Igra sam jos davno(dobro en bas davno xD) Hitman 2, pa contracts, nije los, ali me se tada nije bas dojmio pored CoD-a i ostalih "super naslova"
Blood Money jos nisam probo(jedino kod frenda nes malO) ali namjeravam kad enbudem imo sta radit :D
Printable View
Igra sam jos davno(dobro en bas davno xD) Hitman 2, pa contracts, nije los, ali me se tada nije bas dojmio pored CoD-a i ostalih "super naslova"
Blood Money jos nisam probo(jedino kod frenda nes malO) ali namjeravam kad enbudem imo sta radit :D
zar niko više ne piše rece osim mene? :o
na 11 stranici ja napravio recenziju niko jos nije komentirao
meni se sviđa, jednostavna je i duhovita.= Citat =:
Izvorno postao Gravestone_bluz
i tvoja recenzija je odlicna, malo duza, al sam uzeo vremena da procitam i sve si fino opisao, pogotovo mi se uvod svidio.
Dobre recenzije nosferatu25, but we likez picturez. :)
Pohvale za VtM: Bloodlines recenziju koju sam sam rekao napisati, ali nikako nisam stigao (stvarno je dobra).
el ima TF2 reca?
Ima u 1. postu popis i link na recenzije.
evo trebo bi sutra, mozda danas, napisat najavu turning point:fall of liberty
prvi put čujem za nju. šta je to, fps? :o= Citat =:
Izvorno postao Rang€r
ja mislim da je to ono kad nacisti u fikciju napadnu ameriku, da fps= Citat =:
Izvorno postao nosferatu25
STARCRAFT + BROOD WARS(recenzija)
I, eto ga, prošlo je skoro 10 godina od prvog StarCrafta, Blizzardovog masterpiecea koji je nakon izdavanja odmah zaslužio titulu za najbolji stratešku igru godine... Za kultna igra većinom se zadržala među starijim igračima koji je poštuju, no ima i mlađih koji su tek upoznati s njom. Sada, dok očekujemo nastavak StarCrafta, idemo pogledati što je bio StarCraft.
Priča
Tijekom putovanja na najudaljenije dijelove galaksije, kvar u navigacijskom sustavu je automatizirane krstarice skrenuo s kursa. Izbjegavajući njihov prvi cilj, brodovi su se srušili na tri svijeta raširenih po Korpulu sektoru, te su, odvajajući se, došli u sukob jedni sa drugima. Nakon par ratova, Konfederacija se ustobočila kao naajveća sila kolonijalnog svemira. Terranske kolonije su se postale opreznije kada su otkrile da nisu same u svemiru kada se ratna flota Protossa odjednom stvorila iznad jednog od planeta Konfederacije te uništila površinu planeta bez upozorenja. Odgovarajući na taj nenajavljeni napad, Konfederacije je poslala generala Edmunda Dukea da zaštiti susjednu koloniju Mar Sara.
Iznenada, Protossi se povlače, i Duke to povlačenje naziva pobjedom Konfederacije...
Inače, priča je jedna od boljih stvari, te se sve više komplicira. Ovo navedeno je samo početak, nadam se dovoljan da friške generale zainteresira za „Zvjezdano umijeće“.
http://img47.imageshack.us/img47/4200/starcraftxu7.jpg
Gameplay
U StarCraftu imamo 3 rase: Terrani, koji su najbolji za gađanje izdaleka i najefektivniji su kada zauzmu visoku poziciju, Zergovi, koji su najbolji za brzo napadanje u velikim skupinama, te Protossi, izvrsni, časni, viteški borci koji se jednako dobro bore i izdaleka i izbliza. Sve 3 rase su izvrsno balansirane, te koju god rasu izabrali, nećete moći primjeniti istu strategiju jer su rase jako različite jedna od drugih. Što se tiče resursa, oni su kristali i vespene plin. Jedinica ne možete imati beskonačno, nego imate tzv. „Control point“-ove, koji se različito zovu za sve 3 rase. Uglavnom, svaka jedinica zauzima određeni broj Control Pointova, a najvići broj je 200.
Kampanja je podijeljena u 3 epizode. Prva epizoda prati legendarnog Jima Raynora koji ulazi u Sons of Korhal, grupu pobunjenika protiv Konfederacije, sa Artucusom Megskom na čelu.
Druga epizoda prati Overminda, vođu svih Zergova (ili kako on kaže, Ethernal will of the Swarm), te Sarah Kerrigan, koju nakon izdaje na Tarsonisu (po zapovjedi Mengska je trebala uništiti Protosse da obrane Zergove) zarobljavaju Zergovi i infestaju.
Treća epizoda prati više njih: Fenixa, hrabrog Zealota koji nakon nekog vremena pogiba te ga oživljavaju u obliku Dragoona, Tassadara, High Templara koji se ujedinjuje sa Zeratulom, te Zeratula, Dark Templara ,koji je usput i najjači heroj u kampanji, koji zajedno sa Tassadarom pokušava uništiti Overminda.
