I konzolu.
Printable View
I konzolu.
Ne možeš igrati, konzola ne radi. Ne znam jesu rekli kako se to može riješiti da se 'odblokira' lol.
Uglavnom smijeh od konzole.
:pray:
Ali hej, možeš nastavit gledat televiziju i uživat u sportu!
Bas me zanima koliko ce im trebat da Xbone bude dostupan u hr.
Kad izađemo iz recesije.
Ljudi ne moraju izmišljati gluposti kad je sam Microsoft zadužen za to.
http://i.imgur.com/cIFsTxz.jpg
Barem ćemo dobiti unaprijeđen kontroler za PC.
Ja mislim da je sve ovo jedna velika zajebancija, tj. trollanje s Microsoftove strane i da će na kraju izdati vrhunski stroj samo za ugodno gameanje te jedan od boljih i ljubaznijih customer supporta.
Jer nitko nije ovako glup.
Right?
Savršeno
Ali stvarno nema nimalo smisla, konzolu će kupiti samo zadrti Halo fanovi u sjevernoj Americi i kompanija će si zakopati ono malo respekta što još ima. Zbog čega sisu ubrijali da mogu biti ovoliko arogantni?= Citat =:
Izvorno postao Windwalker
sisu heh
Vjerojatno jer su kolospleti studija kojima su proučavali tržište pokazali da se može ići u tom smjeru i da tu ima profita, ali kako je moguće da baš nitko nije imao neki common sense da nasluti da možda ljudi neće kupovati konzolu radi televizije, da će always-online odbiti dio igrača i da ljudi neće htjeti opet plaćati dvaput internet, pa još biti terorizirani reklamama usput. Ne znam, taj Microsoft u zadnje vrijeme djeluje užasno tromo.
Bar će WiiU imati tržište, s obzirom na dosad izdane igre ne bi podnijeli makar i ovakvu konkurenciju.
Radije bi kupio 10 Wii-U-a, nego 1 X-Box One.
Pa konzole ionako vrijedi kupiti samo kad počne nova generacija, odlične igre redovito izađu tek pred kraj.
Konzole ne vrijedi kupiti.
Ne može se sve emulirati. Još.
http://s22.postimg.org/5o9af3dm9/joff.jpg= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Zbilja ne shvaćam ovakav stav, baš čista retardacija.= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Pa, ako ga ne zanimaju ekskluzive zašto bi kupovao?
Vedran je ranije objasnio zašto postoje konzole i zašto ih ljudi kupuju, ima jako puno ljudi koji gejmaju samo na konzolama i samim time ne kupuju isključivo ekskluzive.
Ja se tih ljudi bojim.
Ali osim par ekskluziva koje nece nikad izaci na PCu (nikad as in godinu-dve max. Pogledaj samo FEZa, Dark Soulse, MK, Halo i jos hrpu koje su bile u pocetku ekskluzive) koji ti je realan razlog za kupnju? Da dajem po 100 kuna za igre dok mi igre za PC kostaju ko jedan sendvic. Da ne spominjem jos summer/winter saleove di se opskrbis sve do iduce godine.
I jos svaka iduca generacija forsa taj neki social aspekt shareaj/steamaj/facebook tagaj koji me uopce ne zanima
Na PC-u uvijek prođeš jeftinije, imaš više igara, čak i više ekskluziva (bez ubrajanja indie jeftinjaka) + backward compatibility, modding, itd. Ekskluzive postoje upravo zato da bi proizvođači konzola nekako prisilili ljude da kupe njihovu konzolu.
Reaan razlog je što za relativno male novce možeš idućih 6-7 godina igrat apsolutno sve nove naslove koji te zanimaju, bez prevelike zajebancije i straha hoće li ti naslov na kraju radit ili neće.
Uz to još možeš posuđivat i preprodavat igre, tako da ako nisi socijalno retardiran možeš odigrat puno igara za malo para.
Za nove naslove uvijek moraš pričekat malo dulje da dođu na cijenu jednog sendviča, a i to je uglavnom u digitalnoj distribuciji. Digitalna distribucija još uvijek nije prvi izbor pri kupovini.
A i na konzolama možeš za pristojne novce nabavit godinu-dvije star naslov.
Također, nema nikakvog forsanja socijalnog aspekta koje već nemaš na PC-u. Smiješno mi je kako ti to sve smeta na konzolama, ali nemaš ništa protiv tog aspekta na Steamu.
Da, te polovne igre su dosta velika prednost, ali brijem da će Steam to vrlo skoro uvesti. Koliko sam skužio već sada se preko marketplacea mogu prodavati igre iz inventoryja, vjerojatno će uvesti mogućnost prodaje ko na XBoneu uz proviziju za Valve i izdavača.
