"Analogan" je jer ima dvostruki nuklearni reaktor, ovi ostali se pogone na nemam pojma kaj. Ali, koga briga :D
Printable View
"Analogan" je jer ima dvostruki nuklearni reaktor, ovi ostali se pogone na nemam pojma kaj. Ali, koga briga :D
Prije ovako nešto:= Citat =:
Izvorno postao Wolfwrath
Evo i mojih prijedloga ^^
http://i.imgur.com/Mpm2iWzl.jpg
http://i.imgur.com/i37jM0ul.jpg
Odličan je film. Baš sam uživao. Malo mi je bilo žao kako su Ruse i Kineze lako rastukli, ali nebitno.
Evo vratio se upravo iz kina.
Puca me muzika totalnoS:D
Ma sve kul; karizmatični nastupi, odlična kemija između likova (bez ijednog suvišnog romantičnog forsa), efekti super, akcija dobra i koherentna, priča stoji (mada nećemo cjepidlačiti s apsurdima jer se na njima naravno i bazira film).
Sviđa mi se vizualni stil. Ne mislim na činjenicu da su efekti dobri, nego na općenito vizualni identitet kojeg filma ima. Guillermo je poznat po tome, a ni Pacific Rim nije podbacio - svaki kadar ima ono nešto, od prljavih zidova, zanimljivih boja, oblika, dizajna jaegera, kapi kiše koje se cijede niz oplatu prsnog oklopa itd itd. Neke scene (najočiglednije prva scena pripremanja Gipsy Dangera) su snimane kao da se radi o anime filmu - teško je to opisati, ali "pacing", kadrovi, način na koji se jaeger priprema, kretnje likova i sl. se doimaju kao live action aime (koliko god to bio oksimoron).
Jaegeri su odlični, puno su mi impresivniji od kaijua. Svaki jaeger je poprilično "svoj" - posade govori materinjim jezikom, kretnje su im specifične (Ruski se jaeger bori kao hrvač, kineski kao da fura kungfu), imaju svoje soundtracke... Zbilja šteta što Rusi i Kinezi nisu dobili više vremena na ekranu. Gipsy je faca, što zbog karaktera, što zbog činjenice da kasnije dobije jedan upgrade u vidu "chain sworda" s kojim napravi nešto, nešto, nešto, aaa zakon :D
Manjkavosti filma?
Volio bi da se više radnje odvijalo po danu (mada, s obzirom da kaijui pokazuju određenu inteligenciju ima više smisla da napadaju po noći, naravno). Volio bi da su kinezi i rusi dobili malo više prostora, da je bilo malo manje blesavih nonsense detalja i ne znam još što.
Kao akcijski blockbuster film je savršen. Kao "normalan" film je dobar, mada ne znam zašto bi netko išao cjepidlačiti s radnjom.
Negdje 4-4.5/5
Tek si sad išao gledat? Ja sam mislio kako si se raspisao o njemu da si ga već pogeldao 10 puta. :D
Ma film je odličan kao ljetni blockbuster za pogledat u kinu. Sve drugo je previše, da ga idem gledat na običnom TV-u, bio bi me bezvezan skroz, eventualno na nekoj ogromnoj plazmi u bluray izdanju sa jebenim suroundom. Meni je super što nije išao forsirat tu priču pa nema puno praznog hoda, a i s tehničke strane je super odrađen samo mi je ona CGI kiša na kišobranu odvratno izgledala. Uglavnom nebi se bunio kad bi za koju godinu vidio nastavak u kinu.
Ae, tek sad, ekipa nikako da se dogovori...
Da, vidiš, to što si spomenuo - film nema praznog hoda. Odlično je posložen, čak mi se učinilo da je nekako prekratak kad sam pogledao na sat :D
Also, MakoS<3
Još samo čekam da HISHE napravi sprd :D
Sve mi se čini da će bit neka dobra fora s Zidom života. Jer je apsurdan. Najbolja scena mi je, nakon što Kaiju nakon sat vremena probije zid, lik kaže "Zidovi života su nam i dalje najbolja opcija, Jaegeri su beskorisni."
= Citat =:
Izvorno postao Aerial
a lol što si očekival da ce Rusi ili Kinezi ILI nedaj bože Južna Korea spasit svijet od elijena :D
u ameičanskom filmu odma umireš ako si stranjski
hehe
Ili crnac.
Pogledati ću film još jednom da su uvjerim, ali čini mi se da je ovaj film jedan od najboljih SF-ova u zadnjih nekoliko godina čisto i dovoljno na temelju odličnih likova. Da nema robota, čudovišta, efekata ni ičega drugoga, već bi bio odličan samo zbog karakterizacije :D
Pa daj ne, likovi su tak plitka generika da je to presmiješno. :'D
Mislim okej, u filmu to funkcionira i nebitno je jer si došo u kino gledat robote kak šoraju elijene, al reć da je karakterizacija super je smijarija.
Sve kaj su rekli u videu je istina. Baš su opisali film kakav i jest.
Je, dobar je video, ali uzmi u obzir i da je RedLetter kanal kojem je svrha isticanje pizdarija :D Mislim, još uvijek čekam da se počnu osvrati na filmove koji nisu banalni.
"I was more interested in politics than the interplay between the stock characters".
Eto čak je i on rekao da ga likovi baš i nisu zanimali :D
Još je reko da je JAPANSKI robot imao tri ruke MISLIM ALO EEEEE :D
Al ono, evo copy paste:
= Citat =:
Kad već spominješ Transformere...