Moram priznati, kad sam prvi put počeo igrati StarCraft, iznenadio sam se kako tako stara igra može biti bolja od novijih igara. Balans jedinica, kojih nije baš mnogo ali su raznovrsne, misije od kojih neke mogu dobrano napregnuti moždane vijuge dok pronalazite način kako matirati protivnika, i izvrsna priča je probuda u meni onaj feeling "samo još jednu misiju!" dok pokušavam otkriti što je bilo dalje. Svaka rasa ima svoj način igranja, te ako igrate npr. Terrane, protiv Zergova ćete morati koristiti organske jedinice, a protiv Protossa mehaničke, jer npr. Siege tank neće raditi istu štetu na Hidralisku i na Dragoonu. Računanje štete prilično je jednostavno: svaki point armora napadnutog unita smanji štetu primjenjenu na dotičnoj.
http://img240.imageshack.us/img240/2...aft1800un3.jpg
Brood War
Radnja se zbiva neposredno nakon događaja iz originalnog StarCrafta: Aiur pada pod najezdom Zergova; Protossi se povlače na Shakuras, matični planet Dark Templara; Terran Dominion se nalazi u opasnosti - s jedne strane UED, s druge strane Zergovi; Zergovi se zabavljaju tamanjenjem različitih legla (Broods). Priča je opet izvrsno odrađena, ima dosta preokreta i opet kad sam igrao javio se u meni želja za dodatnom misijom. Ima novih jedinica, ne baš velik broj ali ih ipak ima, dovoljno da bi pripremili nove taktike i da bi se razlike između rasa još više povećale.
Vrijeme je i za koju o multiplayeru.
Ovako: imamo Battle.Net, 2 vrste lana (TPX i UDP), modem i direct cable. Ovisi o vrsti veze, moži ćete igrati od 4 do 8 igrača. NO jednoga se pripazite - ukoliko ste novak na Battle.Netu, sasvim je moguće da ćete u prvih 10-tak bitaka biti poraženi u prvih 15 minuta. No neka vas to ne obeshrabri, i meni se to događalo (i dan danas se događa). Obavezno sejvajte replaye i pogledajte ih, te nađite nekoga tko će vam malo pomoći da se snađete u bitkama (micro, macro itd.).
Grafika i ostalo
Grafika je za ono vrijeme bila revolucionalna, no danas bi rekli da je smiješna. Jedinice i ostalo prikazani su kao 2D spriteovi, a 3D prostor je valjiv, tim više što ne možemo okretati kameru. Zvuk je petica, svaka rasa ima svoju glazbenu podlogu, a dijalozi zvuče ozbiljno i odmjereno. Filmići su Blizzard-kvalitete za ono vrijeme, no danas zbog velikih rezolucija monitora su pikselasti, ali gledljivi. Sučelje i menii su jednostavni, do svega se lako dođe, i nemoguće je pogubiti se među kontrolama.
http://img407.imageshack.us/img407/6...arcraftlh1.png
Zaključak
Jednostavno, zabavno, napeto, dinamično, humora isto ima, strategija s rasama koliko hoćeš, uglavnom sve 5. Teško da bi se StarCraftu mogao naći neki bug, no ipak ima nedostataka: neposojeće formacije. Naime kada kombinirate brze i spore jedinice, nerijetko se događa da brže jedinice pobjegnu od ostalih vaših jedinica te se prve nađu usred vatrenog krštenja.
VRSTA: RTS
PROIZVOĐAČ: Blizzard Entertainment
IZDAVAČ: Blizzard Entertainment
MINIMALNI ZAHTJEVI: Pentium 200 MHz ili brži; 32 MB RAM; 100 MB slobodno na HDDu; CD/DVD pogon 4x (8X za filmske sekvence); SVGA grafička kartica uskladiva sa DirectX-om; tipkovnica i miš; zvučna kartica koja podržava DirectX
PREPORUČENA KONFIGURACIJA: sve jače od minimalne
+ Odlična igrivost i gameplay
+ Detalji
+ Razlike između rasa
+ Mrežna igra
+ Priča
- Možda koji bug
- Nedostatak formacija
OCJENA: 96
:bravo:
tnx, to mi je prva reca... pišem još jednu, možete je ubrzo očekivati.
super je, dode mi da brata prebijem sto je pogubio original cd-key
Uh, Iron Storm...sorry sta moram ovo reci ali losa recenzija, trebao si ponovo odigrat igru ili barem potrazit na netu o igri...
control pointovi? Kakvi vraziji control pointovi, mislis na limit jedinica koja svaka rasa ima, i to jednostavno i ostaje tako, zvano limit koji je 200/200.
Generaliziranje ovoga da su terani dobri iz daleka i na uzvisinama su smjesne.
Primjer : masnovni brzi napad zerga? Kako ce Zerg brzo napast kad mu za masu ipak treba nekakva ekonomija a to znaci da nece biti brzi napad (mislis na rush ) jer ce mu trebat vremena da dobije tu potrebnu masu.
Isto tako , ne da kad dodjes prvi put na battlenet, ne da ces prvih 15 gejmova izgubit, jer ja ti moram reci da premda sve skupa u svojoj "sc karijeri" imam oko 3000-3500 mozda cak i vise odigranih gejmova i jos uvijek me znaju ljudi jaci od mene doslovno zgazit.
Nepostojece formacije? Pa bas zato tu dolazi skill da probas pokrit sve jedinice i da micras do savrsenstva i da iscrpis ono najvise sta neka jedinica moze pruzit.
eto toliko od mene, nhf.
Hvala na komentarima i kritikama, i pokušat ću razjasniti.
