Meni su odlični.
Ne služe ničemu, ali jednostavno su stvorenja koja postoje u tom svijetu i koja se bave svojim poslom.
Što se mene tiče, takve scene su dobrodošle. Daju veći dojam nekakvog RPG-a.
Printable View
Meni su odlični.
Ne služe ničemu, ali jednostavno su stvorenja koja postoje u tom svijetu i koja se bave svojim poslom.
Što se mene tiče, takve scene su dobrodošle. Daju veći dojam nekakvog RPG-a.
pogledo jučer, odličan.
čeka se nastavak
također= Citat =:
Izvorno postao Windwalker
= Citat =:
The film is expected to be available on Blu-ray and DVD, with an extended edition containing 20 to 25 minutesSof additional footage expected to be available in the third quarter of 2013.
Mene sad nervira najviše što moramo čekati DVD da hipsterSiznjedri svoje mišljenje... a tko će dočekati, majketi...
koga boli kurac za njegovo misljenje
What he said.
Inače super za 25 dodatnih minuta, tad si kupim. lotr je imao prelijepih scena izostavljenih u kino verziji.
mislim kakvo je to pitanje= Citat =:
Izvorno postao Gu$ht3r
= Citat =:
Izvorno postao Windwalker
Kak ne sluze nicemu? Kak nema veze s radnjom?= Citat =:
Izvorno postao Aerial
Pa nije uopce glavna prica Smaug i oslobodenje patuljackog grada, glavna radnja je Bilbo, njegova transformacija i stvari koje se tu dogode koje ce pokrenuti lavinu dogadaja koji vode do LOTR trilogije i Froda, spasavanje konja, ulecivanje Bilba medu trolove te nadmudrivanje istih je jako bitno za pricu o Bilbu, da on tu nije poceo svoju transformaciju, dal bi imao muda suprotstaviti se i nadmudriti Golluma, uopce uci u gblinski grad, boriti se protiv onog goblina i pasti do prstena.
Da nije to napravio dal bi odgojio Froda u svojoj slici, tj slici tog novog Bilba? I dal bi Frodo mogao napraviti to sta je trebao napraviti?
Jako je bitna ta scena i sve je samo ne bespotrebna.
Divovi su, pokraj plavih čarobnjaka,Scathaa i Bombadila, najveći misteriji Tolkienovog svijeta (po mojoj prosudbi). Lijepo je vidjeti PJ-ovu interpretaciju divova, iako je i meni malo "over the top".
Ono što znamo o divovima
Nije mi se svidjela ta scena. Predugo je trajala i previše over the top, da je bilo točno ko u knjizi, onda već da.
Inače je film vizualno prekrasan dok su specijalni efekti na ekranu, ono kad baš znaš da je efekt iako izgleda stvarno, dok mi je običan razgovor između patuljaka i to, 'kad se ništa ne događa' bio malo nje jer je izgledalo blesavo u 48 fps, nikako se uživit da je film a ne predstava.
U globalu mi se svidio, glazba kad se bore, golum scene, pogotovo kad se bilbo sažali nad njim, onda galadriel i gandalf...
Ali pošto je LOTR postavio neki okvir koji je dosta mračniji i ozbiljniji, dijalog općenito i neke scene su mi se činile jednostavno pre mlake, volio bi da se osjetilo da je to sve isti svijet, bez obzira što je ovo 'dječja knjiga'.
Imam filing da će kasniji filmovi bit bolji pošto ima manje mjesta za zajebanciju.
Nije mi jasno zaš su radili CGI orke i gobline iako izgledaju savršeno u kinu, ipak oni iz LOTRa izgledaju bolje. Čemu mjenjat to..
Al dobro uglavnom dobar je. :friends:
Barem nije rekao kako se nada da će Tolkienov sin brzo odapeti. :D
Aha :D
Ispao je jako obziran!
nedo bog da i to upropasti na svoj nacin
pogledajte film u 2d, tamo mislim da nije u 48fpsa?
bar se meni nije cinilo tako
Evo i ja sam pogledao ovo čudo napokon. Šta reći, Peter Jackson je sve odlično izrežirao i neke stvari shvaćam zašto je napravio.
