-
Re: Koje ste filmove u zadnje vrijeme pogledali?
Meni je Iron Man bio dosadniji od Thora, previše je razvučen za jedan neozbiljni SF akcić. Slična stvar je i sa Batmanom. Dok Thor gotovo da i nema praznog hoda. Problem sa Iron Manom i Batmanom je što pokušavaju imati fabulu, ali su i dalje u suštini upravo neozbiljni SF akcići i ta fabula ih koči. Zato SF svrstavam u 2 kategorije, SF akcići (Iron Man, Transformers, Hulk itd.) i kvalitetni SF sa (kolko tolko) solidnom radnjom (Dark City, Inception, 12 Monkeys, 2001 SO, prvi Matrix itd.).
PS: Upravo zbog te 2 kategorije mogu dati istu ocjenu recimo Transformersima i Inceptionu, iako je Inception neizmjerno bolji film :P Bitni su žanrovi i kategorije te što od filma očekuješ.
-
Reci mi da nisi upravo svrstao Batmana i Transformerse u istu kategoriju :pray:
-
Batman pokušava ući u drugu kategoriju (sa radnjom), ali mu neide. Film je odličan, ali da nije bilo Ledgera, qurca bi bio toliko odličan. Priča o generičkom luđaku kojega Batman mora zaustaviti, drugi par rukava je što je Ledger tog luđaka dignuo na sasvim novi nivo. Tak da da, za mene je to još jedan SF akcić.
-
jedno pitanje u vezi iMAX, kaj oni nemaju rezervacije za cijeli tjedan ? geldam sad na stranici, imaju samo za danas i sutra, a ja imam namjeru navratit u subotu ?
https://karte3.blitz-cinestar.hr/Reserv ... rmancelist
ili pak krivo geldam ?
-
http://www.heyuguys.co.uk/images/201...ve-425x600.jpg
Ok film, iako ti više nije dobri stari F&F. Gledljivo.
http://collider.com/wp-content/uploa...01-404x600.jpg
Dobar film, uvertira u Avengerese. Po ničem se ne razlikuje od Ironmana i sličnih iste tematike Najavljan kao "spektakularan", na kraju ispao prosjek. Pohvale Hopkinsu te na odabiru glavnog glumca, dobro ga je odglumio. Također, Portmanica je tu, čist ok.
-
= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Si kvalitetni SF sa (kolko tolko) solidnom radnjom (2001 SO).
Wat? Space Odyssey je sama definicija što bi trebao biti SF, i to samo zbog priče.
-
Kolko tolko je u zagradi s razlogom, ne tiče se svih navedenih filmova.
-
Čovjeće, ovaj Konan artbox je super. A gledam sve ove nove artboxove, i na svakoj, aa baš svakoj je faca glavnog glumca ili nešto tako. Pa ono, šta, sliknu i to je to... Jadno...
I kako su ovo na Thor artboxu stavili slova... po svakud lol.
-
= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Batman pokušava ući u drugu kategoriju (sa radnjom), ali mu neide. Film je odličan, ali da nije bilo Ledgera, qurca bi bio toliko odličan. Priča o generičkom luđaku kojega Batman mora zaustaviti, drugi par rukava je što je Ledger tog luđaka dignuo na sasvim novi nivo. Tak da da, za mene je to još jedan SF akcić.
Ni Terminator ne bi bio to što jeste da nije Arnolda. Rambo ne bi bio to što jeste da nije Sly-a... Ne valja ti argument. Hejteru :>
-
I, jel to pohvalno za film ili za glumca?
OMG, s pitanjem sam potukao tvoj comeback :D
-
= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Zato SF svrstavam u 2 kategorije, SF akcići (Iron Man, Transformers, Hulk itd.) i kvalitetni SF sa (kolko tolko) solidnom radnjom (Dark City, Inception, 12 Monkeys, 2001 SO, prvi Matrix itd.).
to ti je podela "zabavnih" sf-a. postoje i oni "ozbiljniji", socijalni, koji se bave prikazom nekog budućeg društva uz obaveznu poentu i kritiku, i to često nekog elementa današnjeg društva zavijenog u oblandu budućnosti. brazil je takav, recimo
= Citat =:
Izvorno postao Sgt. Bull
To sa sveštenikom je neuspjela karakterizacija likova. Jel', uraditi će sve što treba da urade posao etc... Daleko je to od ikakve smislene ili nedajbože kvalitetne karakterizacije koja se ne može svesti na više od dvije rečenice i to baš one koje najčešće i čuješ u filmovima. Stathamov lik će ići do kraja blablabla, žrtvovat će šta treba da završi zadatak blablabla, mali još nije spreman blablabla, oni se volu blablabla... Sve je to površno i nepovezano, još kada se doda i ona cura iz bara (oni se kao tucaju duže vrijeme) karakterizacije likova kao i da nema (osim Sutherlandovog lika koji je tu čisto kao poveznica).
