kakav ti je to čudan taskbar :S ?
http://i42.tinypic.com/28gywiu.jpg
Printable View
kakav ti je to čudan taskbar :S ?
http://i42.tinypic.com/28gywiu.jpg
Šta bi bio čudan?
Uključio sam quick lounch i stavio da mi ne smanjuje taskbar tabove, osim kad nema mjesta...
Hmmmm... nije bog zna šta :?
U pravu si,mislim,odmah se po screenshotu vidi kakav je OS,koliko je stabilan,kakva je funkcionalnost i ugodnost korištenja -.-
sinoć instalirao RC1.. imam samo jedan komentar
impresivno..
Zašto samo jedan.. usporedi XP-Vista-7
Ja se nakon toliko dugog korištenja wi7 nebi mogao snaći ni na visti,a kamoli na xp-u.
bezimeni, ajmo ovak..
zadnjih 6 mjeseci kako imam novi komp sam na visti HP64
ovo sam instalirao samo sa jednim ciljem, da isprobam kako rade radeonka i geforce kartuša zajedno
ali sam ostao totalno zapanjen brzinom i lakoćom instalacije, te ponašanjem samih windowsa.
hardverski manje zahtjevna, identičan softver se vrti na oba sistema, sedmica troši cca 30% manje rama
preglednost prozora je fantastična, cijeli sustav je daleko odzivniji od viste
što se tiče aplikacija, velika većina softvera radi besprijekorno, sa izuzetkom par system maintenance aplikacija poput TuneUp ili DaemonTools,
antivirus sam morao metnut kaspersky beta release jer svi ti softveri koji petljaju po sistemu moraju bit pisani drukčije nego za XP ili Vistu
ostatak radi super.
igre rade
općenito, impresioniran sam jednim BETA proizvodom. naravno, rano mi je za tvrdit sa sigurnošću, ali čini mi se da niti XP niti Vista nisu bili ovako stabilni
Super.Prelazim kada izađe tj. možda i ne odmah ali jedno 6 mj. nakon izlaska sigurno.
Hvala na dojmovima Gwin, barem znam da neću odmah skočiti na W7 dok ne updejtaju ovaj AV i ostale stvari koje koristim, cca. 2-3 mjeseca. I ako ponude besplatni update za nas koji koristimo ovu besplatnu studentsku verziju Viste, naravno.
Mene vuče želja da instaliram sedmicu ali rađe bi pričekao finalnu verziju. Već ovo iz Gwinovog posta me odbilo, 2 najkorisnija programa ne rade (TuneUp i Daemon), oba koristim vrlo često i ne da mi se nalaziti/koristiti alternative. Jebiga, ne žuri mi se pošto sam zadovoljan sa Vistom. Ali kada izađe sedmica, pričekati ću još mjesec ili dva da se odvrte prve serije ekskluzivnih drivera (trenutno Vista i 7 dijele iste drivere) pa tek onda staviti taj sustav i neće mi biti niti najmanje teško ostaviti Vistu za sobom ako je ovo stvarno tako jebački sustav.
bezimeni, gle.. meni je vista kompletno updejtana, istweakana i radi ko suza.
w7 je dual boot na zasebnom hardu, tak da ak umre imam se na kaj vratit..
skini sa MS sajta.. 3.7GB je .iso fajl. probaj instalirat i uvjeri se sam.. ionak imaš vistu pa ti velika većina drajvera bude radila normalno..
arbiter.. neke aplikacije apsolutno NE rade na W7. ali su u roku ODMAH napisali zamjenske :D
umjesto tuneup se pojavio window7 manager. ista stvar u drugom pakiranju
kaspersky je izbacio svoju W7 verziju internet security paketa. radi..
daemontools ne radi. ali poweriso i ultraiso rade ..
ati i nvidia su naštancali drajvere..
čak i photoshop CS4 radi :D
ja sam za sad vistu ostavio kao backup.. sve potrebno radi i na sedmici :D
Mene i pored ovoga sa TuneUpom i DToolsom pere želja da si skinem RC sedmice. Lako mi je naći zamjenu koja radi kako spada. Sustav se čini bogovski i definitivno prelazim na sedmicu. BTW RC nije vremenski ograničena? Znam da mi je frend pričao da mu ključ vrijedi nekakvih mjesec dana or so. Nadam se da griješi jer me to jedino koči da si uzmem RC. Jer obavio bih upgrade Viste a ne dual boot.
vrijedi do 1.6.2010. a od 1.3 ce se poceti iskljucivati svaka dva sata ukoliko ne kupis orginal ili...
daklem.. godinu dana :D
1.6.2010? Daaaamn. Pa dotad će izaći full verzija a ionako po izlasku iste planiram formatirati sustav i dići sve na svježe.
Skidam RC sutra ujutro.
Jebenica, ja tak i onak formatiram sustav 12x godišnje xD
Lol, prčim, formatiram ga 4-6x godišnje :D Možda i ja probam, baš me zanima ćemu toliki hype...
svi se boje instalirat wi7 ko da im svi programi nece radit i da ce se igre neprestano rušit :(
Jedina stvar koja je mene zaustavljala je bio strah od vremenskog ograničenja. Kako je isti nestao, MS Download Manager trenutno radi svoju čaroliju. :D
Daemon Tools RADI, ne širi laži, sam sam na sedmici (RC 7100 verzija) već neko vrijeme i Daemon Tools mi radi bez problema, TuneUp ti nije ni toliko bitan za to vrijeme dok si na beti, a osim toga MS radi svoju verziju TuneUp-a koja će bit kompatibilna.= Citat =:
Izvorno postao Gwin
Što se tiče antivirusa ja furam AVG free, sasvim solidan antivirus, update-a se bez beda, besplatan i optimiziran za WIN7.
