= Citat =:
Izvorno postao flander
Evo ti konzumkaster na djelu:))))400kn gitara,od johinog drveta.
Printable View
= Citat =:
Izvorno postao flander
Evo ti konzumkaster na djelu:))))400kn gitara,od johinog drveta.
Ko god da je ovo gore sviro ima predobro lampaško pojačalo i super svira. Respect +
Draggiani,jedan od najperspektivnijih gitarista ovih prostora po meni:)
Oh, ma nisam ni mislio da nije on :D
Podaj također:
-Ivan Mijaljević
-Ivan Zečić
-Lorlon Warrior :P
Ok ovog zadnjeg izostavi ^^
Zečića neznam,Mihaljevica sam sreo u nedjelju dopodne,malo popricali,gledao sam ga i uzivo,odlican:)A ovaj Warior je neki b00n?:)
Erm... Šta god da ti značilo ovo za Warriora al ono, s moje strane je to bila zajebancija i uopće ne vrijedno spominjanja :D
Enivejs aj da pitam sada ako neko zna... Za upad na glazbenu akademiju u Zagrebu smjer gitara - traži se dodatna provjera znanja
Piše da se gleda naravno glavni instrument 60% (gitara obviously) i Solfeggio. E sad zanima me dal će oni tebi dat gitaru pa ti reći:
Daj mi odsviraj G7sus4add13/5+ pa onda malo Emadd11+/5- tu dodaj krešendo pa baci ff... Ili će te jednostavno samo testirat da vide dal si sposoban ono, svirat opće generalno?
Kupio i ja usnu harmoniku (Hohner Blues Harp u C tonalitetu) jer u zadnje vrijeme najviše blues sviram :)
Baš si nam nekako suptilno rekao kako se razumiješ u sve to. :D= Citat =:
Izvorno postao LorlonWarrior
Da sam ja taj lik što ispituje ja bih gledao kako sviraš, ali vjerojatno je ovo prvo.
Podrazumjeva li se da je gitara u glazbenoj akademiji klasična?
Boon= noob i samo sam se salio:)= Citat =:
Izvorno postao LorlonWarrior
Ugl tri puta sam pao na glazbenoj pa ti mogu odma reci. Trazi se jedna kompozicija koncertnog karaktera(suita,koncert-tri stavka) i jedna etida.neznam tocno dali je potrebno i trece djelo.(Postoji 10-20 djela u kategoriji koja se sviraju i smatraju se tezinom koja zadovoljava prijemni)
Solfeggio ti podrazumjeva pismeni i usmeni ispit.Pismeni je teorija= ljestvice,kljucevi,akordi,septakordi,nonakordi,ras tavljeni,obrati itd + ritamski,jednoglasni,dvoglasni i troglasni diktat koji ona svira na klaviru, a ti ga zapisujes:)
Usmeni ti se sastoji od pjevanja avista, sto znaci dodjes izvuces primjer u bas ili violinskom kljucu i pjevas ga ,da ti prvi ton za intonaciju.
Prijemni nemozes proci ako ne polozis solfeggio.
Uzivaj:)
dobro jel neko uspije upisat tu glazbenu akademiju? O.o
Naravno,izvrsni glazbenici i ljudi s vezom.
Frend je upisao, ali je pauzirao jednu godinu školovanja kako bi vježbao.= Citat =:
Izvorno postao Rang€r
Auuuuu, sada sam upravo sazno da primaju samo 3 gitarista + ovo što je Masakrist reko gore lololol tak da nema Isusove teorije da upadnem :D
Ja sam samo divlji električni gitarist koji zna šredat i tu i tamo opalit nešta laganini za dušu :D
Al eto, ajde da me pitaju "odšredaj ti nama nešta i pokaži šta znaš" - to mi nebi bio problem, ali neam pojma baratati s prstima na desnoj ruci i kamoli klasična gitara
Hmm al evo malo sam odlučio naučiti pa sam si reko da ću naučiti svirati ovo:
Hmm da, al gle= Citat =:
Izvorno postao Mr. Ante
Ja mogu stvarno uzet i odšredat nešta (vidio si video kako sviram), sweepovi no problem ovo ono ali da, problem je ovo što je ovo klasična gitara. Evo kažem sada upravo učim ovo gore s vide svirati i iskreno - odsvirati neki solo od Bodoma mi je slatkiš napsram ovoga gore. Znači nije mi toliko teško lijevom rukom koliko desnom jer uopće nisam naviko prstima svirati, pogotovo izmjenjivati palac-kažiprst-srednjak u nekim triolama uff
Al eto, 2 dana mi je trebalo da naučim prva 2 takta haha :D
Sad idem na druga 2 i tako dalje ^^
Možda budem posto jednom kad budem mogo odsvirati ko ovaj čiko s videa. Moja procjena za kojih mjesec dana ako ovako nastavim ^^
Možeš staviti video kako šredaš, zadnji put kad sam gledao bilo je circa prije godinu, mogu staviti para da si sad još bolji. :D
Ja želim svirati španjolsku gitaru, evo primjer, rula. :pray:
dobro kolko traje taj upload na youtube, uplodam filmek od 10MB već sat jebenih vremena i samo stoji "finishing upload" a neželim niš klikat
kolko mu treba :?
