dno, nategnutih 3/10, ali zbilja nategnutih. Možda bi bio OK da su čitavu knjigu stavili u jedan film...
Fora mi je bio HFR mada ne znam zašto su neke scene izgledale ubrzano kad framerate ne smije imati utjecaja na brzinu snimke, wtf. Sad mi je jasno što briju oni CoDaši sa 200+ FPS-a, crna magija :D
-
Jedna stvar na koju morate obratiti pozornost je ta da je LotR izašao prije deset godina, što znači da ste bili 10 godina mlađi kad ste prvi puta gledali, a to znatno utječe na dojam. Sad kad ste svi stari bikovi i kad imate extra očekivanja - naravno da vam se Hobbit čini lošiji. Da je ovakav Hobbit recimo izašel prije deset godina, a LotR ne onda bi sva hvalili Hobbita kao što svi hvale LotR. Plus, Hobbit nije ista 'vrsta' filma jer je rađen prema bajki koja je pisano za djecu.
-
Hobbit
10/10
Film godine.
-
Mislim da je to ustvari najveća slabost filma - trebao je biti mračan jednako kao i LOTR filmovi.
Svijet je isti, ton je trebao biti isti, humor nije trebao biti djetinjast i forsan, pola scena je nepotrebno.
Bez obzira što je knjiga napisana za djecu, film je trebao slijediti već postavljeni standard i ton, ovako je ispao glupav i neozbiljan, praktički jedino što zbilja valja su dva dijaloga i ona glazba kad se patuljci krenu pomlatiti.
-
Film je jednostavno dosadan i prepun glupih scena u kojima se ništa pametno ne događa. Po meni nije trebao imati mračni ton kao LOTR, iako su to neki možda i očekivali, jer ni sama knjiga nije toliko mračna, ali je barem zabavna. A ovaj film u 3 sata, u ni jednom trenu nije zabavan.
-
Ja mislim da je ta mračnost i neka ozbiljnost upravo ono što mu najviše nedostaje. Knjiga je dječija bajka, al to ne znači da ekranizacija mora biti takva. U LOTRu su najbolje scene bile scene borbe, ode su to najlošije scene, svaka se završava nekim glupim spašavanjem u zadnji tren, da je to bilo jednom pa eto nego svaki put. I mislim da nije bilo potrebe ubacivanja Radagasta i onog orka velikog.
Al bez obzira na to film mi je bia odličan kad sam ga gleda, možda to šta je bia prvi šta sam ga gleda u imaxu pa bi sada na drugu dojam bia manji al neda mi se provjeravati. Valjda će iduća dva biti bolja za sve strane, s manje spašavanja u zadnji tren i nepotrebnih scena.
-
Meni je Hobit bio odličan, malo prerastegnut s nešto praznog hoda, ali je više-manje ispunio očekivanja koja sam imao na temelju knjige, i da nisam očekivao LoTR standard :D
inače pogledao jučer Mr. Smith Goes To Washington
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...39-_Poster.png
Odličan film o idealistu u sukobu s pokvarenim, koumpiranim sistemom...odlična gluma i režija, jedino je montaža nespretna na nekoliko mjesta...
8,5/10
-
Genijalno imenovanje; 3 godine ranije je snimio "Mr Deeds Goes to Town" :D
-
He's going places. Ba dum tš.
-
pogledo hobita opet
10/10
-
Pulp Fiction.
9/10 najdrazi film ikada.
-
Jackie Brown
http://i.imgur.com/0THe04d.jpg
Reprizirao nakon mnogo vremena. Zamjeraju mu veliku minutažu i spor tempo, al da je još sat vremena duži, ne bih imao ništa protiv. Fkt. Nešto kao i Odiseja...
Generalno priča, OST, atmosfera, likovi - na razini onih tamo najboljih mu uradka.
8.5/10
-
The Painted Veil
http://crazyyetwise.files.wordpress....06/painted.jpg
Prilično dobar, iako nije za svakoga zbog dosta sporog tempa, pogotovo prva polovica filma..odlična Naomi, a i ostali ne zaostaju mnogo, glazba se savršeno uklapa u film, a posebne pohvale idu na račun fotografije...
8/10
-
The Indian Runner
http://content7.flixster.com/movie/27/11/271121_det.jpg
osrednje s dobrim Mortensenom u glavnoj ulozi..