Reci ti meni koliko si Terran melee jedinica (osim Firebata) vidio? Nijednog drugog. A i siege tank dok je u siege modu kad mu dođe melee unit, gotov je jer mu treba bar 3 sekunda da opet uđe u tank mode. Zato i kaže komentator u 1. traileru StarCrafta 2 (Protossi): "...and they're in the standard Terran position, using a high ground to attack us."= Citat =:
Izvorno postao ReiKo
Ne, ovdje NE mislim na rush, nego na brzo približavanje protivniku pri napadu (primjer: upgradean movespeed Zerglinga).= Citat =:
Izvorno postao ReiKo
To je zasad od mene, ako se još ne slažeš, predlažem da nastavimo ili u StarCraft podforumu, ili preko PP. Samo branim svoje mišljenje, ne želim se svađati.
SONIC HEROESS(recenzija)
Još jedna igra iz stare franšize koja je počela davne 1991. godine na Sega Genesisu. Do sada je doživjela 11 verzija ne računajući (manje) brojne kompilacije, spin-offove i igre za prijenosne konzole. Najnovija verzija je Sonic the Hedgehog izdana 2006. godine za PS3, dok je prvi prijelaz iz 2D u 3D Sonic doživio u igri Sonic 3D (1996 za Mega-Drive, 1997 PC), a zadnja igra za PC (ne računajući Sonic Riders 2006.) je upravo Sonic Heroes (2004. godine). To je bio maleni pregled povijesti, idemo pogledati što nam Sonic, Tails, Knuckles i ostali nude.
http://www.dan-dare.org/Dan%20Sonic/...llpaper640.jpg
Opet Eggman... ili ne?
Pokrenete li igrru, iznenadit će vas (bar je mene iznenadilo) 2 stvari: postojanje MP moda, koji je samo 2 igrača na istom PCu (vratit ćemo se kasnije). Druga stvar je to da nemate zaseban odabir likova, nego ovaj puta imate timove. WTF? Da, dobro ste pročitali, timovi. Tima su 4: Team Sonic (Sonic, Tails, Knuckles), Team Dark (Shadow, Rouge, Omega), Team Rose (Amy, Cream, Big) i Team Chaotix (Espio, Charmy, Vector). To bi bio kratki pregled. Svaki tim ima 3 formacije: Speed, Fly i Power, te svaki tim ima svoje prednosti i nedostatke. Nazive ne trebam posebno objašnjavati, a svaki od članova tima je vođa (leader) u jednoj od formacija (primjer: Sonic – Speed, Tails – Fly, Knuckles – Power). Također je prisutna kap RPGa – likovi imaju levele. Što su na većem levelu – to su jači, što pogotovo dolazi do izražaja u boss bitkama, a još više u bitkama tim vs tim. Priča je posebna za svaki tim, ali se priče isprepliću da bi se na kraju svi timovi borili zajedno protiv... A ne, neću vam reći, to ćete morati sami otkriti. Isto tako su i leveli gotovoSisti. Većinom se preklapaju u dosta dijelova, no dovoljno se razlikuju da bi se ponovo prelazilo. To također znači da je ovisno koji tim uzmete imat ćete različitu težinu: Team Sonic je medium, Team Dark je hard, Team Rose je easy i Team Chaotix je medium, s tim da Team Chaotix ima drukčije koncipirane levele u odnosu na ostale timove. Svaki lik ima svoju osobnost, i neki likovi će vas dosta nasmijati u određenim situacijama, npr. kad Team Sonic dođe u opsjednuti dvorac Tails se počne bojati a Knuckles ga još više plaši. Ako se u levelima ne izjurcate dovoljno, ne brinite – tu su special leveli i to 2 tipa, koje otključavate skupljanjem ključa u levelu i čuvanja istog do kraja levela. No pazite, ozljede li vas, gubite ključ. Prvi tip je obično jurcanje da bi stigli do kraja u vremenskom roku, pritom skupljate tzv. power sfere koje vas ubrzavcaju i dižu levele likova. Drugi tim je lov na Chaos Emerald, na istu foru power sfera morate dostići Chaos Emerald prije nego što stignete do kraja. Leveli su inače poslagani ovako: level, special tip 1, level, special tip 2, boss, ponovi. Ne biste vjerovali, no postoji i verzija za 2 igrača. Imate, umm, koliko, aha! 7 modova, od kojih vam je samo prvi (utrka kroz level/levele) otključan, ostale otključavate na principu skupljanja emblema ilitiga značaka s ocjenama.
http://static4.filefront.com/images/gyxiivierj.jpg
Grafika i ostalo?
Vrijeme je da malo progovorim i o tehnikalijama. 3D modeli su ok, makar se u nekim situacijama primjećuju oštri rubovi modela. Pozadina je čista 2D tekstura koja se okreće ovisno o kameri. A kad smo već kod kamere, tu dolazimo do bolne točke. Kamera na nekim mjestima zna biti smušena i zna hvatati loše kuteve, što je vidljivo u levelu „Ocean palace“ sa Teamom Sonic i Teamom Dark kad vas naganja kamenje (ne vidite pred sebe). Isto tako, kad u speed mutaciji morate raditi Light Speed Attack sa fly protivnika na fly protivnika na fly protivnika, kamera (i kontrole) se zna ponašati tako da u potpunosti fulate drugu metu ako nemate perfektan tajming. Također, kontrole ista znaju iznervirati. Sjećate se Games for Windows Live? Da, i tu je, ali ne GfW nego nešto srugo. Da razjasnim: neki idiot je zaboravio maknuti nazive tipki namijenjenim Xbox kontroleru. Da sve bude gore, likovi prilikom hintova (upitnici) također znaju izreći kako se nešto koristi – ali s nazivima Xbox tipaka. Također, u MPu ćete se u početku namučiti dok ne „otkrijete“ sve kontrole za oba igrača. Nažalost ne postoji opcija promjena kontrola. Zvuk je u redu, glazba je dobra i različita je tema svakog tima. Filmići su niske rezolucije (čini mi se 800x600 no nisam siguran) te na većim monitorima znaju biti dosta pikselasti. Engine je Renderware Criterion Softwarea, koji je usput budi rečeno multiplatmorfski engine.
