Može,ali ne preglasno jerbo onda pojačalo vrlo brzo odlazi u vječna lovišta.
Printable View
Može,ali ne preglasno jerbo onda pojačalo vrlo brzo odlazi u vječna lovišta.
Pošto imam jado Fenderovo od 10w, jel mi pametnije onda i uzeti neko pojačalo za bass od 10-15w za početak?
10-15w je ok za ucenje pjesama, al problem je u tome shto neces moci slapat i da se lijepo cuje... E sad ak ni neznas slapat onda ti to ni ne treba....
@Flander
kak ne ide ispod 010, sviram na osmicama vec 3g, tek nedavnno preso na devetke....
nisam znal da ima ispod 10 ^^
Di nadjete te bozje osmice? pretrazio cijeli internet i nea nikakvih osmica osim onih fenderovih za koje cujem da su najjadnije zice za el. gitaru :O
yep, al nisu fenderove najjadnije ima jadnijih vjeruj!
kupio sam si jedan set zica 08 Ernie Ball u Novom Sadu kad sam iso na exit, drugi put opet iso na exit i kupio smece Dadario isto 08 nemoj nikad uzimat, zatim kupio si Jimi Hendrix 08 u Sisku ODLICNE, zatim isto Gibson 08 u Sisku ne valjaju, i sad DR Red Devils 09 Ebay, a za bass me nepitaj, mogu samo napisat koje nisam koristio, da nepisem sad 2km teksta!
ja sam samo DR i probal :D
i ne mrdam od njih ^^
Ja sam u ovih god dana koliko imam svog Corta G260 promjenio cca. 6 setova zica..
Prvo su bile D'Addario devetke, pa Dunlop neke(to su prve zice koje sam mijenjao i odma mi pukle xD) imo sam svast, zaboravio sam vec xD I dosad su mi DR nekak među najgorima, iako nisam nit kupovo zice jeftinije od 60kn pa nit neznam kakve su ove nize klase.. ali DR mi je najbrze pocrnio; u 2 dana izgubio "the zvuk novih zica" i tako to ali dobro je sto uopce ne pucaju skoro, bar meni nisu pukle makar totalno crne bile al ne pucaju.. Dunlop su mi zasad najbolje po tonskim karakteristikama(hah koristim se strucnim nazivima 8) ), imo sam 2 seta, na prvom mi je pukla zica dok sam stimao a drugi set je trajao cca. mjesec/mjesec ipo.. Svidja mi se sto dost dugo imaju onaj "teh zvuk" ali opet, brze pucaju od DR.. Sad cu kupit elixirke uskoro da ih isprobam, can't wait ^^
edit: Inace nasao sam D'Addario osmice, ima ih u brothers music shopu, 45kn iliti 12KM, mogo bi narucit, vidit cu jos..
jimi hendrix žice jedu malu djecu :pray: ja sam nabavio neke za akustaru, promijene je do temelja :D
ja imam DR 9ke pod stolom, al sam preljen da sam idem mjenjat žice, jer me ove trenutno služer dobro, iako nemam pojma od kog su i kakve su, imam gitaru još malo pa punih 6 mjeseci, a kupio sam ju od nekog lika, tak da vjerojatno imaju i duži staž od 6 mjeseci ^^
Ovo koristim, skupe su, al su nehrđajuće, daju jasan ton dosta dugo i trajale su mi vise od pola godine prije nego što je pukla prva žica i sve to vrijeme nisu zahrđale...= Citat =:
Izvorno postao blood4me
elixir <3
Imam jedan problem u vezi amplitubea. Nedavno sam resetirao windowse i instalirao sedmicu i od tada mi amplitube ne radi sa asio driverima. Kad stavim na direct x, radi sve normalno, ali je latencija velika ako stavim veći buffer size da mi zvuk bude "dobar" (bolji nego na ovom lošem pojačalu kojeg imam). Postoji li neka alternativa asio driverima ili nešto?
= Citat =:
Izvorno postao Insert
Gle aj ovak... Neda mi se stvarno objašnjavati zašto. Al stvarno mi se neda. Ali probajte svi shvatiti da Amplitube, Guitar Rig i slične aplikacije NE MOŽETE tjerati normalno bez poštenog komada Audio Interfacea
Al stvarno probajte to shvatiti... Nikakvi drajveri neće tebi moći klokati integriranu zvučnu da ona brže obrađuje zvuk od Interfacea tak da taj ASIO 4 ALL ti može samo smanjiti latenciju, ali nikakvo poboljšati kvalitetu zvuka (manje šumova, čistoća zvuka itd...)
