-
Re: Mehanička tipkovnica 500-750 Kn
Illuminatedu (žičanom) cijena pleše između 350 i 600 kuna. Kako i zašto, pitaj boga.
Ali definitivno best buy tipkalo izdano unazad pet godina.
Odlično izgleda, jako je udobna, ne umara kod višesatnog pisanja, pozadinsko osvjetljenje, veliki enter, numpad, multimedija, odmornik i savršene veličine da je dovoljno velika da ništa ne fali, a dovoljno mala da se ne naziva glomaznom i da zauzima polovicu stola kao recimo G serija ili Tarantula.
Tko se sprema pisati završni rad, nek si kupi prvo Illuminated jer ga neće boliti ruke ni nakon tih 20-30 stranica.
-
Baš si razmišljam da ubodem Illuminated, ali baš me jebe kaj znam da je Hex platio upola manje nego kaj sad košta pa mi žao dati lovu :D
-
Što se mene tiče, uzeo bih jer mi paše kratak hod tipki i veliki enter, ali opet tipkovnica nije baš mala, nema odvojene multimedijalne tipke i koji će mi kurac pozadinsko osvjetljenje. I onda još stave 600 ili koliko kuna cijenu.
Jednostavno nema dobre tipkovnice za moj ukus. Izgleda da ću morat pronaći neki DIY kit za tipkovnicu i rezbarit ručno tipke iz orahovog drveta.
-
= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
= Citat =:
Izvorno postao Wizard
Je sexy je, i dobra je, imam jednu kući takvu, a nije vele ni skupa. Samo šta je baš ono jako mala, valjda jon to nije minus al meni je uvik čudno na nju koristiti kad dođem doma, kad san se navika na moju ogromnu tarantulu.
Nije mala. Pune je veličine, samo je maknut prostor sa strelicama, a te tipke su postavljene iznad numpada i backspacea. Ja sam isto kupio takvu čisto jer mi se svidjela u trgovini. Dosta su mekane tipke, ali tvrdog hoda. Nije za dugačke pisačke seanse, ali inače je vrlo ugodna za rad. I ima veliki enter.
Mala je u usporedbi s mojom tarantulom, al ona spada u ogromne pa možda nije najfer usporedba. :)
-
I šta si odlučio na kraju 191x7, koja će na stol?
Uglavnom, ja nakon par mjeseci polupasivnog silovanja mehaničke SteelSeries 6Gv2 trenutno uživam u pogodnostima wireless tipkala Logitech K260 i ne vraćam se (toplo se nadam) više nikad na glupu žicu, makar me puškom tjerali. Nisam škrt platit baterije samo da eliminiram onaj glupi kabel, a i konekcija je toliko stabilna u novim tipkalima da to veze nema s onim prvim (donekle ozbiljnim) wireless modelima od prije par godina.
Jedino di ću uzet žicu je miš, ali to je samo zato što je izbor bežičnih očajan. Razer Mamba je precijenjena, Logitech G700 mi nikako ne leži (kao da u ruci držim krumpir), a nakon što me totalno razočarao MX Revolution i njegov hipersenzibilan (kad ne treba) laser, ne pada mi na pamet uzeti Performance MX.
Kako tebe služi tvoj Kudos? Jesi požalio ikad što si izabrao miš koji skoro nitko ne želi?
-
To da. Ja sam isto imao Tarantulu i iako je to odlična tipkovnica, jednostavno je bila preogromna za moj ukus i zamijenio sam je manjom.
-
= Citat =:
Izvorno postao Niko Bellic
I šta si odlučio na kraju 191x7, koja će na stol?
...
Kako tebe služi tvoj Kudos? Jesi požalio ikad što si izabrao miš koji skoro nitko ne želi?
Trenutno je ili 7G ili nijedna, ovisi kad sjednu novci. Al vjerojatno 7G.
Što se Kudosa tiče, pantagana je nepoderiva. Nisam požalio, mišu se do dana današnjeg nije pokazala niti jedna jedina mana.
Čak su i nožice skoro kao prvog dana, nevjerojatno nešto.
-
Da kad smo već kod nožica. na mom deathadderu su se pojele do kraja, di se ima to za kupit za neku razumnu cijenu?
-
To ti je sigurno Linus preporučio, čim si toliko siguran u odabir. Ako se ne varam, on koristi upravo 7G. Kažeš mišonja položio s odličnim, koji je ono senzor u njemu?
-
Jebena je 7G, daj bog da ju uzmes. :D
-
= Citat =:
To ti je sigurno Linus preporučio, čim si toliko siguran u odabir. Ako se ne varam, on koristi upravo 7G. Kažeš mišonja položio s odličnim, koji je ono senzor u njemu?