http://www.counterfrag.com/screensho...20heroes/2.jpg
VRSTA: avanturistička arkada
PROIZVOĐAČ: Sonic Team
IZDAVAČ: Sega
HARDVERSKI ZAHTJEVI: Pentium III 866 MHz CPU, 16 MB Direct3D-compatibilna grafička kartica, DirectX-compatibilna zvučna kartica, 12x CD-ROM pogon, 0.8 GB HDD prostora, Microsoft Windows 98SE/ME/2000/XP, DirectX 9.0b
+ igrivost
+ priča i atmosfera
+ raznolikost levela i načina igranja
+ timovi
- kamera
- kontrole
- MP bi mogao biti bolji
OCJENA: 82
http://www.segaforever.de/games/mult..._heroes_21.jpg
Ah, good old flashback.
Drago mi je vidjeti jednu recenziju gdje se ne komentiraju hardwerski zahtjevi. :)
Ne, sigurno nije svadja ali ocito je da je tvoje znanje, ruku na srce i bez uvrede, vrlo malo ili nikakvo. Kao isto tako sta se tice "Komentatora" koji je vjerovatno 2-3 puta igrao starcraft jer je isto tako spomenuo u jednom interviewu na pocetku cijele hajke oko Starcrafta 2 da High Templar u SC1 moze napadat melee napadom sta je apsurdno.= Citat =:
Izvorno postao Iron Storm
Terrani su dobri buxeri. Terran sta se vise odmice gejm postaje sve jaci, rijetko kad vidim da 200/200 protoss dobiva full upgrejdanog Terrana 200/200 - jedino ako je protoss stvarno dobar u micru i magic heavy.
Isto tako, glupo je generalizirat "na daljinu" jer i sam taj firebat sa stim packom i jos par svojih kolega moze poubijati zealote ili zerglinge zbog splash damage-a iako ih je ovih x2,x3 vise. Da ne kazem ako ga jos medic supporta.
Sta se tice brzog napada, cinlio se da si na to mislio ali sad si promjenio...ali uostalom nije vazno.
The Darkness
The Darkness je najbolje ime za FPS od 2K i Starbreeze,za proizvođače koji su odgovorni za igru The Chronicles of Riddick.Igra je bazirana na na poznatom stripu od Top Cowa.The Darkness ima zanimljivu i interesantu priču o mafijašu koji vidu osvetu zajedo sa svojim demonskim silama koji neprestano imaju apetit za ljudska srca.
PROIZVOĐAČ/IZDAVAČ:Starbreeze Studios/ 2K Games ŽANR:FPS TIP:SF PLATFORMA:Xbox 360 DOSTUPNO ZA:Xbox 360,PS3
O STRIPU
Top Crow je osnovan krajem 1992.i trenuzačno izdaje liniju stripova na 21 jeziku u 55 zemalja.Uspješna kompanija je izdala čak 20 različitih franšiza(osamnaest orginalnih i dvije lecencirane),te od deset čak sedam puta osvojila prvo mjesto po prodaji,što je najveće individualno postignuće u posljednih dva desetljeća.Jedna od njihovih franšiza je i The Darkness kultni horor strip Marca Silvestrija,Gatrha Ennisa te Davida Wohla o čovjeku koji svojim demonskim moćima kontrolira sjene.
POČETAK IGRE
Već na početku igre počinje akcija.Jackie se za svoj dvadeset i prvi rođendan budi u stražnjem sjedištu kabrioleta s dva suputnika.Korumpirana policija vam je napravila zasjedu,pa Jackie odmah u ruke dobiva sačmaricu.Iza svega toga stoji Jackiev ujak Paulie koji nije zadovoljan sa loše obavljenim poslom preuzimanja novca. Jackie se nađe na udaru svog ujaka, moćnog mafijaša,koji da ucjeniti njegovu glavu. Sva se sila mafijaša spusti na Jackiea i baš kada izgleda kako više nema izgleda, mladog mafijaša preuzme demonska sila koja svoju snagu crpi iz tame, a sa svojim zmijama trga i siječe neprijateljske mafijaše.
Sada Jackie nastupa na scenu oboružan moćnim izraslinama iz područja ramena koja pod kontrolom tamne demonske sile lutajući okolo, bodu, režu, sijeku i trgaju sve što im se nađe na putu uz, naravno, obilate količine krvi. Zmije će nam vrlo dobro doći kao sredstvo za puzanje i provlačenje po uskim otvorima, a neprijatelju će biti vrlo teško umaći.
DEMONSKE SILE
Jackie će biti naoružan raznim uzijima,mitraljezima,shotgunom i pištoljima.U igri arsenala stvarno ima podosta.Uz svo to oružje Jackie će imati i demonske sile koje ćete dobivati tjekom igre.Na raspolaganj ćete imati:
ZMIJE-Pogled na igru iz 2 lica imat ćemo u trenucima kontrole zmije koju možemo restegnuti i do 25m od Jackia.Dobro će nam doći kao sredstvo za puzanje i provlačenje po uskim otvorima, a neprijatelju će biti vrlo teško umaći.
