ako NESpitaj tamo ako ima balon na topli zrakSza iznajmit, moras se snac nekako ... :thumbs2: :wink:= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Printable View
ako NESpitaj tamo ako ima balon na topli zrakSza iznajmit, moras se snac nekako ... :thumbs2: :wink:= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Prozor na katu mi se ipak čini zgodnijim rješenjem od balona na topli zrak, hvala.
Ima li kakvih suvislih odgovora?
ocito nitko nije imao - nadam se da si ipak rijesio to uspjesno ... :)= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
a kad sam vec tu - znam da sam imao negdje od fontovaSu biti grbove nogometnih nacionalnih saveza, samo sto ih nikako nac sada :o pa ako tko slucajno ima spoznaja o prebivalistu doticnih :D bio bih zahvalan za dojavu... :pray:
(imam one iz Premiership-a npr, ali ovih nigdje...) :hangin:
Jutros upalim racunalo kad me doceka poruke IEPTY is compressed, press ctrl+alt+del to restart, normalno od restarta nikakve koristi, ima li ko kakvu ideju kako da rijesim to?
Probaj cantenu složiti.= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Imaš onih Inox tzv. horn ili pak jednostavno napravi od posude za kapučino.
Urbana legenda kaže da su kutije Pringlesa izvanredne antene, ali kamo jednu takvu antenu uštekat na laptop?
Doktore pomagaj!
Windowsi mi se ne zele dici normalno. Kad se pojavi logo maticne onda stane i moram restartati komp i tek onda se normalno upali.I tako svaki put kad ime paliti kompjuter.
To mi se nije desavalo sve dok nisam flashao bios. Zbog toga pretpostavljam da je do biosa. Kako da ga vratim na prijasnju verziju?
Ako zelim uninstalirati novu verziju izbaci mi error.
Sve što flashas uvijek moras flashati dva puta za redom. Prvi put se napuni njegova memorija koju koristi, a drugi puta se napuni sigurnosni čip koji služi u slučaju da se nešto poremeti u čipu koji se koristi.
Evo šta si ti napravio:
Bilo je:
Čip koji se koristi: Stari BIOS
Sigurnosni čip: Stari BIOS
Nakon što si flashao, došlo je do ovoga:
Čip koji se koristi: Novi BIOS
Sigurnosni čip: Stari BIOS
Prilikom paljenja BIOS-a, sigurnosni čip detektira da čip koji se koristi nije ispravan, da ima loš BIOS, jer sigurnosni čip vodi o tome računa, te ga pokušava popraviti, prilikom čega može doći do raznih problema, jedan od tih problema je taj kojeg ti imaš.
Znači, kada prvi puta flashas, onda flashas čip ili ti ga memoriju koja se koristi, a kada flashas drugi put, onda flashas sigurnosni čip. Znači, nakon dva puta što flashas biti će ti ovako:
Čip koji se koristi: Novi BIOS
Sigurnosni čip: Novi BIOS
Ovo "Novi/Stari BIOS" možeš zamjeniti s npr. verzijom tvog BIOS-a, da je stari verzija 1.0, a novi 2.0, sve jedno, samo da shvatiš u čemu je problem. Znači flashaj ga dva puta uvijek.
Inače znači problem je kada sigurnosni čip kojemu je ispravni BIOS samo verzija 1.0 i točno taj i takav BIOS detektira memoriju koja koristi BIOS 2.0, i to ti je za njega čisti error prilikom čega on pokušava popraviti BIOS u onaj ispravni, a za sigurnosni čip jedini ispravni BIOS je onaj koji on ima u sebi, a to je stari BIOS ili ti ga iz primjera BIOS verzije 1.0.
Nadam se da si shvatio.
Ovo mi je zadnja prilika da posjetim forum prije nego odem tamo gdje internetova nema ni za lijek.
Dok se ne vratim, želio bih da mi pomognete da spojim laptop sa PC-jem preko Speedtouch rutera tako da mogu prenositi podatke. Kako da ih spojim? Na sučelju od rutera sam namjestio wireless i spojio laptop tako da i ruter vidi da je spojen, i sa lapyja se može uredno na net i tako. Kako da ga sada dodam da budu u lokalnoj mreži?
Jednome stavi X.X.X.46, a drugome X.X.X.47 (+1), i na jednom od PC-eva uključi share i možeš odmah postaviti neki folder na share. Ne znam.
