Ovako, što se tiče razlike u prikazu između xperia z i galaxy s4, bio sam dva puta u zadnja dva dana u t-mobile cenru i igrao se s oba uređaja po 15ak minuta... ni u jednom trenu nisam skužio da je sonyev ekran lošiji od samsungovog... čak i kad sam nagnuo oba mobitela i gledao ih pod određenim kutem, sony nije ništa puno lošiji... dapače, kad se gleda po pravim kutem, sony mi čak ima ljepši prikaz... to je možda subjektivan dojam ali subjektivan dojam je i ono što je važno, a ne specifikacije...
on a completely different note: frend mi ima htc one X i mobitel mi se čini ok tako da sam se počeo kolebati što se tiče kupovine samog high enda... međutim, kad pogledam razliku u cijenu između one x i ova tri mobitela, ona uopće nije velika pa mi to nema smisla jer ipak su ova tri uređaja (xperia z, htc one i s4) klasa iznad...
međutim, sad sam malo gledao što se još nudi kod mobilnih operatera i vidim da bi za 1400 kn manje (što nije mali novac) mogao uzeti xperiu sp... što mislite o tom uređaju? ima netko da ga je isprobao u živo... idem poslije posla do t-mobilea, vipa i tele 2 i nadam se da ga netko od njih ima izloženog da malo isprobam...
edit:
= Citat =:
Izvorno postao Azer
Uzmi S3, jeftinije prođeš, a prežalit ćeš što nema Eye Scroll ili nešta. Uostalom uvijek možeš nabaciti ROM sa brdom funkcija.
razlika u cijeni između s3 i s4 mi je ni 500 kn tak da bi isto radije onda uzeo s4...
25-07-2013, 14:13
Azer
Re: Android - mobiteli i rasprave o OS-u
Ne znam, ja bi uvijek Samsunga uzeo, pogotovo tako high end model jer imaju toliko tih stvari ugrađenih u Sense koje poboljšavaju iskustvo gro, tako da gg Samsung.
25-07-2013, 14:32
Bartuc
Samsung nema Sense, ima Touchwiz koji je relativno loš i prvom prilikom se mijenja za Nova ili Apex Launcher. Sense imaju samo HTC mobiteli, sučelje ima svojih mana i prednosti, s time da prednosti dovoljno rulaju da 3rd party launcher nije potreban od Sense 4+ na dalje.
Nemreš fulati sa S3, S4, One, OneX i sl. Jedino S3 ima relativno lošu pentile matricu naspram S2 i S4. One i OneX koriste SuperIPS tehnologiju i isto je fenomenalna, samo moraš vidjeti da li ti više paše to ili AMOLED. AMOLED ima savršenu crnu i jebeni kontrast zbog čega su boje jako izražene, dok IPS ima savršenu bijelu i puno realniji i topliji prikaz boja.
Također valja uzeti u obzir da SVI Samsunzi imaju osjetan lag pri osnovnim funkcijama telefona (ulazak u SMS, kontakte, uspostava i prekidanje poziva itd.), čak i kod S4 koji je flagship, toga kod ostalih brandova ili nema ili je višestruko manje izraženo (glavno da su dual core+ i 1GB RAM).
Dalje, Galaxy seriji se može otvoriti stražnja strana i izvaditi baterija, dodati SD i sl., kod HTC-a je unibody sistem tak da nema nikakvog škripanja i u ruci ostavlja jebeno dobar osjećaj da držiš nešto što vrijedi te pare. Samsunzi su uglavnom škripavi iako je ta plastika nepoderiva. Osobno, nikad nemam potrebu vaditi bateriju (ako nekim random slučajem i zabrejka, samo držiš dulje power tipku i imaš hard restart), a bome mi niti ne treba više od 8GB (trenutno imam 16GB), ali ono, to je individualno.
Ja sam si uzeo OneX i mob je fenomenalan. Ekran je orgazam, imaš osjećaj da su ikone nalijepljene na površinu ekrana koliko savršeni prikaz ima. Koliko god ga približiš oku pixela jednostavno NEMA, tako da je 1080p na mobitelu totalni overkill i odgovorno tvrdim da se razlika NE vidi golim okom na tako malom ekranu (do 5"). Jedini lag što imam sa mobitelom je kad odzumiram u izbornik home panela i vratim na panel, ostalo je sve lag free i full sam zadovoljan kako uređaj radi naspram Samsunga, pa makar imao "samo" 1GB RAM...
25-07-2013, 14:39
The Boz
Evo, kupio S3 mini. Valja mi za sada. Možda je malkicu prevelik, ali ništa strašno.
koja je to opće šema budući da sam uređaj po trgovinama košta skoro 1000 kn više?
muljaža?
26-07-2013, 07:17
marijanovic
Biraš - cigla ili frank kava.