Dosad je hrpa konzolaskih naslova imala gamebreaking bugove na release day. Evo aktuelan primjer ti je The Last of Us kojem su tek juce popravili autosave bug koji ti zbloka igru na nekih 40% (autosave loop)= Citat =:
Izvorno postao Maloki
A i "relativno mali novci" argument me isto ne vuce za konzolu, evo od jedne plate sam si odvojio za masinu s kojom sam miran par godina di ne moram razmisljat hocu li iduci AAA naslov spustat sa very high na high
EDIT
@chameleon
Jedan Steamov summer/winter sale owna sve Xbox/PS marketplace dealove kroz cijelu godinu
Pred 5 godina sam spušio 10 soma na mašinu koja sad novi Tomb Raider vrti na medium, pa moram razmišljat o nadogradnji koja bi me koštala minimalno 4 soma.
Taj "game-breaking" bug sam doživio i zbog njega sam izgubio nekih pola sata gameplayja. Riješenje je bilo da nanovo pokrenem igru i nastavio sam igrat tamo gdje sam prvi put loadao.
Na PC-u su ekskluzive strategije, MMO-i i indie jeftinjaci. Backwards compatability je fina stvar, ali iskreno ne sjećam se kad sam zadnji put igrao neki naslov stariji od 5-6 godina.= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
I normalno da su ekskluzive tu da ti daju veći poticaj da kupiš konzolu, ali nikako ne bih iskoristio riječ "prisila" jer ono rofl, nitko te ne sili na kupovinu.
Ili jednostavno imati obje platforme i izvući najbolje iz svake?
Općenito su mi mutave te rasprave koja platforma je bolja od koje jer realno svaka nudi određene prednosti i nedostatke - pitanje je samo iz koje perspektive gledaš na proizvod i koliko su ti važne određene stvari. Netko voli svake dvije godine mijenjati grafičku i modati igre, dok drugi u tome vidi samo zamor. Meni je PC kul zbog strategija, pucačina, povoljnijih cijena igara i boljeg vizualnog dojma ako uložiš određene novce, dok mi konzola opet rula zbog odličnih ekskluziva, dobre pretplatničke opcije (PS Plus) te dakako manjka brige hoće li ti igra normalno raditi ili neće.
Što se tiče famoznog "next-gena", za mene je to PC + PS4.
Ja si brijem uzet Wii U jednog dana kad mu spuste cijenu (a morat ce se to desit s izlaskom PS4 i XBOne) samo radi jednog serijala - Legend of Zelda, makar ne bilo nista drugo vrijedno igranja na toj konzoli.= Citat =:
Izvorno postao Maloki
Ma nejasan mi je taj Nintendo, još uvijek forsiraju te svoje 3-4 franžize i ne nude apsolutno ništa novog.
Ali prije bi uzeo Wii U nego Xbone.
Nintendo misli da će dosadašnjom Wii politikom uspjeti ostvariti identičan poslovni uspjeh. Mislim, znaju oni što rade, samo je meni žao da se onaj tablet kontroler neće iskoristiti kod nekih 3-party naslova. Uzeo bih Wii U samo zbog Director's Cut izdanja zadnjeg Deus Exa.
Pa, 'spasili' su Bayonettu, ako išta.= Citat =:
Izvorno postao Maloki
Nije istina da su indie jeftinjaci, strategije i MMO-ovi jedine PC ekskluzive. U velikom broju su to upravo ti žanrovi, ali ima svega.
Simulacije vožnje nisu ni nabrojene na popisu recimo.
Ja svakako računam starije igre i backwards compatibility jer još nisam odigrao ni kompletni prvi MGS, Deus Ex, Planescape Torment i Falloutove 1 i 2 nisam ni tako još, Beyond Good and Evil isto, itd., a kamoli neke novije igre, a želio bih ih odigrat.
Jedine igre radi kojih bih uzeo neku od current gen konzola su Gran Turismo 5 i eventualno RDR i to je to, a nema šanse da ću plaćati tolike pare za 2 igre. Na novim konzolama mi se ne sviđa baš ništa, predstavljene su uglavnom samo neke generičke gluposti. MGS bi mogo bit dobar, ali njega neću ni računat jer je evidentno da će izaći za PC. S druge strane na PC-u će izaći toliko raznih igara koje obećavaju da ne znam da li ću uopće imat para za pola njih.
Među ovim PC ekskluzivama su dva tri jeftina kickstarter oldschool RPG-a vrijedna spomena i dve tri strategije.
Ostalo su indie hipsterštine za koje nisam čuo, niti neću.
Samo te boli guza jer PS ima najmanje rofl