ej
kako da napravim instaler za više programa odjednom
firefox ,tune up 09,adobe reader9, cpu z, your uninstaler , tweaking toolbox,rocketdock , itd..
nemam pojma programirat :D
Printable View
ej
kako da napravim instaler za više programa odjednom
firefox ,tune up 09,adobe reader9, cpu z, your uninstaler , tweaking toolbox,rocketdock , itd..
nemam pojma programirat :D
Teško da ih možeš sve skupa strpati u jednu instalaciju. Jedino da otpakiraš svaki setup, te pratiš njegove putanje, i fileove staviš u novi install, a putanje napraviš sam u registry-u programiranjem. Tako bi mogao u jednom setup-u instalirati sve fileove koje hoćeš, a neki npr. BAT bi dodao ključeve u registry. Tada bi bilo sve 100% točno.
Bavio sam se davno RE-om (kako sam negdje vec i napisao), to nije proces pomocu kojeg od gotove kompajlane datoteke stvaraš izvorni kod (to se zove dissambly , znači kad radiš assembly onda pretvaraš u binarni zapis (exe) a kad dessamblaš onda radiš obratno (npr. uz pomoc w32dasm-a).)= Citat =:
Izvorno postao Luka
RE je u stvari jedna vrlo zanimljiva stvar, ali se uvjek tu lome koplja koliko je "legalna".
Ja sam to radio samo u svrhu znanja (probiao sam većinom crackme's a nisam dirao legalni software) i proučavao zaštite tipa Starforce,Securom,Armadillo itd...
Tako da, SE nije postupak pretvaranja exe-a u source kod, nego je to jedna od tehnika koju rade RE-ovci da bi mogli izmjenjivati neke stvari (reverse engineerati).
Dakle. Problem imam, ovakav...
Nakon što sam primjetio da mogu srušiti svjetski rekord u OverClockanju konfiguracije koju imam, uputio sam se na taj put.
Nakon podizanja CPU-a, podižujući i podižujući, došlo je do problema. Taj problem je bio da bi PC zablokirao uvijek pri Boot-anju, i to u trenutku detektiranja miša i tastature. Bilo je očigledno da nije baš stabilno. Nastavio sam s podizanjem i uspio uhvatiti sve opcije za pokretanje. Stabilno jest, no, samo prvi put se može pokrenuti nakon tog OC-a. Sljedeća pokretanja bi bila samo Error Windows-a da nema nekog file-a u system32 folderu. A taj file postoji, i ispravan je, tj. kada PC nije OC-an, sve je OK, čim je puno OC-an, počne s tim zezati. Dakle, nakon OC-a, samo prvi put se PC pokrene, svako sljedeće pokretanje Error, jedan file u system32 pokvaren. OK, nastavim ja dalje k'o jarac, jelda, i kada se činilo da sam došao blizu vrhunca, BSOD, prilikom Boot-anja.
Evo slika tog BSOD-a: http://xs435.xs.to/xs435/09022/image053599.jpg
Očito je da je stabilan i sve kada ga puno OC-am, bez obzira što mi treba jako puno vremena, no BIOS očito ne dopušta neke stvati. Naravno, novi BIOS Flash ne postoji. Imam najnoviji i još noviji ne postoji.
Pitanje: Kako se riješiti tog Error-a?
Nemojte mi sada reći nešto ovog tipa: -Od OC-aj i Errora neće više biti..."
Također, Enable/Disable ACPI-a = 0 bodova.
gledaj temperature NB i mosfeta
si dizo voltažu fsb-a
kolki ti je fsb
i jel ti mema 1-1 sa fsb-om
Voltažu sam dizao, 1-1 nije (mislim da je bilo cca 3:5), ali temperature su bile OK. Ne sjećam se sada svega točno, no, planiram ga opet OC-ati. U glavnom, BIOS mi ne dopušta rad u Windowsu zbog OC-a. AMD Sempron 2500+ sa 1.74 na 2.1 ide bez problema, preko već ne dopušta Windows da radi (kao fali/pokvaren je jedan file; a nije), a nakon još OC-a, BIOS se dopušta, kao što je vidljivo iz slike, bez obzira koliko god bilo stabilno.
Edit: Primjerice ovo za u BIOS-u, ACPI, a nema veze s time.
kolki ti je fsb
jer ako ti je 3:5
može te mema zahebavat ako nije neka hebačka
Imam 2×256 MB TakeMS i 3×1 GB TranScend. Pokušavao sam i to. 2×256 je stabilnije i bolje, ali ne pali.
kupi novu memu :D
Pa 3×1 GB mi je ajmo reći, nova. :D
Ali očito nije stvar ni u RAM-u.
Matična mi je hybridna Asus A7N8X-V2. Ako netko nađe nanoviji BIOS za nju, neka kaže. :pray:
@ReiKo prema http://en.wikipedia.org/wiki/Reverse_engineering, RE ne uključuje izmijenu stvari, samo postupak pronalaženja osnovnih tehnologija.
Vas dvojica mi objašnjavate RE, a podudarate se u objašnjenjima. Kome da vjerujem? :D
Jedan kaže jedno, drugi kaže drugo. :D
Pa, ja sam RE a Luka nije :) Luka je programer ( i to jako dobar) ali se nije bavio aktivno RE-om kao i ja.
