Vrijedi li ta tipkovnica više od desetak običnih? A više nego 4-5 dobrih tipkovnica od 150-200 Kn?
Ja bih rekao da ne. Radi se samo o pres...ovaj hvaljenju.
Printable View
Vrijedi li ta tipkovnica više od desetak običnih? A više nego 4-5 dobrih tipkovnica od 150-200 Kn?
Ja bih rekao da ne. Radi se samo o pres...ovaj hvaljenju.
Dobiješ gotovo 2 Illuminated tipkuše za jednu ovu :D
ali niti jedna od tih keybi o kojima vi pričate nije mehanička
U čemu je fora sa mehaničkim tipkovnicama? Mislim da nisam probao takvu? Ili jesam pa ne znam...
Nisu li one starinske "IBM tipa" tipkovnice mehaničke?
Ako jesu, moja stara Samsung je takva...
Kada kupiš takvu tipkovnicu, koja ima takvu cijenu, brand i izgled, primarna stvar je i da ćeš se s njom hvaliti. Nije riječ o nikakvom preseravanju, zašto bi bilo preseravanje, zato što je razer i ima mehaničke tipke. Sve je stvar osobnog ukusa.
spoji hardverske performanse jedne razer tarantule ili logitech G15 sa udobnošću i preciznošću tipkanja na jednoj mehaničkoy keybi..
i dobiješ black widow..
Znači mehanička je zapravo ta klikuša? Pa onda je puno udobnije pisati po plitkom hodu kakav je na Wave ili Illuminated!? Jel imaju gdje izloženu black widow, tak da odem malo isprobati? :D
nisam vidio.. ja sam je isprobao kod frendice prije kupnje..
sjeti se onih starih IBM keybi.. a onda uračunaj da je u zadnjih 20 godina razer tu tehnologiju podigao na jednu posve novu razinu..
tipkanje na mehaničkoj keybi je oduvijek bilo brže i preciznije. a sad je i skoro savršeno udobno.. jer su tipke toliko mekane, sa nevjerojatno pogođenim otporom da prsti doslovno lete po tipkovnici..
lakše mi je tipkat po ovoj keybi nego po sidewinderu x4 koji sam upravo bacio u kutiju i nekom ću ju poklonit :D
Sad si mi skrenuo pažnju na to tipkanje i tek sad kužim da mi G11 pruža pre veliki otpor kod tipkanja xD Volio bi to probati, budem vidio ako će mi biti koji dućan usput, možda imaju izloženu.
Dakle dodali su crnu boju i pozadinsko osvjetljenje? Cool.= Citat =:
Izvorno postao Gwin
Ja se još nisam naviknuo na tipkanje na Logitech Media 600.= Citat =:
Izvorno postao Gwin
Prije nje sam imao neku Samsung tipa starih IBM. Potpuno je ispravna, samo što nije crna.
Da je crna bila bi još u uporabi. Jel se to može kako ofarbati (znam da može), kako zadržati do ostanu slova?
Imaš već neke kandidate?= Citat =:
Izvorno postao Gwin
ne. nego je općenito podignuta kvaliteta mehaničkih switcheva.. u odnosu na one koji su se koristili prije.= Citat =:
Izvorno postao marijanovic
oke.. shvatili smo da si škrt i da si bezosjećajan pa ne kužiš razliku između tipkanja i igranja na kvalitetnoj keybi i na jeftilenu od 50kn.. ok.. to je tvoj problem..
ali ne cendraj bezveze.
Da ne kužim razliku ne bih dao 170 Kn za keybu nego bih ostao na staroj koja je kad je bila nova koštala puno više.= Citat =:
Izvorno postao Gwin
Ili bih kupio neku crnu MS od 50-100 Kn a ne uzeo Logitech. Što se tiče računalnog hardvera i periferije, tu nikako nisam škrt.
E sad, ako Logitech tipkovnica od 150 - 200 Kn nije kvalitetna keyba ja sam Gadafi.
Ako tvrdiš da je Logitech Media 600 loša keyba, daj mi bolju da se uvjerim. Neću se naljutit ako mi dokažeš.
daj sta pricas ti marijanovicu? koliko sam ja skuzio ti bacas u isti kos mehaničku tipkovnicu od 1000kn i tipkovnice prek 600kn sa media 600?????
LOL,sada sam ja Gadafi...
