Vrijedi ti zakon od 24 godine da si mlad vozac, do tada moras bit 0,0 promila, i ne vise od 102ks. I naravno ne smijes radit teze prekrsaje.
Printable View
Vrijedi ti zakon od 24 godine da si mlad vozac, do tada moras bit 0,0 promila, i ne vise od 102ks. I naravno ne smijes radit teze prekrsaje.
Osim ako nisi polozio po starom zakonu a jos uvijek nemas preko 24, onda te ne kaci :) Bio ja na sudu, znam iz prve ruke :D
A ovaj zakon da ne smijes voziti poslje 23h ti vise ne vrijedi.. I tu kaznu sam uspio pobrat.. pa su ga ukinuli :D
ma ja polozio prije 3godine cca, i prakticki svaki dan vozim poslje 23h.
nikad me nisu jebali zbog toga :/
Pa kazem ti da je taj zakon bio na snazi niti godinu dana.. Ukinuli su ga prije.. ma ima vec i 2 godine..
Čim navršim 18, znači još pol godine, kupujem ovoga.
http://www.njuskalo.hr/image-w450/au...ka-2502301.jpg
Starci će ti bemburu kupit? Hm...
Hoće, zato jer tako dobro crta...
Hint: scroll dolje.
Tata ima i za kazne? :rotfl:
Ta petica sigurno ima vise od 75kw. Ako vec ides krsiti zakon onda uzmi nesto jaci i pazi kako vozis :)
ma vidis da ocito ima cim ce i studirati za pilota na aeronautici, ocito ce mu i avion kupiti kasnije :D
znači sigurno vrijedi 0.5 za one koji su položili prije ljeta 2008.? dosta frendova je puhalo pa su im rekli da je do 0.5 dobro, al mislili smo da je to kao neka tolerancija i da se ne kažnjava do 0.5 bez obzira što si mladi vozač?
Kako sam citao,nema veze kad si polagao. Do 24 god. si mladi vozac i vazi ti 0.0 .
Prvo. Ono gore nije BMW 5 nego serija 3 i ima 85kW.
Drugo. Ja sam rekao da te ne kaci zakon o mladim vozacima gdje pise da ne smijes voziti jaci auto od 100 konja, ako si polozio prije 6. mjeseca 2008 god. tj ako ti je isteklo onih 2 godine "probne" vozacke.
Policija ce ti vjerojatno napisati kaznu ali to se rjesava na sudu. Ako netkom treba sve za szd neka mi se javi, imam sve spremljeno :) I tamo te oslobode krivnje jer zakon ne moze vrijediti retroaktivno, tj da ti pobije tvoja stecena prava (to vam pise u ustavu RH.)
E sad.. sto se tice alkohola.. Za to nisam siguran da li se mozete na to izvuci da ste prije polozili.. Siguran sam za jacinu auta..
Ali po nekoj logici mislim da vrijedi isto.. jer si polozio, dobio 2 godine vazecu vozacku sa tim ogranicenjima, nakon toga dobio si normlanu vozacku gdje i mogao imati 0.5 promila. Nakon toga dolazi ovaj zakon da nemos imat 0.5 dakle na tebe se ne odnosi jer si polozio po starom zakonu i vec si "odradio" tu zabranu.
Po meni bi imalo smisla se zaliti i na to na isti nacin.
Al sad me to ne dira vise jer i onak imam prek 24 :)
Morph os krivo. Ajmo da razsjasnim zakon stena malo si krivo objasnio. Nisi mlad vozac ako su ti one 2 probne godine prosle prije 6.mjeseca 2008 godine. Znaci ako si polozio u 7 mjesecu 2006, kaci te taj zakon do 24 godine, ako si polozio ko ja npr 16.4.2006 ne kaci te taj zakon. 0.5 Mozes isto tako imat prema tom datumu a ne godinama i prema tome se racuna kad dodes na sud. Ali zakaj uopce pitate za jebeni alkohol? Boli mene kurac za murju, ali tari moj sudari se sa nekime i da je on kriv, opet si ti kriv jer imas alkohola u krvi, a kasko ce ti onda kurcinu pokrit a ne stetu.
evo ja sam mladi vozac po svim mjerilima, i 2x su me zaustavili s nekom minornom kolicinom, jednom je to bilo 0.17 a drugi puta 0.25
i samo su me pustili i kažu sve 5, znaci da ni neki policajci vise neznaju kakav je zakon ni ista :D
dosta ovisi o raspolozenju murjaka :D
Nisam znao. :D
A ovo s cipelicima je istina.
Nece mi stari kupit auto.
Sam cu si ga kupit. Vec dve godine radim i stedim, da bi mogo kupit auto koji zelim.
Sto se tice pravila 100ks, to me nezanima. Svi mi frendovi imaju auto od +100ks, i nikad ne dobe kaznu. Moze se izvlacit na bilijun nacina.
lol ti nemas pravo glasa vise ovdje =P...e i da nemoj krasti vise tude crteze i nemoj bacat krafne NHF...lol
Jel ti znaš koliko te uopće jedan takav BMW košta godišnje?
izgleda da nezna,jer bmw je jedan od najskupljih auta za odrzavanje u hrv,skuplji i od mecke =)= Citat =:
Izvorno postao Niko Bellic
ulje ti za njega dode cca 120kn/L,a ide jedno 6L u njega...=) a di ti radis molim te mi reci kad ides u skolu jos? mora da si neki uber djak =)
Radim kod starog u firmi svaki dan 4 sata i zadovoljan sam placom.
Taj auto kosta oko 50k, necu uspit tolko skupit, al stari mi je reko dodat 15k.
Gle, stari mi je rus, al je zivot proveo u njemackoj. Tamo te starci kad zavrsis srednj tjeraju da radis nadjes stan i snalazis se u zivotu. Tako je meni stari reko. Ak ocu auto nek si zaradim za njega i da nakon srednje selim.
Koji kombo.Jel sluzio u NVA?= Citat =:
Gle, stari mi je rus, al je zivot proveo u njemackoj.
LOL,ja sam zivio u njemackoj takoder,nije bas tako kako ti velis,nego te starci tjeraju da ides na daljnje skolovanje i nakon toga da se zaposlis kao covjek a ne da si ides kupit BMWa...da je tako u njemackoj,njemacka ne bi bila velesila nego nesto tipa hrvatska...
Ma Rusija <3 Best time of my life.
Da ne pominjem da je boravak u Rusiji znacajno uticao na dalji tok mog zivota.
Nisam tako reko. Naravno da te tjeraju na skolovanje, al i da se snalszis u zivotu.
Niko me netjera da kupim bmw, odnosno auto. Ja to sam zelim, i nadam se da cu moc imat.
a cek tsare, ti si srbin, tj zivis li u srbiji ili hrvatskoj?
jel srbija ima ovakve zakone ili drugacije?
mislim da ovo o snazi auta vrijedi smao kod nas
i imam jedno pitanje, npr frend koji živi u švici dolazi ovo ljeto kod mene na more, ima 19god i vozi golfa r32, to ima mnogo vise od dopustenih 100ks, jeli on to smije voziti po hrvatskoj?
Smije. To vrijedi samo za one s hrvstskom vozackom.
= Citat =:
Izvorno postao pimp
a stari mu 100% radi na baušteli =)
...da bi mu sin mogao voziti golfa od 250 ks :(= Citat =:
Izvorno postao Shaka
ili je ovo:
Nema auta do auta koji si sam kupiš, pa makar to bio...
LAJK na obje pjesme =)