Meni se nekako uvijek potrefi da mi se filmovi čine ili prerazvučeni, ili previše skraćeni. Rijetko kad sam pravo zadovoljan trajanjem filma.
Printable View
Meni se nekako uvijek potrefi da mi se filmovi čine ili prerazvučeni, ili previše skraćeni. Rijetko kad sam pravo zadovoljan trajanjem filma.
Inception
4. gledanje. Nolanov najbolji film do sada i meni osobno među deset najdražih koje sam pogledao ikada. Originalan, zagonetan, napet, odlično odglumljen, efekti totalno u funkciji filma, te jedna od najuzbudljivijih modernih muzičkih tema.Kraj je eufurično sretan i istovremeno krajnje nesretan.Rijetki filmovi se uspiju tako uvući pod kožu.
:thumbs2:
Meni je memento upravo film koji si opisao. Kraj mi je jedan od najboljih krajeva ikada. Inception je poprilično dobar, doduše ni blizu jednog Mementa.
Also, nolan fan +1 :D
Meni je npr Insomnia najbolji Nolanov, a čini mi se da je svima drugima među najgorima ako ne i najgori. :(
Nisam doduše još pogledao Following i Prestige
Inception mi je debelo iza Mementa. Prestige je vrh. Following nisam gledao još.
Hobiti
Ipak sam ga pogledao u HFR 3D. Efekti i 48 FPSa izgledaju jako dobro, ponekad je prikaz ubrzan, ne znam zašto, nebi smio biti zbog visokog frameratea. Sami film je strašno loš i dosadan, nije niti do gležnja LOTRu :( Niti jednog patuljka se ne sjećam po imenu, ne pamtljivi likovi su ubili film, mada je to samo jedan od problema.
4/10
film se cini ubrzanim zato jer je 48fpsa
e to da se ne sjećaš niti jednog patuljka je bullshit, ili fakat imaš pamćenje ko zlatna ribica
http://images3.wikia.nocookie.net/__.../Thehobbit.png
The Hobbit
8.5/10
Film sam gledao u 2D-u, jer nisam želio plakati od lošosti, a i nisam primjetio neke razlike u framerateu i brzini filma, što bi valjda trebalo značiti da sam gledao u 24 fps, jer nisam želio plakati od lošosti.
Film sam po sebi je zbrkan i stalno se nešto dešava. Uglavnom, cijeli film se može svesti na last second save. Akcija je u jednom dijelu bila konstantna pre dugo. Što je netko gore spomenuo, ovaj film ne može (bar meni) biti toliko pamtljiv zbog nedostatka likova. Mislim, imah ih na bacanje, ali patuljci nisu upečatljivi. I ne sviđa mi se što je Thorin pre ne-patuljast. Main theme filma mi se također ne sviđa, iako izgleda da su se svi uživjeli u taj ''misty mountains cold''. Zvuči me pre stock i...ne znam, neepic.
S druge strane, ostatak soundtracka je briljantan. The shire je samo najbolji soundtrack ičega ikad. Rivendell <3
Scena s Gollumom je zakon.
Sve u svemu, film je općenito super i kvalitetan, ali u usporedbi s LOTR-om, nuh-uh. But then again, što može dostići LOTR?
Lotr je smeće.
Hehehe, ako ga netko nije skužio do sada da trolla onda sada mora xD.
Šteta što je admin pa ga ne možeš na ignore staviti :(
isuse kriste kako mi na kurac idu ove usporedbe s lotrom -.-
Najbolje mi je kad nahvali film, zaboravi da ga je nahvalio i kasnije ga popljuje za potrebe trolanja.
Pustite mi Vedrana. On mi je najdraži forumaš. Uvijek se od srca nasmijem na njegove postove.
I ti meni Mirko.
vedrane nemoj vise
Znači vaša nesposobnost da upamtite par likova je najviše utjecala na ocjenu? Već vidim kako će mi rulat ovaj film.
Kolko kuna je IMAX?
= Citat =:
Izvorno postao Death By Sexy
50-60
Framerate ne smije utjecati na brzinu izvođenja, u istom frameu ima više sličica, to znači fluidnost prikaza pošto je ista jedinica vremena. Uključi mozak.= Citat =:
Izvorno postao flander
Patuljaka ima hrpu, ali velika većina njih nije dobila niti minutu karakterizacije u filmu od 160 minuta. Zato se 90% tih patuljaka ne sjećaš na kraju filma, svi osim Thorina su zakinuti. U LOTRu si već u prvom nastavku sve likove koji sudjeluju više manje poznavao, svi su odlični i imaju svoje mjesto u družini. Toga u Hobitima nema i po meni je to uništilo film.
Hobbit se ne bi smio uspoređivati sa trilogijom (ni filmovi, a ni knjige), zbog hrpe razloga...To je naglasio i sam redatelj, ali eto, ljudi su ljudi... Imaju predložak, pa se prema njemu orijentiraju.