Instalirao sam jednu verziju biosa. (nisam sbio siguran da li je ista.) Kad sam je pokusavao instalirati drugi put onda mi je javljalo da je bios vec instaliran i da imam samo 3 opcije.= Citat =:
Izvorno postao C
modify, repair ili uninstal.
Na kraju sam odlucio uninstalirati bios. (ovaj put mi je uspjelo.)
Time sam najvjerojatnije vratio bios na 1.0 verziju.
Mislim da je problem rijesen. Vidjet cu jos kad dodem sa posla. Onda cu moci sa sigurnoscu reci, jer mislim da treba biti dulje ugasen.
Onda ce se najbolje vidjeti da li ce startati iz prve ili ne.
Hvala C! Pravi doktor za kompove, nema sta! :pray:
Da, sigurnosni čip je imao onu staru verziju i automatski je flashao memoriju. :)
Nema na čemu.
BTW Ima li netko Premium na Hotfile-u, da mi ga posudi, ako ga ne koristi (mogu ga koristiti onda kada ga taj netko ne koristi), trebam skinuti sa Hotfile-a od prilike 260 GB-a podataka, ako budem skidao sa free neću nikada skinuti (trebati će mi cijela godina). Please.
Nazalost jos uvijek nista... :(
Prije nego flasham opet, da onda potvrdim samo.
Da li je ovaj bios na dnu (first release) zapravo 1.0 ?
http://us.test.giga-byte.com/Support/Mo ... #anchor_os
Zavisi koji si dobio s svojom matičnom.
Uzmi tu verziju koju imaš, pa ga flashaj. Verzija ti piše kada pokrećeš PC, kada se učitava BIOS.
Probao sam taj first release i onda mi kaze da ne podrzava 64 bitne winse iako sam u trazilici lijepo upisao "Gigabyte 790XTA-UD4 bios 64 bit".
Enivej, uzeo sam CD koji sam dobio uz maticnu i instalirao sam sad bios 2.06. Kad ga pokusam pokrenuti drugi put izbaci mi opcije: modify, repair, remove.
Da li da uzmem modify ili repair?
Pokušaj s oboje.
Inače, najpametnije ti je BIOS flashati preko disketne jedinice pod samim BIOS-om, a ne iz Windowsa. :)
Odabrao sam modify i nakon toga repair. Odoh na posao pa cu vidjeti sta sam napravio kad dodem. A komp mora dulje ostati iskljucen, jer sam jednom odmah nakon instaliranja biosa iskljucio i ukljucio komp i onda mi se iz prve startao pa sam mislio da sam rijesio problem.
Pokušaj očistiti CMOS i resetirati BIOS, pa onda repair/modify, ili tako nešto. U glavnom pokušaj ga flashati preko diskete unutar BIOS-a, a ne pod Windowsima, jer flashanje BIOS-a pod Windowsima je u većini slučajeva faild, osim flashanja diskova, optičkih uređaja i sl.
Dodem danas doma i imam sta vidjeti... komp upaljen. :-x
Buraz mi je upalio komp, pitao sam ga da li se upalio iz prve i kaze da je.
A nista, budem sutra u jutro vidio. Onda cu biti 100 % siguran jesam li uspio taj bios rijesiti ili ne.
Pokušao sam s opcijama shareanja, ali moram namjestit na svakom računalu da je vidljivo drugima preko LAN-a, ne? E pa to nisam uspio na laptopu jer mi stalno baca poruku da nisam izabrao privatnu mrežu ili nešto. Nisam se stigao previše zajebavat s tim.= Citat =:
Izvorno postao C
I btw, šta mora bit +1 zadnji broj u IP adresi? Meni je nešto kao X.X.X.1 i X.X.X.6.
Evo još jedno od mojih silly pitanja :D
Kako da ugasim/upalim WLAN?
Ne mora biti nužno +1, samo da su u isto rangu. Obično se stavlja +1. :)= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Kod Viste i W7 je to lako, kod XP-a se ne sjećam gdje su ta podešenja baš sva.
Odeš tamo gdje su ti aplikacije za spajanje na mreže, konekcije i sl., među njima imaš i od svog WLAN-a, desni klik na njega Enable/Disable prva opcija. :)= Citat =:
Izvorno postao MAFNi
Diskete? Jel ti to mislis na floppy :?... nemam ti ja to vise... :D= Citat =:
Izvorno postao C
Probat cu onda ocistiti CMOS i resetirati BIOS, pa onda modificirati. Nista drugo mi ne preostaje....
