nije bed ako je, zanimalo zašto je tako malo sati i zašto fale neke igre, al' ok, nije bitno :)
hvala
Printable View
nije bed ako je, zanimalo zašto je tako malo sati i zašto fale neke igre, al' ok, nije bitno :)
hvala
Here's one for you:
Ne znam jeste li znali za ovo, ali jeste primjetili da Mjesec i Sunce izgledaju veći na horizontu nego kad su na višoj točki na nebu?
Pogledajte Sunce kad je u zenitu.
Pogledajte ga za vrijeme zalaska. Duplo je veće.
Sad uzmite mobitel, fotić ili bilo što što može slikati bez da vam sprži oči.
Slikajte Sunce tijekom dana.
Slikajte za vrijeme zalaska.
Iste su veličine na slici.
WAT
Da, znam da je iluzija, samo spominjem. Čitam neku knjigu s hrpom banalnih pitanja sa znanstvenim odgovorima pa naišao i na to. Nisam uopće ni primjetio IRL :D
= Citat =:
“When the moon is low you're looking straight ahead, but when it's high in the sky your head is tilted upward and your eyeballs are slightly
squashed, and that makes … yada, yada, yada.”
Jel prasina koja se vremenom nakupi u kompu utjece na performanse,ili samo otezava hladenje?
Oboje.
Hvala, vrijeme da ga malo isprasim onda :)
Dobre performanse su za hipstere.
A ja sam mislio da sam kul i alternativan ako puštam da mi se sve zaguši u prašini= Citat =:
Izvorno postao Xero
>čišćenje kompa
>ISHYGDDT
Jedno me zanima, kak prašina utječe na performanse? Mislim, nije da priječi prolazu elektrona kroz vodove ili nešto takvo.
Ali ozbiljno pitam, jer stalno vidim da svi spominju sporiji rad računala zbog prašine, ali ja tu ne vidim logiku pa ako je neko voljan malo elaborirati..
Do koje je temperature kuciste oke?
Ja bi se počeo brinut tek kad prijeđe 55-60 stuponjeva.
@Wishmaster prašina je inzulacija i temperatura se penje i povećava otpor na komponentama i one uspore zbog toga. Može čak i izazvati kratke spojeve (ovisno o sastavu prašine)
Kućište te ne treba brinuti, već komponente. Svaka je svoja priča, tako da ti je najbolje googlati "normal temperature for TVOJA_KOMPONENTA" :)= Citat =:
Izvorno postao Maja
Ono, meni jezgre grafičke rade na 87° u full loadu.
...
Pa zbog velikog sloja prašine na npr. ventilatoru grafičke se povećava njena temperatura, što dovodi do slabijih performansi iste. Mene je par tjedana mučilo to što bi mi svaka novija igra počela imati užasne fps dropove svaku minutu-dvije nakon pola sata-sat igranja. Formatirao sam windowse, reinistaliravao drivere, ništa nije pomoglo, dok mi stari nije napomenuo da je prašina možebitni uzrok, pa sam izvadio grafu i odšerafio ventilator sa nje, a ispod našao gotovo pola šake ogromnih komada prašine, baš nevjerojatna količina, imao sam sreće što nije pregorila. Tak da sad svakih par mjeseci redovito čistim hladnjake grafičke i procesora i čudim se kolko prašine ovo đubre od kućišta može povući u sebe u tako kratkom roku.= Citat =:
Izvorno postao Wishmaster
Ne kužim se u hardware, samo mi je čudno što je inače na 37°C, a u PWIu preko 62°C :?= Citat =:
Izvorno postao McPingvin_v2.0
U vezi s time, kakva je procedura što se tiče otvaranja laptopa? Na kompu i ja imam običaj dosta često počistiti, ali me malo strah otvarati laptop da nešto ne smrdam.
Često otvaram svog i čistim prašinu, nikakvih problema zasad.
pa kada si van igre neke graficka ti prakticki nsita ne radi.= Citat =:
Izvorno postao Maja
upalis igru, treba prikazivati sve one silne djelove i likove i monstere kaj ti stalno ubijas i onda se nesto radi u grafickoj i to ju zagrijava
Nemam pojma. O ničemu.
Xfire kaže ovo:
A temperaturu pokazuju mali brojevi na kučištu o.o :3
Pitanje je di je to na kućištu spojeno :)
Instaliraj CPUID HWM pa pogledaj. Normalna temperatura za proc ti je do 70°, a za grafu do cca 85°.
Ako ti tako kažeš, dobro :D
Je li Playomania forum išta dobar, lol?
EDIT: Ili je playzone? I don't even...
Playzone forum? Wat?
Osim toga, odi na forum i saznaj, jebate.
Ima tko da mu GOM player ponekad lagga? I da zna kak se to popravi.
Jesi updejtao? Ili lagga bez obzira na to?
Frend izgleda zaboravio updajtati kad je sredjivo laptop. Budem vidio oce li nakon update-a kenjat.
Ja imam osjećaj da je prepun onih klinaca koji manijakalno igraju cod, nazivaju ostale noobovima i imaju trashy nickove koji u sebi sadržavaju "cro" i ponekad i godinu rođenja tako da se vidi da su rođeni prekjučer. Tipa cro_killer97.= Citat =:
Izvorno postao Mirko L