Razlika između 200 kuna keybe i G11/15 baš i nije neka što se tiče udobnosti pisanja. Ali Illuminated rastura, vjerujem i te mehaničke ako ih toliko hvalite. Da li bi dao za to lovu? Bi da imam :D
microsoft sidewinder x4 košta 400kn i odlična je keyba..
no u usporedbi sa black widow je komad smeća.. tvrda, kruta, spora i neresponzivna.. manje bitno: ružnija, nema usb ni audio port
da, black widow je čak i sa ovim popustom jebeno preskupa.. ali daleko kvalitetnija.
@bartuc. naravno da nije razlika.. kad sve koriste gumenu membranu..
ulovi negdje bilo koju staru klikušu.. i probaj intenzivno tipkat na njoj.. pa ćeš vidjet da je čak i ta keyba iz 1960. bolja za tipkanje od bilo koje ultramoderne gaming keybe koja koristi membrane..
Šta, Shaka, hoćeš reći, da bilo koja Logitech tipkovnica od 150-200 Kn nije kvalitetna tipkovnica?
Treba dati 1000 Kn da bi tipkovnica bila kvalitetna? Pa toliko dođe jedan dobar procesor+matična ili jedna dobra grafička!
Možete vi dati i 5000 za tipkovnicu; neki nemaju toliko ni za cijeli komp ili uzmu komp za toliko pa su uber zadovoljni.
Ja ne bih dao prosječnu plaću prosječnog hrvatskog radnika za kombinaciju Monitor + miš + tipkovnica + zvučnici + headset ni da mi novci na drvetu rastu.
Edit:
Audio port na tipkovnici? USB hub na tipkovnici? Pekač pizze na tipkovnici? :rotfl:
nisam rekao da trebas dati 1000kn za tipkovnicu,nego da ne mozes bacati u isti kos tipkalo od 200kn sa tipkalom od 1000kn,naravno da je ova od 1000kn kvalitetnija/bolja/ljepsa/udobnija/i sta ti ja sve neznam i da nravno kad bi imao viska 1000kn sigurno uzeo black widow...
@marijanovic
i kaj onda kaj ti ne bi? ja sam dao i više od prosječne plaće na periferiju..
zaradio sam i imam, nisu mi pali s neba. kad nisam imao, kupovao sam jeftino kao i ti.. ali za razliku od tebe, nisam bio zadovoljan. jer sam u rukama imao osjetno loš primjerak hardvera. sorry.. meni je jako žao što ti kao gejmer ne težiš perfekciji, ali to nije moj problem.
igranje je užitak. i za potpuni užitak želim savršenu periferiju. jer ako inferiorniji komad periferije oduzima od mog uživanja u igri, onda igranje gubi smisao. jer je to onda "prelazak igre", a ne "uživanje u igri"..
ja primjećujem razliku. imao sam MSi smeća od 35kn, samsunge od 100kn, microsft od 400kn, tarantulu od 900kn, black widow od soma.. i da.. primjećujem razliku između pojedinih keybi.. sorry.. ali meni sa uživanje u igri isplati dat tih par sto kuna razlike.
daleko mi se više isplati dat par sto kuna razlike za ultimativnu keybu koju neću mijenjat narednih nekoliko godina nego mijenjat proc i grafu..
keyba i miš su pored monitora ti koji komuniciraju sa tvojim osjetilima.. moja su očito osjetljivija od tvojih. i kaj da ja sad radim? da iz respekta prema tebi kupim inferiorni komad hardvera?, da. moš mislit..
da, ponosan sam što sam geek..
slazem se,takav sam i ja,kada sam dao samo za kutiju skoro 15 somova onda mogu dati za mis i keybu 1.5k k,igranje mi je uzitak a ne obveza...= Citat =:
Izvorno postao Gwin
Iskreno, ja jedno pričam drugo radim. Dao bih i ja za periferiju puno, samo što nemam pa se tješim.
Nastojim biti zadovoljan s onim što imam, uvijek povećavam granice i uzimam bolje za onoliko koliko mogu.
Nadam se da ću jednog dana (možda već u bliskoj budućnosti) moći ulagati više u ono što volim, ali još ne mogu.
Pogledajte samo većinu; rijetko tko ima periferiju kakvu ja imam, a kamo li takve ekstaze kakve vi imate.
Samo meni nije bitno da mi tipkovnica svijetli (dapače, mislim da bi mi smetalo), da ima USB hub, ugrađenu zvučnu, ...