Također se nadam da je jasno da proizvođači tih softvera preporučujuSda koristite AF poput recimo Native Instruments i onaj njih Guitar Rig AF -> http://static.kvraudio.com/i/b/guitar_rig_session.jpg
Nije mi jasno zašto ljudi uopće i koriste takve softvere s integriranim zvučnim karticama. To ko da igraš Crysis na integriranoj grafi :cry:
to koriste ljudi sa low budgetom ili ljudi koji neznaju da li ce i dalje svirat il samo sad malo svrljaju, stvar je u tome i vecina je u pravu, sta ce sad dat 2000kn za neko solidno pojacalo kad mozda odustane od gitare nakon par mjeseci, zato amplitube a pogotovo guitar rig OWNAJU!
mene ubija sve to jer kasni,nemogu obicni ritam svirati. Ima netko skart pojacalo za kojih parsto kuna, treba mi za tu u stan na faxu.
ja u jesen kupujem novo pa mozda ja imam. (ako ne nabavis dotle i ako ti nije problem doc u zagreb :P)
ok budemo se dogovorili:)
Imam ti ja nekog Marshalla Valvestate kojeg uopće ne koristim, od 40w.= Citat =:
Izvorno postao MasaKrisT
Cijena?
Šaljem ti PP.
:(
Moglo je i gore...
Ovako imam sa frendom jednu nedoumicu.
Šta je Floyd na gitarama?
http://www.google.hr/imgres?imgurl=http ... 80&bih=857
ova rucica i cijeli taj mehanizam ti se naziva floyd rose... dok je u neutralnom polozaju, intonacija gitare je normalna... dok ju pritisces, intonacija opada, a dok je povlacis (dizes prema gore), intonacija raste... tremolo ti je ajmo rec isti đava samo što ga možes samo prema dolje tiskat...
To ti je ono što se koristi kad hoćeš da gitara "vrišti".
Nego, ima li koliko bassista na forumu, znam da smo manjina. :D
ok. to smo i mislili ali nigdje nismo mogli naguglati da se točno uvjerimo.= Citat =:
Izvorno postao Karlo_from_Bjelovar
fala :thumbs2:
Ich.= Citat =:
Izvorno postao Blink
Nego, kakve bajsije imate vi koji ste basisti?
Odma da se prvi pohvalim s kakvom pilom baratam: Stagg BC300 :(
Squier Jazzbass, ali je zanemaren kao moja osobna higijena.
srecom pa nemas picku da ti zuga zbog toga http://www.hcl.hr/forum/Smileys/Alpha/HIHA.png
Imam, nju isto ne perem.
Trenutno imam ovog SXa.
https://www.morrisbrothersmusicstore.../SX%20Bass.jpg
Neloš bass, uzimajući u obzir da je SX proizvođač.
A ovo ću uzeti kad popravim financijsku situaciju.
http://www.dv247.com/assets/products/41221_l.jpg
Fender Mark Hoppus Jazz Bass. Čovjek bi rekao da je to fanbojevski, a u neku ruku i je, al bass je pravo dobar. :D
Jab' Warwick Fortress, Vampyre, Infinity ili pak RickenBacker 4003.
Naravno šanse da budem uskoro imal kaj od toga su žalosno male.
Kolko dnevno vježbate?
Kada nemam nikakvih obaveza, niti da idem na kave/gluposti probam 3 do 5 sati bar, ne u komadu, nego u komadima. :D
A kada imam gluposti minimum moram sat vremena.
0-8h
zavisi kak me strefi al češče bude 0 h
Ja obavezno svaki dan pa makar 10 - 15 min.
Imam bass kraj kompa na dohvat ruke pa obično svaki sat/pol sata zgrabim da malo udrim po žicama.
Obično se nakupi oko 1 sat.
Moram si najti neku podužu klasičnu pjesmu da me drži zabavljenim duže vrijeme.
Koliko je vremena potrebnoa se nauči svirati električna/obična gitara,i jesu li razlike među njima velike?
Ovisi kolko si ti spreman vremena uložiti u vježbanje. :wink:= Citat =:
Izvorno postao Interceptor
očekivao sam takav odgovor...a ovo drugo?
Razlika u čemu?
u električnoj i običnoj gitari.