Pa probaj s memorijom, jedan po jedan modul i to je to. Nađeš neispravan modul i voila riješio si problem.
Printable View
Pa probaj s memorijom, jedan po jedan modul i to je to. Nađeš neispravan modul i voila riješio si problem.
@niko: kužim ja tebe i slažem se ali je stvar u tome da bez obzira na modani bios na moj vtx-ici, ja grafu opće nisam klokao, sa modanim biosom ili bez njega... stavio sam ga samo zato da bi u raznim toolsima (msi afterburner itd) slider mogao pomaknuti više nego je to tvornički dozvoljeno... nikakvi naponi nisu mijenjani niti išta drugo... a čak i da jesu, kako to da je grafa normalno radila na starom procu, pred samo dva dana, i bez problema vrtila te iste igre koje sada ne "izdrže" ni minutu...
nisam više imao živaca danas, vjerujem da je i vama dosta... dogovorio sam se s frendom da mi sutra posudi cijelu svoju kantu pa ću vidjeti...
laka vam noć ;)
Tak ti i treba kad neces slusati Sicka :D
već mi je bilo čudno gdje si tako dugo da ne komentiraš u ovoj temi... :P= Citat =:
Izvorno postao Sickmanno1
uglavnom, donio sam kompletnu frendovu konfu... ima lga775 konfu, ali mi dobro dođe grafa, memorija, diskovlje. napajanje sam već eliminirao...
upravo sam eliminirao i memoriju jer sa njegovim keksom od 2 GB isto sere..
sad idem uninstaliram drivere od grafe pa probam sa njegovom...
Kao što rekoh, Điđabajt :yuck: :thumbs1: :p
&& Rekoh ti kako eliminirati procesor, sumnjam da si pokušao.
Zasto seres po brendu kad nema nikakvih indikacija da je kriva ploca. Ne budi djetinjast.
nije niti grafa... sa frendovom isto ne radi, uredno uninstalirani driveri sa driver sweeperom iz safe modea...
sad ću staviti stari proc na novu ploču, samo ne znam da li da ponovno dižem friške windowse zbog promjene proca ili će biti OK i ovako?
Ma nema potrebe da dižeš nove Windowse kad mijenjaš grafu, procesor, dodaš disk ili mijenjaš RAM.
Windowse je preporučeno reinstalirati ako se mijenja čipset (dakle matična, i to ne neka promjena AMD 770/710 na 780/750 već veće promjene) ili puno komponenti.
Ja sam već nekoliko stranica teme uvjeren da je do procesora ili matične. Čak bih prije rekao da je do matične jer ne vjerujem da bi AMD iz kutije bio neispravan.
S Gigabyte koliko sam čuo znalo je biti out-of-the-box problema.
bit ce ok i tak,samo garant ti je ploca u qurcu,ne zato sto ne volim gigabyte nego proc 100% nije,a ostaje samo ploca...
jesi probao najnoviji bios na plocu stavit?
Stavio je najnoviji bios. Rekao je to ranije.
sranje je što za ploču nemam načina da provjerim... nitko koga znam da mi je blizu nema am2+ ili am3 ploču, svi su na intelima ili imaju neke am2, 754 konfe... psmtr...
Onda otfuraj konfu u neki servis. Nece te puno kostati. Mislim barem bi ja tako napravio i to vec u samom startu bez da se mucim i koristim svoje dragocjeno vrijeme.
Sad druga je stvar ako tvoje vrijeme nije dragocijeno ^^
ma je, dragocjeno je... :) vidiš da se ni ne stignem baviti s time, već je prošlo tjedan dana od onda, a tek sam par stvari pokušao... nego je problem što u ovoj selendri di živim su se zatvorili sve IT trgovine, a ova 2,3 servisera koja imaju vlastite radnje poznam i ne bi im dao da mi digitron poprave... :P
moral bi ga nositi u zagreb...
Kako nemaš načina da provjeriš ploču?
Ako si eliminirao sve ostalo, ono što ostaje, ma kako čudno bilo, krivo je.
Jesi na kraju ili nisi eliminirao procesor?
uzeo sam svoj komp kod bratića, probao njegou grafu (hd5770) - ne radi. stavio svoj stari proc na novu ploču - ne radi...
ostaju dvije opcije - ili je softver (not very likely) ili ploča...