26-07-2013, 08:38
IGoR_2803
= Citat =:
Izvorno postao marijanovic
Biraš - cigla ili frank kava.
ej, ajde pročitaj što sam napisao i odjebi sa spamanjem...
26-07-2013, 08:42
str1k3r
Koliko sam skužio, prodaju tako zato što uzmu to na račun tvrtke pa dobiju jeftinije navodno, a višak je pa im ne treba. Naglašavam: koliko sam ja skužio. On a side note, ja sam svoju Xperiu S uzeo preko Njuškala (za 2k, cijena Xperie S kad sam gledao u Vip-u je bila 4k), mobitel je bio nov i nije bilo nikakvih problema. Nađeš se sa osobom koja ti prodaje to i isprobaš odmah tamo, pa nećeš dobiti mačka u vreći. Ako si u prilici, dakako. :D
26-07-2013, 08:48
IGoR_2803
= Citat =:
Izvorno postao str1k3r
Koliko sam skužio, prodaju tako zato što uzmu to na račun tvrtke pa dobiju jeftinije navodno, a višak je pa im ne treba. Naglašavam: koliko sam ja skužio. On a side note, ja sam svoju Xperiu S uzeo preko Njuškala (za 2k, cijena Xperie S kad sam gledao u Vip-u je bila 4k), mobitel je bio nov i nije bilo nikakvih problema. Nađeš se sa osobom koja ti prodaje to i isprobaš odmah tamo, pa nećeš dobiti mačka u vreći. Ako si u prilici, dakako. :D
hvala na odgovoru... ma i mislio sam da je tako neka šema ali pitanje je koliko mi se to sve isplati budući da nisam u zagrebu, a koliko vidim, sva je ta ekipa iz zg... da se nađem sa nekim morao bih otići do zg i natrag, potrošiti 250 kn na gorivo i cestarinu i izgubiti 3, 4 sata vremena...
a ako preuzimam pouzećem onda prvo moram platiti pa tek onda vidjeti što je u paketu - to mi se uopće ne sviđa...
26-07-2013, 09:01
Niko Bellic
Zar nemaš u Zagrebu nikoga kome bi povjerio zadatak da umjesto tebe pogleda i preuzme uređaj?
26-07-2013, 09:29
IGoR_2803
ma imam ali su mi to prevelike komplikacije... možda ću ići u zagreb kroz tjedan, dva pa onda riješim, a možda i danas nakon posla popizdim, odem u tele2, produžim ugovor i uzmem mobitel kod njih... :P
26-07-2013, 09:37
Niko Bellic
Nemoj ići na ugovor ako ti nije sila.
26-07-2013, 10:56
Azer
@Bartuc
Da, na TouchWiz sam i mislio, ne na Sense. /facepalm
26-07-2013, 14:31
IGoR_2803
srećom, bio sam razuman danas i nisam uzeo xperia-u z nego htc one x i uštedio si 800 kn... :)
26-07-2013, 14:41
Niko Bellic
Kakvi su dojmovi?
26-07-2013, 14:56
Bartuc
GG, dobra odluka, dobio si praktički bolji mobitel za manje para.
26-07-2013, 17:14
Sonic_Moronic
Tražim portove arkadnih igara za android, što jednostavnije i vjernije originalu, to bolje. Tetris igram, trenutno isprobavam neke Breakout klonove, dobro bi došli Galaga/Space Invaders/Pac-Man/Asteroids. Uglavnom kad guglam vidim da su sve neki rimejkovi koji dodavaju sranja i unište poantu, recimo dosad sam našao samo jedan Tetris klon bez držanja blokova. Halp ako je itko tražio istu stvar.
26-07-2013, 18:07
Azer
Ne znam koliko ti emulatori mogu pomoći, ali ja igram na GBA emulatorima nekad, samo trebaš ROM sa neta.
26-07-2013, 18:11
Sonic_Moronic
Ma imam ja emulatore, ali pošto sam ograničen na touch ipak preferiram igre koje su rađene oko toga. Evo recimo igrao sam dosta Plasma Sky, odličan shmup za bacit par minuta, a možeš ga igrati i sa tiltom i sa slideom jer je dobro odrađeno.
26-07-2013, 20:52
IGoR_2803
= Citat =:
Izvorno postao Niko Bellic
Kakvi su dojmovi?
evo, tek sad ga idem uopće otvoriti... nisam znao da ide microsim tak da sam sad rezbario karticu... :D
28-07-2013, 11:59
Kistra
Imam HTC One zakljucan na Tele 2 mrezu,a treba mi T-mobile,stoga vas pitam,da li postoji neki program ili nacin preko interneta kako da otkljucam (bez prevelikih komplikacija) na sve mreze ili cu morati zvati Tele 2 podrsku za korisnike pa da cujem sto ce oni reci? Unaprijed zahvalan! :)
29-07-2013, 11:58
IGoR_2803
@Bartuc: koristiš neki custom launcher ili ovaj defaultni?
