Izvorno postao loo
Reć da "za dom spremni" nije ustaški pozdrav je isto kao reć da svastika nije nacistički simbol. Da, nijedno ni drugo u svom korjenu ne predstavlja nešto loše, ali određene povijestne, političke i kakve ne okolonosti su ih učinile onom što su danas. Nemoš mi reć da cijeli stadion (bilo na utakmici protiv islanda, protiv Srbije za vrijeme njihove himne ili na koncertu tompsona) skandira za dom spremni zbog nekog šubića zrinskog iz 16stoljeća ili bana jelačića :) Svima je jasno tko je parafrazirao i popularizirao te "domoljubne uzrećice" iz povjesti.
Za dom spremni je službena ustaška uzrečica i ekvivalent nacističkom "sieg heilu", koji je zakonom zabranjen i kažnjiv zatvorom.
Zvučim sam sebi previše ufuran, al' jebiga, stvarno mi je pun kurac tih sranja da za dom spremni nema veze sa ustaštvom. Nek govori tko šta oće, nije moja stvar, al' nek barem stoji iza svojih riječi i onog što one predstavljaju, a ne da se jeftino vadi na domoljublje koje se može iskazat na milijun i jedan način ne povezujući se sa zločinačkom organizacijom koja nema NIKAKVE jebene veze sa domoljubljem. Možda bi ti svi koji se pozivaju na šubića zrinskog, bana jelačića i kog sve ne trebali malo ponovit povjest osmog razreda pa da se prisjete tko su bile ustaše, šta je bio njihov cilj i šta su napravili sa Hrvatskom.