DEMONSKU RUKU--Sa njima ćemo moći micati objekte,ubijati i uništavati izvore svijetla.
DEMONSKE PIŠTOLJE-to su dva pištolja koja ćemo dobiti u Prvom svjetskom ratu.Tamo ćemo se boriti protiv nekih polumrtvih Njemaca.Dobar izbor ako ste ostali bez metaka.
CRNU RUPU-Najjača sila u cijeloj igri.Uništava i usisava sve pred sobom.
DARKLINZI
Darklinzi su simpatične i zlobne kreature koje ćete moći pozvati kada ste usamljeni.Njih ima četiri vrste.Svaka vrsta ima svoje obilježje,izgled i sposobnosti.Darklinzi će na vašu zapovjed izlaziti iz nekih čudnih rupa.Njima ćete moći tražiti razne uniforme i oružja (mačete,sjekire,pratne palice itd,).Morat ćete ih držati podalje od svijetla jer njih kao i vaše zmije smeta svijetlo,zato ćete se često pucati po svijetlima.
BERSERKER - Prvi darkling kojeg ćete dobiti.Ujedno nakorisniji i najzabavniji.Neće imati mira dok neko protivniku ne odrubi glavu.Ponekad vam pomogne otvoriti vrata.
GUNNER-Darkling kojem se dimi cigara iz usta.Sa sobom nosi mini gun te će djelovati iz daljine. Najbolji izbor kada ne znata od kuda dolaze protivnici.Jedini problem je što nekad zna prošarat po vama ako mu se nađete na vatrenoj liniji.
KAMIKAZE-Darkling koji na leđima nosi paket sa TNT-om..Koristite ga samo kada je neprijatelj blizu vas.
LIGHT KILLER-Zadnji darkling kojeg ćete dobiti.On se ne može boriti.On samo uništava svijetla.Često je ćorav pa je u večini slučajeva neunčikovit.
Kao što vidite svi ovo darklinzi su više zabavni nego unčikoviti.Imaju tupav AI.To je jedna valiki minus s moje strane.
GRAFIKA
Grafika u igri je odlična.Igra je prepuna detalja.Posebna pozornost je posvećena grafitima. The Darkness nudi odličan prikaz slike koja se bez problema vrti na 1080p. Odlično dizajnirani newyorški gradski blokovi i dijelovi podzemne željeznice daju baš pravi ´štimung´ čudnom spoju mafijaške okoline i tamnih demonskih sila.Posebno su me iznenadili televizori u igri.Ako obratite malo pažnje na televizore uočit ćete da možete odgledati cijelicrtić,spot,pa čak i film.Moguče je odgledati film Ubiti pticu rugalicu.
ZAKLJUČAK
Zanimljiva nam priča donosi odličan spoj nadnaravnih sposobnosti jednog mladog mafijaša i njegov život u obitelji ispunjenoj tradicionalnih mafijaških poslova.Uz hrpetine detalja i očiti trud ekipe koja ga je radila,Darkness je jedno neočekivano iznenađenje u svakom pogledu.
PLUS:Odličnsa grafika,atmosfeara,demonske sile.....
MINUS:Loš AI i MP.
OCJENA 90%
DOJAM:Jedan od najboljih FPS-ova prošle godine.Mračno zabavno i drugačije.Ukupan dojam je nadprosječan.
Mogao si koji screen baciti lol....
@Iron Storm - manje slike....
ja bum napisal Guitar Hero III, pišem je :D
Jel ima PW recenziju ?
i da ima ti jos uvijek mozes napraviti svoju recenziju... ko zna mozd tvoja bude bolja od pijasnje?? napravi... bas me zanima vase misljenje o PW...
Sviđa mi se recenzija, posebno kako ideš u detaljnije opise oružja i sila. :thumbs2:
Još samo da Iron Stormova slika Sonika ne remeti strukturu pa da ne moram skrolati kako bi pročitao tekst. :)
SPORE(najava)
Proizvođač:Maxis
Izdavač:Electronic Arts
Spore je igra u kojoj radite svoju vrstu,od DNK do visoke civilizacije.U toj igri je ključna kreativnost.U ovoj igri kontroliraš svaki dio svoga bića,hoće li biti mesojed ili biljojed,hoće li agresivan ili miran,hoće li biti društven ili samostalan itd.Igra se sastoji od više faza,o čemu ću pričati kasnije,a igrač neće biti prisiljen prelaziti na drugu fazu ukoliko to ne želi.Ova igra koristi sasvim novi način igre,a to je massive singleplayer.Naime.bića
svakog igrača bit će uploadana u središnju bazu podataka,i igra ća za vaš svemir ili planet downloadirati najbolje vrste,ako ste npr. vi najveći mesojed i nemate konkurenciju za opstanak,igra će downloadirati nekog mesojeda koji će vam konkurirati i biti prijetnja za opstanak.U toj središnjoj bazi podataka moći ćete pregledavati napredak svoje vrste na računalima drugih igrača.
