Evil Dead - 6/10
Ono, zabavno je. Dobar trash. Premalo gorea i svega toga
Evil Dead 2 - 7/10
Vidi se da je bolja produkcija i scene ne traju predugo, ali još manje gorea..
X-Men: First Class - 7/10
Iznenađujuće zabavno i neloše.
Kung Fu Panda - 7/10
Nije mi baš, ali odlično je napravljen - relna ocjena 6.. Ma ne znam.
The Night Listener - 5/10
Neloša ideja s lošijom izvedbom. Fali mi nešto. Nedorečeno.
03-08-2011, 11:07
Aerial
Re: Koje ste filmove u zadnje vrijeme pogledali?
= Citat =:
Izvorno postao crnisokol
što se tiče Hurtlockera, zanimljivo mi je kako su podijeljena mišljenja - ili je smeće ili je super :D
meni osobno je tek osrednji film s nekoliko odličnih scena, ali nikako materijal za oscara
Vjerojatno zato što je, ko što rekoh, riječ o amerima u Iraku, što po defaultu znači da je film propagandno smeće (kao što je i, recimo, Apocalypse Now propagandno smeće).
Druga stvar su dežurni realisti kojima film ne valja jer ima "previše scena u kojima model T-34 ispaljuje 5000 metaka u minuti, umjesto 4800" i jer "onaj lik ne bi smio skidati kacigu dok ne izađe iz radijusa od 25 metara"...
Većina zapravo uopće ni ne obraća pozornost na ono što film čini filmom (luđački dobro režirane scene, tenzija, fotografija, blabla) i antiratnu poruku...
Al eto, onih 95% kritičara koji ga pohvaljuju je očigledno krivo :D
Ja nikad nisam srao protiv Hurt Lockera jer je tobože propaganda. Skoro svaki američki ratni film je takav, tako da sam se već naviknuo na to i to nikad nije ulazilo meni u ocjenu. A kod realnosti, ja nisam cjepidlaka oko toga, nikad nisam bio niti nikad neću bit. Zato izbjegavam gledati sf filmove s nekim ko studira fiziku i ratne s nekim ko je zaluđen ratom i poviješću :D
Ali riječ je o hurt lockeru, film koji je jednostavno dosadan, naporan, nezanimljiv, s glupim likovima koji me nisu nimalo simpatični te me niti malo nije bilo briga za njih. Film je o tome kako lik razmontira bombe. ZNači ide od bombe do bombe tokom filma da ih deaktivira. NAravno, ne treba bit suviše pametan za zaključit da će lik ostat/ili umrijeti do kraja. I gdje je tu napetost? Akcijske scene nisu niš posebno, barem meni.
Jedina scena deaktiviranja, ali baš ono odlična epic scena je ona s taocem. I to je to.
03-08-2011, 18:06
Falus
Your Highness - 7/10
Skroz fina komedija (oba glumca mi rulaju ka i u PE), a natalie je pićka.
Na trenutke brutalan, na trenutke blesav, s pokojom dobrom forom i jednim od najboljih šamara na filmskom platnu :D
Priča o seljaku koji se domogao kokaina definitivno nije za gledanje u komadu, ali nije ni dosadna... film je nenametljiv i sasvim gledljiv.
Pretpostavljam da je poanta bila u tome da se kriminal ne isplati, ali onima koji su ubili Tonyja se očigledno isplati, pa ne znam što je točno zaključak... :D
3.5/5
04-08-2011, 11:50
Kostolomac
Možda da kriminal jednostavno je. :|
04-08-2011, 22:11
Auctor
pogledao večeras Harry Potter 7 part 2., dostojan kraj serijala uz kojeg smo odrastali :thumbs2:
04-08-2011, 23:46
Teon
Napokon da sam i ja pogledao ScarfaceS('83.)
Znao sam da je film dobar ali ovako dobar! 10/10
Mislim da cu jos jednom pogledat.
05-08-2011, 00:08
bezimeni
SUPER
Odličan :thumbs2: . Priznajem , volim krvave scene :( tako da mi je bolji od odličnog Defendora .Odlična gluma apsolutno svih likova .Čak mi je i dosadni Kevin Bacon ovdje briljirao .Gledati obavezno .
