Mjuzikli i fantasy ne ide,ja sam za kao neku retrospektivnu pricu koja bi bila jasnija i sto zanimljivija.(sory fanovi,ali neki delovi Lotr/CoH/Sm su dosadni kao smrt.)
Printable View
Mjuzikli i fantasy ne ide,ja sam za kao neku retrospektivnu pricu koja bi bila jasnija i sto zanimljivija.(sory fanovi,ali neki delovi Lotr/CoH/Sm su dosadni kao smrt.)
Ja kao veliki fan zahtijevam (ne nužno) potpunu i (ali svakako) inteligentnu interpretaciju knjiga/e, koja će udovoljavat fanovima iste, u smislu da su neke stvari jednostavno napravljene takvima da čitači te iste knjige u nekim scenama guštaju ko mala svinjčad jer su ubrali nešto što nečitači nikad nebi, a ne velike bitke, fancy efekte na koje će se izdrkavat slučajni prolaznici (redom neinteligentne kreature koji nikad nisu imali knjigu u rukama) koji su eto tek naletili u kino slučajno, i onda tjedan dana kasnije probali čitat knjigu i zaključili da je film bolji...
Povucite paralelu sa Star Warsom, Warhammerom (u nešto manjoj mjeri doduše, jer warhammer ipak nije literalno remek djelo), LoTR-om, Falloutom 3, Oblivionom, Bioshockom itd. itd. itd.
LOTR-u su pare donosile upravo gomile tih 'casual' ljudi koji su jednostavno isli pogledati dobar akcioni/fantasy/sve po malo film i posle FotR su film preporucili svojim prijateljima,i tako u krug,dok bi tek na kraju uzeli knjigu u ruke i upustile se u J.R.R svet.Takodje,'redom neinteligentne kreature' ,polako s tim.
Ako hoces zabavu s drustvom-gledaj film,ako hoces da zaistaSudjes u taj svet,citaj knjigu uz caj od jabuke.
Ne kazem ja za ljude koji odu pogledat film po knjizi bez da su pročitali knjigu da su neinteligentne kreature, već da postoji masa ljudi koja će otić u kino odgledat recimo LotR, vratit se doma mahat nevidljivim mačem, pričat kako je odlično izgledala ta i ta bitka, uživljavat se u taj film stalno i diplit mi o njemu sljedećih pola godine, a da se neće u nitijednom trenutku sjetiti dignuti knjigu. To je po meni neinteligentna kreatura :D
Ako odeš pogledat film, ne svidi ti se film, ne pročitaš knjigu odlično. Ali pričao sam s ljudima koji su mi dolazili s takvim dezinformacijama o LotR-u zbog filma, a tako oduševljeni sa svim tim, da sam si ja htio uši isčupat :D
Yup, normalan sam ti ja...
Po mome,knjiga>film.Ali film mora biti za veliki spektar gledatelja,ne sme biti ni previse action-fancy stuff,ali mora biti i prihvatljiv za one koji nisu citali knjigu,a imaju nameru,previse informacija,secam se svojih prvih par stranica Dece Hurinove,zbunjivo,ali i veoma zainteresovano sam se upustio u citanje,na kraju se isplatilo,mnogo,iako mi je knjiga oduzela dosta vremena,poprilicno je opsirna,a buduci da imam i 'prosirenu verziju' zaista me 'upila'.
Stvari se lagano pomicu,i polako dobijamo casting listu
Procitajte, razmislite i postajte vase misljenje....
Očekivao sam nešto jaču glumačku postavu, al vjerojato će i ovi odradit dobar posao.
Hmmm, kad malo pogledaš LoTR nije ni on imao neku ultra poznatu glumačku postavu. Barem ovi koji su bili u glavnim ulogama.
Nije imao... ali nakon prikazivanja filma je ima. :D
Izbor za Bilba mi je odlican, lik izgleda ka da je stvoren za tu ulogu, ostali pa neznan, vise manje ok izgledaju da ce biti, al ako Bill Nighy bude dava glas Smaugu to ce biti mocno
Ja bi njega za Bombura :(
http://www.empireonline.com/images/f.../photos/77.jpg
E to bi bilo vrhunski :(
Kolko j meni poznati, glumci koji su glumili u LotR su bili/jesu vrhunski kazalisni glumci. correct me if wrong
I ne samo kazališni, Christopher Lee, Ian McKellen, Viggo Mortensen također imao glumačku karijeru prije Lotr-a
jesu neki, al velika vecina nije
Sam, Pippin, Boromir, Gimli, Frodo. za njih nikad prije lotra ja nisam cuo/vidio, no bili su kazalisni glumci.
ako bog da, isto tako ce biti i sa hobbitom.
Sean Bean (smesno zvuci jel da :) ) je imao solidnu glumacku karijeru,ali pak dosta likova (hobbiti uglavnom) nisu bili poznati,cak stovise,vecini njih je Lotr bio umesto odskocne daske,gotovo poslednji veci glumacki (filmski) poduhvat,osim izuzetka Froda,koji je imao jos par ok filmova.
A od te glumacke postave su isto bili poznati glumci Frodo i Gandalf, te od sporednih Liv Tyler i Cate Blanchett, neki su postali poznati kasnije, a za neke vise nisan ni cua.
Niste spomenuli i legendarne uloge Petera Jacksona, kad brani Helm's Deep, glumi pijanduru u Breeju i umire od Legolasove strijele :rotfl:
Uostalom, pogledajte
Hej!Primetio sam ga kada baca neki oversized-rock na Uruk-Hai ratnike,prvo sam bio zacudjen,a onda sam i na netu video da je to zaista on. :)
Opako! :pray:
Ma nikako da te dodatke pogledam.
Nakon maratonskog gledanja LotR-a neda mi se vise nista gledati. Mislio asm dodatke malo po malo svaki dan gledati, ali je i to brzo palo u vodu.
Malo navrati frend i veli, ajmo SC2 zahalati, pa dode buraz, ajmo SC2, pa poslje pocnem druge filmove gledati... tako da na kraju izgubim onaj kontinuitet pa mi se poslje uopce vise neda.
Više o ovoj lijepoj vijesti, pročitajte OVDJE!= Citat =:
BREAKING NEWS: The Hobbit Stays In New Zealand
Mala novost!
Cate BlanchettSi Orlando BloomSreprziriaju svoje uloge u "Hobbitu"! :)
oni će bit u onom drugom djelu, je? pošto se ne pojavljuju u prvom dijelu (hobbitu) :D
ja se nesječam da je legolas bio u hobbitu :o
sad preko zime bi uz silmarillion mogo i hobbita ponovit
Legolas se pored njegove uloge u LOTR-u (ratu za prsten) pojavljuje i u lovu na Golluma.(kratkom opisu gollumovog bega i njegovog ubilackog lova za Bilbom.)~ on je tu samo doneo vesti o Gollumovom begu.
Lov na Golluma,šta to nije bilo negdje u vrijeme FOTR-a?
Veoma mala vremenska razlika,malo pre no sto je Frodo krenuo u Rivendell.
Što je bilo jedno 60-ak godina nakon Bilbovog putovanja...
Ja ne povezujem Legolasa i 'Hobbit' vec samo kazem da je Legolas bio ukljucen u radnju i pre LOTR-a.
reci mi nešto što prije nisam znao, al moje pitanje je bilo kakve veze ima s hobbitom a ne lotrom.