Linusova supruga koristi. Linus koristi neku što nije dostupna kod nas (nisam sada siguran, al mislim da je Mionix). Slick koristi Ducky Year of the dragon od nedavno.
A u izbor sam siguran jer ima HR layout i vjerojatno najbolji naslon za dlanove što jedna keyba može imati (nema nikog tko taj naslon ne hvali).
U mišu je Avago ADNS-9500, isti senzor kao u G500, Xaiju, Naosu 5000, Corsairima M60 i M90, SS Senseiu...
-
svi smo mi linusova supruga
-
Aj superiška. Meni danas stigao Sensei [RAW], pa ću i ja osjetiti blagodati tog senzora. Valjda bude bio ok.
-
Meni taj 7G izgleda kao da im je nestalo struje kad su krenuli rezati višak plastike pa su rekli "ma pusti tak kak je, ko ga jebe"... Mada sa druge strane, hand-rest je opcionalan pa mi opet nije jasno kak su ga tak grdoga složili :/
-
Yep, stvarno je ružna s tolikim hand restom. Upola manji bio bi ko bog.
-
Eee al nađite mi barem jedan review u kojem pljuju po tom naslonu. Mislim da vam neće poći od ruke, svi tvrde da je najudobniji najergonomičniji naslon što postoji.
Pa šta i da je ružan, ne gledam u tipkovnicu dok koristim komp. mislim to je tipkovnica, nije Rembrandtovo umjetničko djelo.
= Citat =:
Aj superiška. Meni danas stigao Sensei [RAW], pa ću i ja osjetiti blagodati tog senzora. Valjda bude bio ok.
Čuvaj se, taj senzor navodno ne voli neke podloge (što rezultira s akceleracijom do 5%).
Mislim da sam vidio da si uzeo i SS 4HD ili koju već tvrdu, s njom bi trebalo biti ok (za miša, al za ruku ne).
-
Recenzije su uglavnom bazirane na korištenju od par dana (svi žele biti prvi), tak da recenzentima takvih HW komponenti vjerujem isto koliko recenzentima igara odnosno kritičarima filmova. Pogledam ih da vidim malo kak izgleda van JPEG formata (ako baš nema negdje izloženo), ali me mišljenje generalno ne zanima.
Nebum sudio koliko je udobno pošto ne volim izvlačiti zaključke iz šupka, ali nekako mi djeluje kao da žulja za žile nasred podlaktice. Hand rest je po meni odmor za zglob/šaku, a ovo mi se čini pre dugačko sa strmim bridom na kraju. Buš javio dojmove ako ubodeš...
-
Pa dobro onda, ako ne vjeruješ recenzentima kontaktiraj nekoga tko tu tipkovnicu ima već duže vrijeme pa nek ti ta osoba kaže.
Mislim da ti po fotografijama djeluje predugačko, u stvarnosti nije baš tako. Možda na ovom videu bolje uvidiš:
KBhEZU_hrLw
-
Da, imaš pravo, izgleda puno veće nego što je. Valjda zato što je keyba kompaktna pa naspram nje izgleda ogromno.
-
Da, keyba je ono standard 104-105 tipki. Naslon je dimenzijama taman.
-
= Citat =:
Izvorno postao marijanovic
Eee al nađite mi barem jedan review u kojem pljuju po tom naslonu. Mislim da vam neće poći od ruke, svi tvrde da je najudobniji najergonomičniji naslon što postoji.
Pa šta i da je ružan, ne gledam u tipkovnicu dok koristim komp. mislim to je tipkovnica, nije Rembrandtovo umjetničko djelo.
Kak točno komad ravne plastike može biti udoban i ergonomičan?
Meni to izgleda kao daska za rezanje salame kad ogladniš pred kompom.
-
= Citat =:
Izvorno postao Razzarach
Da kad smo već kod nožica. na mom deathadderu su se pojele do kraja, di se ima to za kupit za neku razumnu cijenu?
Ima : http://www.fenix.hr/product.asp?prod...s&code=F403146
Prije cca 3-4 godine je bila ista cena , s tim da sam ja u tom paketu dobil 2 seta nozica :D
-
80kn za to nedam ni mrtav.
-
= Citat =:
Izvorno postao Razzarach
80kn za to nedam ni mrtav.
Uzmeš si ovo:
http://www.links.hr/?naziv=podloga-za-m ... 01.800.228
I dobiješ u paketu i nožice za miša:
http://www.raptor-gaming.de/raptor/rapt ... kte/p3.htm
XD
-
Po meni se splati .