stvarno im je ta karakterizacija očajna. mogli su svu da je odrade u dve "trening misije", treća je čisti višak koji je nepotrebno pojeo vreme. cura je stvarno najgora, ok, stejtam ne želi da se vezuje pa ide kod prostitutke, al brate, čemu to "ona kupuje mačku i zove je artur" sranje
= Citat =:
Da li je ovom filmu potrebno još pola sata? Nisam siguran da bi to doprinjelo, razvodnilo bi ga i napravilo gorim nego što jeste, ovako neka bude kakav jeste - akcioni popcorn flick za jedno gledanje. Nakon toga, zaboravi i da si gledao. Jedan od glavnih razloga što mi se svidio film jesu akcione sekvence (na momente sam imao osjećaj da gledam 47.) ali sve ostalo je prazan hod...
Statham će odrasti u Willisa, to je sada sigurno.
ne bi nužno razvnodnilo jer, pazi, to bi i dalje bili akcionih pola sata. taj treći čin bi mogao da se sastoji od poslednje misije, koja je baš ono akcijska, ali tokom koje stejtam sazna to što sazna (a ne da sedi na ulici i tek tako vidi lika iz čista mira. totalno jeftino, mislim, ko da je brus vilis saznao da je duh tako što se probudio jednog jutra i rešio da se uštipa za zadnjicu, taj rang fejla). mada, mislim da pristojna karakterizacija ne bi smetala filmu, razvodnila bi akciju, ali kakve to veze ima
-
= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
I, jel to pohvalno za film ili za glumca?
OMG, s pitanjem sam potukao tvoj comeback :D
Odnos je uzajaman, film nikada ne može biti isti ako imaš druge ljude (koliko je samo rimejkova fejlalo i to veličanstveno?) no reći da bi film bio bezveze da nije određenog glumca je besmisleno, svako prilazi određenoj ulozi na svoj način i samim time niti jedna jedina rečenica ne može zvučati isto (pogledaj npr. True Grit, original je bio nepodnošljiv, loš i užasan, miscast totalni. Remake je sa druge strane bio odličan.). Činjenica jeste da bi jedan film tipa There Will Be Blood ispao drugačije da u njemu ne igra Daniel Day Lewis no čak i bez toga stoji jedna stvar - film je maestralan a DDL je (baš kao i Ledger) samo dio svega toga. Baš onako kako je Nicholson bio odličan u Burtonovom Batmanu tako je i Ledger bio odličan u Nolanovom.
@_baldrick: Nije problem u razvodnjavanju filma i akcije, problem je što je i ovih sat i po jedva navučeno. Pogledaj The Town (Extended Cut po mogućnosti) koji traje cca. dva i po sata ali je zato odličan. Koliko god da je posvećen akciji toliko je posvećen i ostalim elementima i upravo to je dovelo do stvaranja jednog odličnog filma koji je uspio da nacrta realne i kvalitetne likove.
Inače da ne bude off totalni. Odustadoh na pola Rite-a. Bezveze, a i ne volim horore :(
-
Ova rasprava 'što bi bilo kad bi bilo' vam nema smisla, jer da Švarcneger nije glumil Terminatora ili Stalone Ramba tko zna kakav bi pogled na te filmove imali. Možda bi filmovi bili bolji a možda lošiji, nemoguće je znati...
IMO, uopće je glupo razmišljati što bi bilo da nije bilo ovoga da oglumi ovo ili onoga da odglumi ono.
Neznam kak možete zaključiti da bi neki film bio bolji/lošiji da je imao recimo Bred Pita umjesto Švarcnegera itd...
-
= Citat =:
Izvorno postao tigerija
Čovjeće, ovaj Konan artbox je super. A gledam sve ove nove artboxove, i na svakoj, aa baš svakoj je faca glavnog glumca ili nešto tako. Pa ono, šta, sliknu i to je to... Jadno...