Ja još nisam gledao film (idem sutra), al' vidim da i neki kritičari isto govore o karakterizaciji likova uspoređujući ih sa filmskom LoTR trilogijom. Kad već moramo uspoređivati likove iz ta dva uratka, moramo znati, da je u trilogiji bio lakši posao, jer je družina bila i manja, i različitih rasa, a k tome i podijeljenja u zasebne priče. Bliže usporedbe u karakterizaciji likova, našle bi se u ratnim filmovima, i serijama tipa "Saving private Ryan", "Band of Brothers", itd...
Imate vod vojnika u istima uniformama, koje na početku dijelimo samo po fizičkom izgledu, jer im imena ne možemo popamtiti. No, kako se radnja odvija, polako im pamtimo imena prema onome što rade kao vod.
Možda se ne sjećam više dobro, ali mislim da se i knjizi uglavnom svodi na Bilba i Thorina.
To Sir, With Love
http://content7.flixster.com/movie/28/60/286025_det.jpg
Učitelj dolazi u ''podivljali'' razred o dovodi ga u red...već viđeni predložak, no ovaj film je vjerojatno najbolji na tu foru koji sam pogledao..odličan Poitier u glavnoj ulozi, općenito dobra gluma, naslovna pjesma je pamtljiva...
8/10
kiklop film na telki danas u 21
Hobbit,otišao sa malim rođacima računajući da ću se smoriti,kad ono ugodno iznenađenje.
Moja ocjena 7/10
Tko ide gledat Hobbita očekujući dosadu? Još tjedan dana ga neću pogledat :/
Killing Them Softly - 9/10
Odlična gluma, čudni dijalozi, mnogo spora radnja i predivna fotografija... ali ima ono nešto zbog čega mi se jako dopada, baš poput The Assassination of Jesse James by the coward Robert Ford, koji mi je nakon drugog gledanja bio savršen.
Kako je rekla jedna osoba nakon završetka filma... "dobro da nisam platio za ovo...". :)
Definitivno nije za svakoga, ali kome se dopao AOJJBTCRF velike su šanse da će mu se ovo svidjeti.
The Loved Ones
Koja luda, luda boleština.
Jedan od boljih i zabavnijih horroraca koje sam pogledao u dugo vremena.
8/10
Totalno, i meni je šou bio :D
znači onda da ne polažem velike nade u Killing Them Softly...= Citat =:
Izvorno postao SaZzu
Ako ti se Jesse James nije dopao, KTS će ti biti mnogo dosadan. :)
Superman Returns
http://www.psdeluxe.com/wp-content/u...by_valaryc.jpg
0,5\5 Smeće.
Htio sam pitat kak vec da je u kinima, onda sam vidio da je Routh
Yup, Dylan Dog.
x|
ono je smeće a ne dylan dog
Prva trećina filma mi je bila šablonska,bebasta i dosadna.Ostatak je ok.= Citat =:
Izvorno postao loo
Por qué?= Citat =:
Izvorno postao Sgt. Bull
The Hobbit: Unexpected Journey 6.5/10
Evo ja baš sinoć s ocem i bratom pogledao. Pa mogu reći da mi je stvarno fora bio. Onako, dobar film, sigurno ću ga opet gledati kad budem radio Hobbit maraton kada svi izađu, ali ono s kvalitetom Gospodara prstenova ne može se mjeriti ni blizu. Glupo mi je bilo kad sam shvatio da se većini ljudi film ne sviđa radi 48 FPS-a, a neš ti 48 FPS-a, jedina zamjerka tih 48 fps-a je ta šta one početne kadrove Erebora nisam dobro vidio zato što su stvarno bili preubrzani, i onda ti film postane normalan za gledati, i onda shvatiš opet da su 48 fpsa kad vidiš kako Varg protrči kroz polje kao da ga netko fast forwarda, i tako... Priča hobita kao priča hobita, nisu mi se pretjerano svidjele epizode koje su produljivale radnju, jer odavale su dojam toga da su redatelji htjeli papilovu, na što mi se i na kraju sveo čitav film, neugodan osjećaj artificijelnosti koji mi je umanjivao gušt gledanja. Efekti super, Bilbo super, Gandalf, Thorin i ekipa super. Naravno zvijezda cijelog filma opet je Gollum, hehe.
Šta reći, koju posluku porati, lijepo se bilo još jedanput vratiti u Međuzemlje, i jedva se čekam ponovno vratiti sljedeće godine, ali Hobbitovi propusti i mane su očiti, ne možeš od bajke od 250 strana velikog fonta napraviti 9 sati filma. A zbog soundtracka sam se osjećao naprosto prevarenim, ponavljanje Shoreove simfonije iz Gospodara, plus još odvratna glavna tema čiji se tonovi kreću otprilike u jednoj oktavi, eventualno noni.
Meni je Gollum bio isuse bože iritantan, ponajviše zato što su, naravno, dijalog učinili 5x dužim nego što bi trebao biti. Doduše, ok, sam lik i treba biti obnoxious piece of weirdness, ali.... bleh.
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...natch_ver4.jpg
Hrpa ludih uloga, energična montaža, dobra glazba i par poučnih lekcija, uglavnom o svinjama :D
4/5