-
Re: Igra li tko Dungeons & Dragons (pen&paper) ?
= Citat =:
Izvorno postao Neven <R>
Već ih se jedno troje javilo u ovom topicu koji traže ekipu za igranje, a moš probati i na nekim specijaliziranim fantasy forumima. Prije par godina je bilo u ZG igraonica gdje se mogao igrati dnd sa random ekipom, većina tog se pozatvaralo, al možda se još može u land of magicu.
Ja cu svakako pogledati u Land of Magicu kad cu imat malo vise vremena. Prosurfat cu i netom- moram malo proucit pravila u DnD-u. Nikad mi nije bilo jasno sto to znaci kad npr. neki weapon radi 2d4 damagea i slicno. Ne znam kako sam uopce uspjela dovrsit igrice s tim neznanjem. Sad se sramim :oops:
Ugl. procitala sam vec ranije u ovom threadu da je netko rekao da ima vjerojatno u LoM-u :D
-
Vjerojatno jer komp obavlja svu matematiku umjesto igrača. :)
-
"Kockice" su d4, d6, d8, d10, d12 i d20, što znači da imaju toliko strana. Damage od 2d4 znači da se za damage oružja baca d4 kockica dva puta, te se ti rezultati broje. Ovo se baca svaki puta kada oružje nešto pogodi, te se na to još dodaju bonusi poput weapon mastery, strength bonus itd.
d20 je glavna kockica, koja se baca svaki put kada se treba odrediti jel nešto uspjelo ili nije. Primjerice, ako neprijatelj ima na sebi laki oklop i nikakav dexterity, ima Armor Class 12. Bez ikakvih bonusa od svojih featova ili kvalitetnog oružja, ti trebaš dobiti minimalno 12 na d20 kocki kako bi pogodila tog neprijatelja. Nakon toga bacaš svoj damage, dakle dva puta d4.
-
= Citat =:
Izvorno postao Arbiter of Change
Vjerojatno jer komp obavlja svu matematiku umjesto igrača. :)
Istina.
= Citat =:
Izvorno postao The Boz
"Kockice" su d4, d6, d8, d10, d12 i d20, što znači da imaju toliko strana. Damage od 2d4 znači da se za damage oružja baca d4 kockica dva puta, te se ti rezultati broje. Ovo se baca svaki puta kada oružje nešto pogodi, te se na to još dodaju bonusi poput weapon mastery, strength bonus itd.
d20 je glavna kockica, koja se baca svaki put kada se treba odrediti jel nešto uspjelo ili nije. Primjerice, ako neprijatelj ima na sebi laki oklop i nikakav dexterity, ima Armor Class 12. Bez ikakvih bonusa od svojih featova ili kvalitetnog oružja, ti trebaš dobiti minimalno 12 na d20 kocki kako bi pogodila tog neprijatelja. Nakon toga bacaš svoj damage, dakle dva puta d4.
Da, taman sam proguglala malo ranije. Stalno sam si govorila da to trebam istrazit al mi se nikako nije dalo. I'm lazy.
Ugl. hvala :D osjecam se glupo kad mi se ovako treba sve objasnjavati.
-
Ja igram D&D. Imas li figuru Bruenora? :D
Najbolji mi je Drizzt Do'Urden.
Pa, mislim ima Guenhwyvar,Orb of Darkness, IC Vision, dva scimitara(Twinkle i Iceingdeath), oklop od mithrila, sta jos da kazem jedino jos da je malo caknut(ima drugu licnost "Hunter").
Bloodrayne
-
Svaka cast lord Jambrek.
Napokon jedan pravi fan.
Slazem se sa tobom.
D&D je najbolja igra ikad stvorena.
Knjige i manuale nije tako tesko naci.
Sve se moze naci preko Amazona ili E-baya i to ne moras uzimati sve novo, imas manuale po 4 do 8 dolara. A figurice ako bas moras kupovati, kupi preko website-a D&D, nisu skupe, popust na obicne , a speciali su malo sluplji. Opet mozes kupiti full set(obicno su kao figurice za malu djecu i uopste ne lice na prave D&D figure,ali isplati se,jeftine su). Ali opet mozes korisiti bilo sta za igru i figure i table.
-
Ako ima ikog ko prima nove D&D igrace ja se prijavljujem, pokusavam takoder odraditi igru s familijom, radim svoje figure i teren, nemojte misliti da to izgleda besprijekorno hahaha, ali se trudim da napravim sto bolje za ugodaj i kvalitetnu igrivost, Ako ima koga da treba igraca javi se :)
-
bump
ima li tko u osijeku da igra i već ima par ljudi organizirano ili bi volio igrati uvjet je da mora biti stariji od 19 godina(19+)... već imam jednog legu koji je voljan igrati..
-
Kaj imate orgije ak neko rolla 20?
-
Počeli ovu nedjelju.... Koji sam traktor... igram human rogue i u 4 sata ubio jednog npc-a i lika jednog frenda kada je spavao ubio ga bilo mi dosadno dok su se ovo dvoje karali u žbunju :rotfl:
-
-
-
Re: Igra li tko Dungeons & Dragons?
Nadam se da bu bolja od 4ke. Nije da je 4ka loša, ali je 3.5 i Pathfinder bolji.
-
Speaking of which, baš sutra počinjem DMat Pathfinder kampanju jednoj ekipi.
Totalno sam nespreman. Vrijeme je za ekstremno i drastično improviziranje.
-
Tako nastaju najbolje seanse. Šta će ti priprema kad ti ekipa razvali sve u pola sata? :)
I da, nadam se da će 5E biti bolji. 4E je naporan jer jer previše izbalansiran. Dobro za nekoga tko tek počinje pretpostavljam, ali sve je jednolično.
-
Daj mi opišite ukratko 4. ediciju, čuo sam loše stvari većinom. Još uvijek se druga igra
-
Nema smisla opisivati ako nisi upoznati sa prethodnim edicijama, a ako jesi onda ima previše za opisivati. Wiki će ti više pomoći.
-
= Citat =:
Izvorno postao unknown
bump
ima li tko u osijeku da igra i već ima par ljudi organizirano ili bi volio igrati uvjet je da mora biti stariji od 19 godina(19+)... već imam jednog legu koji je voljan igrati..
Jest da si ovo pisao prije sto godina, al igra ti moj dečko s par frendova, svi su stariji od 20 haha
-
igra li jos uvijek ovo tko? frendovi i ja zelimo poceti i kako izgleda ja cu biti DM :(
-
A joj...
Ako možeš ikako, nađi nekoga na kvartu tko ima iskustva da ti bude DM. Vodit igru bez prijašnjeg iskustva je... bolno.
-
haha da bar ima takvih... ljudi ni ne znaju sta je DnD
-
Izgleda da je najbolje početi igru preko neta, skajpa ili nešto. Nerdovi su izumrli.
-
-
bas sad gledam malo (znam da je 3 ujutro haha) razne verzije DnDa i cini mi se da je pathfinder puno bolji od 4e koji smo mi planirali igrati
koja su vasa misljenja?
-
4e je ujebo stvar sa "osjećajem". Pathfinder je malo rafiniranija verzija 3.5ice. I dalje ima crnih rupa u balansu, ali se u većini slučajeva sve da izgladit uz fleksibilnog DMa koji ne preza od houseruleova.
-
4E je bolji izbor ako nikad niste igrali tabletop, ali to ne znači da je bez problema. Previše wargamea, premalo roleplayinga. Pripremi minijature.
-
I komotno odustani od jedinstvenosti, identiteta, logike, itd. Healing surge indeed.
-
Odatle mu i dolazi pristupačnost za nove igrače. 4E Essentials je još jednostavniji i namijenjen igračima koji nemaju apsolutno nikakvog iskustva sa D&D-om.
Hoćeš igrati kao klasa X? Evo ti gotov character sheet, isprintaj i igraj.
Trebaš stvoriti encounter za igrače? Evo ti encounter tablica, isprintaj i igraj.
Problem s tim je da nikada neće naučiti igrače, a ni DM-a, kako da zapravo razmišljaju tijekom igranja i sve što nije borba će tretirati kao sporednu stvar. Onda opet ja možda samo kukam jer želim natrag d4 Wizarda koji ima samo jedan spell, a onda se počinje moliti bogu da preživi.
-
a moze li nekakvo objasnjenje zbog cega bi bilo bolje poceti s 4E a ne s Pathfinder-om
-
Ultrajednostavna pravila u odnosu na 3rd ed derivate, a klase se razlikuju minimalno.
Ali ja bih se i dalje držao dalje od toga. Pathfinder i deri. U Zagrebu i Rijeci postoji Pathfinder Society, neloš ulet u roleplay.
-
nisam bas stekao takav dojam... cak mi se cini da je pathfinder jednostavniji barem sto se tice combata
-
e ovo sam tražio, misto gdje se priča o D&D na ovim našim prostorima
ono ja imam hmm "nekakvog" iskustva sa D&D koje sam pokupio od BG, NWN i DDO kompjuterskih igara. onako uglavnom razumim taj neki koncept, ali svi s kojima sam igra DDO u guildu su mi govorili da D&D pnp iskustvo je ko nebo-zemlja razlika. tako da sam se napokon odlučio prošvrljat ova internet prostranstva u nadi da se uključim u D&D svijet.
baza šta sam naletio na ovu raspravu, pa me zanima:
- ima li kakvih onako određenih okupljanja možda slučajno (ali mislim da je malo vjerojatno) na području Dalmacije?
- e i naša sam ovo čudo Roll20.net koje omogućuje valjda "donekle" D&D pnp iskustvo. pa pitam vas postoji li šansa da se skupi nekakva ekipa sa područja Hrv ili Balkana, pa da se tamo štogot zaigra
- i ako bih postoji li šansa da se organizira nekakvi turtoriali/upute za nas neupućene newbie koji bi tili isprovati taj D&D, da nas iskusni upute?
-
Preporučam ti ovaj forum: http://www.eydis.info/
oni su baš specijalizirani za to
-
Pardon ali za koje pitanje? 1, 2 ili 3?
-
-
Hmmm bio tamo, malo se i respita i pari mi se da nisu nesto zagrijani vise za ono navedeno sta sam pitao. Nažalost