Imam DeathAddera preko 6 godina , nozice menjam tak svakih 2 godine . Tako da realno mene je ispalo 80kn na rok od prek 6 godina sveukupno , sto stvarno nije neki novac :D
-
Znam da je to long term stvarno mala cifra ali nemam sad 80kn za pljunut jerbo sam švorc do daske.
Nego marijanovicu hvala... Budem si uzeo to...
Nego jesi ti sto posto siguran da dobijem to uz podlogu, jerbo cijena od 30kn je bolesno malena.
-
Mislim trebao bi dobiti, tako piše na stranici proizvođača. Samo, ne mogu ti garantirati da će ti nožice biti odgovarajuće, Moguće je da se to dobije da izrežeš.
Najbolje da pitaš Links preko Online chata njihovog, sve će ti znati reći/provjeriti.
-
Vedran ili netko sa Illuminated, na slici je verzija iz 2009 godine, da li su u medjuvremenu napravili full HR layout ili su i dalje ovak ruzno nakeljena slova na palatale i na Z/Y?
http://img10.imageshack.us/img10/717/p1016386.jpg
Fakat bi je otisao kupiti, ali brijem da cu odustati ak je tak ruzno (tak mi je i na G11 pa mi ide na jetru)...
@ Marijanovic, kak izgledaju ove tvoje mehanicke u HR layoutu, imas kakvu sliku na ctrl+v?
-
Ovo kao da je netko s korektorom napisao.
-
Ma odvratno, nakeljili su preko pola slova te znakove, bas uzasno izgleda.
-
Loša je slika, ali da Bartuče, sve Illuminated s HR slovima su takve. Da nisu takve već bi ubo sebi jednu za po doma.
Mislim da ne postoji tipkovnica s pozadinskim osvjetljenjem, a da je 100% proud to be croat.
Jadno i žalosno.
-
-
= Citat =:
Izvorno postao marijanovic
Mislim trebao bi dobiti, tako piše na stranici proizvođača. Samo, ne mogu ti garantirati da će ti nožice biti odgovarajuće, Moguće je da se to dobije da izrežeš.
Najbolje da pitaš Links preko Online chata njihovog, sve će ti znati reći/provjeriti.
Bio sam danas do linksa, ne dobije se nista uz podlogu... Nikakvo pakiranje nema nego samo podloga i njihova garancija naljepljena posred podloge...
-
Kako garancija kad piše pod garancija nema.
-
Bartuce ne budi cjepidlaka, bolje ikakav HR layout nego nikakav.
I Razzarach, pretpostavljam da onda nisi uzeo podlogu? XD
-
Ono njihovo sranje od papira/naljepnice.
Možda ju i uzmem jer se čini okej... Dojadila mi je ova QCK+ platnena više...
-
Malo surfam po PCE-u i vidim da je čovjek ove slike okinuo za Speedlink Darksky keybu...
http://forum.pcekspert.com/showpost.php ... tcount=238
https://dl.dropboxusercontent.com/u/...603_190636.jpg
Hrvatski svetleči layout, općenito izgleda sexy keyba, mada brijem da žrtvujem kvalitetu, udobnost i gušt tipkanja za taj HR layout :/
PS: Nemrem naći reklamnu sliku za ČŠĐĆŽ, pa stavljam ovu tek toliko...
http://titan-ice.co.za/images/produc...480-SBK-US.gif
PPS: Keyba je < 200 kuna :pray: :D
-
Hoćeš kupiš Bartuče?
Ja bi na tvom mjestu uzeo...
http://www.bug.hr/cijene/microsoft-tipk ... 70247.aspx
P.S. Mislim da je ima Gwin.
EDIT: Vidim ima 5 jaja (maksimum) nakon 977 komentara. Mora da valja.
http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6823109191
-
Nope, isto je nakeljenja, s time da je po dizajnu daleko iza Illuminated i još je k tome crveni backlight, nema gore od toga. Bijeli je najbolji i najelegantniji, plavi je OK, a crveni i sl. umaraju oči. I da, ima mali enter, to bi me ubilo u pojam brijem.
Mada i to što Marijanović reče, nebi trebao biti cjepidlaka s obzirom da tak i onak nisam 10-ak godina bacio oko na keybu :D Ali opet, volio bi rađe original verziju bez naljepnica i samo zamijenim Z i Y gumbe (valjda se da prebaciti na QWERTZ naknadno).
-
Microsoft periferija je brutalno kvalitetna.
Bartuc, ja ne bi uzeo speedlink. To je tip branda koji uzima Marijanovic jer on bira uređaje po nekakvim teorijskim osnovama, senzorima, mehanizmima i ostalim glupostima, a ne prema kvaliteti, udobnosti i ergonomiji. Sjećaš se kad je hvalio sharkoon, A4 i sličan šrot. Rofl.