:D
a u sigu piše "Moram dodat u svoj opis da inače ne pišem slovo ć."
ako je ironija sori
-
= Citat =:
Izvorno postao Sgt. Bull
@_baldrick: Nije problem u razvodnjavanju filma i akcije, problem je što je i ovih sat i po jedva navučeno. Pogledaj The Town (Extended Cut po mogućnosti) koji traje cca. dva i po sata ali je zato odličan. Koliko god da je posvećen akciji toliko je posvećen i ostalim elementima i upravo to je dovelo do stvaranja jednog odličnog filma koji je uspio da nacrta realne i kvalitetne likove.
pa to ti kažem, da oni sad dodaju sat vremena karakterizacije the mechanicu film bi samo bio bolji.
-
I am number four, zgasio nakon 15min, bljuv.
-
= Citat =:
Izvorno postao Da_killah
= Citat =:
Izvorno postao tigerija
:D
a u sigu piše "Moram dodat u svoj opis da inače ne pišem slovo ć."
ako je ironija sori
Prvo ide č pa onda ć :D .
Nije, previše su mi prigovarali ljudi okolo pa sam morao početi pisati ć...
-
ja sam iz rijeke, ti ne, ja znam kako štA ide ;)
-
Fast Five
Odličan .Ima sve što dobar akcioni film mora imati.Zabavna akcija , puno testosterona , Vin Diesel u potkošulji ,Dwayne Johnson u krupnom planu , vrhunski auti i dugonogi komadi .Tu je i iznenađenje nakon creditsa :D
sojler!!!!
Film ima hrpu glupe akcije ali nemojte mu to uzeti za zlo , samo se opustite i uživajte.Najbolji nastavak do sada i najbolji akcioni film od Ramba IV :thumbs2: .
8/10
-
Super recenzij abez imalo homoerotike :pray:
-
= Citat =:
Izvorno postao bezimeni
Fast Five
Odličan .Ima sve što dobar akcioni film mora imati.Zabavna akcija , puno testosterona , Vin Diesel u potkošulji ,Dwayne Johnson u krupnom planu , vrhunski auti i dugonogi komadi .Tu je i iznenađenje nakon creditsa :D
sojler!!!!
Film ima hrpu glupe akcije ali nemojte mu to uzeti za zlo , samo se opustite i uživajte.Najbolji nastavak do sada i najbolji akcioni film od Ramba IV :thumbs2: .
8/10
Meni je to bas fina stvar koja se praktikuje od Holivuda u zadnje vrijeme i valjalo bi da cesce rade takve stvari.
Inace smatram da mi je takvo ponasanje krajnji odraz nekulture, da izletis kao metak iz kina cim se pojavi prvo slovo creditsa, kad svi onako kao zivotinje nahrle na jedna vrata.
Sta fali potrositi tih 5 minuta tokom credista na ugodno caskanje s nekim s kim si dosao u kino ili bar neko razmisljanje u glavi, rezimiranje utisaka....jos ako te saceka neki easter egg na kraju credista, tim bolje.
-
Taman sam mislio ne ići, ali na kraju ipak vjerojatno idem sutra, zbog Bezimenoga. Valjda nije obrisala rezervaciju kad sam rekao da nejdemo.
-
ja sutra pičim u iMax :D
da vidim to cudo od Thora ^^
-
Ne isplati ga se gledati u 3D, ali barem ćeš vidjeti par jebenih trailera koji pokazuju 3D u punom sjaju. Nađi si sjedala što dalje od platna!
-
c red skroz gore :D
ma ovo mi je ovak da malo vidim, da doživim to cudo od IMAXa, ne ocekujem ništa previše, pravi zalogaj ce mi bit T3 :D
-
Nemoj se prepast dok krene prvi zvuk :D Ja sam se zasro ko grlica, iznenadio me, a pun qurac je jači nego u klasičnom kinu. Luda im je fora da zvuk ide kroz ekran :pray:
-
aj aj super :D cant wait ^^
-
-
Skyline
Kao da je netko skupio ispodprosječneTV glumce , napisao scenarij za deset minuta i uposlio nadarenog programera .Stvarno odlični efekti u lošem filmu .
-
= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Taman sam mislio ne ići, ali na kraju ipak vjerojatno idem sutra, zbog Bezimenoga. Valjda nije obrisala rezervaciju kad sam rekao da nejdemo.
Film nije niš posebno al ajde, ak nemaš pametnijeg posla, akciji ko akciji niš ne fali iako je sve skupa imaš 10 min a auta imaš onak 5min sve skupa, šteta; ostalo je samo plakanje i briga za la familiju. Vin Dizel kaže 5 rečenica u filmu. Ipak, šora sa Dwayneom je gubica. A ovo poslije creditsa mi baš nema nekog pretjeranog smisla pošto se ovaj peti nastavak smijestio poslije dvojke a prije trojke, samo se nadovezuje na ono što se već dogodilo u četvorci.