8/10
Bad Teacher
Cameron Diaz je simpatična i to bi bilo to od ovog filma .Ako vam nije simpatična nemojte ni gledati .
Prvi put da sam ga pogledao u komadu, dobar je ali mi nije u rangu Scorseseovih najboljih filmova. Vjerojatno me umorio malo, da je pola sata kraci bilo bi puno bolje, ima dosta praznog hoda. Neke stvari su me zasmetale , primjerice kako je Amsterdam tako brzo napredovao kod Butchera, a ovaj mu je scenu prije rekao da mora platiti da bi uzivao u njegovom drustvu i sl. moglo se na takve detalje potrosit vrijeme al ajde. Glumacka postava odlicna, New York fantasticno prikazan, glazba je ok, sve u svemu:
ukratko: "Dva krupna nedostatka. Ono što valja samo je OK, ništa što izuva iz cipela." kec je mnogo bolji, a skinuo sam si i i know what you did last summer da pogledam ponovo. uz to, rekoh da odgledam i scary movie, ali je mnogo glup, pa nisam
Besprijekoran. Fantastično animiran, zabavan, duhovit, odlični likovi i tempo filma koji ga uvijek drži napetim bez praznog hoda. Najbolji animirani film u posljednjih deset godina.
07-08-2011, 15:38
Kid A
Da bar pola crtica nije mjuzikl vjerojatno bi ga i pogledao do kraja :/
07-08-2011, 15:39
Sonic_Moronic
Fora mi je to isprdavanje starih bajki, ali Shrek je dosad najbolji od tog.
Vrlo dobra drama, odlicna i mlada glumacka postava, zanimljiva tema, jedini problem filma je sto nakon prve trecine filma mozes vidjeti kraj, pogotovo kad je Spacey u "zlocestoj" ulozi. Namjeravam i knjigu procitati posto do sada nisam:(
7.5/10
07-08-2011, 19:39
Electromaster
= Citat =:
Izvorno postao Frky
Pa i je based na stripu, lol! Inače, film je čisti eye candy!
A je? Ajde nađi mi taj strip. D:
I nije eye candy... Previše forsanog CGI-a, u stilu koji bi odlično izgledao u igri, ali ovako... Bleh.
07-08-2011, 19:56
Frky
A vidi, izgleda da je strip/knjiga napisana po filmu! Lol, my bad!
Naravno, Kevin Spacey je u trilerima isto što Sean Bean u igrama na život i smrt, tako da se, barem 2011., već otpočetka zna tko je kriminalni mastermind.
Sve u svemu, dobar film, samo me zasmetao poneki deskriptivni flashback, valjda za manje inteligentne koji ne mogu povezati novi detalj s prijašnjim elementima.
Spacey je naravno odličan kao i obično, a Neki Baldwin iritantan kao i svih ostalih 6 Baldwina.
Jedna od negativnih stvari koje sam imao prilike pročitati vezanih za Scorsesijev remake je da "čovjek nikako ne može razviti ženski lik u svojim filmovima, pa tako ni u Departedu". Ne znam što bi dotična osoba rekla onda za originalni Infernal Affairs u kojem su ženski likovi, valjda standardno u azijskom filmu, slatkice koje samo što ne počnu na glas vikati "herro kitty!".
E, uglavnom :D
Da ne bi krivi dojam ostavio.. Svidjela mi se fotografija. Tempo je odličan, filma nema ni jedne potrošene ili suvišne minute. Kraj je u neku ruku bolji nego u remakeu samo zato što je realniji, ali je u remakeu bolje odrađen.
I ovdje ima flashbackova koji nam obavezno moraju objasniti detalje koje smo već prije vidjeli, što mi se učinilo nepotrebnim.
Odličan je film, ali remake mi je bolji. Tenzija i imerzija su kod Scorsesija ipak vrhunske.
4.5/5
07-08-2011, 22:41
W3DR4N
= Citat =:
Izvorno postao Aerial_51
a Neki Baldwin iritantan kao i svih ostalih 6 Baldwina.