Ako bude ko LOTR film, nece biti stoprocentni promasaj.
Printable View
Ako bude ko LOTR film, nece biti stoprocentni promasaj.
pa ono nakon što sam pročito lotr knjigu, skužio sam kolko je to moglo bit bolje... a kod hobbita ni nemam izbora jer sam ga več pročito tak da im je bolje da ne zeznu
Da ali kakvih filmova ima koji su radjeni po knjigama LOTR je odlican. Ja ocekujem da film bude opustencija, avantura smejstena u Srednju Zemlju (kakva je i knjiga) a ne epic epic bullshit kakav furaju u novije vrijeme.
Ja ocekujem film isti kao Lotr s nedostojni prenesenom knjigom, puno hypea da se zagrnu milijuni dolarcica, puno lose glume i sjebanih scenarija, a to cu i dobiti, ali iopet cu ga pogledati, iopet ce on dobiti svoje dolarcice, i oskarcice jer to u danasnjem svijetu tako ide :(
Pročitao sam Hobita, i mislim da bi ovo moglo dobro ispasti.
Knjiga je kraća, a rade 2 filma, pa ne bi trebali izostaviti previše stvari.
Tolkiena ne mozes ekranizirat doslovce prema knjizi...Pola publike bi ostalo zbunjeno, pola bi otislo van iz kina prije polovice filma radi same opseznosti istoga...= Citat =:
Izvorno postao Wizard
Losa gluma?
Tko?
Casting nije mogao bit bolji, kad bolje razmislis...svaki glumac jednostavno pripada svojoj ulozi...
Wizard moram reci da si ipak otisao previse. Tako los film ipak nije. Glumci nisu mogli biti bolji.
Gothmog ima pravo. Da stave vise scena i sve detalje iz knjige dobili bi dodatnih sat-dva gledanja za svaki film! (Ja kao fanatik nebih imao nista protiv. :D )
Zao mi je sto Peter Jackson nije uspio ubaciti scenu sa Tom Bombadilom i Frodov prvi susret sa elfovima kad je izlazio iz Shire-a.
A onaj dio kad Took prevrne onog kostura pa probudi Balroga, bas se vidi kako je to napravljeno za djecu kako bi ispalo smijesno. (Inace baca kamencice.)
Nije mi jasno zasto je ubacio Arwen koja je spasila Froda od Nazgula. (U knjizi je bio neki drugi elf, ne mogu se sad sjetiti njegovog imena).
u knjizi je bio glorfindel
i da ko što je glaurung reko, spram ostalih filmova, gluma u lotru je fenomenalna, kakva je konkurencija totalno je opravdano da dobije dolarčiće i oskarčiće... neg bude na razini lotra i ja ću gledat svaki dio bar 50 puta.. onda bi trebala produžena verzija doć :D
i da, miro, napravljen je dio di frodo i sam susreću vilenjake u shireu, al su samo gledali u njih... i ne kužim zaš su u toj sceni vilenjaci napravljeni tak loše, ko da je cgi(možd i je cgi xd) a ne pravi ljudi(vilenjaci xd) :/
pročito sam hobbita i zbilja je ok..nadam se da ce film bit isto..a cekat cu i do 2014 ako treba...
A neznam meni recimo Hobbiti su ocajni, cim vidim Froda idem premotavat, njegovo izvijanje, jadanje ovo ono, nikako mi nije sjeo, ja sam tu drukcije dozivio, mozda je i to glavni problem. Aragorn isto nije ono sto je po meni trebao biti, dobar je glumac sto se izgleda tice, ali nije mi dobro docarao lika. Cate Blanchett za Galadriel, iznenadilo me kad sam prvi put gledao film, moja vizija nje je bila nekako mocnija :) , ali iskreno mi i ne pada neki bolji izbor, al nisam ja redatelj. Ostali su vise manje dobri, ne odlicni, samo dobri, jedini koji su odlicni su Ian McKellen, Orlando Bloom i John Rhys-Davies koji su odlican izbog za svoje uloge.= Citat =:
Izvorno postao Gothmog
Al meni smeta sto se Lotr svrstava u najbolje od najboljih, moj dojam je da to omalovazava najbolje filmske klasike koji su ipak na razini koju lotr nije vidio. Kad god gledas neki film steknes subjektivan dojam, o mnogo toga to ovisi, ja sam nakon nekoliko gledanja stekao misljenje, nekome drugome sigurno je film ostavio potpuno drukciji dojam (ocito), i ostavimo na tome.
lotr je najbolji od najboljih nhfač, prihvati istinu :D
dio s frodom je i meni dosadan i to premotavam al to je zato što se ti djelovi oslanjaju čisto na to da se radnja poveže, nije neka epska radnja, neš prejebeno ko npr. bitna kod minas tiritha, tak da kad to pogledaš 10ak puta postane dosadno, ostatak filma isusuje... još se uvjek naježim na neke trenutke u filmu..
Pročito sam hobbita nekoliko puta,fenomenalna knjiga i nesviđa mi se to odgađanje,ali čisto sumnjam da bi zeznuli takav film nakon 3 odlična LOTR filma.