Slobodno mogu izjaviti (bez pardona) da wikipedija nezna nista vise od mene o RE-u, i doista je smješno kakve se stvari tamo mogu procitati ( nije izmjena "stvari"?? kakve stvari, mjenja se kod i to aktivno recimo NOP-anje s 9090, ili prosmjeravanje jump rutina (74 u 75 itd)... wikipedija Snije Spravi izvor za takve stvari, jer njoj ima pristup svatko pa cak i ljudi koji pisu ovakve besmislice (inace ima dosta clanka na wikipediji koji su polutocni - netocni ali eto to je pošto je otvorena prema zajednici ).
Tako da u svakom slucaju, RE je jedan veliki spektar akcija i nemoze ga se opisati tako jednostavno kako pokusava wikipedija, ili takve gluposti (pronalazenje novih tehnologija? Što, RE je i cryptozoologija tehnologije?? hahah :D) stvarno čudo što sve čovjek moze pročitati.
Ali u svakom slučaju, za takve teme koje su malo "naprednije" i teze , ako zelite (C i Luka) slobodno mi se obratite imam par Sstručnih Sknjiga o RE -u koje su pisali ljudi koji su pioniri same tehnike rada.
EDIT : Poslano Luka
Daj čovječe, znaš mene i programiranje. Kada čitam šta vi programeri pište, mislim da ću/ćete oživjeti Imotepha iz filma Mumija. :scared:
Imo-thep....
Imoo-thep...
IMO-thep...
I Mo THEP
IMOTHEP :D
Al' si me sada nasmijao! :rotfl: Krepati ću! :rotfl:
Ali, mom problemu s BSOD-om ne može pomoći niti jezik robova, niti razne čiri-bu, čiri-ba programerske fraze iz crnih i zlatnih knjiga. :rotfl:
BTW
*Imothep otvori usta horizontalno 25 cm, tko može više? -Čak Noris. :rotfl:
*Smislio sam vic. 8)
pa flešaj BIOS
Da, a čime!?
Rekoh da za moj matičnu ne postoji niti jedan BIOS, jer je hybrid verzije 2.0, koja ni ne postoji na netu. Postoji A7N8X i A7N8X-Deluxe, i one imaju svoje BIOS-e, ali moja A7N8X-V2 ne prima niti jedan od njihovih BIOS-a. Zato sam i rekao, ako nađete bilo kakav BIOS za moju matičnu, recite.
Ma to ti je on postao - samo da posta:)
Onda mu je mozak Flashnuo. :rotfl:
Zašto ti ReiKo nisi moderator i u Pomagaj Burazeru ovdje?
A neznam, predlozi me pa mozda budem. :D
Mod sam u Starcraft/Warcraft 3 podforumu.
Ako hoćeš, mogu. Najaktivniji si u ovom forumu, a ovdje nemaš nikakva prava.
Meni je sve jedno.
soundmaster je najaktivniji :D
moj best frend koji je pobro bananu
dajte mi lijek za spore torrente
1000 kbps t com
bit torrent
fajlovi od 4.5 gb - 6gb (nepitaj šta)
Kakav lijek ti treba za to? Podesi program.
kako
to i je problem
ja neznam kako :(
Vidi se da si soundmasterov priatelj u svakom slucaju :D
@ C sure.
jesam :D
recite mi kako to podesit
Samo kiruškim zahvatom je riješivo. 8)
Estetika tu igra važnu ulogu... 8)
Pa procunjaj u podešenjima! :scared:
a piše ti već negdje na forumu.
btw.zasto je soundmaster pobro ban? :)
piratija, spominjao je torrente, warez i slicno. ali nemojmo offtopic ici
nvm, predomislio sam se u vezi toga da ostavim odgovor
inace 4.5-6 gb, :pray:
soundmaster, ti si bog
pa znaš koji fajlovi imaju 4.5 gb :D
događaju mi se artefakti u COD4
onak plavi
nisam kloko grafu
samo proc i memu
mema je stabilna na 3-4-3-11
a proc na 3.7
test OCCT
Probaj od OC-ati, jer se to zna događati i kada OC-aš CPU & RAM, jer imaju propusta u radu koji se pokazuju kao artifakti.
jel dobar gskill standard series za OC
ako je idem ga kupit
4 gb za 200 kn
sad imam 2x512
Prvi put čujem za njega. Sudeći da je skroz jeftin, čak i DDR2 (DDR400) 3×1 GB (Transcend) košta oko 1200 KN, ne znam koji je taj, no ne vjerujem da ćeš se za te pare naoverclockirati. RAM-ovi za super OC koštaju puno-puno.
ma znam
http://www.links.hr/index.php?naziv=RAM ... 51.207.140
naručio sam dva komada dok je bila akcija
pa ću sad ić po to u links
Znaš da artikli koji su na akciji, nemaju potražnje.
Vjerojatno su na akciji, jer ih nitko ne kupuje i nikoga ne zanimaju. Čitaj: "Loši su" Iako ne mora značiti, no za OC...
pa ja imam aeneona :D
na 333 mhz :P
OK, ima li tko kakav prijedlog za neki USB Stick, koji ima mogućnost zaključavanja (samo za čitanje)?