Koja je fora s onim buđenjem prije budilice? Znači, naviješ u 6.15 i probudiš se sam taman minutu, dvije prije. Nikad to nisam kužio :)
Printable View
Koja je fora s onim buđenjem prije budilice? Znači, naviješ u 6.15 i probudiš se sam taman minutu, dvije prije. Nikad to nisam kužio :)
To je zapanjujuće zapravo, bilo budilica ili stara koja me ide budit uvijek se probudim minutu dve orije toga. Interesting.
Kod mene isto. Samo što se ja probudim nekih 15ak sec prije i onda se nadam da me neće probuditi, iako već čujem kako stara ide.
Ako glumi žensku, ne bi li trebao onda ići u ženski? :)= Citat =:
Izvorno postao hrčak
@MILF- to je stvar koja ima takav psihološki učinak na nas.
Svi imamo nekakav ''unutarnji sat'' i ako misliš na to ili ti se mozak navikne, automatski se dižeš prije budilice, tim više što je iritantnija.
Možeš to i bez budilice. Skoncetriraj se i ponavljaj neku uru u sebi i vjerojatno ćeš se probuditi roughly tada. Probaj, nije teško.
Neznam, i ja se tak budim (ne uvijek, ali jako često) i čudi me da se netko već nije pozabavio time i istražio taj fenomen...= Citat =:
Izvorno postao MILF hunter
Meni prvi mob vibrira oko jedan metar od glave, drugi ima normalno zvono i zvuk mu se postupno pojacava, a treci svira Fuel by Metallica na ful glasno. Uglavnom me probudi zvuk vibre od prvog...
Kako se određuje visina vrha planine?:D
Istim instrumentom kojim i avion odredjuje nadmorsku visinu.
tj hocereci da zabiju avion u vrh planine te gledaju na visinometar u trenutku udara
i jave bazi visinu minutu prije udara
sta ako planina naraste u toj minuti?
onda gledaju zadnja mjerenja iz crne kutije. planina je ionako sve veca sto joj se vise priblizavas
Mislim da ipak koriste pitagorin poucak :P
Nego, znate ona ugodna bol, jel to normalno, ono kad vas boli al je ugodno :) , il je to mozda neki blagi oblik mazohizma?
mene ne boli. ja bolim druge
Misliš onako kad te uhvati grč u nozi? Ako da, onda je to najs :oops:= Citat =:
Izvorno postao Wizard
Ok, ovo je bilo čudno. Kad je mene prvi put uhvatio ozbiljan grč u nozi, bio sam van sebe i valjao se po podu od boli.
Ja volim kad mi utrne noga.(da je ne osecam)
Da li sam ja normalan?
Nisi.
Grčevi su grozota, pogotovo u moru, parsto metara od obale. :(
I meni je neki put ugodno. Recimo, utrneš desnu ruku. Šaku, barem. Khm. :D
Nego..
Koje boje je more u snovima slijepe osobe? :/
Jel slijepe osobe uopće "vide" išta u snovima? :/
Ne rade im oči, ne mozak?
A evo sad jedno slično ovom tvom koje mi je par puta palo na pamet.
Recimo ja vidim da je jabuka crvena, i ti vidiš da je jabuka crvena, ali možda je moguće da je za tebe jabuka zapravo ono što je meni zeleno, ali si naučen da je ta boja crvena i možda mislimo da vidimo istu boju a zapravo vidimo različitu i to ne možemo saznati? If you catch my drift...
A ono uglavnom mi je to kad stavim neki teret da me pritisce, ono kad mi sidne neko na noge meni to vrhunski :) , il ono kad me bole ledja kad se ispravim nakon sto dugo nisan ono boli al ugodno je i tak to :) . A neznam jesam li ikad ima grc u noz :oops:= Citat =:
Izvorno postao Maja
A za ovo drugo, mislim da isti dio mozda je zaslusan za percepciju dodira il vida il tako nesto, tako da sljepa osoba moze prepoznati nesto nakon sto progleda sto je prije samo dirala. Znaci da mozak stvara precepciju na temelju dodira a onda valjda moze i na temelju opisa, to vjerovatno ni tocno, al ono ima tu nesto valjda :) .
I ako je jabuka crvena ona je uvik crvena, a netko uvik moze biti naucen da mislim da je crveno zeleno, ali to je samo kao jezicna razlika.