29-07-2013, 12:30
Azer
Mislim da je Bartuc već rekao, a i ja se slažem, od Launchera Nova ili Apex. :D
29-07-2013, 13:00
Bartuc
= Citat =:
Izvorno postao IGoR_2803
Meni je osobno Sense fenomenalan tako da koristim stock launcher. Nova Launcher ima nešto više opcija, ali generalno, Sense mi je draži. Kod svih ostalih brandova (osim HTC-a), custom launcher je esencijalan i tu su ti onda Nova i Apex, oba rulaju s time da mi je Nova bolja.
Stavi ih sva 3 pa vidi koj ti se više sviđa :D
29-07-2013, 14:30
IGoR_2803
= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
= Citat =:
Izvorno postao IGoR_2803
Meni je osobno Sense fenomenalan tako da koristim stock launcher. Nova Launcher ima nešto više opcija, ali generalno, Sense mi je draži. Kod svih ostalih brandova (osim HTC-a), custom launcher je esencijalan i tu su ti onda Nova i Apex, oba rulaju s time da mi je Nova bolja.
Stavi ih sva 3 pa vidi koj ti se više sviđa :D
tnx, budem ih isprobao sve... inače, mobitel je :pray: ...
23-08-2013, 07:42
Hexfire
Se smrzavaju nekom Beautiful widgets zadnjih par tjedana? Random mi se dogodi da se sat prestane osvježavati i toogle widgeti ne rade. Baš sam prije 2 dana stavio drugi ROM i opet ista stvar.
30-08-2013, 02:23
hacker
Ovak, imam Galaxy S Plus. Sad kolko sam ja shvatio, da bi mogao skinuti recimo nova ili apex launcher i ostale aplikacije moram si updejtati android na 4+ što je moguće samo ako je rootan?
30-08-2013, 07:54
Worthaur
Ako nema sluzbene verzije onda da.
30-08-2013, 15:59
Azer
Mozes ti skidati aplikacije i na starijim verzijama, samo ne mozes npr Novu ili Apex, oni su ICS+ only.
04-09-2013, 07:14
Bartuc
Došao v4.2.2 sa Sense 5 na HTC One X!
To se čekalo :D Na Tele2 sam...
380MB :O
04-09-2013, 14:40
IGoR_2803
instalirao ga i ne sviđa mi se u odnosu na prijašnju verziju... stavio sam Nova Launcher zbog toga. Neki stari widgeti mi ne rade ili su drugačiji. Koju weather aplikaciju koristite, a da je više manje precizna i da ima normalne widgete koji nisu ružni?
04-09-2013, 15:22
Niko Bellic
Ja ne koristim taj gej widget za prognozu nego svako jutro dok kenjam pogledam na yr.no i meteo.hr prognozu za taj dan. Minimalizam je fora. Widgets are for lame ass sons of bitches. GO launcher i sakrijem/disejblam sve što ne koristim everi dej i nakon što kliknem na plus imam najčešće korištene apove just one click away broburaz. As seen on the pic below.
Zakaj si barem sat ne staviš? Ovaj screen tak ionak gledaš nekih pol sekunde prije nego što otključaš/zaključaš mob.
04-09-2013, 16:44
Niko Bellic
Sat, datum i alarm vidim prije nego otključam mob, a kad nešto radim na njemu on je gore desno uz indikator baterije i signala. Volim čisti home screen bez ikona i sranja. Isto tak imam i na kompu. Sve u svemu, treba mi samo jedan klik više, a sve izgleda 10 puta ljepše.
EDIT: Ako želim vidjeti sat, bateriju i signal @ home screen samo povučem po ekranu prstom odozgo prema dole. Aplikacije imam sortirane po tom koliko ih često koristim i jako rijetko se desi da trebam neku pokrenuti, a da nije na prvom ekranu kad stisnem plus.
04-09-2013, 17:29
Bartuc
Napravi si transparentnu (100% opacity) "plus" ikonu i nećeš niti nju imati na ekranu, a ti znaš da je tu.
04-09-2013, 17:54
Hexfire
Il makneš plus skroz i pomoću geste otvaraš često korištene aplikacije.
04-09-2013, 18:02
Chupacabra
Kupio zamzung galaksi young. Koje su musthave aplikacije/igre?
04-09-2013, 18:54
Hexfire
Nova Launcher Prime, Temple Run 2, Google Keep, Tasks Free, Whats App, Swiss Knife.
04-09-2013, 19:17
Niko Bellic
GO Launcher EX, GO Locker, MX Player, Ringdroid, ColorNote & Aviary