C ,zahvaljujem :)
Opet mi se neko sranje događa. Već mi dvaput večeras izbacuje blue screen i veli: "page fault in a nonpage area"
Kada mi je bilo prvi put, odmah sam skenirao NOD-om i samo je 2 našao što je i popravio.
Drugi put kad sam išao upalit komp počeo je ko lud radit *beep* zvukove, a inače kada palim samo mi jednom beepne :D
Hope you understand :)
Zavisi kako biipće, svaki taj bip nešto znači, pronađi na netu tablicu značenja bipova, on ti signalizira točno s kojom komponentom nešto nije u redu.
Kada ti se pokrene nakon BSOD-a, i ako ti izbaci Error "256_1", znači da je taj BSOD bio zbog Windowsa, vjerojatno zbog RAM memorije, meni se na stolnom to zna događati onako bez veze već 8 godina, nema šta nisam mjenjao na njemu, i na kraju sam skužio da je to do Windowsa neki bug.
Yep, taj error koji si naveo mi izbaci. Što se tiče ovog beepanja nisam siguran jeli beepnuo 7,8,9 ili 10 puta, prebrojat ću kada mi se idući put dogodi :D
I zaboravio sam reći da mi je nakon prvog blue screena Windows sam sebe prebacio sa hrv na eng :?
Nvm, obrišite post :(
Ae brzo blic pitanje!
Veliki paket težak 2 kg iz Zagreba u Rijeku...koliko bi došla poštarina ako se šalje pouzećem?
20,28 HRK
btw: http://www.posta.hr/main.aspx?id=194
E ljudi jedno pitanjce.Zasto kad snimam preko Frapsa wow,zauzima mi puno prostora jedan video od 14 minuta mi zauzima 3,00 gb ?help.prvi put koristim fraps.
THX Kalu, to sam trebao, poštarina bi me po izračunu došla 60 KN. ^^
@Podesi codec s kojim ćeš rendirati snimanje videa, vjerojatno ti je podešeno na uncompressed ili tako neki...
Nisam siguran jel se to opće može promijenit, al štanca uncompressed .avi radi kvalitete tak da imaš neku podlogu za daljnju obradu.= Citat =:
Izvorno postao Demon Hunter
To ti je normalno za FRAPS, tako da oslobodi puno prostora na disku i piči! :D
Ako ju ne planira editirati i obrađivati bolje neka odmah podesi neki kompresor koji će ga zadovoljiti s omjerom kvalitete i veličine videa u MB. :)
Hvala.
Net po defaultu mi je ovakav:
http://www.speedtest.net/result/909603598.png
Sve do danas, kada je ovakav, na istom tom serveru:
http://www.speedtest.net/result/933577590.png
Sada mene zanima, jeli to do ISP-a trenutno ili do mene? Također na nekim serverima mi ovakav fascinantan prizor bude za test uploada:
http://www.speedtest.net/result/933574762.png
Ping na tom serveru na 3500mi je samo 200:
http://www.pingtest.net/result/23127093.png
Inače ping mi je za balkan cca 40, za u krugu od 1000mi mi je ping max. 150, obično ne ide preko 150, default je 120ms, osim sada kada je 200ms.
Neka mi za sada netko pojasni ovaj upload speed, nemoguće je da je 0,0000000001 kbps. XD
Edit: Hmm, možda sam ga malo preforsirao. Preko Firefoxa sam skinuo u 20 dana 150 GB-a, i preko torrenta 115 GB-a, od uploada sve ukupno 50 GB-a. To je od prilike promet od 300+ GB-a. XD
Edit 2: Sada je score još bolji:
http://www.speedtest.net/result/933649713.png
Sa 4 MBPS na 0,5 MBPS.
Danas od 1 sat je tako, i ne nisi samo ti, svi koji su na Tscumu, pardon comu
Fora, ja nisam na tscumu.
Trebam vasu pomoc :\
Jebeni komp mi se ne zeli upalit... kad stisnem gumb za paljenje, svi ventilatori pocnu radit, ali se sekundu poslije svi ugase. Jednostavno se nece komp upalit. Probal sam istekat sve ventilatore sa kucista i optiku, ali nist ne pomaze...
i jos jedna stvar, kad ga probam upalit, on se ugasi, ali onda nakon deset sekundi se opet proba upalit, sam. Onda ga ugasit napajanje da se nebi tak stalno palio i gasio sekundu poslije...
Jel ima netko kakvu ideju sto bi mogao biti problem? Ili sto da radim uopce???
Provjeri kablove, matičnu i napajanje. :)