Podpitanje;
Da li je vama "masa" ?
-2.000 ljudi na jednom serveru neograničena kretnjom po mapi
-2.000 ljudi na jednom serveru ograničena kretnjom
-2.000 ljudi na jednom serveru ograničena malim grupama po 30 ljudi
Printable View
Podpitanje;
Da li je vama "masa" ?
-2.000 ljudi na jednom serveru neograničena kretnjom po mapi
-2.000 ljudi na jednom serveru ograničena kretnjom
-2.000 ljudi na jednom serveru ograničena malim grupama po 30 ljudi
Ustvari mi se i ne svida moja definicija... jer recimo u browser based igrama isto ima masa ljudi koja trenutno igra tu igru u svojem browseru, mozes ih kontaktirati porukama, cak i vidjeti sto rade... ali je jedina razlika to sto browser based igra nije u realnom vremenu?
btw kako to mislis, "ogranicena kretnja"? ogranicena u kom smislu? I ovo zadnje... ogranicena malim grupama, mislis li na neto tipa GW?
masa je meni npr kad se popnes na na jelacicev kip i onda svi ljudi koje vidis su masa(osim ak su svi jedan do drugoga pa pretpostavljas da ima jos mase po ulicicama).
jer po mome masa nije ako je npr. svatko u svojoj kuci, ti znas da ima puno ljudi u tom gradu ali oni NISU masa jer su RAZDVOJENI
Najbolji i najvjerniji primjer MMOa je EVE OnlineS :thumbs2:
da to je isto dobar primjer :bravo:
Et, GW je dobar primjer.= Citat =:
Izvorno postao Tsumetai Ryujin
Il pak masa igraća u "centru" koja se razbija na grupe od 30 igraća (to su tipa one pucačine i tako to)
Koje pucacine? Jedine pucacine za koje ja znam su Tabula rasa (tako mi je zao kaj su ju ukinuli) i oni neki japanski ili koreanski MMOi koji su ustvari ko counter strike, call of duty i neke takve igre... ne vidim po cemu su oni MMOi?
Ali baš takve igre se počinju svrstavati pod MMO...
Komercijalizacija... kao sto sam vec reko... to je isto ko da kazes da su CoD, CS, BF itd. MMOi... ne vidim po cemu se razlikuju od tih "mmo" pucacina... da, CoD ima SP, ali BF 2142 ima samo MP...
Massive Multiplayer je po meni prvenstveno pitanje koliko ljudi možeš istovremeno strpati na jedno mjesto (dakle, ne server nego lokacija) gdje mogu raditi nešto gameplay produktivno i korisno (dakle, ne samo chat hub). Problem je što izgleda ovih dana sve manje MMORPG-ova u biti i sadržava MMO u sebi budući da se ide na instanciranje zbog tehnoloških ograničenja.
Upravo to i govorim, sve otišlo u krivi smjer.
sve osim WARa.... kad vidiš nešto manje od 300 destroa na jedan keep bude ti žao što nema nekih ograničenja il instanciranja... al jbg opet kad provale vrata i dođu danas sruši se server i mir zavlada :D
Jesi siguran u to?= Citat =:
Izvorno postao Rang€r
E ljudi znate li mozda koji je najigraniji free mmorpg?
Po meni, Silkroad.
Išo sam igrat ali nikako uć u server,stalno gužva.Još koji?
Perfect World je dosta igran.
http://www.perfectworld.ms/
Perfect World International
To sam igro dosta.CRO_Cherry vidim da si ti tu najaktivniji,po tvome mišljenu koji je najbolji free mmorpg?
Perfect World International
Rohan Online
Archlord
Ako imaš flet, samo skidaj igre i isprobavaj, kad tad ćeš nać neš zanimljivo : )
Imam flat,sad skidam Archlord,tnx!
prekini odma....veceg grinda vidio nisam :P
po meni najbolji je perfect world..owna sve free daleko
daleko ispred ostalih je i voyage century..
sry na duble postu
Normalna stvar.Skoro u svim free mmorpg-ovima se grinda non-stop.
u archlordu je to nesto sto nikad nisam vidio i sta nebi nikad ni najborem neprijatelju preporucio da igra,izmedu ostalog to je moje misljenje tako da ti probaj perfect world,rohan i arch pa ces vidit da ove dvije ownaju arch pi svemu....
Dosad od svih sto sam odigrao (oko 15) najbolji mi je Cabal.
Hebiga, meni se Archlord veoma dopao i igrao sam ga neko vrijeme. Jest da se grinda, ali igra ima ono nešto.
hah ako ti je cabal najbolji omda je archlord prava igra za tebe...ono...utrnu ti prsti od repetativnog stiskanja brojeva 1-2-3....arch je jos gori...sacuvaj me boze takvih igara... guild wars ftw..kešaš 350kn i miran
Dobro da nije tražio free MMO : )
Ja probao danas Perfect World i mogu rec da nije tolko dobar kolko ste ga vi nahvalili. Drazi su mi recimo 4Story i Runes of Magic. Istina da je 4story kopija PW-a, al je ovaj puta kopija bolja od originala, a Runes of Magic mi je drag zato jer je slican WoW-u, a neplaca se. Takodje mi je dobar Discovery Online (ok sad cete se vjerojatno zapitat sta je to ili histericno nasmijat) zato jer cilj igre nije besmisleni grind nego putovanje i tradeanje, a opet nema tako razvijeni item-shop kao VCO (ovo da VCO ima razvijeni item-shop sam samo cuo, zato ga nikad nisam ni probao.)
jedan projedlog za sve koji nisu bash upuceni u MMO i MMORPG i nisu bas puno igrali takav tip igara...
ovo vam govorim iz vlastitog iskustva
1.nemoj te nikad igrat MMO koji je poceo prije pola ili vise godine...ja sam ih tako igro dosta i onda vidim lika kako sece na mountu lvl 150 a ja sa starter wepom ubijam lvl 1 mobove...
2.najbolje je pocet igrat nesto kao beta taster jer se tako puno puno nauci o igri...malo istrazivas gledas koja beta izlazi itd....
:gitara:
ako si to meni reka, ja san poceja Runes of Magic igrat jos u beti i sad sam 46-47 lvl, a najveci je 50. Neigram vise MMO, barem ne tolko kao prije. Skuzio sam kolko je to besmisleno, samo ubijanje mobova i ponekad PvP. DOSADNO :thumbs1:= Citat =:
Izvorno postao Dropper
Znas mozda koji onda novi mmo dolazi ubrzo?= Citat =:
Izvorno postao Dropper
neznam malo pogledaj po ovom forumu , bude dobrih najava igara u MMO podforumu i guglaj malo sta da ti kazem....
Ovo možda vrijedi za većinu free MMO igara čiji je prosječni vijek trajanja jednak leptirovom, no ne vrijedi za p2p MMO igre.= Citat =:
Izvorno postao Dropper
Ja sam stavio Prison Tale 2 skidat pa ćemo vidit je čemu.
Ja skidam Regnum Online da vidim kakav je. Jel igra to iko?
I e da, zar nije dragonica vec izasla?! na site-u ima download link. :?
Closed beta je završila prije par dana te se sada čeka open beta. Skini client ak si zainteresiran i čekaj open betu. Dolazi ubrzo :)
= Citat =:
Izvorno postao Chappi
Jade Dinasty (celestial desroyer) bas ovih dana pocinje beta, to je skoro ista stvar kao Perfect world koliko sam vidio, ako nista od istih izdavaca je, tako da sigurno nije lose pa ak ti se da probaj to