z9CIUpDLefc= Citat =:
Izvorno postao Mr. Ante
Qhq3UDx1B5c
Pa već sam stavio par stranica prije, ne znam kak nisi vidio :D
I da, snimka je stara kakvih godinu dana skoro (8. mjesec prošle godine)
EDIT: Al vjeruj mi da bi dao pola te brzine da mogu nešta onak kvalitetno i konkretno odsvirat :(
Dobar si, imaš te fine duge i tanke prste, u mene ko ćevapi. :D
Duge prste hahahaha D:= Citat =:
Izvorno postao Mr. Ante
De me nemoj zezat D:
Ti očito nisi svjestan kolko ja zapravo male prste imam, tolko male da imam problema kad vatam 1 3 5 pragove čoeče
Moja žena od 170 cm ima duže prste od mene :cry:
A šaka mi je ono, strašno sitna jbte tak da zapravo smiješno izgleda u omjeru naspram cijele ruke. Imam ruke gore 39 cm a eto šake veličine normalne ženske osobe od 170 cm :(
Zato sam zapravo i prešo na osmice (žice) jer mi ih je lakše bendati budući da mi je općenito problem savijat žicu baš zbog malih i slabašnih šakica i kratkih prstova :(
aj evo da se i ja malo "osramotim" ^^
u8rjwyvljpM
Može preporuka za neke ne treš metalne žice za akustičnu gitaru a da ne koštaju konja i kraljevstvo?
90 kuna DR žice 0.11, nema boljih, moja preporuka, nećeš požalit ni lipe
Daš molim te neki link da vidim kak to izgleda?
Hvala puno.
Valja, želim tvoju akustaru. :D= Citat =:
Izvorno postao flander
= Citat =:
Izvorno postao flander
lijepo :thumbs2:
= Citat =:
Izvorno postao Kvothe
nemaš beda, stvarno kupujem te žice i zadovoljan ^^ 0.11 sasvim dovoljna debljina za akustičnu
@ ostali hvala na pohvali ^^ akustaru nedam :P
prije svega, nice gitara ^^= Citat =:
Izvorno postao flander
pjesmu nikad nisam čuo, al sviđa mi se tvoj vokal, inače ti slideovi su u pjesmi il ih ti tek tak radiš jer ti teško dič prste kad mjenjaš akorde(ako da imamo, sličan problem ^^)?
inače ja sam večeras otkrio čari različitih amp settinga.. bio malo na gitare.info i tako skužim amp settings, pa sam prošo svašta, od iommija, slasha, paiga, opčenitog metal zvuka i stvarno sve zvuči prebolesno... uvjek sam se klao za onaj zvuk whole lotta love i probam onaj paigov amp setting i jednostavno je to to... brutala :pray:
sad pokušavam nač neki dobar randy rhoads zvuk, jer nikak da mi crazy train i flying high again zvuče "kako treba" ^^
onda bi mogo i frušantea guglat...
misliš ovo kad zacvili dok mjenjam akorde ? a da znam jebemu, pokušavam i pokušavam to na minimum smanjit :D
zna bit iritantno ^^ al kad gledam recimo gitariste višegodišnjeg iskustva to koda je nemoguće izbjegnut, čak i oni znaju "zacvilit" sa žicama
= Citat =:
Izvorno postao flander
To ti je do samih žica, ne do skilla ^^
Imaš neke Fenderove Nickel Plated (tako neš, ako se dobro sjećam) i to ti je takav neki omot oko žice da se stvarno opće nečuje škripanje kad slajdaš. Al zato ti je potupno drugačiji filing jer žica praktički ko da nema one "reckice" ili urezotine tak da kada bi prelazio trzalicom preko nje dobio bi neki futavi zvuk ne-škripanja
a onda dobro ^^
jebo Fender imam DR :P
E, da, zaboravio sam nešto. Ja sviram prstima (nikad trzalicom) i do sad sam svirao na plastičnim žicama (na akustičnoj gitari), pa me zanima: jesu li te žice koje si mi preporučio pogodne za fingerpicking?
pa ono meni su ok, mješam malo finger malo trzalica, bit će dobre ne brini, ako su ti 0.11 debele stavi 0.10, tanje od toga nejde ^^
odlično ti je ovo flanderu, mada je pesma laka.. sviđa mi se boja glasa, al moraš poraditi na akcentu (gubi se na emotivnosti ovako)
= Citat =:
Izvorno postao baldrick_
hehe hvala hvala, a jebemu nebum odma Hotel California :D krećem do laganih ^^
ma eto to tako malo vježbam, uživam ^^
Kupio sam žice, oduševljen sam. Thx. :)
Jel može bass ići na obično pojačalo od gitare?
Jep.
Može, ali se neće čuti tako dobro kao na bass pojačalu :)