Samo me najviše smeta kako je predstavio patuljke na početku, pošto ih je na kraju sve poredao i doslovno bacio u kadar.
Mogao ih je i po troje kasnije predstavljati ako mu je bila frka sa vremenom, a manje bitne scene koje su se desile kasnije je trebao izbaciti.
(Zbilja se nadam da produžena verzija ispravlja ovaj dio.)
Moram priznati da mi je jako drago što sam pročitao knjigu tako da mogu uspoređivati scene. Ne znam kako da nagovorim frenda koji (Pazi sad!) voli čitati ,a misli da je Hobbit pisan za djecu pa nije nešto pretjerano zainteresiran. :?
Tako su i u knjizi predstavljeni?
Kaj je toliko prošlo? Bah, trebao sam prolistati knjigu opet, ne sječam se da ih je sve bacio na prag....
Aha prvo petorica, pa onda četvorica, ma to upoznavanje mi je u knjizi nekako dulje trajalo...
Tko bi rekao da je od prvog djela LoTR-a prošlo 12 godina, pa kao da sam ga jučer gledao, hmmm čekaj malo, pa jesam.. :P
Btw želim Smaugov bazen da malo leđno otplivam...
carp malo baci pogled na prošlu stranicu
... što zapravo znači da su i u knjizi loše predstavljeni :D= Citat =:
Izvorno postao Sgt. Bull
Al ne, ozbiljno; nadam se da će ih malo više razraditi u nastavcima jer ovako su nekako ispali kao hrpa statista, a ne likova :(
I mislio sam da ima, a bilo mi lijeno pogledat. :D= Citat =:
Izvorno postao pimp
Istina, Gloina jedva da sam skužio u filmu.= Citat =:
Izvorno postao Aerial
Ne znam šta se netko žalio na netu kako se prvih sat vremena ništa ne dešava. (Ja imam dojam kako da je čitav film trajao sat i pol. :D ).
Isto me razočaralo što film počinje kao svaki akcijski u zadnjih 10 godina. Prvih pet minuta odmah ubace borbu da bi se mlađa bagra uopće zainteresirala za film i da im nedaj bože bilo dosadno ,pa tek onda nastave sa normalnim ili "sporim" tokom radnje.
S takvim uvodom je počeo svaki Lotr film.
neznam šta tu ima smetat, moralo se pokazat malo povijest međuzemlja :)
Ma da, ali kako su se svi žalili da im je početak dosadnjikav i dugačak, taman sam pomislio da je Jackson napravio intro onako kako bi trebao izgledati.= Citat =:
Izvorno postao GDra
Pitanje za nekog tko se bolje sječa ili je nedavno pročitao knjigu. Da li se Radagast u nekom trenutku pretvori u medvjeda? To mi je stalno na pameti, ne znam zašto...
Ja se uopće ne sjećam da je Radagast bio u knjizi (Hobit).= Citat =:
Izvorno postao Mirogamemasta
Možda Silmarilion, nisam zicer... prije 7-8 godina sam pročitao knjigu, Hobite barem, tko će se sjetiti sada malih detalja hehe. Odoh vidjeti šta wiki kaže.
Nema ga u Hobbitu. To je neki drugi lik koji se pretvori u međeda i jede vukove.
Našao sam ga. To je zapravo bio Beorn. Znao sam da se netko pretvara u medvjeda samo nisam bio siguran tko.
Već vidim najbolju bitku svih vremena u drugom nastavku. :D
Ima danas na HRT 3 u devet neka emisija o Tolkienu i hobitu. Možda nekog zanima.
Daj link na IMDB.
Pa hrvatska je emisija :|
...
:pray: :pray: :pray: :pray:
Plačem :pray: :pray: :pray:
Pogledajte Golluma :pray: :pray:
:pray: :pray: :pray: :pray: :pray:
Još da ima prijevod.
Eto ti prilike za naučit ruski :wink: