Ako ti je faks u tom MSDNAA programu, ne znam da li svi fakulteti imaju tu privilegiju...
Printable View
Ako ti je faks u tom MSDNAA programu, ne znam da li svi fakulteti imaju tu privilegiju...
FERovci :P
Osim Valvea i Blizzard se javio da im Win8 baš ne odgovara.
http://www.engadget.com/2012/07/28/wind ... -blizzard/
= Citat =:
Calling Windows 8 "a catastrophe for everyone in the PC space" may not endear Valve's Gabe Newell to the folks at Microsoft, but it struck a chord with a member of Blizzard Entertainment's top brass. Rob Pardo, Executive Vice President of Game Design at the Irvine-based company, took to Twitter and chimed in on the matter, stating that Windows 8 is "not awesome for Blizzard either."
Problem je navodno što Microsoft želi ograničiti bilo kakve transakcije novca u novom OS-u kada je u pitanju kupovina digitalnih sadržaja. Konkretno, sve bi trebalo ići preko Windows Storea, uz određenu proviziju Microsoftu. Normalno je onda kako će od velikih "igrača" u tom slučaju epiteti biti "katastrofa" i sl.
= Citat =:
It appears that his claims were centred on criticisms that that Microsoft will want to have more control over various applications and purchases made through its next operating system. The full details have not yet been announced by Microsoft
Sada samo čekam reakciju EA-a. Svi se sjećamo koliko su bili osjetljivi oko Valveove DLC politike.= Citat =:
This appears to reference to the Windows Store in the Microsoft operating system, which could restrict companies' options to sell their software directly. Microsoft will take a 30 per cent royalty cut of every sale made through this store.
That feel when stari je profesor i dobiva windowse i office za besplatno.
Feels good meh. Imam kolkeciju Microsoftovih programa već, nisam propustio skoro ništa osim jedno Visual Studia u 2008. :D
Osmica je došla do RTM faze (Release To Manufacturing).
Detalje imate na Bugu
Ako bude na MSDN stranicama fakulteta, isprobat ću svakako.
Fino fino...brzo će datum izlaska.
I? tko misli ovo odmah stavljati? meni je sedmica odlična i ne da mi se baš mijenjati, tako da ću prvo pričekati da vidim komentare ostalih... xD
Ja ću obavezno prvo puknut na lap od žene, vidjet kak radi koji dan, ak je sve ok, stavljam i sebi. Naravno, kad dođe full verzija, ne prije.
Verzija prije ove je bila fail, sumnjam da se ista bitno izmijenilo...
Metro je veci fail od Unity-a po meni...
Nije, kad izađe svi će lagano preć na to i bit će sve ok. Il će bit tranzicija kao sa Vistom. Trećeg nema.
Ako neću imat normalno sučelje ko na sedmici, ne prelazim na ovo. Jedino ako će Diablo 4 radit samo na njima.
dok diablo 4 dođe, pod pretpostavkom da ikad dođe, bit će već windowsi 13 vani... :D= Citat =:
Izvorno postao Hexfire
Ma priča se nešto da izlazi za 15-ak godina. :P
Ali zaozbiljno ne vidim niti jedan razlog zbog kojeg bih prelazio sa win 7 na win 8. Kod xp => Vista i Vista => W7 nisam imao baš nikakvih dvojbi.
Isprobao Release Preview.
Dojmovi su onako, hmm, dosta suzdržani. Mislim, Windowsi su ok... Ako ih koristiš na tabletu. Najveća promjena u dizajnu, metro style, u desktop verziji postoji samo u formi Start ekrana koji se razvlači preko cijelog ekrana. I to mi je ok jer si lijepo možeš rasporediti aplikacije i dobiti nekakav dodatan info ako aplikacija podržava tu metro filozofiju. No, raditi u metrou... Ubi bože za desktop računalo. Nepotrebni full screen mod, thumbovi preko pola ekrana, prevelike ikone na alatnim trakama - sve zamišljeno da se koristi na tabletu gdje se traži dodatan prostor i jednostavna navigacija sustavom što je na sustavu koji koristi miš i tipkovnicu skroz nepotrebno.
Al ok, sve aplikacije se po defaultu mogu koristiti u desktop modu, a tu je sve ostalo standarno, samo što je preuzeta filozofija s trakama koje ja prisutna još od Officea 2007. Details i preview pane su bolje realizirani, a i dosta je olakšana navigacija sustavom zbog bolje personalizacije izgleda prozora. Trebam još istražiti sustav, no ovako onaj prvi odokativni dojam, puno skromniji nego li u slučaju ranijih verzija Windowsa.
Je'l brži gro od sedmice?
Baš i ne, tu su negdje po brzini odaziva i potrošnji resursa. Osmica troši nešto manje radne memorije u default stanju, no ništa previše značajno.
Na MSDNAA se pojavio Windows 8 Professional u 64bit i 32bit izdanju. Je li moguće da je to već konačna verzija?
Nigdje ne piše da nije, ali službeno izlazi tek za 2 mjeseca. Vjerojatno je RTM.
pa RTM je konačna verzija
Yep, Release to manufacturing (tj. prvo dobiju firme koje sklepavaju kompove) je finalna. Build 9200. Up and running!
Super. Ima li uopće smisla da instaliram umjesto sedmice?
Pali se i gasi par sekundi brže. Naravno da ima! Šalu na stranu, ima dobrih stvari.
Novi opširniji Task Manager - super su ga sredili, ne mora se više instalirati dodatne task managere sa više informacija.
Novi file managing sistem - možeš pauzirati jedno kopiranje da ti drugo brže završi, i lijepo ti pokaže brzinu kopiranja grafom. (!)
Metro Start - za one koji žele nešto novo. Meni koristi samo za Search/Run, kao i stari :P
Optimizacija - zanemarivo lakši, ali ipak lakši sustav od 7-ice.
Ali nisam ju još počeo raskopavati, pa ti ne mogu ništa pametnije reći. Vid' radije linkove:
http://www.pcworld.com/article/252383/w ... tests.html
http://www.zdnet.com/blog/hardware/wind ... rked/20610
http://www.techradar.com/news/software/ ... rn-1085293
Da, svi koji su isprobali osmicu primijetili su bolje perfomanse u odnosu na sedmicu. Stavit ću si na laptop OS da si uštedim resurse i bateriju, a i da se pokušam naviknuti na Metro.
Isprobo sam osmicu, uopce mi se ne svidja Metro.
Doduse onaj copy window je ful dobar, pise graf brzina read/write, ful je opsirniji... Kao i Task Manager.
No radi Metra mi ni ne pada na pamet opet instalirati.
BTW izaso je neki Classic Shell program sta vam omoguci start meni kao na XP-u.
Stavio na laptop osmicu. Hmm, ajmo redom...
Što se tiče klasičnog desktopa, dodana je filozofija s trakama viđena u office paketima. Manje treba koristiti desnu tipku miša, a i dodane su neke sitnice koje olakšavaju život prilikom navigacije i upravljanja dokumentima. Nadalje, nešto je manja potrošnja resursa, nešto manji boot time, a fino je odrađeno kopiranje dokumenata. Također mi rula task manager.
Što se tiče Metroa, ufff. Zbilja je zamišljen da se koristi prstom, a ne mišem, iako na laptopu mi čak i odgovara full screen mod gdje imam puno manji ekran u odnosu na monitor pa preglednost i funkcionalnost dolaze do izražaja. Neke aplikacije su čak dosta korisne tipa People koja objedinjuje apsolutno sve moguće kontakte koji postoje po mailovima i socijalnim mrežama. Više primjerice uopće ne moram paliti preglednik ako zelim s nekim komunicirati ili saznati neki info. Postojalo je to i prije, no sada je to mnogo oku ugodnije i preglednije.
Weather aplikacija je isto kul, čak ovaj puta ima Varaždin na listi gradova. Skydrive je također integriran, tak da će fino poslužiti za dokumente s faksa koje otvaram na različitim računalima.
Notifications sustav sada šalje info na desktop praktički sa svega, nema više potrebe za instalaciju posebnih programa. Ima još toga, no moram tek istražiti mogućnosti OS-a.
Generalno, korištenje Metroa se može svesti na minimalnu razinu, iako će vjerujem mnogima dosta faliti klasični start. Osmicu ću ostaviti na laptopu, no na stolno računalo je neću stavljati. Metro jednostavnije nije za veliki monitor te miš.
hmmm... totalno sam u dilemi da li da stavim osmicu na laptop... na desktop ne dolazi u obzir, ali budući da mi nije problem reinstalirati vindoze na laptopu ni približno kao što bi bilo na desktopu, možda i probam... da vidim kak se vrti izvan virtualke... xD
Stavi.
Novi Windowsi su mi gg na laptopu koji pretežito koristim za chat, multimediju i faks. Metro aplikacije u svojem full-screen izdanju lijepo iskorištavaju mali ekran, a neke su i općenito korisne kao što sam primjerice ranije opisao People aplikaciju. Što se tiče ostalih beneficija, brzina boota je gg, OS troši manje resursa od sedmice i zgodno je obogaćen file manager. Dovoljno razloga da OS ostane.
Aj stavit ću i ja na ženin laptop, baš sam skidam trial verziju od 90-dana, full verzija dolazi tak prije.
Btw. piše da moram aktivirat u roku 10 dana te winse, jel trebam dobit neki serijski broj ili?
Ne znam kako ide stvar s tom trial verzijom, ja sam preko faksa skinuo Windowse i dobio cd-key koji se aktivirao na Microsoftovim serverima čim sam se spojio na internet.
Fak. Više nemam vezu na MSDN-u. :)
Automatski su aktivirani, na 90 dana :) Uglavnom, stavio na laptop, radi fino i lijepo, sad ću se zajebavat s time idućih par dana i tjedana, a i žena ima priliku malo se priviknut. Jednu praznu particiju mi ne prikazuje al to sam ja nekaj zajebao sa svoje strane.
Desni klik na computer, manage, disk management. Ili ti je particija neaktivna ili nije definirana (unlocated space). Oba problema riješiš tu.
Ma znam, sve je ok, nije bio dodijeljen drive letter, neznam kak je do toga došlo.
Enivej, koju god aplikaciju da pokrenem u metrou, neznam kak da izađem iz nje, otvorim ih par, uđem u druge al ove se i dalje vrte u pozadini, pa ih moram gasit preko task managera. Kak to riješit?
Dovućeš miš u lijevi gornji ugao ekrana i onda ce ti se prikazati na traci otvorene metro aplikacije. Onu koju želiš ugasiti, desni klik na nju i close.
Gle, stvarno. Tnx :)
Boot ti je instaliran na toj particiji onda, meni se to desilo vise puta.= Citat =:
Izvorno postao Aral
Zasto ne naprave malo naprednije particioniranje kao kod linuxa npr?
Vec mi je par puta flegao storage particiju od 1TB kao boot.
Nisam se nešto informirao, ali koliko sam skužio, osmica je u svemu bolja (koliko-toliko) od sedmice osim samog start screena. Nešto sličnije je OS-u mobitela nego kompjutera koliko sam skužio, ali evo čitam na wikipediji da se sa start screena može lako prebaciti u tradicionalni desktop mode, u čemu je problem?
U neinformiranim ljudima.
Stavio sam sad skidat pa ću sutra baš provjerit. Ne vjerujem da se tu radi samo o neinformiranosti.