6,5/10
-
Young Adult
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...adult_ver2.jpg
Solidan uradak. Cura koja ima glup posao i izgubljen život u gradu pa pokušava u svojem rodnom mjestu oživiti vrijeme kada joj je bilo kao najbolje u životu. Puno brije, alkoholizma i smiješnih scena koji proizlaze iz kombinacije prethodne dvije stavke + lik kojeg je dovoljno ujebo život da ima sarkazma na bacanje. Mislim da film dobro pogađa temu (ne)pravednosti i (ne)predvidivosti života, iako poprilično nepotrebno zbrzan kraj kvari cjelokupni dojam. Ono, brijem da fali još jedno 20 minuta sadržaja da se bolje zaokruži priča koja se trebala realizirati. Charlize standarno jebozovna pojava.
7
-
= Citat =:
Izvorno postao Chupacabra
Pulp Fiction.
9/10 najdrazi film ikada.
"Najdraži film ikada". "9/10". Ne kužim. Što je onda 10/10? :s
-
najdraži ne znači i najbolji, jel?
-
Film je bez greške, zaslužuje desetku.
-
= Citat =:
Izvorno postao Deadwalker
Young Adult
Mislim da film dobro pogađa temu (ne)pravednosti i (ne)predvidivosti života, iako poprilično nepotrebno zbrzan kraj kvari cjelokupni dojam. Ono, brijem da fali još jedno 20 minuta sadržaja da se bolje zaokruži priča koja se trebala realizirati. Charlize standarno jebozovna pojava.
7
Meni je upravo kraj bia najbolji dio tog filma, ne mislim da je zbrzan, baš je ono što je trebalo filmu, do kraja je solidan onda kraj uspije impresionirat i dignit film na posve novu razinu. I Charlize rastura. :)
-
Kraj kao kraj, ciničan, siv, je dobar, da. Problem je u liku Matta (Patton Oswalt), koji praktički nosi film uz Charlize, no na kraju ispadne totalno nebitan.
-
To sam htio reći.
S time da mi je onaj posljednji dijalog koji otvara oči isto bio malo nepotreban. Nakon svih onih sranja, čovjek bi rekao da će ženska sama vidjeti neke stvari. Postoje granice do kuda neke brije imaju smisla :)
-
Shaun of The Dead
http://thecompoundgallery.com/wp-con...ad-poster.jpeg
Prilično me razočarao film...
5,5/10
-
-
= Citat =:
Izvorno postao mortician
Film je bez greške, zaslužuje desetku.
Film je negledljiv. Eventualno Wolf ima nekog smisla.
-
Skuplja netko možda ove ^ izjave?
-
Izlazi knjiga za par dana
-
Weky je abomination ovog foruma. Nastojanje svemira da drži balans.
-
-
Ja se nadao da će režirati Abrams.
-
Izbavitelj
http://static.omdb.si/posters/active/166630.jpg
čist ok domaći fantastični triler...gluma je malo čudna, montaža na momente loša, zvuk/glazba malo vrlo dobri malo loši, ali sama radnja potpomognuta solidnom režijom uspijeva zadržati interesantnost do kraja filma (čemu pomaže i to da je dosta kratak)...
6,5/10
-
ZD30
http://blogs-images.forbes.com/markh...K-THIRTY-5.jpg
4\5 Jej, nakon dvi sedmice negledanja filmova... Odličan. Jessica je jednostavno fenomenalna (u svakom pogledu). Film je interesantan, i iako je spor, napetosti itekako ima.
-
Odličan poster (za Izbavitelja, naravno).
-
"Osama, izađi, neću ti ništa."
Najbolja scena ikojeg filma ikad.
-
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...ouchofevil.jpg
Jedan od "posljednja dva noira" je klasičan Wellesov uradak; hrpa niskih kadrova, chiaroscuro, duboki fokus, odlični dugi "dolly" kadrovi i njegova debela faca.
Radnjom ništa posebno, ali majstorski odrađen posao.
4/5
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...f_men_ver4.jpg
Kasnim s ovim, očigledno. U neku ruku mi je i drago jer ovako stvar mogu sagledati s nekakve tehnički spremnije perspektive.
Ovo je jedan od najboljih filmova u posljednjih par godina, definitivno. Znanstveno-fantastični elementi su suptilni, otkrivanje priče minimalističko, gluma je odlično odrađena (mada me malo smetao prividno "amaterski" nastup crnkinje) i ono najupečatljivije u filmu - bolesno genijalno odrađeni tracking shotovi, po par minuta dugački, uz svu interakciju na ekranu i bez ijednog reza.
Kraj mi se učinio malo nedorečenim, ali neću cjepidlačiti :D
5/5