Imamo doli, al doli smo navikli da se to zna dogodit pa ima uglavnom ima i spremno nešto vode sastrane. Šta je najgore doli uglavnom jave ako se nešto planirano radi da se judi pripreme, al iopet to je malo misto pa je valjda lakše. U Zg je malo drukčija situacija, al na kraju je sve ispalo dobro, vratila se voda, ja san se otušira, samo ću malo zakasniti na predavanje.
Još veće krilo i usis zraka koji bi mogao slučajno pokupit jastreba. I don't see your point.
24-04-2013, 15:33
Carp
Re: Što ste danas spoznali. Part Deux
Sta ti tocno mislis pod krilo? :S
Nasprem nikovog nema spoiler velicine Empire State Buildinga i nema ove panoe na prednjim branicima. (da, fuck me, ne znam strucni naziv za to)
24-04-2013, 16:19
Neven <R>
Ima veće stražnje krilo sam je spušteno. Je'l to uopće vozi na pikes peaku? Meni izgleda ko prototip za endurance utrke
24-04-2013, 17:35
Carp
Mislim da je taj "auto" rekorder Pikeas Peaka za RWD. Ma ima barem duplo manje KRILO od ove 208ice.
Di je stena kad ga trebas?! :D
24-04-2013, 22:13
Wishmaster
Čemu opće rasprava, ovaj hyundai zgleda ko žaba. Pežo je po izgledu bog i batina naspram njega. A ti veliki spojleri su tu s razlogom i ne vidim po čemu bi ovaj na Pežiju bil ružan, dapače, baš je elegantan i sexi.
24-04-2013, 22:56
cham3leon
Jedino što je bitno jest da za takve bijesne hillclimbove moraš (možeš) imati takve aerodinamičke elemente, što znači da je auto isfriziran da postiže jebačke performanse. A stroj koji uspiješno cijedi vrhunske performanse iz sebe za neku primjenu, automatski sam po sebi ima neku estetiku.
24-04-2013, 23:41
Neven <R>
= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
A stroj koji uspiješno cijedi vrhunske performanse iz sebe za neku primjenu, automatski sam po sebi ima neku estetiku.
Koga briga, nije da imamo neke koristi od njih. Ako nekom baš toliko fale, nek im sačuvaju DNK i kloniraju ih za nekih 50 godina or so.
Ne znam stvarno ono, prejadno mi je to neko tugovanje jer je neka podvrsta podvrste podvrste izumrla, a prije nikad nisi ni čuo za nju i značila ti je apsolutno ništa u životu.
25-04-2013, 19:54
StormCr0w
Žalosno što tako razmišljaš.
25-04-2013, 20:01
Kid A
Pa u pravu je bar za ovo drugo, malo mi je fejk glumit kako mi je stalo do neceg sto nema nikakve veze s mojim zivotom
(da, otrcani po-stoti-put linkani Carlinov video al i ne manje relevantan)
EDIT
doduse ovi su istrebljeni nezakonitim lovom, jbg izgleda da je kasno za neku facebook peticiju
25-04-2013, 20:06
WannabeClone
Chill people, samo šeram kaj sam danas spoznao ._. Mislim, koga briga za 99% postova u ovoj temi lol kad smo već kod toga ._.
25-04-2013, 20:09
Kid A
A kasno je, evo samo sto nismo nalozili lomacu
GORJECES
25-04-2013, 20:10
StormCr0w
= Citat =:
Izvorno postao Kid A
Pa u pravu je bar za ovo drugo, malo mi je fejk glumit kako mi je stalo do neceg sto nema nikakve veze s mojim zivotom
Onda nemoj glumit.
Meni je baš žao kad se neka vrsta izlovi ili izumre zbog direktnog uplitanja ljudi.
25-04-2013, 20:17
Deadwalker
Ako se ne varam, 90% života što je ikada postojalo na ovom planetu je izumrlo. Vjerojatno i više. Ne shvaćam ovu empatiju baš.
25-04-2013, 20:27
System
Pa u redu je ako zivotinja sama od sebe izumre. Ali ne valja ako je ljudi istrebe. Narusava se balans u zivom svijetu, tako da ako ode nekoliko kljucnih vrsta eto problema. A to dnk i kloniranje, pa ne mogu se oblici ponasanja i naucene stvari klonirat. To je fino onaj Krajton u Jurassic Parku objasnio.
25-04-2013, 20:31
Deadwalker
Da, mi smo jedina vrsta na ovoj planeti koja je ikada uzrokovala izumiranje druge.
25-04-2013, 20:33
StormCr0w
Koja još?
