Izvorno postao MILF hunter
Nešto si mi optimističan s obzirom na situaciju s financijama u primeri... Ja bih ipak rekao da je "zlatno" doba tih klubova završeno i neće se ponoviti u dogledno vrijeme. Atletico je u gadnim dugovima i na igrače neće potrošiti ni trećinu onog što su dobili od Monaca. Malaga je trebala biti osvježenje na europskoj sceni, ali danas su u još gorem stanju od Atletica. Izbačeni su iz Europe, Isco, Joaquin, Toulalan, Baptista i Demichelis su već napustili klub, napustio ga je i Pellegrini, napustit će ga još neki igrači, a lova od transfera će se iskoristiti za vraćanje duga i zaostale plaće igrača koji su već pokrenuli sudske postupke protiv kluba. Vallecano je također iz istog razloga izbačen iz europskih natjecanja i prijeti mu sudbina Salamance i Albacetea (prvi ugašen, za drugog je samo pitanje vremena), a vrlo vjerojatno i Deportiva, nažalost. Sevilla je izgubila dvoje najboljih igrača, dio toga će potrošiti na talente od kojih će također očekivati zaradu za 5 godina, ali to je to. Ako ponove 9. mjesto od prošle sezone, bit će dobro. Valencia je i inače u klimavoj situaciji (zbog situacije sa stadionom), ali izostajanje iz lige prvaka značilo je prodaju Soldada (99% gotov posao s Tottenhamom) i bit će dobro ako ostane samo na tome. Mada, ne bi me čudilo i da Banegu unovče. U svakom slučaju, svi navedeni klubovi bit će slabiji nego u zadnjih par sezona (a i tada su svejedno predstavljali topovsko meso za vodeći dvojac). Zato mi nije bilo jasno zbog čega bi baš OVA sezona trebala biti posebno dobra ili zanimljiva. Jednostavno ne vidim šta bi to trebalo biti drugačije nego zadnjih par sezona, osim što se srednja klasa klubova dodatno oslabila i još i više udaljila od nedodirljivog dvojca. Mislim, ti ćeš svakako uživati kad se Messi i Neymar budu igrali s ostatkom lige, to razumijem, ali sumnjam da će neutralni gledatelji vidjeti značajnu razliku u odnosu na prošlih par sezona.