Ne, ako si prvi,utječeš na sve ostale koji su iza tebe. Misliš da Martin nikad nije čitao Tolkienova djela? (i ne, ne govorim da ga kopira, samo malo poštovanja prema liku koji je otac modernog fantasy-a, kao što je gore rečeno) :thumbs2:
Printable View
Ne, ako si prvi,utječeš na sve ostale koji su iza tebe. Misliš da Martin nikad nije čitao Tolkienova djela? (i ne, ne govorim da ga kopira, samo malo poštovanja prema liku koji je otac modernog fantasy-a, kao što je gore rečeno) :thumbs2:
Postojala su i prije djela s elementima fantastike, pa čak i naglašeno fantastični romani i pripovijetke, ali Tolkien je stvorio nišu u svjetskoj književnosti za cijeli koncept epske fantastike i dao joj usmjerenje.
Možda nije bio prvi kronološki, ali je bio prvi u odvažnosti i izvedbi. Da nije bilo njega, teško da bi postojala epska fantastika (a možda ni fantastika uopće) kakvu je danas poznajemo.
Ali ovoj raspravi nije mjesto u ovom topicu.
Tu smo da se veselimo jer je konačno najavljen datum izlaska petog nastavka. :>
= Citat =:
Izvorno postao Kvothe
pobogu knjiga je vani vec 15 godina, kako je to spoilanje?
Nema veze koliko je vani, nisu svi čitali.
Kao recimo ja, pa bi spoiler tagovi bili korisni :wink:
po toj logici nebi smjeli o nicemu pricati jer automatski je sve spoilanje? niti filmovima, videoigrama, knjigama?= Citat =:
Izvorno postao str1k3r
a i Duke ono sto sam napisao ti nista ne znaci jer jos nisi poceo citati a niti sam igdje spomenuo uloge tak da i nije neki spolier ;)
Zato imaš spoiler tag. :)= Citat =:
Izvorno postao pimp
Spoiler je, jer čim počne čitati (pod uvjetom da nije idiot, a nije), taj tvoj "nespoiler" će mu postati jasan. Postalo bi jasno svakome tko ima bar malo mozga jer nije bilo nimalo suptilno.= Citat =:
Izvorno postao pimp
Nije važno je li knjiga, film ili igra. Ako hoćeš raspravljati o radnji, stavljaj spoiler tag za sve, pa makar bila sitnica.
http://www.themaesterspath.com
Druga karika na maesterskoj ogrlici je tu. Probajte riješitu zagonetku, nagrada je... well.. ako riješite vidjet ćete. Osobno, to mi je jedan od boljih obrata u priči, mada sam event nije prikazan, već ono što se dogodilo prije njega.
Ako ne želite rješavati, well:
Istek'o edit, jebiga.
Želim nešto reći, oni koji su čitali znati će o čemu govorim, biti ću kratak i jasan:
Doran Martell.
EOD.
"All desires are valid to a man with a full purse."
Boguje mi trailerče.
Official poster unveiled.
http://tvmedia.ign.com/tv/image/arti...788541-001.jpg
= Citat =:
As the poster says, Game of Thrones debuts April 17th on HBO.
Želim. Sada. Odmah.
= Citat =:
Izvorno postao The Boz
Odvalio sam se na ovaj komentar :D= Citat =:
Hodor
hodorS1 week ago (31Sthumps up)
[quote=Death By Sexy][/quote:htfbupjo]= Citat =:
Izvorno postao "The Boz":htfbupjo
[quote=Kvothe][/quote:3h9hz2bp]= Citat =:
Izvorno postao Death By Sexy
Vidim da je sad u modi imat ASIOAF Sigove= Citat =:
Izvorno postao str1k3r
vvvvv
I avatare, frende. :D
<naočaledebelogokvira>
Prokleti trendseri. Ja sam volio ASOIAF dok je još bio underground.
</naočaledebelogokvira>
Sad imam i avatar
Also boz :rotfl:
Ja sam ga počeo čitat 2000.
Boz. :D
Also, meni je nekako draže što sam počeo čitati kasnije, jer mislim da bih umro od čekanja da on napiše sve to. :D
Pogotovo što na kraju AFFC piše da će u roku od godine dana izaći ADWD, a nadnevak je June 2005. :)
neznm , kad sam pročito prvu knjigu totalno sam nan nju zaboravio i onda opet počeo par godina poslje čitat :/
E, NE MJERITE SI PENISE TU!!! Uvijek pomislim da je neki novi trailer ili slika ili poster, a kad ono - vaše baljezganje! :'(
Fear and Blood Preview
House StarkSFeature
Jebem mu sve, kad će to više!? :(
još 34 dana bre :(
Kako će ovo biti dobro. Ova dva filmića su me megaobradovala! :)
I come bearing many gifts: :)