hmm.. moj C2 je išao stabilno na 4.2, doduše sa jako visokom voltažom..
ali totalno neisplativo.. dobitak u performansama je bio toliko grozno zanemariv da sam odustao..
sad se ionako većinu vremena vrti na 800Mhz u powersaving modu :D
Printable View
hmm.. moj C2 je išao stabilno na 4.2, doduše sa jako visokom voltažom..
ali totalno neisplativo.. dobitak u performansama je bio toliko grozno zanemariv da sam odustao..
sad se ionako većinu vremena vrti na 800Mhz u powersaving modu :D
kolko si mu dao struje za 4.2?
4.3 GHz @ 1.475V, 2 sata prime95 stabilno... :P
http://valid.canardpc.com/cache/banner/2022490.png
Igore, clockati gore za više od 1GHz je pretjerivanje. :D
Stvarno fini taktovi ali ono što mene zanima a vjerujem i većinu je neka usporedba tvornički vs kloknuti takt .Daj nabaci rezultat iz neke igre .
1.625V, imam negdje screen ali sad nemrem nać..= Citat =:
Izvorno postao IGoR_2803
puno previše.. true120 ga je jedva ohladio :D
@bezimeni.. razlika je efektivno zanemariva..
koju hoćeš? danas neću stići ali mogu sutra napraviti neki test na 3.2 i na 4.3 pa da vidimo... i mene zanima actually...= Citat =:
Izvorno postao bezimeni
treuntačno imam instaliran gta 4, crysis 2, starcraft 2 i dirt 3 od igara koje bi eventualno mogle biti interesantne...
Engine od Dirta jako voli višjezgrene procesore i trebao bi najviše profitirat od povećanja takta.Igra ima i jednostavan benchmark za provjeriti .
GTA4 je izrazito CPU zahtjevan, Crysis 2 je relativno raširen ali više ovisi o samoj grafičkoj, starcraft 2 koliko-toliko ovisi o procesoru a za Dirt3 ne bih znao.
Dakle od tih igara recimo GTA4 i SC2 bi mogle pokazati najveću razliku.
No preporučio bi i da s ovim provjeriš:
Fritz Chess Benchmark - http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark ... 92153.aspx
napravit ću koji usporedni test, ali kad fakat nađem stabilni takt... upravo mi je izletio BSOD na 4.3 GHz u tomb raider underworldu, iako je prošao 2 sata primea... vratio sam ga za sad na 4.1 @ 1.45V
Jeben OC. Ja bi volio probati svoga, da vidim koliko ide, ali se iskreno bojim zbog smeća od MBO, tek prosječnog coolera i Fortrona od 400W xD Nekako ne vjerujem napajanju, a sjećam se da mi niti temperature nisu bile dobre na 1,4V pri default taktovima... zato i jesam spuštao na 1.2V proc.
EDIT, evo... http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.ph ... 1#p1515141
Ono, razlika u temperaturi je 16 celzija, a proc stabilan ko stijena...
PS: Baš me zanimaju rezultati testiranja.
Pređi na testiranje putem OCCT Linpack. Meni ako clockam proc treća jezgra ne prolazi OCCT LinPack a sve drugo prolazi (Prime95 nekoliko sati bez problema).
Nastavite li ovako natjerat ćete me na pravilno i temeljito clockanje procesora - nešto što na svom procesoru nisam radio takoreći otkako ga imam (ono, clockao sam ga nabrzaka da vidim kak ide i to bome davno)...
Da, OCCT je po meni najbolji stress test, definitivna preporuka. Prime je OK za neko brzinsko testiranje temperatura, ali ne i stabilnosti.
Neki pak tvrde da OCCT zna krivo pokazivati - javljati greške i slično -iako je sve u redu.
dečkovi, meni occt u ovih par dana ni jedan error nije bacio, dok mi je na primeu na 4.2GHz @ 1.425 V nakon par minuta bacio error...
i kad smo već kod toga, evo samo dokaz kolko je sve ovo beskorisno... :)
Igore, u tim spoilerima ti samo piše "slika" i nšta više. Ako si htio slike stavljat trebao si barem thumbnailove stavit.
ne, nego to neki kurac imagevenue jebe, kod je dobar... uglavnom, ne da mi se na drugi hosting uploadat, tak da koga zanima nek kopira link pa bude videl skrinšot. :P= Citat =:
Izvorno postao marijanovic
Imagevenue je postao loš isto kao imageshack, bookmarkaj si imagur!!!
http://imgur.com/S- nema konkurencije...
EDIT: Hahahahah, 0,5 FPS-a razlike :rotfl: :rotfl: :pray:
:D razlike nema .Mislio sam kako će biti beskorisno ali ovo je FAKATS beskorisno .
Rađe stavi na default ili neki minorni OC da ti je srce na miru i da barem nečem cooler koristi :D Stavi na 1.3 ili 1,35V max i vidi stabilan OC na toj voltaži, ako baš moraš :D
EDIT: Mada ziher postoji neka igra koja bi profitirala od OC-a!? Možda Civilization ili nešto slično sa puno kalkulacija!?
radije neka spusti voltažu na minimum i štedi struju :D .
Baš :D Ja sam svoga tjerao najniže na 1,18V pri stock frekvenciji (3,2GHz), a razlika između 1,18V i 1,4V nije mala, zapravo je ogromna :D
Vidio bi on neku razliku da spusti rezu na npr. 1024x768...tak nekaj rade i ovi razvikani sajtovi pa Sandy Bridge imaju bolje performanse od npr.Phenoma II ali kada sve skupa podigneš na full Hd rezu i kada grafa postane kočnica sve skupa gubi smisao .Bitno da se ekipa pali na takve testove i piše kako Intel jako rula .
Kakva voltaža ljudi, taj izraz je falš, ono na što vi mislite je NAPON.
Pusti Dirt3 i maksimum detalje, testiraj s nekom CPU-intensive igrom (a ne portom s konzola) pa onda vidi razliku.
&& Ovo što piše Bezimeni - smanji detalje da manje dolazi grafička...
Lol, glupi smo pa ne znamo na što mislimo :D
Znamo mi to ali u narodu je normalno je to nazivati voltažom iako je skroz krivo :D .Baš se i ne koristi često izraz amperaža .
jebemu mater, to ti je to kad se zainatiš curi (ženi) pa kao odgovor na njezinu impulzivnu kupovinu nove majice kupiš jebeni kuler... :P
Ništa, ako me ne prođe volja poigrat ću se opet malo svojim procesorom za vikend (kad budem doma, oš par dana sam u OS).
No ja sam u drugoj lizi nego vi, moj procesor ni nije x4. Al ajde barem je Phenom II 550BE koji se izgleda baš i ne da clockati (ono malo što sam probao.
Evo ja sam napokon uspio nastimat svog Pentiuma na 3.7 bez da baca bsod ili errore, vidim da mi Bad Company ne steka toliko koliko prije, razlika nije velika (mozda 5fps) ali meni to puno znaci posto sa 20FPS bas i nije ugodno igrati neki MP FPS...
Prije sam se bojao dizati voltazu preko 1.3, sad je na +-1.4 i radi sto na sat...
Kad nam ova tema već služi za random rasprave... :D
Zašto u igrama imam opciju rezolucije 1920x1080 pri 59Hz i pri 60Hz!? Čemu taj 1 Hz :o Jasno mi je kad sam na starom monitoru imao 60 i 75, ali 59 i 60 xD