Haha, to je i meni palo par sto puta na pamet. Ne, čini se da nema načina da to ikako shvatimo.= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Tebi moja crvena može biti plava. Može zapravo biti kelzungSboja. Kelzung je boja koju sam upravo izmislio i nemam pojma kako izgleda kad ju čovjek percipira, ali eto, u tome je i fora. Možda je moja crvena nekakva kelzung, ali zato što je zovem crvena, svi misle da vidim crveno :D
Kant je bio u pravu, majku filozofsku :(
Pa zapravo ,sanjamo ono što "recikliramo". Mozak sređuje buffer, da tako kažemo.= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
A ako ništa ne možeš percipirati, onda nema ništa ni za reciklirati u snovima... pretpostavljam :/
Dawg, to što ti oči ne rade ne znači da ne možeš zamišljati stvari. Pogotovo ako još imaš dodir, sluh, njuh... Mozak u snovima "buffera" puno više od slika. :)
Pa naravno da će sanjati da osjeća i čuje psa.
Ali kako će taj pas *izgledati*? :D
Koje će boje biti?
Imagination, ever heard of it? :P
Hmmm,.. pretpostavljam da ima i tu nešto, ali nekako mi je teško zamislitit nešto o čemu nemam nikakvih predodžbi.
Jesi ti ikad sanjao infracrveno? :D Znamo za tu valnu duljinu ali je ne percipiramo. Al opet, mislim da ne sanjamo infracrvene mačke? :D
Vidis nisu mi pale boje na pamet, nisan siguran po tome pitanju, trebalo bi to provjerit.
Brijem da nisam, ali žišku, sanjao sam tonu stvari koje u RL nikad nisam imo prilike vidjeti, jer jednostavno- ne postoje, pa ono. :)= Citat =:
Izvorno postao Aerial_51
Mind: blown= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Ja sam se to prije pitao isto. Iako je bilo malo modificirano, npr. da netko vidi nešto skroz drugačije, ali da u biti mislimo na istu stvar, samo što svatko to drukčije vidi.
Primjerice da netko vidi televiziju skroz drugačije nego ja, ali da mislimo na isto.
Ugh.
Meni je to isto prije padalo na pamet...čudno je kak puno ljudi slično razmišlja :o
Al opet, nitko ne bi mogao uživati u pogledu na npr. šumu da mu je crvena ili more da je ružičasto...
Kad smo kod takvih pizdarija, jel itko ikada zamišljao nekakve mačeve kad putuje, kao da sijeku okolo sve i to? Ili nekog čovječuljka da trči pokraj tebe i preskače prepreke..
ne
Mislim da su mačevi i patuljak malo prespecifični :/= Citat =:
Izvorno postao Lord Ragnarok
Al sanjali da padate sigurno jeste...
Nisu specifični, pročito sam na ovom forumu da su ljudi mislili, a i na 4chanu ima dosta ljudi koji su to doživjeli.
A padanje? Naravno.
[quote=FaTaL_mRkvA]Mislim da su mačevi i patuljak malo prespecifični :/= Citat =:
Izvorno postao "Lord Ragnarok":2c5zcmb6
Al sanjali da padate sigurno jeste...[/quote:2c5zcmb6]
ne. ja sam letio prema dolje
Zamišljam čovječuljka koji preskače kuće kad se vozim u autu, nedavno je o tome bilo nešto na forumu brijem :)= Citat =:
Izvorno postao Azer
Da ovi za to da neko vidi jednaku stvar drukcije od drugih je vjerovatno moguce, cudan je nas mozak svasta more sjebat. Znam da ima ona bolest da prica neko gluposti ali misli da govori normalno a niko ga nemoze skuziti, bilo je u Houseu jednom, pa to mi zvuci slicno :) .
Ima ljudi sto nemogu raspoznati neke boje, znaci moguce je da neko vidi more crvenim, ko zna, al sad moze li vidjeti televizor da je recimo jabuka, hmmm :)
Jer to sa različitom percepcijom boja bi moglo objasniti različite ukuse i to. Ali ipak mislim da svi te boje percipiramo isto jer fotoosjetljiva stanica u oku je ista kod svih i pušta iste impulse u mozak na određeni podražaj.