I ne 1 vrste. Stotine.
25-04-2013, 20:41
Wishmaster
= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
Koga briga, nije da imamo neke koristi od njih. Ako nekom baš toliko fale, nek im sačuvaju DNK i kloniraju ih za nekih 50 godina or so.
Ne znam stvarno ono, prejadno mi je to neko tugovanje jer je neka podvrsta podvrste podvrste izumrla, a prije nikad nisi ni čuo za nju i značila ti je apsolutno ništa u životu.
Znači ako od nečeg nemaš koristi za to te onda nije briga? Ako je ljudski faktor taj koji ih je dovel do istrebljenja onda budu falili nekomu, tj. nečemu - ekosistemu u kojem su živeli.
Vjerovao ili ne, životinje nisu poslagane na Zemlji čisto iz razloga da debeli Amerikanci mogu na Safari. Ne mora sve biti podređeno ljudima i njihovoj koristi.
25-04-2013, 20:43
StormCr0w
Sociologija i seksologija nas uče drukčije.
25-04-2013, 20:45
Electromaster
@Stormcrow
Nije uopće žalosno; bilo bi recimo žalosno da su izumrli svi nosorozi ikad, to je već onako nešto relevantno. Ali jebena podvrsta podvrste? Onak lol, to je samo pr0n za zoologe, vjerojatno se razlikuje od druge podvrste u onak, 0,01% tamnijoj koži i 2mm dužem nosu u prosjeku i po ničem drugom relevantnom, koga boli kita?
Da staviš jednog pored nekod drugog druge podvrste vjerojatno ne bi ni skužio razliku.
@Wishmaster
Isto. Ajde da se radi o nekoj vrsti ili nekom fakat značajnoj derivaciji vrste koja eto baš ima neku epik ulogu u ekosistemu, tipa jedina jede neku napasnu biljku ili jedina oprašuje neku rijetku biljku, ali jebeni nosorog ono, ne razlikuje se po kurcu palcu od drugog osim po nekih par pizdarija koje moraš proučavat nosoroge 10 godina da bi primjetio.
25-04-2013, 20:50
croat1gamer
Ili pande.
25-04-2013, 21:01
Electromaster
Ili pande.
25-04-2013, 21:22
Aerial
= Citat =:
Izvorno postao StormCr0w
Koja još?
Najveći ubojica svega živoga na ovom svijetu su već dugo anaerobne bakterije koje metabolizam baziraju na sumporu i metanu. Te stvari su pretty much pobile što god se dalo pobiti u kriznim razdobljima (izumiranjima).
Simpatične ubojice malo bliže nama su danas, recimo, mačke.
Istrijebile su već na stotine vrsta ptica i guštera. Al doslovno :D
Eto ajd, pretjerao sam sa "stotinama", radi se ipak o desetinama apparently.
Ovaj moj se malo prije negdje zavukao pod kauč i spava. Vjerojatno je sjeme zla već u njemu i planira kako pobiti i ostatak guštera u gradu...
Pa ono, evolucija, survival of the fittest i sranja. Bili smo jači i istrijebili ih, jebiga.
25-04-2013, 22:05
Deadwalker
Baš si okrutan.
25-04-2013, 22:30
Wishmaster
= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
@Wishmaster
Isto. Ajde da se radi o nekoj vrsti ili nekom fakat značajnoj derivaciji vrste koja eto baš ima neku epik ulogu u ekosistemu, tipa jedina jede neku napasnu biljku ili jedina oprašuje neku rijetku biljku, ali jebeni nosorog ono, ne razlikuje se po kurcu palcu od drugog osim po nekih par pizdarija koje moraš proučavat nosoroge 10 godina da bi primjetio.
Ajde da izumru muške lezbe isto se ne bi osjetila neka pretjerana razlika. Samo se razlikuju od ostalih lezba po kurcu palcu i nekih par pizdarija za koje tebaš 10 godina proučavati muške lezbe da bi primjetio.
Po tome što su mačke uzrokovale izumiranje 33 vrste, jebemu mater, ali nitko ne plače uokolo zbog toga.
26-04-2013, 10:48
System
Pa i u clanku stoji fino da su uzrokovale smrt 33 vrste u eko sistemima gdje nisu urodjene, sto znaci da ih je covjek tamo donio. To je isto ko, e nismo ih ubili puskama nego necim drugim. Isto tako srajne je bilo i sa narusavanjem ekosistema australije pri kolonizaciji, likovi su donjeli zeceve, pcele, zmije, zabe i sranja i sjebali stvar.