Zaboravio si Christophera Leeja. Ne može se riječima opisati koliko je on savršen za ulogu Sarumana.= Citat =:
Izvorno postao Wizard
Dugo nije bilo novosti u ovome topicu, a sad kad konacno imam nesto, bojim se da nije dobro;
Guillermo Del Toro departs “The Hobbit”
Zbog ucestalih odgadjanja i prepucavanja sa New Lineom i MGM-om, Guilermo je odlucio napustiti projekt. Covjek nije spreman odvojiti 6 godina (inicijalno je bilo 3), za zivot u Novom Zelandu, daleko od svoje obitelji.
Opravdano i razumljivo, rekao bih.
Dakle, sad kad nema redatelja, imate li nekog svojeg favorita, koji bi mogao preuzeti palicu? Ili je sve propalo u vodu?
Ja se osobno nadam da ce PJ sjesti nazad u tu stolicu, iako je rekao da vise ne zeli to (covjek je izgubio 10 godina u trilogiju - makar je rekao da tih deset godina ne bi mijenjao za nista).
Ja sam rastrzan između želje da vidim ekraniziranog Hobbita i straha kako će to ispasti. Ali, i ja mislim da je PJ kao stvoren za tu ulogu. Iako me živo zanima hoće li to sve zaista pasti u vodu.
Hmmmm a ako P.J ne preuzme ili ce naci zamjeni ili ode Hobbite u Mount Doom.Al volio bih da naprave makar dok Sir Ian Mckellen zivi,jel ne pada mi na pamet da gledam Gandalfa kao nekog drugog.....
PJ najvjerojatnije uzima stvari u svoje ruke, pokušava doći do dogovora sa autorima.
Lijepa novost (ne mogu sada linkat) potvrđeno je da je PJ redatelj Hobbita. :D
Gdje si to vidio? Iskreno se nadam, da je ta tvoja vijest istinita, jer jedina novost koju sam ja iskopao, jest da ce se snimanje ponovo odgodit...
Ovaj put cak na iducu godinu....meni to sve nekako smrdi na propast... :(
I ja sam vidio, bio je člančić u Jutarnjem. Izvijestili su da je del Toro otpao, ali da je vrlo blizu dogovor Petera Jacksona i filmske kuće. Naime, vrlo je lako da ako filmska kuća već ove godine pristane na početak snimanja po Novom Zelandu, tj. ako iskešira pare, da će onda PJ preuzeti kormilo u svoje ruke. A kako su rekli, taj je dogovor vrlo moguć.
:(= Citat =:
Svaki put kada pomislimo da je “The Hobbit” ponovo na pravom putu, desi se nešto što uzdrma cijeli projekat. Najveći problem ovog filma je još uvijek finansijska situacija studija MGM. Ali u posljednjih par sedmica Guillermo Del toro je napustio projekat da bi se u njega ponovo vratio tvorac “Gospodara prstenova” Peter Jakcson, ali sada Ian McKellen govori da je i njemu vrijeme da izađe iz njega.
McKellen bi u “The Hobbit” trebao reprizirati svoju ulogu čarobnjaka Gandalfa, ali glumac se nedavno pojavio na jutarnjem programu Novozelandske televizije i izjavio neke stvari koje bi mogle potresti Središnju zemlju do temelja. McKellen je istakao da nije pod ugovorom i da nije sprema da čeka da projekat krene. Veteran je istakao: “Nisam pod ugovorom i moje vrijeme istiće a ovih dana uživam radeći u teatru te iskreno volio bih se trkati nakon što uradim “Čekajući Godoa” krenuti sa novom predstavom ali vidjećemo. Ne dajem producentima dojam da sjedim i čekam” Pitanje je da li “The Hobbit” uopšte može biti isti sa razičitim Gandalfom i da li će gledanje drugog glumca u ovoj ulozi pokvariti naš užitak gledanja.
Gorenavedeni interview
Na današnji dan, prije 37 godina, umro je tvorac svima nam dragog svijeta...
Prisjetite ga se uz neko piće, pokoju stranicu knjige,ili nekoliko minuta filma...
R.I.P. John Ronald Reuel Tolkien
:(
Danas cu prelistati malo Roverandom da vidim o cemu se radi.
Frend mi je darovao tu knjigu za rodendan, posto zna da obozavam Tolkiena, a sve ostale knjige vec imam...
R.I.P. John Ronald Reuel Tolkien. :(
ne onoliko kolko LoTR al nevertheless dobra knjiga= Citat =:
Izvorno postao Mirogamemasta
Zapoceo maratonsko gledanje Lord of The Rings-a.
Kola, sendvici i grickalice su tu.Let the fight begin!
Nadam se da cu izdrzati ovaj put da pogledam dodatan sadrzaj iako sumnjam.
ne žele dopustiti da snima praktički savršen film poput hobbita a dopuštaju da oni gadovi, nakon Epic Movie-a i tih katastrofa, naprave još jedan film :( I niko se ne buni protiv toga :(