http://en.wikipedia.org/wiki/The_Turk
Zakon ideja :D
Printable View
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Turk
Zakon ideja :D
zavrsio lektiru, fu dante.
dobar feel.
Zadaća iz tehničkog crtanja. Nikad više, nikad, pisat zadnji dan. Ovo neću stići do sutra popodne.
Bebo :P
Ne mogu, jednostavno. Precizno mi ide sve i tako, sve lijepo dok ne fulam nešto za pola milimetra... onda ljutito brišem i ponovno mjerim, crtam, pišem... OCD :(
Jeli moras koristiti tintu?
Kindapirali mi psa :(
= Citat =:
Izvorno postao SharpDressedChevap
Trebas biti harkor kao ja i dici se u 4 ujutro da bi ispunio cijelu radnu iz TCa koju moram taj dan predati.
@sick - ne.
Morat ću i ja nastavit ovo ujutro. Neznam jel mogu staviti više crteža u jedan "okvir" ili za svaki trebam stranicu, ovaj profesor nije baš pričljiv.
I ti okviri što se kao prave za neki crtež, ubibože dok precizno nacrtam na listu papira koji se miče zbog klizave podloge + neidealna tehnička olovka. Tako jednostavno, a toliko vremena. Sigh.
Ako nije na tintu onda nema bas previse razloga za brigu. Dve salice kave,pustaj si muziku i opusteno kreni raditi dok ne zavrsis. Prvo bi bilo bolje da tehnickom napravis teze stvari a kasnije sa olovkama podebljavati kako ne bi razmazo sve sa gumicom.
Kasnije ces morati raditi pizdarije (ako ti bude kao meni) na A3 formatu i sve sa tintom pa ti je ovo igrarija.
Tehničko crtanje je predmet za dizanje ocjene. Samo nacrtaj bilo kako i imat češ 3-4 zaključeno.
Ovisi o profesori je li predmet za dizanje ocjene.
Ma radimo ove početničke stvari pa nije sad neki ogromni problem. Pustim si Vucu, Daleku Obalu i ostale i lijepo crtkaram, savršeno :)
Sad jedino ne znam kako da postavim ove pizdarije, imam pet nekih crtežića koji bi komotno mogli stati u tri okvira ali s druge strane, moguće je da bi svaki trebao imati po jedan. Sutra ću nekog nazvat, mozak mi više ne radi niti mi se da. I jel potrebno stavljat zaglavlje na svaki okvir, nisam baš pratio zadnji sat (tjelesni i to). Sutra ću sve to.
Ali inače dobar predmet, dobar profesor i smirujuće mi je crtat, neznam zašto. Ne volim ništa nabrzinu, polako sve, za jednu okomicu mi treba duplo vremena od prosjeka ali se ne žalim :)
Nemojte mi ta sranja o tome kakav je predmet, imam cilj proć srednju s 5 i tako će i biti.
Ako sam nešta mrzio u osnovnoj to je bilo tehničko crtanje. Sva sreća pa mi je bratić dobar u tom pa mi je on to crto doma stalno.
Pa nemaš tehničko crtanje u osnovnoj.
Tehnički
Tehnički, isti kurac. To je više-manje zabavno, pogotovo kad treba nacrtat neki zafrknutiji nacrt/tlocrt/bokocrt (ispričavam se što ne koristim profinjene tehničke izraze). Lemljenje nikad nisam uspio isprobat, i ono UVIJEK bi stali kad dođe do mene (zadnja klupa).
Pa ne predmet tehničko crtanje, nego u sklopu tehničkog.
Lemljenje sam zato rasturo pošto me stari naučio svašta vezano uz tehnički, ali nemam preciznost za crtanje nikako.
Pa to imaš možda dva crteža godišnje koje ja ionako nikad nisam napravio. Valjda je u drugim školama drugačije.
To vjerojatno kod normalnih profesora. Mi smo imali valjda cijeli fascikl sa tim govnima.
Mi smo imali neku aždaju koja nas je stalno vodila u kabinet računalstva i srala kvake o binarnom sustavu dok smo mi igrali Chicken Invaders 2.
Spoznao sam da ja I Jopax živimo praktički u istoj ulici s udaljenošću od 2 minute.
Usprkos toj činjenici, kad smo se krenili sastati u 7 manje 5, ne samo da smo zakasnili na bus koji dolazi u i 5, nego i onaj u i 20 i skoro onaj od 35 :)
Toliko kruženja nam je trebalo da se nađemo.
I da sam ga slučajno zajebao, rekao mu da ne treba u busu kupovati kartu, da ne dolaze kondukteri, a jedan taman ušao i naplatio mu kartu :)
A dan prije me je policija zapisala jer sam bez osobne bio u gradu (makar u 10 ipo, a zakon je da vrijedi zapisivanje od 11 pa nadalje) i da mi je svjetlom pretraživao rondo C bombone i radijom mi se raspitivao o identitetu :(
Uz to nas je htio pretresti čak i nakon što smo ispraznili sve džepove. Život je zanimljiv.
Trebo si mu reć da su ti to tablete za srce.
Ja bi taj tehnički najprije izbacio iz nastave. Bar onakav kakav smo mi imali. U vitrini stoje neloše izrađene makete i drugi radovi koji su vjerojatno napravljeni dok je još Tito bio živ, a mi u kabinetu za tehnički na radnim klupama izbrazdanim od pravog rada s alatima pokušavamo pisat u bilježnicu, a neka stara odurna baba nam drži predavanje o dijelovima kombajna iz čega nismo apsolutno ništa naučili (da bar znam nakon toga išta pametno o kombajnu, makar ga neću taknut u životu), zatim o robotima i računalima, o čemu ni ta baba apsolutno ništa ne zna.
Dakle, mnogo smo se zajebavali, naučili nismo ništa, i koja je onda poanta tog predmeta?
Ili neka srede gradivo pa da učenici doista znaju kako funkcionira motor s unutrašnjim izgaranjem kad izađu iz škole, nek naprave neku praktičnu nastavu, ili neka ukinu predmet u potpunosti.
poanta predmeta je bila dizanje prosjeka. isti kurac sa tjelesnim, glazbenim, likovnim, vjeronaukom...
Tjelesni treba da djeca ne bi vegetirala cijeli dan, glazbeni i likovni će nekome i trebat ako niš drugo radi opće kulture, samo šta ne bi trebalo kažnjavat djecu lošim ocjenama na tome ako nemaju sluha i to. A vjeronauk nam treba da isperemo djeci mozak i to, pa nema šanse.
http://i.imgur.com/nMnQ3.jpg
Kinezi. :pray:
Jebo lemljenje, vidjet ćeš kako će ti se zgaditi nakon 3-4 opekline.= Citat =:
Izvorno postao SharpDressedChevap
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...14792960_n.jpg
moja profa iz hrvatskog
Spoznala sam da krajem listopada *sigurno* idemo u Zagreb i da ćemo ići u Klovićeve dvore, jej.