Pa kad film i je odvratno pretenciozno smeće :) Ali pomalo i shvaćam da ljudima koji od kinematografije nisu vidili dalje od modernog Hollywooda, ovo može bit genijalan "art" film.
Printable View
Pa kad film i je odvratno pretenciozno smeće :) Ali pomalo i shvaćam da ljudima koji od kinematografije nisu vidili dalje od modernog Hollywooda, ovo može bit genijalan "art" film.
Bum videl. Ali prvo moram odgledati 4-5 Seagalovih filmova što sam nabavio :D
Film nema veze sa artom. Ne znam, navedi mi film sa boljim vremenskim paradoksom!? Zatučem te ako kažeš Terminator ili Groundhog Day :D
♥= Citat =:
Izvorno postao Duke of Earl
Si gledo Futurama: Bender's Big Score? :)= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Pa Groundhog Day i je daleko bolji film od Donniea :)= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Uff, meni je Darko prije svega poseban zbog genijalne atmosfere. Jeben film, mogao bih ga reprizirati.
Ako negiraš ta dva genijalna filma, onda Twelve Monkeys.= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Eh?= Citat =:
Izvorno postao Duke of Earl
Kaj više niti tinejđeri nesmiju glumiti u filmovima?
I ne, nije 'art' film, nego je film jednostavno odličan.
@Duke
Definitivno, GDay je pre genijalan film, ali sami paradoks nije bolji od Darkovog. Meni na pamet padaju jedino 12 Monkeys i prvi Butterfly Effect. Od svih mi Darko ima najbolji paradox ali je uvjerljivo najlošiji film baš zbog toga što je kompliciran i izgleda kao hrpa nabacanih scena. Ali je opet fora kako su ljudi prikazani kao lutkice kojima upravlja podsvijest iz bezbroj prijašnjih loop-ova gdje Darko nije uspio "spasiti svemir". Kako najsitniji detalji (glupe i nepovezane scene) vode "receivera" prema putu da dovede ravnotežu između primarne i tangentne stvarnosti. Tak da, paradoks mi je definitivno zanimljivo odrađen.
EDIT: Koliko vas se ubacilo, ovo gore je za Duke-a :D
Donnie je pregenijalan film.
I na stranu paradoks, čak i bez toga je svaka scena genijalna, svaki lik odlično odrađen, atmosfera predobra, ma sve je fantastično.
I onaj ko to uspoređuje s američkom pitom, tj. shitom, nek si propuca mozak. Stvarno!
Slažem se.
Meni su oba filma veoma dobra, pogotovo King's Speech, ali vjerovatno nisi ljubitelj drama ili ti jednostavno nisu legli, pogotovo Black Swan.= Citat =:
Izvorno postao IGoR_2803
Fazon u Black Swanu nije to sto je balerina shizofrenicarka, vec u njenoj transformaciji iz bijelog u crnog labuda i to ne samo na sceni, vec i u zivotu. Natalie je odlicno odglumila a Aronofsky rezirao, mada se mnogima film nece svidjeti, ali tako je to inace s filmovima Aronofskog.
S druge strane, Kraljev govor je klasicna drama, sjajno rezirana s maestralnim rolama Firtha i Rusha i odlicnom fotografijom, a film je prilicno prilicno pitak za dramu. I ovdje se radi o transformaciji glavnog lika, iz nesigurnog prijestolonasjednika u samouvjerenog monarha.
Preporuke! :)
Koje nebuloze zadnje dvije stranice .Te ne valja Black Swan a film remek djelo , ali ajde nije za većinu pa shvaćam ako se nekome ne svidi..ali Kraljev govor je toliko pitko i emocionalno djelo koje se gleda u jednom dahu .Da ne spominjem odlični britanski humor koji se odlično ubacio u ovu dramu . Film je zaslužio svaku nagradu koju je dobio .I onda se još Donnie Darko uspoređuje sa pitom i naziva ga se pretencioznim i sl. gluposti . Film ima toliko hebenu atmosferu da ga se pamti po tome iako ga ne shvatiš .. ja ga nisam skužio bez traženja objašnjenja po netu jer ga je valjda i nemoguće skužiti slično kao i odlični Mulholland Drive .
Svi pricate o tome kako je dobra atmosfera a ona je samo jedan dio filma. Ako vec toliko hvalite film, dajte nešto drugom osim SUPER DOBRE ATMOSFERE.
Osim odlične atmosfere koja je najvažnija za bilo koji film tu je i priča koja te potiče na traženje odgovora .Film o kojem nastaviš razmišljati dugo nakon gledanja .Treba li još koji argument?
Da, na kakvo te razmišljanje tjera. O kojim temama i da li nudi odgovore ?