Faze razvoja vašeg bića na Sporeu su sljedeće:
1.faza:u toj fazi,koja je slična igri tetris,konstruirate izgled molekule DNK svoje vrste
2.faza:u drugoj fazi vi ste mikroorganizam,morate se hraniti manjim mikroorganizmima,i bježati od većih,kako se više hranite,moći ćete "nadograđivati" svoj mikroorganizam naprimjer trepetljikama za brže kretanje,klještima za jače napade...
http://www.gamerevolution.com/images.../spore_001.jpg
3.faza:u ovoj fazi ste već biće,pomalo određujete smjer svoga bića(mesojed-biljojed,agresivan-miran),morate tražiti slična bića da se možete pariti i stvarati potomstvo,a najveći izazov je štititi jaje od grabežljivaca dok se ne izlegne
http://www.igniq.com/images/spore0806.jpg
4.faza:ova faza već pomalo pokazuje organiziranost vaše vrste,ne možete izravno upravljati svojim bićima,ali ih možete slati u napade i slično,oružja i oruđe kojim se vaše pleme koristi konstruirate vi sami
http://images.techtree.com/ttimages/..._spore_002.jpg
5.faza:u ovoj fazi već imate svoj grad,ratujete za prevlast na svome planetu,te pomalo istražujete metodu izgradnje svemirskog broda,zgrade i sva vozila svoga grada sami konstruirate
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...e_civphase.jpg
6. faza:posljednja faza,razvili ste svoj svemirski brod,putujete na druge planete,kolonizirate ih,teraformirate,ili istrebljujete stanovnike drugih planeta,a možete se i njima zabavljati(npr.predstaviti se kao bogovi i slično)
http://www.tomsgames.com/us/pictureg...07/spore07.jpg
Ova igra izlazi:7.9.2008.
Ocjena:po najavama odlična,nadamo se da neće biti kao oblivion,najave spektakularne,igra jadna
Hardverski zahtjevi:nepoznato
koristi opciju edit umjesto da radus duple postove...
slike stavljas tako da zemes link od slike... bas mora biti link od slike... poput recimo ovog linka http://images.businessweek.com/ss/06...re-editor1.jpg
ali umjesto da kliknes na URL, kad si oznacio link sa misem, kliknes na Img pa ti ispadne ovako
http://images.businessweek.com/ss/06...re-editor1.jpg
EDIT: zar nisi mogao primjetiti da sam ti pobrisao vec cetiri puta dupli post kojeg uporno radis??
primijetio sam da post nestaje,ali sam mislio da neka greška= Citat =:
Izvorno postao Tsumetai Ryujin
Empire:Total War
Achtung!Samo za TW fanatike!
Na pisanje ove najave me ponukalo sve više informacija koje developeri ove igre izbacuju u raznim intervjuima i Q&A-ovima, te užasno malo informacija u medijima.Ja ću sada prevesti činjenice sa Total War foruma koje su vjerni fanovi prikupljali i još ih uvijek prikupljaju po internetu.Ja samo prevodim sa engleskog na hrvatski, sa vremena na vrijeme ću updateati podatke kojih će biti sve više i više.Pa,počnimo:
Naziv: Empire: Total War.Developer: The Creative Assembly.
Izdavač: Sega.
Datum izdavanja: 2008.,na Seginoj službenoj stranici se spominje Studeni
kao mjesec izlaska.
Studio Director: Mike Simpson, na igri rade neki programeri koji su radili na Shogunu i Romeu.
Vremenski period:Igra je smještena u 18. stoljeće, dakle između 1700. i 1800. godine.Iako se još točno ne zna točna godina početka i kraja, pa je još pitanje hoće li Napoleonovi ratovi biti uključeni u igru.
Uvjeti za pobjedu:dobro znani, igrač treba stvoriti Republiku ili Carstvo koja će biti potpuno dominantna u tadašnjem svijetu, ovaj puta se ne protežući kroz Europu nego kroz velik dio svijeta, od Indije do Amerike.
AI (UI):
Umjetna inteligencija će biti potpuno redizajnirana sa širim mogućnostima stategije i novim taktikama stvarajući (zaista se nadam ovaj puta) dostojnog protivnika.
Jedna od minusa zadnjih nastavaka bili su sukob diplomacije i vojske.Kvaka je bila u tome što je diplomaciju radio jedan programer a zahtjeve vojske drugi programer.Vojska (npr. Council of Nobles u Medievalu 2, Senat u Romeu itd.) je postavlja zahtjeve poput:"Trebali bismo izvršiti invaziju i napasti ih" dok bi diplomacija rekla:"Upravo sam sklopio ugovor o trgovini sa njima."Stoga je taj sistem teško funkcionirao, a potpunim redizajniranjem najnovijeg Total Wara i izbacivanjem tog sistema i enginea napokon ćemo (kako kažu programeri) lakše disati.
Campaign map (Mapa svijeta):
Potpuno nova mapa na kojoj će biti vidljive građevine, upgradeove ćemo izvršavati klikanjem na specijalizirane građevine.To znači da više nećemo trebati klikati na grad kako bismo regrutirali jednu vojnu jedinicu već ćemo jednostavno selektirati barake (koja će biti vidljiva na mapi, izvan zidina grada!) ako trebamo pješadiju npr.
Novi sistem za diplomaciju, trgovinu, misije, špijunažu koja se očituje npr. u tome što diplomati,špijuni i ubojice više neće biti predstavljeni kao likovi na mapi.
Novi i pametniji AI.
Poboljšani savjetnici i tutoriali.
Kraljice će biti prigodno opisane, izjava programera:"Budući da su u igru uključene kraljica Ana, Katarina II. Velika, Marija Terezija, bili bismo nemarni kada ne bismo uključili različite tipove vladanja tih kraljica i carica,zar ne?"