Usporedi Mako i onu žensku iz Transformera. Ne znam joj ime, znam da je na ekranu bila samo zato što je zgodna. To je to; to je DOSLOVNO čitava karakterizacija tog lika, ona je zgodna i glavni lik je želi ševiti.
S druge strane, Mako Mori je jedan od najboljih ženskih likova u ovakvim filmovima posljednih godina. Ogroman bonus ide i na činjenicu da je kemija između nje i Raleigha postignuta bez ijednog romantičnog forsa (zadnja scena me oduševila, jedan obični iskreni zagrljaj).
Pacific Rim ima odličnu karakterizaciju; možda se likovi čine karikirani - to zbilja i jesu u nekim slučajevima - ali način na koji se međusobno upotpunjuju je fantastičan.
Jaegeri, a nema Švapskog mecha. Najgori film ikad.
Što će švabe na pacifiku? :D
(oni vjerojatno iskorištavaju ekonomski kolaps za aneksiranje poljske)
EDIT:
btw, moram te jebene grownupse pogledati, baš me zanima koliko je duboka ta crna jama
Hahah i ja, bome kolko već gledam Mr. Plinketta i ekipu i ja to čekam :P
Nemoj gledat Grown Upse, samo ćeš im pomoć da napune box office. :(
Nisam ni skužio da imam post-credits scena, drugi put ću još malo ostati u kinu, ionako je mjuza zakon :D
Ovo je već koma što rade, sad nakon svakog filma razmišljam da ostanem da vidim hoće li biti post scene (osim Marvela, to je već tradicija)
Tako je Tarantino u Djangu morao još imati scenu s n-word na samom kraju.
Haha, nisam niti ja ostao do kraja, hvala na filmiću :pray:
naravno da nitko nije ostal do kraja kad kod nas imaju tendenciju palit svijetla na zadnjoj sceni i tjerat van
jer "hej zašto bi itko gledal creditse"
isti klinac jebilo sa Transformersima, poslie creditsa isto ima još jedna scena, koju sam tek skužio par mjeseci nakon što je film na DvDu izašal te sam iz zatiželje išal vidit dal ima išta
Kod nas u kinu su super, sad poslije Wolverinea su upalili svijetla tek nakon mid-credits scene.
Nisam ni ja skužio tu scenu a i kako ćeš kada Cinestar film niti ne uspije završit kako spada a ovi već pale svjetla.
http://i.imgur.com/euJ6y3s.jpg
mala i velika Mako :D
A jesi se nabrijao na ovaj film :D, ja samo već i zaboravio na njega, mislim ono ok ljetni blockbuster gledat će se i nastavak kad izađe i adio.
Mene baš pomalo brine nastavak; ponajviše zbog relacije između Raleigha i Mako... ovo kako je završilo je super, ne želim da od toga naprave neku bloated love triangle glupariju :S
Možda budu neki novi likovi or something ...
Prilično kul cover :D
Film je bio i prosao, let it go man
http://io9.com/the-pacific-rim-gag-r...ing-1442469396
The many tongues of Mako Mori
http://img.gawkerassets.com/img/192k.../ku-medium.gif
Pogledao nekidan blu ray na 27'' ekranu s kreveta lijepo.
Meh.
Prešareno, premutavo, simpatična mi je ta Mako, priča je retardirana, čudovišta se mogu sakrit naspram jednog Cloverfielda, scena di je onaj kaiju digao par tisuća tona teškog robota u zrak i letio s njim... ma daj jbte, prelejm čak i za ovako apsurdan film.
Pogledao, obrisao, aj bok. Brijem da će novi Godzilla bit bolji i pamtljiviji od ovog.
Gdje si Cloverfield izvukao, najgori film ikada. "Realno" drhtanje kamere totalno ubija bilo kakvo normalno gledanje filma, a od monstera ni M u filmu....
Ne vjerujem da ljudi traže nastavak tog smeća....
Možda je mislio na veličinu ili snagu čudovišta, ali onda je i tu zeznuoS:D
Skinuo i ja neki dan blu ray, pogledao barem deset puta koliko je božanstven film, hoću nastavak.
Stvarno 10 puta ? Il pretjerujes?
Na samo čudovište mislim, ne na film, iako je i film sam po sebi meni bio puno puno interesantniji za gledat, ne zbog faking kamere, nego pristupa, pojma nemaš šta se događa, otkud, zašto, šta će bit, i onda kad ga napokon vidiš, ne razočaraš se, jednostavno mi je prezentirano sve dosta interesantnije i 'realnije' i ko masa drugih oću nastavak di se pojave 'mama i tata' od čudovišta, pošto je to ko neka beba bila - a razbila pol amerike.
A Pacific Rim mi je ono, šajni. Nit je gluma neka uuu, nit je priča, nit je prezentacija kakva meni odgovara, dapače skroz je suprotno od onog što volim, da je identičan film ali samo s realističnim stilom i gritty, daleko bi mi se više svidio. Što ne znači da ne smije bit robota i velikih aliena nego samo da bi u mojoj verziji oni bili napravljeni mnogo prljavije i uvjerljivije.
Recimo jedan Cloverfield i District 9 su savršeni filmovi po tom pitanju, dobiješ dojam 'da bi baš tako nekako stvari odvijale kad bi se zaista dogodile'.
Imamo jednak ukus :thumbs2: .
Cloverfield je bio tak tak, zanimljivo prvih pola sata radi kamere i to je to. District 9 je s druge strane odličan, ali on mi pak nikako nije za usporedbu sa Pacific Rimom. A bome ne može stati i u istu rečenicu sa Cloverfieldom.
district 9 je klasa za sebe i definitivno jedan od 3 najbolja sf filma prošlog desetljeća uz Children of Men i Moon