DBS opet piješ.
Printable View
DBS opet piješ.
Što predstavlja trotočka u matematici ? npr.
{x € Q : √22-x - √10-x = 2 }
Ali umjesto dvotočke zamislite trotočku. √ je korijen, ali to nije bitno.
Mislim da to ima nešto veze sa logičkim izjavama
Nešto kao "iz toga slijedi"
Mislim da trotočka nije posebno definirano, ja se nikad nisam sreo s trotočkom, tako da je najvjerovatnije greška u pisanju, il ta trotočka predstavlja ono za što se inače koristi točka zarez ili okimita linija. To pretpostavljam jer je to ono što ima smisla u ovom tvom izrazu.
Sumnjam da je greška, taj zadatak je iz udžbenika matematike za gimnazije i već sam naišao na dosta zadataka s trotočkom u njemu.= Citat =:
Izvorno postao Wizard
Uglavnom rješenje te jednadžbe je 6, znači po Deliriumu to je "x je element skupa Q iz čega slijedi" što donekle ima smisla jer 6 spada u skup Q :D Ali i točka zarez ili okomita linija bi isto imali smisla, moguće da je trotočka samo drukčiji način zapisavanja istoga.
Vjerovatno je to onda, u matematici nije puno tih stvari striktno određene šta se mora koristit, važno je samo da je definirano to što se koristi u tome slučaju šta je, ako me kužiš. Tj. možeš tu stavit i slona i definirat ga što je i to vrijedi.
Nije to točno, već ti to predstavlja skup x-eva iz Q za koje vrijedi ta jednadžba.
Pa no, to je otprilike to.= Citat =:
Izvorno postao Wizard
Ma nije, posve je drukčije, mislim tvoja ideja i rješenje je ok valjda. Nego tvrdnja da iz x€Q slijedi da ta jednadžba vrijedi bi značilo da to vrijedi za svaki x iz Q.
Rješenje je ok, ubaci 6 umjesto x pa vidi :D Da, nema smisla ovo da su svi brojevi iz skupa Q rješenje, najvjerojatnije ipak nema neko posebno značanje, možda služi samo kao razmaknica, tj. nepoznanica mora biti iz skupa Q i to je to.= Citat =:
Izvorno postao Wizard
Za to i služi, tj. da odvoji uvjete skupa. To je skup s uvijetom da x iz toga skupa mora biti iz Q i mora biti riješenje tog sustava. Samo jel mi inače koristimo okomitu liniju il točku zarez, možda neki profesor koristi i trotočku samo šta nisan još naiša na takvoga. Al te oznake ovise gotovo od osobe do osobe, tako da različiti načini zapisa nečega su posve normalna stvar. Američke knjige recimo imaju neke glupe oznake, al oni ne koriste ni metrički sustav pa ono...
kako se rješiti prehlade? -.- curi mi nos već tri-četiri dana i više mi je pun k :)
Pij antibiotike.
Ili ne budi glup, pij čajeve, jedi juhu i čekaj da prođe ko svatko normalan.
Sprešaj đumbirov korijen, pomiješaj ga s octom, ostavi da se otapa par sati i potom namaži stopala i podlaktice time. Pomaže u većini slučajeva.= Citat =:
Izvorno postao accursed
:DDD
Ili se poseksaj sa ovcom.= Citat =:
Izvorno postao Duke of Earl
hmm ovca zvuči primamljivo =)
6 Pm Pacific... kada bi to bilo kod nas,odnosno u koje vrijeme?
3 ujutro idući dan. znači 9 sati smo naprijed.= Citat =:
Izvorno postao Kistra
Ok,hvala ti puno! :thumbs2:
Komp se gasi nakon 5-10 minuta igranja igara, npr. CoD 2, Team Fortress 2, Trackmania Nations itd.
Prije mi se to događalo samo na World of Tanks ali sad se proširilo i na ostale. Nagađam da ima neke veze s pregrijavanjem (najčešći problem kod WoTa) pa sad ne znam. Nisam dugo čistio komp pa ću to rješit prvo, ali ako ima kakvo rješenje preko softvera, do tell.
To ti je do zagrijavanja CPU-a 100%. Dugo sam muku mučio sa istim problemom i ne postoji neki software ili nešto što će ti pomoći. Imaš SpeedFan za regulisanje temperature i brzine ventova, ali osim toga nema ništa drugo.
Napuklo mi staklo na HTC wildfireu, inače touch i sve drugo radi najnormalnije. Je'l zna netko kakav servis u ZG sa atraktivnim cijenama, jer mi je garancija istekla
Javi se ovlaštenom servisu.
Agramservis d.o.o.
Hvala Vam
Moze li mi neko naci ovu sliku bez ovih ikonica? 1920x1080 rezolucije...
Ako ne,neka mi neko bar kaze ime te djevojke/igrice ili sto vec...
http://i.imgur.com/dgGvA.jpg
lrn2google picture search
Sta znaci ono xoxoxo sto drolje pisu po facebooku i tumblru?
Obicno ide na kraju recenice
x kiss
o hug
ja sam mislio da je to neki smijeh. ;(
I ja, iako mi je zvučalo retardirano kad sam pokušo u seb govorit ksokso.
jajajajajaja kekekekeke
K...kakve logike to ima?= Citat =:
Izvorno postao Lord Ragnarok
Ovo je normalno za španjolsko govorno područje, pošto se kod njih "h" ne čita, a "j" se čita kao "h" :)= Citat =:
Izvorno postao Devil Dog
[quote=Mirko L]K...kakve logike to ima?[/quote:dhajrr7u]= Citat =:
Izvorno postao "Lord Ragnarok":dhajrr7u
x kao stisnute usne (pogledaj fejs smajlic :*)
o kao ruke koje te okruze (aka zagrljaj jel)
cak i ima smisla
Razmišljao sam točno o tome, ali ovo za zagrljaj mi je bilo toliko glupo, da sam odbacio pretpostavku :)
Hvala ti :)= Citat =:
Izvorno postao Delirium
xaxaxaxa))
"Xa" je, pak, sa bilo kojeg dijela gdje je ćirilica primarno pismo, pošto je ćirilićno "x" latinično "h".
Sve znam.
XAOC