Novi agenti i značajke diplomacije su planirani, ali više detalja nije poznato.
U vašoj ili tuđoj zemlji se može dogoditi revolucija što može uzrokovati komadanje i razdvajanje država, za primjer je dana pobuna Škotske.
Pojačan auto-management.
Poboljšano kretanje vojske.U Romeu i Medievalu je mapa bila podijeljena na područja koja mogu primiti samo jednu vojsku.U Empireu će se to promijeniti, kao da ste maknuli crne i bijele kvadratiće sa šahovske ploče.
Pojavljuje se ropstvo u igri, ali to nije nova značajka igre u kojoj se može aktivno sudjelovati.
Imate mogućnost sami izgraditi koloniju.Tu postoji razlika, nije jednako da li ju smještate u divljinu Amerike ili u Indiju.
Svaka nacija ima glavni grad.
Možete promjeniti stil vladanja između:Apsolutističke Monarhije, Parlamentarne Monarhije i Republike.
Porezi će se moću uzimati odvojeno od seljaštva, građanstva i plemstva.
Kontinenti:
Sjeverna Amerika
Španjolski posjedi na Karibima
Britanski kolonisti (nakon rata za nezavisnost Amerikanci) u Sj. Americi
Indijanci
Južna Amerika
Europa
Sjeverna Afrika
Francuske kolonije u sj. Africi
Afrički domoroci
Engleski posjedi u Indiji
Mogulsko Carstvo u Indiji
Indonezija
Povijesne ličnosti:
Petar I. Veliki
Karlo XII.
Wellington
Napoleon (moguće je regrutirati Napoleona ako regrutiramo jedinicu artiljerije pri kraju stoljeća na Korzici)
Nacije (igrive):
Velika Britanija
Prusija
Francuska
Španjolska
Amerika (13. američkih kolonija)
Osmanlijsko Carstvo
Potvrđene nacije:
Švedska
Ujedinjene Provincije (Nizozemska)
Rusija
Venecija
Španjolska
Poljsko-Litavska Unija
Neigrivih frakcija će biti oko 40.Zaista se nadam da će se popisu igrivih frakcija pridružiti Habsburška Monarhija.
Kopnene bitke:
Najviše 20 jedinica, muškete, puške, nove formacije, topovi, rastuća uloga baruta u igri.
Osvajanje i okupiranje ključnih građevina na bojištu.Jedinica koja okupira građevinu će automatski zauzeti obrambeni stav i početi pucati na neprijateljske jedinice, ali će također trebati biti oprezni jer neprijateljska artiljerija može raznjeti građevinu.
Korištenje zaklona poput zidova.Jedinice će same moći napraviti rovove i zemljane zidove koji će, opet, moći biti potpuno uništeni.
Pod opsadom će se moći držati samo utrde zvjezdastog oblika.
Zvuk će biti poboljšan tako da će bojište postati življe nego prije (pretpostavljam krici, uzvici, paljba artiljerije itd.).
Artiljerija:
Artiljerija u obliku topova, mortara, ranih rocket launchera, sa kuglama koje će se odbijati od zemlje ovisno o površini i sjeći redove pješadije kroz dim.
Topovi mogu eksplodirati, dobro organizirane baterije topništva.
Pješaštvo:
Gajdaši, bubnjevi, frule, trubači če ispunjavati zrak glazbom kroz pucanje pušaka, topova i kroz gromovite juriše konjice.
Generali će izvikivati naredbe onako kako igrač bude smještao pješadiju, izmjenjivao formacije i sposobnosti jedinica.
Formacije:Izredati se kako bi jedinica pucala, "kvadratna" formacija za zaštitu od konjice ili "loose" formacija kako bi smanjili gubitke od topništva su odlične formacije koje će igrač trebati imati na umu ako želi pobjediti.
Postojati će naredba za pucanje.To je zapravo pomoćni alat kako bi jedinica zapucala kada se igraču prohtje.Tu je tajming najvažniji, ako jedinica zapuca prerano onda će učiniti premalo štete, ako zapuca prekasno jedinica će se naći u meelee borbi ili biti zdrobljena pod galopom konjice.
Većina jedinica će imati "shock" napad.
Općenito:
Postoji mogućnost da se oružja zakoče ili da metak zaluta.
Bojno polje će biti puno mrtvih tijela, zapomažućih vojnika i tijela masakriranih kopljima, bajonetama i mecima.
Važan faktor će biti izmamiti neprijateljsku vojsku iz grada.Građevine poput baraka, rudnika i palača će se nalaziti izvan zaštite grada.Zapovjednici si više ne mogu priuštiti skrivanje iza zidina već mora izaći iz zaklona ususret neprijatelju kako bi ga otjerali.
Pomorske bitke:
3D pomorske bitke, igrači će moći kontrolirati jednim brodom ili cijelom armadom.
Jednom kada je neprijateljski brod izbušen topovskim kuglama možete mu se približiti i prenjeti borbu na palube.
Kada osvojite neprijateljski brod moći ćete ga pridružiti svojoj mornarici, ali to ne znači da ćete ga odmah moći koristiti u bitkama.Trebate ga prevesti u svoju luku, popraviti ga i unajmiti posadu.Tek onda je on potpuno spreman za bitku.
Upravljanje kretanjem brodova je potpuno identično onome jedinica na kopnu, imate na raspolaganju par luka u kojima možete graditi i popravljati brodove.