Radi sve što trebaš:
Avast, powerISO, nero, GOM, Firefox, MSN, Skype (ali preporučam stariju verziju, jer kod nekih zvučnih kartica ne prepozna mikrofon -> Skype kriv),
Trillian, Foobar200, Winamp (al nikako nisam upio namjestiti 5.1, al nema veze).
Rade printeri koji ne rade na Visti, i još ima virtualnu mašinu za XP ugrađenu u sebe. Jupi.
evo male zanimljivosti...
Drago mi je sto je europska komisija malo poradila na tom Microsoftovom monopolu te da ce korisnik imati na izbor koji preglednik koristit
Pre jadno, kaj njih smeta koji browser dolazi u Windows paketu!? Gluposti... Tako i onako skidanje i snimanje drugog browsera traje par sekundi, a za IE7 niti ne moraš znati da postoji u paketu, jednostavno ga ne pokreneš i bok. Prakticiram to godinama i funkcionira savršeno.
I meni je to blesavo...
Bolje da integriraju još 2-3 najpopularnija web browsera, pa da prilikom instalacije odaberem koji hoću.
isto vrijedi i za WMP, da uz njega dođei WInamp, Foobar2000, GOM i slično za odabrati...
Ma i to je glupa ideja pošto tako i onako moraš sve te programe updateati na novije verzije nakon instalacije. Onda je bolje od prve snimiti zadnju verziju programa. Kužiš, imaš Win7 star godinu dana, na njega su znači integrirani programi stari godinu dana... u međuvremenu izađe brdo novi verzija. Dovoljno da stave IE pošto je to sastavni dio Windows paketa, on se fino updatea preko WindowsUpdates usluge i možeš odmah skinuti najnoviju verziju FF-a ako je nemaš u RW kolekciji :D
PS: jedino da ugrade u WindowsUpdates uslugu i update svih tih non microsoft programa...
pa većoina tih programa se samo updatea: Firefox, GOM, etc...
ne širim laži.. pričao sam o SVOJEM iskustvu od punih 24h rada na W7. i meni DT4 NE radi. koju verziju imaš instaliranu? možda je meni pukla instalacija..= Citat =:
Izvorno postao JohnDoe
Windows7 Manager je dobra zamjena za Tuneup.. a treba mi zbog preglednijeg baratanja registryem
Gathering files, settings and programs (20%)...
Yay, upgrade napreduje. :D
= Citat =:
Izvorno postao Gwin
Gwinče, evo ti daemontolče:
http://www.disk-tools.com/download/daemon
Lajt verzija radi. :)
Expanding Windows files (18%)
I tako stoji već nekih 15 minuta. Nije se smrzlo jer mi stalno izmjenjuje poruke da prikuplja dodatn informacije o sustavu. To treba tako ili?
Ne brini, to je normalno (nekad traje i do 15-20 min, nekad više).= Citat =:
Izvorno postao Hellboy
Odjednom samo bude 100% i super. :)
Phew, fala kolega. Već sam mislio da nešto smrdi.
:oops: oprat cu se,obecajem.
Jedva cekam maticnu iduci tjedan pa da puknem to cudo:)
Tako je i na Visti... Copy prođe u sekundi, a onda Expanding stoji na 0% i do 15 minuta, a do 100% dođe u sljedećih 5 minuta :D
Sad je na Transfering files, settings and programs (43%)
Zadnji korak. *proud*
EDIT: 59%
Instalacija gotova. Zasad mi je sustav neizmjerno kulan. Od vizualnog dijela, potrošnje resursa (troši nekakvih 600 MB memorije sa 66 procesa) do brzine sustava. Osjetno je brži od Viste.
Čekaj dok otkriješ koliko je stabilan...
Koristim preko 6mj i zaljubljen sam.. :D
PS - Postoji način da u registrima makneš jedan ključić, i windowsi uvjek misle da je 1.1.2010., i nikad ti licenca neće izaći. :D
(inače vrijede do 2.3.2010., onda poslije toga će ti se nakon svakih 60 min komp gasiti, dakle taman dovoljnod anapraviš backup, i da staviš full verziju)
Ok, nakon nekoliko sati uporabe moram reći da sam oduševljen. Sustav je tako laga, elegantan i funkcionalan da mu ni jedni dosadašnji Winsi nisu ni do koljena. osim što je daleko (i kad kažem daleko mislim jako, jako daleko) bolje optimiziran od Viste, sustav je općenito oku ugodniji i lakši za rad. Sa novim sustavom grupiranja stvari u taskbaru, zgodnom metodom pokazivanja desktopa (odete mišem skroz desno kraj sata i pokaže vam desktop kroz sve prozore) jednostavno i ne pomišljam da se vratim na Vistu. Ikad više. Ovaj ću sustav držati dok ne izađe full verzija i onda ga zamjeniti.
Idem i ja to skinuti vrag vas odnio :(
Kaj svi imate, x86 ili x64? Koje je stabilnije/bolje?
Well, upgradeao sam x64 Vistu na x64 Se7en. Jedino što mi nije jasno je zake mi neće dati WEI. Obavi procjenu i potom nema rezultata. Ah well, možem i bez toga. :D