Nije softver, PLOČA JE.
Nosi to brže bolje na reklamaciju, traži drugu.
sutra ću je dat sestri jer sam u zg, pa nek ona u pon odnese, a ja ću im telefonski objasniti o čemu se radi... samo je sranje to što im je ovo bila zadnja, tak da ako ne uspiju nabaviti istu, morat će mi vratit pare...
a sad se idem uhvatiti za zadnju slamku i ponovno dići windowse, ali ovaj puta sa drugog cda i to x86 verziju... tek tolko :)
Jel imaš original Windowse? Ako su od gusara s Pelješca moguće je da su ostatci ruma i baruta prouzročili kalvariju epskih razmjera i očitih nesrazmjera u nedostatku preventivnih mjera...
upravo isprobavam drugu verziju windowsa, sa drugog dvda, ali mislim da će ploča danas sa mnom u zg, a sutra u optimum računala..
A LOL , Niko legendo svaka ti dala : :pray:= Citat =:
Izvorno postao Niko Bellic
Sry ajgor na off topic moral sam :D
xdddddd= Citat =:
Izvorno postao Niko Bellic
i meni je bilo smešno... :)= Citat =:
Izvorno postao ezav
btw, ima ko iskustva s optimum računala? kakvi su što se tiče reklamacija?
sad sam skužil da bih mogao probati vratiti proizvod i zatražiti povrat love pošto sam kupovao preko neta, a još nije prošlo onih zakonskih 7 dana...
evo update, čuo sam se sa servisom tvrtke microline.hr, oni su uvoznik i ovlašteni servis za gigabyte, poslat ću im ploču, objasnio sam im što se događa tak da budu oni testirali i trebali bi dobiti novu... samo se nadam da se neće dogoditi da je kod njih sve ok... makar ne bi trebalo biti... :)
edit:
je moguće da nisam sa pločom dobio jamstveni list? ili je to onaj papir koji je zalijepljen od ispod na samu kutiju od ploče? ovi u microlineu su rekli da obavezno moram taj list poslati, mislim da je to taj, ali nisam siguran, sad ne mogu provjeriti dok ne dođem s posla...
je, to je to.
uglavnom su zaljepljeni na kutiju tako.
evo me privremeno natrag na m55s-s3 i brisbane-u... :(
uglavnom, digao sam friške w7 ultimate x64 i sve radi besprijekorno... :)
ma790x-ud3p je poslana u servis u zagreb sa detaljnim opisom kvara i što sam sve pokušao... pa nek si misle... nadam se da im neće dugo trebati da mi pošalju novu ili vrate novac...
gigabyte--
đe sad čika don kihote
upravo sam se čuo sa servisom - i oni zaključili da je ploča mrtva... uglavnom, sad je problem što više ne mogu nabaviti istu ploču tak da će mi sutra ponuditi par am3 ploča iste vrijednosti (kaj god to značilo, vidjet ću sutra)... ako ne želim, mogu dobiti novac natrag...
uglavnom, mislim da ću uzeti 4 GB ddr3 memorije i prijeći na am3... samo prvo moram vidjeti kaj budu mi ponudili za ploču...
edit:
nadam se da će mi ponuditi ovoS :P ...
ako budu nešto srali, reći ću da želim ploču sa 8+2 regulacijom, na manje ne pristajem... samo ne znam hoće li u tom slučaju rađe vratiti pare, pošto je 790x koštala <800,00 kn, a ova je 950... :)
Ponudit će ti ploče vrijednosti do 80% te. Uzmi onu koju ti ponude da je AM2+.
Kako ti mogu ponuditi AM3 kad ti zakonski moraju dati takvu ili tih karakteristika...
Napravi jedno od ovoga:
1) Nadoplati za bolju ploču
2) Uzmi svu lovu nazad i kupi ako treba u drugom dućanu ili opet dodaj još love i uzmi onu koja ti odgovara
Nemoj dopustiti da ti uvale proizvod koji ne želiš. Nisi ti kriv što su ti dali mrtvu ploču, oni tebi moraju udovoljiti, ne ti njima!