Realističan model plovljenja brodom (drugačiji osvijetljenje (noć, zora, dan, sumrak itd.), drugačiji vjetar)
Primjer:Moći ćete točno vidjeti gdje puše vjetar, npr. tamo gdje puše vjetar površina mora će biti valovita a tamo gdje ne puše površina mora će biti glatka.Možete "upasti" u taj vjetar i koristiti ga kako bi prestigli neku neprijateljsku flotu.
Postojati će konopi za jarbole i jedra (koje niste imali prilike vidjeti u objavljenim screensima),čelična užeta, pletena užeta, o tome kako lijepo će brodovi biti prikazani ovisiti će naravno o vašem računalu.
Veoma realan prikaz oštećenja na brodovima, topovske kugle mogu rušiti jarbole, oštetiti platna, ubiti pojedince što naravno utječe na brzinu i jačinu vašeg broda.
Širok spektar vremenskih uvjeta, topovske kugle će letjeti kroz dim i maglu, "trgati" brodove na djeliće, mornari će padati mrtvi u more itd.
Brodovi će moći imati svoje posebne formacije, jedan brod-jedna jedinica, postojati će pojačanja kao i kod kopnenih bitaka.
Trebati će mnogo vremena i novca za izgradnju prvoklasnih brodova (npr. HMS Victory), različite vrste brodova (jači i slabiji u vatrenoj moći tj. broju topova, brži i sporiji itd.), tri vrste municije.
Na svakom brodu će biti oko 100 ljudi što će osigurati kaos, eksploziju i zabavu za igrače, pirati su također uključeni u igru.
Imate mogućnost biranja dok ulazite u pomorsku bitku, topovi mogu biti usmjereni u trup kako biste pokušali odmah potopiti brod, palubu kako bi "očistili" brod od neprijateljske posade ili u jarbole kako biste smanjili brzinu i mogućnost izbjegavanja paljbe neprijateljskih brodova.
Posade ima dovoljno samo za paljbu sa jednom stranom, tako da ako napadnete sa brodom sa svake strane imate naravno prednost.
Programeri nam obećavaju da ćemo "osjetiti" igru:puhanje vjetra u jarbole, trku i vrisku posade, borbe na palubama, panično reloadanje topova itd.
Moći ćete uvesti blokadu pomoću brodova, oštećujući time ekonomiju neprijatelja.
Grafika:
Potpuno novi grafički engine omogućiti će realistični prikaz mora, drugačije vremenske uvjete koji mogu utjecati na ishod bitke, novi reljef i drugačiji te realističniji prikaz vegetacije (zaista su me živcirale one crnogorične šume u Medievalu II), građevine koje se mogu potpuno uništiti na bojnom polju itd. te novi fizički engine.
Gameplay:
Igra neće početi sa potpuno pristupačnim featursima (fićersima :)), ovaj puta igrač počinje od ničega te malo po malo otključava nove mogućnosti.
Čak i kada se druge opcije počinju otključavati, developeri su nam olakšali muku.Npr. prijašnje regrutiranje velike vojske je zahtijevalo u Romeu i Medievalu II da u nekoliko gradova regrutiramo veći broj vojnika.Ovaj puta se to odvija preko osobe generala koji dalje prosljeđuje zapovjed za regrutaiju u različite provincije.
Također, u prijašnjim igrama je igrač trebao podešavati u svakoj pojedinoj provinciji velike poreze (kako bi dobio što više novaca) i to usklađivati sa malim brojem pobuna kako bi narod ostao zadovoljan.Sada nam napredniji alat omogućava da to učinimo sa manje muke kroz cijelo Carstvo (a ne kroz svaku pojedinu provinciju).
Pobune će i ovaj puta biti nešto na što će igrać trebati obratiti pažnju.No, ovaj puta i to funkcionira malo drugačije.Kako društvo napreduje tako će građani zahtjevati slobode što se može umješati u vašu politiku.Možete izabrati krvavo gušenje pobuna i revolucija uspostavljajuću apsolutistički režim ili se preobraziti u modernu prosvjećenu državu.E:TW će se ovaj puta više fokusirati na političke slobode kao činitelj sreće stanovnika provincija.
Minimum&Recommended system requirements:TBA.
Postal 3
sjecate se igara iz postal serije,koje su svi mrzili i potajno igrali?e pa running with scissors je najavio postal 3,navodno najkrvaviji dosada.postal 3 ce pokretati valveov source(half-life 2)engine, posebno prerađen da bi se likovima mogli kidati ekstremiteti.igra je trenutacno u alpha verziji,na jos mnogo toga se treba poraditi(ai,balans oruzja,severance itd) igra izlazi krajem 2k8.strahujte...
dobra najava :rotfl:= Citat =:
Izvorno postao vkgamer16
sad sam saznao sve o igri :wink:
pa u biti se u igri samo i ubija,a i to je bila moja prva najava= Citat =:
Izvorno postao nosferatu25
:o ja mislio ti na sve zajebavaš...
pogledaj malo ostale najave pa ces vidit u cemu grijesis= Citat =:
Izvorno postao vkgamer16
Klanjam mu se, koji car :pray:
kad bolje pogledam, ova najava je sasvim dovoljna za početak. kasnije, kad se bude više znalo o igri, tad može napisati nešto opširnije. :roll:
zanimljivo... btw super najava xD= Citat =:
Izvorno postao Durin
jel se zna nesto vise o onom shock napadu?
Još ništa...još uvijek čekamo službene land battle screense.= Citat =:
Izvorno postao Rang€r