Jednostavno tražiš rješenja za shvaćanje filma , ne kužim kako bi ti još to mogao pojasniti.Znači da nacrtam.Pogledaš film i ne skužiš ga ali te zanima što , kao , zašto , tko , koga itd.I onda kreneš bespućima interneta i čitaš tuđa mišljenja i objašnjenja i sl. Ne znam za tebe ali ja sam u životu pogledao vrlo malo filmova koji su me potaknuli na nešto takvoga .U mojoj knjizi film je odličan za gledanje zbog napete atmosfere te nastaviš o njemu razmišljati dugo nakon gledanja.Eto ja sam ga pogledao jednom prije nekoliko godina i i ponovno raspravljam o filmu.Još ga nisam zaboravio i baš bi ga mogao reprizirati .
Nešto slično je napravio David Lynch sa Mulholland Drive .Nie ponudio nikakve odgovore već je prepustio gledatelju da ih sam kreira ili potraži .
Ja ga nisam u potpunosti shvatio, niti sam išao tražiti odgovore po internetu pa mi je i kao takav bio odličan.
Ja sam legenda http://www.imdb.com/title/tt0480249/
Očekivao sam solidan film po dobroj knjizi, nažalost ništa od toga. Pred kraj sam se nadao samo da ne unište cijelu poantu knjige, ali uspjeli su i to.
4/10
Ha čuj, ljudima se film svidio, bar većini ovdje kako vidim. Oni koji ga toliko pljuju bi trebali dati argumente zašto ne valja, a ne obrnuto. Nisam vidio nikakvu smislenu kritiku ovdje osim da je pretenciozan, da je pretenciozno smeće, da je pretenciozno smeće, američka pita, pretenciozan i da je pretenciozno smeće.= Citat =:
Izvorno postao Kenyi
I ne zaboravi pretenciozan.
Btw. Konan na telki 8)
Ima dvije verzije kraja...= Citat =:
Izvorno postao Hexfire
= Citat =:
Izvorno postao Wishmaster
Da, proguglao sam malo kasnije i vidio. Izgleda da su smatrali da je kraj u knjizi prešokantan, pa su stavili ovaj.
Bez obzira na taj drugi kraj (koji isto nije kao u knjizi, ali daleko bolji od ovog u filmu), oni su se odlučili za ovaj prvi.
Vjerojatno bi ocjena bila nešto viša da je ovaj drugi kraj, ovako je i 4/10 nategnuto.
The Mechanic
http://ia.media-imdb.com/images/M/MV...V1._SY317_.jpg
3,5\5 Ok. Da nije previše praznog hoda bilo bi mnogo bolje.
The Tourist
http://ia.media-imdb.com/images/M/MV...V1._SY317_.jpg
3\5 Razvodnjeno. Depp ftw.
the mechanic je tragično površan i (pored delova scenarija koji bi trebalo da su po 5 minuta duži) nedostaje mu čitav treći čin (ne treba stejtam da otkrije preokret tek tako iz čista mira, već da to bude skopčano sa nekom dugotrajnom misijom - pola sata recimo - na koju vodi klinca koga je obučavao do tad.. što takođe znači da je jedna od njegovih obučavačkih misija previše, i da bi bilo bolje da je nema, a to je ona sa "sveštenikom"). to je nešto osnovno, ali čak i da ga je imao, opet je mnogo toga previše površno. nema neki minimum koji mora da poseduje dobar akcioni film
meni je inače bio ok jer volim stejtama i akcija mi je bila dobra
Conan: The Barbarian
http://filmpopper.com/wp-content/upl...eBarbarian.jpg
A Konan, što drugo reći :D
7,5/10
pogledo thora... nije uspio skinuti iron mana sa trona
To sa sveštenikom je neuspjela karakterizacija likova. Jel', uraditi će sve što treba da urade posao etc... Daleko je to od ikakve smislene ili nedajbože kvalitetne karakterizacije koja se ne može svesti na više od dvije rečenice i to baš one koje najčešće i čuješ u filmovima. Stathamov lik će ići do kraja blablabla, žrtvovat će šta treba da završi zadatak blablabla, mali još nije spreman blablabla, oni se volu blablabla... Sve je to površno i nepovezano, još kada se doda i ona cura iz bara (oni se kao tucaju duže vrijeme) karakterizacije likova kao i da nema (osim Sutherlandovog lika koji je tu čisto kao poveznica). Da li je ovom filmu potrebno još pola sata? Nisam siguran da bi to doprinjelo, razvodnilo bi ga i napravilo gorim nego što jeste, ovako neka bude kakav jeste - akcioni popcorn flick za jedno gledanje. Nakon toga, zaboravi i da si gledao. Jedan od glavnih razloga što mi se svidio film jesu akcione sekvence (na momente sam imao osjećaj da gledam 47.) ali sve ostalo je prazan hod...= Citat =:
Izvorno postao _baldrick
Statham će odrasti u Willisa, to je sada sigurno.
Thor
Glumačka postava je odlična ....pogotovo prekrasna Natalie Portman iako nije dovoljno iskorištena u filmu . Nastavci će to ispraviti. Film je vrlo dobar iako malo prenapuhan po komentarima , jer su ljudi očito dobili više nego su očekivali .Prvi Iron Man ga šiba a o zadnja dva Batmana ni ne treba trošiti riječi .
7.9/10 Gledati :thumbs2: .