Za mehaničke tipke se slažem. Da je bilo neke dobre crne s takvim tipkama kad sam kupovao keybu za oko 200 Kn, uzeo bih ju.
ajmo se obrukat :oops: ,pošto nisam nikad imo a htio bi imati ovak komad harvder nešto da priupitam= Citat =:
Izvorno postao Gwin
kolko vidim ta tipkovnica nema ova naša slova šđčćž ?
nego sad kad ti nju instaliraš na komp, recimo pokraj slova p imaš š na normalnoj tipkovnici,nego jel ti ona piše ko meni š kad to klikneš ili tu zagradu
naravno da piše "š".. jer windowsi određuju koji će simbol ispisat ovisno o signalu sa keybe :D
a s obzirom da mi je podešen Cro layout u windowsima.. :D
znači isti efekti ima ako recimo imam njemačku tipkovnicu a cro layout u windowsu opet ispisuje isti znak/slovo/simbol na mjestu tipke na normalnoj tipkovnici
Cek, kaj ta keyba ima prozirne tipke kroz koje mozes programirati koja slova pisu!?!?
Ne, nema.= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Stvar je u tome da, kad staviš "Croatian layout" za tipkovnicu u Windowsima, da su ti č, š, đ, dž, lj, ... na istim mjestima gdje su na tipkovnici koja je na hrvatskom.
Dakle samo zamijeniš tipke Y i Z (da bude kao na hrv tipkovnicama),a ostale popamtiš gdje su na cro-layout tipkovnicama.
Nisam probao tipkovnicu tako da pričam isključivo na temelju viđenih video snimaka ali mene ta tipkovnica ostavlja totalno ravnodušnim.Izgleda mi sasvim obično a kada vidim cijenu pitam se da li je napravljena od titaniuma . Ne kažem da tipkanje nije orgazmično i da neće trajati 30 godina ali poznavajući sebe znam da bih ju mrzio nakon cc 5 godina :D .Npr. nakon 6 godina mrzim ovaj Mx518 na stolu a đubre nikako da rikne i da mi povoda za novi trošak .
To su jako prakticne stvari, pogotovo ako ides na neki lan ili ako ti komp nije na stolu... Ja se moram saginjat ispod stola i izvlacit komp da bi usteko usb... :S= Citat =:
Izvorno postao marijanovic
Ako imas kratak kabel od slusalica mozes ih spojit na keybu... Nemoras kupovat produzetke i slicne gluposti... :)
Osvjetljenje je jako korisna stvar... Nemoram ni govorit zasto xD
kako kome... meni recimo jeste, a zadovoljan sam ovom genius koja je doslovno 10 puta jeftinija. E sad da imam para valjda bi i uzeo takvo šta ali od mene nije takvo vrjeme tako daništa...= Citat =:
Izvorno postao Gwin
pa u zadnje 3 godine za grafe sam uložio 300kn, a kako da sat tu kupujem tipkovnice za soma... :D
Nadji posao. Stvari su puno pristupacnije ako imas koju kunu u novcaniku :-D
za koji dan imam 11 mjeseci staža a državi pridonosim sa PDVom više vec što ti pridoneseš u 3 godine :P
al kasa je zajednicka sa starcima a meni se nežuri odrasti tako da mi je family posao cisto oke iako naravno jednog dana imam vece planove. zasada mi je 4670 čisto oke :D
ali phenom II 4 955 BE i onda hd4670... :( šteta proca... zakržljat će... :)
Slažem se s Igorom; daj meni proc (imam i jaču grafu i bolji hladnjak), ja ti dam svoj. :P
Daj ti meni svoju grafu :P
..inace, dugorocno savršen komp za multimediju i video edit :D
Probao malo danas Gwinovu black widow u jednom shopu .Sad vidim zašto košta soma kuna .Tipkanje se teško može opisati riječima ...ali jedno je sigurno, sve ostale tipkovnice koje sam vidio/probao su igračka u odnosu na ovu klikušu. Jednostavno ne vjeruješ dok ne probaš .
U koji je to shop Gwin odnio svoju da se može probati?
Da, i mene zanima tako da slučajno navratim jedan dan.
Da ste face Gwin bi vam rekao , pošto niste gledajte ju na jubito .
ja cu biti faca pa cu reci da me boli brigaal ijabi diraoS:eyebrows:
eo našo na fejsu kod nekog lika.... kraljevska ideja :D
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...2_137486_n.jpg